Aký je optimálny čas detí strávený na mobile a tablete?
Posledné dni doma riešime, koľko času by mali naše deti tráviť pri mobile a tablete. Niekedy mám pocit, že je toho už veľa, ale zas úplne im to zobrať nechcem. Ide o 16 ročného a 8 ročného chlapca
My sme nikdy deti casovo neobmedzovali, ale vzdy mali rozne mimoskolske aktivity, takze na ten mobil im vela casu neostavalo a v podstate sa naucili v tomto smere rozumne fungovat. Ani jednej sa nestalo, ze by si vdaka flakaniu na mobile neurobila napr. domace ulohy a nastastie obe maju vela konickov a nimi travia svoj cas. Mobil samozrejme pouzivaju, aj na nom isto sleduju nejake blbosti, ale v rozumnej miere. Co som tym chcela povedat? Netreba im zakazovat, obmedzovat, treba ich s tym naucit fungovat. U toho 8 rocneho sa da vela napravit, treba mu zabezpecit ine aktivity, u toho 16-rocneho (ak uz travi na mobile vela casu), to bude narocnejsie, ale aj tam sa to da.
Môj 7r môže pol hodinu v sobotu a pol hodinu v nedeľu, občas si to minie v jeden deň všetko 🙂. Viac nedovolím. U 16r by som to asi moc neriešila, ak by nebol na mobile nonstop
Ten starsi uz moze tablet vyuzivat aj na lepsie veci, ale ten mladsi za mna 30 min

K 16 rocnemu sa zatial vyjadrit neviem. Ja mam 7 a 9 rocne deti a myslim, ze pol hodka denne je az az.