Závislosť na káve: Ako sa jej zbaviť?
Som strašne závislá na káve, pijem aj 10 - 15 káv denne, striedam to s Bezkofeinovou kávou, kvôli tomu sa strašne ráno skoro budím na kávu, ako sa tejto závislosti zbaviť,
@zmrzlinka2021 Tipnem si, je to celoživotný invalid na hlavu, znudená ženská bez akýchkoľvek povinností a zdravého rozumu.
@alofinka určite s tým skonči, teraz necítiš nič, v prechode ti totálne odídu kosti, a ešte ak fajčíš...👉👉👉
@zmrzlinka2021 Tipnem si, je to celoživotný invalid na hlavu, znudená ženská bez akýchkoľvek povinností a zdravého rozumu.
@anonym_2f6255 Alebo troll.
@andulka220989 aj 10
@alofinka Mozno je to len rozpustna. A to nie je kava.
@anonym_2314d3 v kvalitnom espresse (30ml, kratka doba prechodu pary/vody kavou) je mimimum kofeinu. Ale u nas vela ludi oblubuje "velke presso", alebo zalievanu a tam uz je tych navykovych a neziaducich latok viac.
@anonym_2314d3 mozno to nie je kava pre "kavickara", co ma rad cerstvu prazenu a mletu kavu, lenze. Kofein tam je tak ci tak. A zdrave to nie je, tolko toho pit.
Ahoj, ja keď si ráno spravím kávu, hocikedy ju dopijem večer okolo 18-tej, keď prídem z práce, lebo nestíham. V práci nejakú proteínovú tyčinku keď zhltnem, som rada. Kedy to stíhaš? Začni makať, nerob si toľko prestávok, doma si zamestnávaj ruky aj hlavu, urob si čaj a chlípaj namiesto kávy a sekni s tým fajčením. Veď máš dieťa a správaš sa ako samovrah.
@andulka220989 aj 10
@alofinka Bavime sa o tých pár ml káv? A z tých 10 máš koľko v práci? Ja si to neviem až tak predstaviť. Keď som jeden deň vypila 5 káv tak mi srdce skákalo ako besné...
Ahoj, ja keď si ráno spravím kávu, hocikedy ju dopijem večer okolo 18-tej, keď prídem z práce, lebo nestíham. V práci nejakú proteínovú tyčinku keď zhltnem, som rada. Kedy to stíhaš? Začni makať, nerob si toľko prestávok, doma si zamestnávaj ruky aj hlavu, urob si čaj a chlípaj namiesto kávy a sekni s tým fajčením. Veď máš dieťa a správaš sa ako samovrah.
@anonym_ea845f a ty myslíš na svoje dieťa, seba?keď tak žiješ?Mne je nenormálne nemať čas sa najesť, vypiť kávu.
@alofinka ty máš tých závislosti viac jednu prekrývas druhou treba sa liečiť u psychiatra
@alofinka mna by zaujimalo aku pracu mas, ked mas cas tolko fajcit a kavickovat. Kolegovia maju z teba asi radost, ci stihas v pohode vsetko?
@anonym_2314d3 A co to teda podla teba je?
@mandzula Nejaky kavovy napoj, ale nikto ma nepresvedci o tom, ze espresso a daky sunt pomlety je to iste...
@mandzula Nejaky kavovy napoj, ale nikto ma nepresvedci o tom, ze espresso a daky sunt pomlety je to iste...
@anonym_2314d3 už som ti písala - robí sa to z varenej kávy a pod tlakom sa to vháňa do odparovacej komory s vysokou teplotou - to má za následok, že sa z kávy urobí prášok ... alebo sa káva zmrazí, z kvapiek urobia kryštáliky a tie sa sublimujú ... je to rovnaká káva... že chutí inak ako čerstvé espresso? no isteže ... ale to ako chutí káva záleží od mnohých faktorov ... v tých sušených kávach je zmes arabicy a robusty, aby chutila čo najviac ľuďom ...
Mame doma kavovar a robime si americano,a aj to iba s 1 mletim,cize ani silna nie je aj s mliekom.Vypijeme tak 5kav,alebo 4 ako kedy.A teda v robote,1 pred a 1 v polke taku rychlu a popritom robim.
