icon

Som alkoholik, ak pijem len raz za tri týždne?

24. máj 2026

Som alkoholik ak pijem vylucne raz za 2-3 tyzdne do nemoty aj 2 dni a potom znova pauza 2-3 tyzdne? medzi tym nepijem vobec ziadny alkohol ani pivo.

anonym_5eda07
24. máj 2026

Ano,tak mi chlastaval svagor,nakoniec si to odmiesol mozog a aj ked uz ozaj nepil a bral lieky v 53r mu praskla cievka v hlave.Takze pozor na to.

anonym_f10789
24. máj 2026

@anonym_autor ja pijem 2x do tyzdna ale nie do nemoty. Nemam tu potrebu. v Anglicku ked som bola, pili vecer vino, kazdy vecer. Kto je z nas alkoholik? Vsetci

anonym_d42fda
24. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_214490 vsetky problemy sa mi nahromadia a stale v takom nejakom intervale, ze uz dlhsie neviem vydrzat a musim vypustit paru. skusal som aj nejake zaluby atd... ale nepomaha. naposledy pred tyzdnom som sa ozral a uz sa zacinam bat co bude za 2-3 tyzdne. momentalne nenavidim alkohol keby som chcel hned si idem kupit ale protivny mi je. ale to sa zmeni

@anonym_autor tak tie problemy vysexuj.😁

biba_18
24. máj 2026

áno, si. bohužiaľ

anonym_214490
24. máj 2026
@anonym_f10789

@anonym_autor ja pijem 2x do tyzdna ale nie do nemoty. Nemam tu potrebu. v Anglicku ked som bola, pili vecer vino, kazdy vecer. Kto je z nas alkoholik? Vsetci

@anonym_f10789 všetci ...ktorí pijú, alkohol je droga a pre telo jed.

anonym_801d6d
24. máj 2026

Mám presne známeho, čo mal tento problem. Celé mesiace nepil a potom prišiel nejaký spúšťač a nevedel prestať.

Objednal sa na psychiatriu a doktorka ho hneď uzemnila, že je to alkoholizmus a že ma šťastie, lebo v súčasnosti je to veľmi dobre liecitelne. Asi tri roky bral tabletky a reálne sa z toho dostal až tak, že si už môže sem tam vypiť a nespadol do toho. Hovoril mi, že ľutuje, že to takto neriešil už skôr. Nemusel sa sám trápiť.

Na druhu stranu hlavu hore, sú závislosti, z ktorých sa horšie lieči ako obžerstvo, sociálne siete atd.

blackcat8885
24. máj 2026

To sa pýta dospelý človek? Nechápem potrebu piť do nemoty kedykoľvek hoci len raz za rok... Teda celkovo nechápem potrebu piť a áno podľa mňa si alkoholik

autor
24. máj 2026
@anonym_df095d

@anonym_autor piješ kvôli problémom. Ale alkohol tvoje problémy nevyrieši, tie ostanú. Prestaň chlastať.. budeš aspoň triezvy. Možno prídeš aj na nejaké riešenia. Budeš sa bez alkoholu nudiť, možno začneš športovať, alebo čosi. Vypĺňať ten prázdny čas bez pohárika, a postupne sa ti môže zmeniť celý život.

@anonym_df095d dufam...musim s tym nieco robit aj ked som uz zacinal vela krat. uz je to cez

anonym_6c6b73
24. máj 2026
@martinmmartin

@anonym_autor Ospravedlnujes si alkoholizmus . Non stop. Ale alkoholik si a musis sa tomu postavit z oci do oci ako chlap.
Odpravedlnovanie bude postupne "prituhovat"
Pijem iba pivo a vino
pijem iba cez weekendy
pijem iba ked nejdem do roboty
minule som pil menej
dnes pijem lebo ( kubovolny dovod sa uz najde)

@martinmmartin
Ja pijem každý deň už asi 20 rokov vodku alebo rum, 4×2 dvojité. Opitý som nikdy nebol, na nič sa nevyhováram. Nemám záujem prestať. To, čo som dosiahol, že som sa upil na multimilionára. A keď ma zajtra šľak trafí, je mi to jedno.

