icon

Obrazovky namiesto pozornosti deťom. Aké majú následky?

1. máj 2026

dnes som bola s dcerou vonku a videla tento "ukaz"... to naozaj je take tazke venovat chvilu nerusenej pozornosti dietatu? predpokladam, ze tatko nebrazdil ulice 12 hod... a nie, nemal tam ani spustenu navigaciu, zeby sa bal, ze netrafi domov...
preco namiesto rozpravania sa s dietatom, vysvetlovania mu, co vidia, ludia uprednostnia hladenie do obrazovky???
nehovorim, ze treba kazdu minutu dna robit dietatu animatora, ale to ozaj moze rodicom prinasat vacsiu radost hladenie do obrazovky ako pohlad na vlastne dieta a interakcia s nim? normalne sa bojim, aki ludia vyrastu z takychto deti... toto je uz uplne chore...

Obrazovky namiesto pozornosti deťom. Aké majú následky?
Strana
z2
anonym_457f57
1. máj 2026

@anonym_autor Staraj sa o seba a nie o druhých. Prečo si myslíš, že ten tvoj názor je správny?

A vedel dotyčný, že si ho odfotila?

martinka13
1. máj 2026

Áno, je to choré, ale nie je to Tvoja vec. Rovnako choré je zverejňovať takéto fotky na webe

earlgrey
1. máj 2026

Je to tvoje dieťa alebo tvoj muž? Nie, tak čo sa staráš? mala si byť hrdinka tam na mieste a ísť mu to do očí povedať.

anonym_eeeea7
1. máj 2026

Vies,ze fotit si cudzich ludi a obzvlast deticky je trestne???

lukbe
1. máj 2026

To fakt takáto fotka? Jasne, ľudia sú všelijakí a takíto tatovia sa mi tiež nepáčia, ale ty toto tiež robiť nemôžeš.

mandzula
1. máj 2026

Polku materskej som prekocikovala citajuc Mama a ja polozene na kociku. Som nazoru, ze dieta treba nechat aj pozorovat okolie, netreba furt mliet.

anonym_74a31c
1. máj 2026

@anonym_autor
Ty si chora co robis je ilegalne

anonym_a11371
1. máj 2026

@anonym_autor a čo tam mal pustené, film?

anonym_3f552e
1. máj 2026

No co zrovna isiel hokej, zena ho poslala kocikovat tak to takto poriesil.

anonym_f00209
1. máj 2026
@anonym_3f552e

No co zrovna isiel hokej, zena ho poslala kocikovat tak to takto poriesil.

@anonym_3f552e no totoby davalo zmysel veru 😅

anonym_3ea4d7
1. máj 2026

Za mna, si 🐮. Co ta do toho? Ked sa bude kazdy starat o seba, bude o vsetkych postarane

thereisabear
1. máj 2026

Tiež som extra nezabávala dieťa v kočíku, keď som čakala, že zaspí. Čo je možno tento prípad.
Mňa skôr vyrušujú rodičia na ihrisku, čo ani netušia, kde majú dieťa a len čumia do mobilu.

anonym_55a8d4
1. máj 2026

horsie je, ked ma tu obrazvku pred sebou dieta v kociu

anonym_eeeea7
1. máj 2026
@anonym_55a8d4

horsie je, ked ma tu obrazvku pred sebou dieta v kociu

@anonym_55a8d4 to som uz tiez videla

anonym_2e4ef2
1. máj 2026

@anonym_autor no možno mal meeting

lienka9
1. máj 2026

@anonym_autor a vies ty,co pozeral,alebo cital..mozno nieco potreboval vybavit,mozo mu prisli vysledky od lekara a si ich pozeral,mozno sa objednaval k lekarovi alebo na pohovor a mozno ho naozaj zena poslala kocikovat a mal rozpozerany zapas..pokial dieta neohrozil citanim nevidim dovod,sa do neho starat..netvrdim,ze je to spravne,ale mohol mat 100 dobrych dovodov,preco ten telefon pozeral..za nasich cias tiez zeny na ihriskach citali knihy a casopisy a nesledovali deti na kazdom kroku (alebo s detmi von ani nesli ale poslali so starsimi z bytovky)

ivanakal
1. máj 2026

Horsie je to, co si urobila ty. Fotis cudzich ludi a davas na net. Chora si ty.