@alofinka uf, tak to je veru dosť, ja som si kedysi dávala tak 7, dnes som na dvoch🙂 ale tu pomôže len postupné obmedzovanie, len treba vydržať prvé dni, lebo príde kofeínový deficit, poznám to dobre🙂 ale treba vydržať 2-3 dni a bude to lepšie.
Pomôcť môže aj nahradenie časti kávy bezkofeínovou verziou alebo nápojmi s nižším obsahom kofeínu, ako sú niektoré druhy čaju. Budeš mať pocit, že si si dala kávu/kofeín, ale s menším obsahom, také jemné placebo.
Vraj bolesti hlavy a únava po obmedzení kofeínu zvyčajne vrcholia počas prvých 24 až 48 hodín a u väčšiny ľudí ustúpia v priebehu jedného až dvoch týždňov. Potom sa organizmus prispôsobí novému režimu a mnohí zistia, že majú stabilnejšiu energiu počas celého dňa.
Tak držím palce!
@alofinka niekedy, keď nestíham a lietam hore dole, vypijem 3 kávy doobeda a zistím, že som ešte nevypila glg vody...nie je to aj tvoj problém, že nič iné nepiješ len tú kávu? Ak áno, predtým než siahneš po káve, skús si spraviť najprv pohár vody a buď prísnejšia k sebe, kávu môžeš vypiť až potom čo dopiješ celý pohár
Ja vacsinou cez zimu sa stanem zavisla, ze to vytiahnem na 2 kavy denne. Ale zistila som, ze je to pre mna skor ritual, ked sa vypnem od vsetkeho a v klude som si popijala cappucino. Na jar som prestala. Sposob? Dala som prec kavovar. Par dni abstak, besny ustekany pes, ale potom sa to dalo do poriadku. Niekto hovori, ze postupne znizovat, niekto seknut hned. Ako s cigaretami. Najtazsie je nezacat znova. Raz som si dala 2 dni po sebe capuccino a uz som zase nemyslela na nic ine, len dovod dat si dalsi den capuccino. Vyhybat sa situaciam, ktore sa ti spajaju s kavou. Sedis mas chut na kavu? Chod robit nieco,co ti odvedie myslienky od kavy.
Zamestnavatel musi mat z teba radost - mas vobec cas aj nieco efektivne robit?
Zamestnavatel musi mat z teba radost - mas vobec cas aj nieco efektivne robit?
@prasiatko30 Ja neverim, ze ta osoba pracuje. To sa proste neda stihnut, nonstop fajcit a pit kavu a pracovat. Neverim.
@prasiatko30 Ja neverim, ze ta osoba pracuje. To sa proste neda stihnut, nonstop fajcit a pit kavu a pracovat. Neverim.
@anonym_2314d3 vsak na pracovnych miestach je zakazane fajcit - cize zakazdym ked ide fajcit musi vyjst pred budovu - vsak nestiha ani len zapnut pocitac ak teda robi v kancli
ja som v práci nestíhala ani dve v relativnom kľude vypiť.. tak som aj kávu prestala piť.. sme tam si dám s mužom doma ale ja len také cappucino chlipkám😀
A ako sa zbavit zavislosti na cigaretach a kave? Zacni v tej robote aj nieco robit a uvidis, ze si na kavu a cigarety ani nespomenies
@alofinka káva dehydruje a demineralizuje telo a nie je nič horšie ako ranná šálka kávy na dehydrované telo. Takýmto štýlom budeš mať skoro problémy s chrbticou, kĺbmi... spôsobené osteoporózou. Užívaj magnézium.
Moja mama si odvykla od kávy, že si dávala polku čakankovej a polku kofeínovej kávy nakoniec postupne prešla na čisto čakankovú, kvôli vysokému tlaku. Určite s tým niečo rob, skús si miesto každej druhej kávy robiť bylinkový čaj.

@alofinka
Medzi nami, piješ toľko kávy, fajčíš 50 cigariet denne.
Chodíš do práce? Máš deti?