autor
24. máj 2026
@anonym_d42fda

@anonym_autor tak tie problemy vysexuj.😁

@anonym_d42fda keby bolo s kym

autor
24. máj 2026
@blackcat8885

To sa pýta dospelý človek? Nechápem potrebu piť do nemoty kedykoľvek hoci len raz za rok... Teda celkovo nechápem potrebu piť a áno podľa mňa si alkoholik

@blackcat8885 som rad ze to nechapes. bud rada

dadis
24. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_df095d dufam...musim s tym nieco robit aj ked som uz zacinal vela krat. uz je to cez

@anonym_autor Drzim palce. Podla mna mas velku sancu na vyliecenie. Uvedomujes si svoj problem a to je zaklad. Ked to teraz poriesis, predides velmi neprijemnym zdravotnym a aj inym dosledkom - ma negativny vplyv na psychiku, vztahy, pracu..

autor
24. máj 2026
@blackcat8885

@blackcat8885 a ano som dospely a chcel som sa len poradit... prepac ked som ta tym obtazoval - vobec si tu nemusela kliknut

anonym_e9c112
24. máj 2026

Alkoholik
Budeš sa aj reálne liečiť?

autor
24. máj 2026
@dadis

@anonym_autor Drzim palce. Podla mna mas velku sancu na vyliecenie. Uvedomujes si svoj problem a to je zaklad. Ked to teraz poriesis, predides velmi neprijemnym zdravotnym a aj inym dosledkom - ma negativny vplyv na psychiku, vztahy, pracu..

@dadis uz som si pozeral na nete jednu adiktologicku. zajtra sa chcem objednat

autor
24. máj 2026
@anonym_e9c112

Alkoholik
Budeš sa aj reálne liečiť?

@anonym_e9c112 chcem

anonym_14ef17
24. máj 2026
@billy_jean

Áno, toto je ukážkový alkoholizmus. Poznáme aj kvartálnych alkáčov, čo sa zavrú na pár dni a chlascu do nemoty. Potom najčastejšie takéto typy ako si ty končia na uzavretom oddelení psychiatrie (lebo nemáme záchytky).

@billy_jean myslím ze na uzavreté oddelenie by mali ísť takí co pijú každý deň, a nie ten co si vypije každý tretí týždeň, nemyslíš?

biba_18
24. máj 2026
@anonym_14ef17

@billy_jean myslím ze na uzavreté oddelenie by mali ísť takí co pijú každý deň, a nie ten co si vypije každý tretí týždeň, nemyslíš?

@anonym_14ef17 alkoholik je alkoholik. dôležité je že sa chce liečiť…

billy_jean
24. máj 2026
@anonym_14ef17

@anonym_14ef17 keďže nemáme záchytky, tak pokiaľ robia problémy, alebo sú intoxikovaní, končia na zatvorenom oddelení, odtiaľ idú na otvorené na pár dní a potom ich púšťajú. A nie, to sú ľudia, čo si raz za 3 mesiace vypijú, len idú až na dno...

anonym_14ef17
24. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_e9c112 chcem

@anonym_autor pil si aj tento víkend?

anonym_14ef17
24. máj 2026
@billy_jean

@anonym_14ef17 keďže nemáme záchytky, tak pokiaľ robia problémy, alebo sú intoxikovaní, končia na zatvorenom oddelení, odtiaľ idú na otvorené na pár dní a potom ich púšťajú. A nie, to sú ľudia, čo si raz za 3 mesiace vypijú, len idú až na dno...

