Je normálne, že bratova dcéra nonstop pozerá televíziu?
Ahojte, mam brata co ma 4 ročnú dcéru.
Avsak vzdy ked so ženou prideme k nim mala nonstop pozerá telku. Moja zena bola u nich dneska lebo ju mala cca do 17 postrážiť a ja som bol v robote.
Švagriná jej dala len pokyny ze kludne jej zapni telku mala sa zabaví aj sama. Výsledok bol ze malá bola od tej cca 8 do piatej nonstop na telke len co sa najedla a sem tam na desať minút pohrala. Ked prisla švagriná domov moja zena jej hovor i ze sa s ňou mala nechcela ani hrať ani si kreslit
No a odpoved švagrinej bola ze mala ma rada telku a rozprávky tak jej to nechávajú pustené ze aspon jej od nej klud.
Žiaľ my so ženou nemame zatiaľ deti ale je toto podla vas normalne správanie? Jasne ze dieťa sa telke a mobilom v dnešnej dobe nevyhne ale toto je asi moc
Sam neviem
Nie je to normalne, ale to vies aj sam
ja nechapem preco jej tvoja zena nechala 9 hod. zapnutu telku... vsak ju mala vypnut a nie riesit ze mala pozera telku. ked jej ju zapne bude kukat pocuvat ak bude vypnuta bude robit ine aktivity
Veľa ľudí má takto zapnuté rozprávky celý deň takže áno, v dnešnej dobe je to úplne štandardné.
Vsak jej mala tu telku vypnut a hotovo 😃
@anonym_autor chuda dieta
@anonym_autor
Ty poznas dokonale švagrinin a bratov zivot? Su naozaj v pohode? Chceli dieta, co to bola nehoda? Je svagrina fit alebo vycerpana?
No nie je to normalne. A sorry, ake tvoja zena tiez nie! Aby som si nrporadila so 4 rocnym prckom a nechala ju hladiet cely den do bedne??
Vypnem telku a hajde von, hrat sa, tvorit nieco pekne.
My sme skoro protitelkovy, name notbuk a najnovsie bimer. Ked nam treba trosku kludu alebo nieco urobiť, pustime nueco detske alebo zoo pribehy. Ale pravidelne cely den?
Ved by im preplo z toho.
Obcas to maju sj 2 hodiny zaonute - ked su chiri napriklad, ale vacsinou 30-40 minut ato v drvivrj vacsine cez vikend.
To realne dieta , stvorrocne vydrží sedieť a pozerať toľko hodín? Ved to dospelý clovek nevydrzi
Mala ju len strazit s tym, ze dostala pokyny, aby jej zapla telku ? Tak potom nerieste. Ak ju mala postrazit a zapnut telku, aby s nou jemala starosti, tak je to chyba tvojej zeny. Mala ju zabavit inac, mohla povedat, ze dnes telka nefunguje, ist von, stavat lego, kreslit tvorit, neverim, ze dieta si vyberie telku pred zabavou. Jedine, ze nic ine nevie, nepozna. Nechodi do skolky?
To realne dieta , stvorrocne vydrží sedieť a pozerať toľko hodín? Ved to dospelý clovek nevydrzi
@anonym_efd53a tiez tomu neverim. Moj maly ma telku na pridel a je mu vzacna, ale raz bol muz na sluzobke ja som schytala covid, tak vravim pozeraj kolko chces. 3 hodiny, myslim ze ani to nie, a vypol sam ze ho to nebavi uz.
@anonym_autor Chuda dieta. Nechapem,preco jej zena nechala cely den zapnutu telku. Dieta mohlo aspon jeden den prezit bez tv.
Tak normalne to ozaj nie je. V jej veku by mala/mohla ale nemusela , pozerat televizor max.4 hodiny za tyzden.
@anonym_autor smutne, že nemyslia na následky a ničia život dietatu, ktoré za to nemôže. To je dnes vidno častejšie, akoby ti rodičia nerozmýšľali. Teraz si zvolia vlastne pohodlie a o par rokov budú zúfalí riesit, ako dietatu pomoct.
Jedine, ak vám na malej záleží a viete o tom, chodit ju postrážiť častejšie a robiť s nou nejaké aktivity. Zial viac v rukách nemáte.
@anonym_efd53a tiez tomu neverim. Moj maly ma telku na pridel a je mu vzacna, ale raz bol muz na sluzobke ja som schytala covid, tak vravim pozeraj kolko chces. 3 hodiny, myslim ze ani to nie, a vypol sam ze ho to nebavi uz.
@anonym_d63c47 Ver tomu. Jedna znama tiez detom pustala tv. Syna to nebavilo,ale dcera ozaj vydrzala od rana do vecera pri tv. Dnes ma 10 rokov a cez vikend a prazdniny je na tablete od rana do vecera a mater spokojna,ze ma od dietata pokoj. A najlepsie,ked sa medzi kamoskami stazuje,aka je zavisla. Zavislou sa stala vdaka rodicom,ze to dopustili
Nie, vobec to nie je normalne, ak je to naozaj takto, je to extrem. Ale tvoja zena im mohla ukazat ako sa to moze robit inak. Nerozumiem preco ju rovnako nechala cely den pred tou telkou. Ze sa s nou nechcela hrat? A to je aky problem vymysliet zdravemu dietatu nejaku aktivitu? Ved castokrat cudzieho dieta posluchne skor ako rodica a moze sa pri hre zabavit viac ako s rodicom, lebo je to nieco nove, ine, neokukane. Ale tak jasne, jednoduchsie asi bolo nechat ju pri telke.
@anonym_autor aj moja sestra to takto ma, oni sú celá rodina tv maniaci… ale tak je to jej rodina, jej deti, ja sa nestarám, moje deti telku pozerali len cielene, napríklad konkrétnu rozprávku, alebo večernícek a ani teraz keď sú už veľkaci nepotrebujú obrazovku vkuse ocumovat
@anonym_d63c47 Ver tomu. Jedna znama tiez detom pustala tv. Syna to nebavilo,ale dcera ozaj vydrzala od rana do vecera pri tv. Dnes ma 10 rokov a cez vikend a prazdniny je na tablete od rana do vecera a mater spokojna,ze ma od dietata pokoj. A najlepsie,ked sa medzi kamoskami stazuje,aka je zavisla. Zavislou sa stala vdaka rodicom,ze to dopustili
@marca12 a ako jej to ide v škole, doma, ma nejaké záľuby, koníčky, vidíte nejaký dopad na správaní?
Od ôsmej do piatej vkuse na telke? No to vieš komu hovor.
@anonym_autor a tvoja manželka čo tam robila? Pozerala s ňou? Veď ju mala zobrať von, kresliť si, hrať sa s ňou. Možno bola tiež rada, že má pokoj od dieťaťa. Chúďa malé.
Aj u nas ide tv stale hlavne cez vikendy.ale to neznamena ze sa s detmi nehram. Citame si kreslime si staviame lego kocky plastelina..mame viac izieb nie len obyvacku. vezmem deti do izby a hram sa s nimi tam.

A tym ze ti napiseme ze to nie je normalne, sa co zmeni?