anonym_d697d1
1. máj 2026

no toto je rovnaky zahul ako co som videla ja. mi to vyrazilo dych. matka s cca 10-12m dietatom v trojkolke a dieta v ruke mobil a isli si v pohodicke cez mesto... tak nie aby dieta sledovalo okolie, ucilo sa nove veci ale sup mu mobil do ruky...

anonym_6c57e8
1. máj 2026

ked sa mala hrala na ihrisku tiez som bola obcas na telefone.. a jednym okom pozerala na nu ..alebo ked lezala v kociku sedeli sme na lavicke ona zaspavala a ak som bola na mobile... kedysi ludia citali noviny dnes mobile... niekto cas vyuziva na vzdelavanie online..posielanie emailov.. hladanie receptov etc... ano je to zla doba - je prilis online-ale aj ty si teraz na nete a nechystas veci pre deti, neuspavas alebo nerobis okolo domacnosti ...

1sally12
1. máj 2026

Choré. Nie to že ho odfotila. Ale fakt toto vyzerá že dieťa dostal na krk tak si aspoň spríjemní chvíle takto. Strašné takýto rodičia. O pár mesiacov bude mať ten tablet v rukách to dieťa.

anonym_29419c
1. máj 2026

Nevhodné je, že si ho odfotila a zavesila na internet. Nesúď, kým nepoznáš okolnosti. Možno sa bežne dieťaťu venuje a teraz si chcel iba pozrieť hokej. Keby ho pozerá doma a na dieťa kašle, tak by o tom nikto nevedel. Ja som dala raz dieťaťu mobil do ruky v čakári aj keď to inak nerobím. Tiež ma mohla dobrá duša odfotiť a zavesiť na koníka aká som hrozná matka nevenujúca sa dieťaťu. A môže to byť tak, že pravidelne na dieťa kašle a pozerá do obrazovky, ale kým to nevieš na isto, tak si nedomýšlaj.

marianarem
1. máj 2026

@anonym_autor Tak nie ze by mi prinasal vacsiu radost pohlad do mobilu ako na dieta, ale niekedy si aj ja chcem pozriet nieco svoje, napisat si s niekym a tak, co je na tom...Blbe je, ak rodic travi na mobile vacsinu casu, ale tu nevieme, o aky dlhy cas z celeho dna ide.

anonym_40647a
1. máj 2026

Kde zijes na jakom zapadakove, toto neni nic noveho a suhlasim so zenami dieta Treba nechat pozorovat ….. nie stale s nim kecat

patameli
1. máj 2026

Nestacim sa divit tymto utocnym spravam od “anonymov” zien. Na fotke je totalna anonymita, aj babatko ma prekrytu tvar dokonca takze toto je extrem tu riesit nejaku zdielany fotku. Este viac ma prekvapuju slova “co sa staras”, akoze wtf? Zeny! Trochu solidarity. :D je uplne normalne chodit po svete a zamyslat sa nad tym co vidim. A takto aj chapem pointu tohto prispevku. “Mozno si len nieco potreboval pozriet” - tento pan na mobile s kocikom vobec nie je jediny a ja sama sa mnohokrat zamyslam, kam tento svet speje ked toto vidim. Je mi z toho smutno :/ Samotni rodicia su pri detoch mnozstvo casu na mobile a vidiet to kde-tade. (A potom sa ocakava ze deti nemaju byt tolko na mobiloch).. preto som si aj otvorila tuto diskusiu, zaujimali ma nazory. Ale ako tak sledujem tieto odpovede tak odpoved je asi jasna :/ jediny dovod takej utocnej odpovede moze byt len ten, ze “sama to robim a urcite by som si nezelala byt fotena, a co ta vobec do toho!” :D (asi).. nuz zeny, toto nie je dobre! Minimalne slusnost by mala byt na mieste a nie skryvat sa za anonymitu a byt agresivna akoby som sa rozpravala so psom. :/ halooo

marca12
1. máj 2026
@anonym_2e4ef2

@anonym_autor no možno mal meeting

@anonym_2e4ef2 Urcite. Tieto typy v takychto modnych teplakoch a retazou na krku mavaju pravidelne dolezite meetingy.