@billy_jean ale ved on nepíše ze robí problémy.

anonym_d77a0f
24. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_214490 niekedy je problem aj smutok a veci ktore už nemaju riesenie

@anonym_autor už ťa má alkohol v hrsti, pociťuješ úľavu, lebo ťa otupí, si na ňom emocionálne závislý a to už máš v sebe, tú potrebu ho piť.
Keby si pil bez smútku, žiaľu, spoločensky tak je to rozdiel, ako keď si mu dal tú moc, vzhliadaš k nemu, lebo myslíš že ti pomáha na psychiku a problémy.
Ale je to úplne opačne, budeš po ňom siahať častejšie a okrem tej psych závislosti bude aj tvoj nervový systém od alkoholu závislý a hlava bude fungovať ešte menej, nebudeš dobre spať..
Nie sú to srandy, teraz to riešime v rodine, je to démon

marianarem
24. máj 2026

@anonym_autor Ano, si alkoholik, toto je jeden zo znamych typov alkoholizmu. Realne je nacase zacat s liecenim. Moj svokor bol tazky alkoholik a tiez nepil kazdy den, ani kazdy druhy, ale raz za cas mal "tah", ked pil viac dni po sebe tak, ze bol pod obraz. Potom tiez alkohol bud nenavidel, alebo tvrdil, ze absolutne nepotrebuje. Tahal to takto dlhe roky, ale nakoniec musel davky zvysovat, pil castejsie a potom uz musel denne, inac isiel do deliria alebo aspon do epileptickeho zachvatu. Nakoniec ho to zabilo.
U teba jednoznacne treba najst sposob, ako si so svojimi pocitmi poradit a "vypustit paru" aj bez alkoholu. Ide to a odbornik ti s tym poradi.

anonym_d77a0f
24. máj 2026

Za triezva ani nezaspíš(smútok, problémy), budeš mať potrebu si dať každý večer, alebo aby si sa vyspal ho budeš používať a potom nastane to, že nebudeš vedieť spať ani s alkoholom, jedine v alkoholovej kóme(otrave) kedy nebudeš o sebe vedieť.
K takémuto sci-fi sa kľudne dopracuješ do 2 rokov.
V pondelok mi zomrel kamarát presne takto, pil do kolien a už sa nezobudil.

autor
25. máj 2026
@anonym_14ef17

@anonym_autor pil si aj tento víkend?

@anonym_14ef17 minuly vykend

autor
25. máj 2026
@anonym_14ef17

@billy_jean ale ved on nepíše ze robí problémy.

@anonym_14ef17 ja nerobim problemy. ja sa zavriem doma a som tam sam. nikto o tom nevie

autor
25. máj 2026
@billy_jean

@billy_jean ja som ani raz nikde v nemocnici nebol. ja pijem doma a nikto o tom nevie a nikto ma nikdy nikde nenasiel. len som si uz privodil par zraneni ale len tak modriny a tak

autor
25. máj 2026
@anonym_d77a0f

@anonym_autor už ťa má alkohol v hrsti, pociťuješ úľavu, lebo ťa otupí, si na ňom emocionálne závislý a to už máš v sebe, tú potrebu ho piť.
Keby si pil bez smútku, žiaľu, spoločensky tak je to rozdiel, ako keď si mu dal tú moc, vzhliadaš k nemu, lebo myslíš že ti pomáha na psychiku a problémy.
Ale je to úplne opačne, budeš po ňom siahať častejšie a okrem tej psych závislosti bude aj tvoj nervový systém od alkoholu závislý a hlava bude fungovať ešte menej, nebudeš dobre spať..

@anonym_d77a0f už to riešim

autor
25. máj 2026
@anonym_d77a0f

Za triezva ani nezaspíš(smútok, problémy), budeš mať potrebu si dať každý večer, alebo aby si sa vyspal ho budeš používať a potom nastane to, že nebudeš vedieť spať ani s alkoholom, jedine v alkoholovej kóme(otrave) kedy nebudeš o sebe vedieť.
K takémuto sci-fi sa kľudne dopracuješ do 2 rokov.
V pondelok mi zomrel kamarát presne takto, pil do kolien a už sa nezobudil.

@anonym_d77a0f verim ze tam nedojdem. dnes som sa objednal k adiktologicke. akurat som tam volal ale objednala ma az o mesiaac na 24.6. tak dufam ze to do vtedy nejako zvladnem

autor
25. máj 2026
@anonym_d77a0f

@anonym_d77a0f zatial niesom v takom stadiu ale vidim ze to nie je dobre preto sa to snazim riesit