autor
1. máj 2026
@patameli

Nestacim sa divit tymto utocnym spravam od “anonymov” zien. Na fotke je totalna anonymita, aj babatko ma prekrytu tvar dokonca takze toto je extrem tu riesit nejaku zdielany fotku. Este viac ma prekvapuju slova “co sa staras”, akoze wtf? Zeny! Trochu solidarity. :D je uplne normalne chodit po svete a zamyslat sa nad tym co vidim. A takto aj chapem pointu tohto prispevku. “Mozno si len nieco potreboval pozriet” - tento pan na mobile s kocikom vobec nie je jediny a ja sama sa mnohokrat zamyslam, kam tento svet speje ked toto vidim. Je mi z toho smutno :/ Samotni rodicia su pri detoch mnozstvo casu na mobile a vidiet to kde-tade. (A potom sa ocakava ze deti nemaju byt tolko na mobiloch).. preto som si aj otvorila tuto diskusiu, zaujimali ma nazory. Ale ako tak sledujem tieto odpovede tak odpoved je asi jasna :/ jediny dovod takej utocnej odpovede moze byt len ten, ze “sama to robim a urcite by som si nezelala byt fotena, a co ta vobec do toho!” :D (asi).. nuz zeny, toto nie je dobre! Minimalne slusnost by mala byt na mieste a nie skryvat sa za anonymitu a byt agresivna akoby som sa rozpravala so psom. :/ halooo

@patameli tiez mi presne toto napadlo, ze trafene husi zagagali... damy, fotka je uplne ok, typ street photo, neda sa identifikovat obec ani dieta ci otec.
to nebolo o tom, ze niekto mi zavola a vybavim hovor. ale ked nemienim travit cas s dietatom a potrebujem si chvile s nim niecim sprijemnit, tak si to dieta nezaobstaram.
tu ide o to, ze aj ked to dieta prave nepotrebuje nieco, ono tych rodicov vnima a ked ich 90% casu vidi hladiet do obrazovky, tiez ho nebude zaujimat nic ine. a bude nam dorastat generacia hlupejsia a bezcitnejsia ako kedykolvek predtym. pretoze oni z tvari rodicov hladiacich do obrazoviek nemaju sancu odcitavat ziadne emocie - skuste sa niekedy zadivat dlhsie na scrollujuceho cloveka a pochopite.
to nebol utok na nikoho konkretneho, takisto nie ta fotka, to bol podnet na zamyslenie

anonym_234c9e
2. máj 2026
@anonym_autor

@patameli tiez mi presne toto napadlo, ze trafene husi zagagali... damy, fotka je uplne ok, typ street photo, neda sa identifikovat obec ani dieta ci otec.
to nebolo o tom, ze niekto mi zavola a vybavim hovor. ale ked nemienim travit cas s dietatom a potrebujem si chvile s nim niecim sprijemnit, tak si to dieta nezaobstaram.
tu ide o to, ze aj ked to dieta prave nepotrebuje nieco, ono tych rodicov vnima a ked ich 90% casu vidi hladiet do obrazovky, tiez ho nebude zaujimat nic ine. a bude nam dorastat generacia hlupejsia a bezcitnejsia ako kedykolvek predtym. pretoze oni z tvari rodicov hladiacich do obrazoviek nemaju sancu odcitavat ziadne emocie - skuste sa niekedy zadivat dlhsie na scrollujuceho cloveka a pochopite.
to nebol utok na nikoho konkretneho, takisto nie ta fotka, to bol podnet na zamyslenie

@anonym_autor a ty co si myslis, co vyrastie z takeho decka?

mandzula
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ja chapem, co si tou fotkou chcela povedat, no zas neprehanaj. Toto tvrdenie "ale ked nemienim travit cas s dietatom a potrebujem si chvile s nim niecim sprijemnit, tak si to dieta nezaobstaram", je absolutne pritiahnute za vlasy. Rodic sa nestava otrokom dietata, chce zit aj vlastny zivot. Rada som si kocikovanie sprijemnila debatou s niekym inym, pretoze ano, donemoty kocikovat a debatovat len s dietatom, bavi asi malokoho. Aj dieta musi pochopit, ze zivot rodica sa netoci len okolo neho a existuje aj okolity svet.

denithestrange1993
2. máj 2026

@anonym_autor podla mna mu siel nejaky sportovy program. Nas tata s mobilom na kociku kocikoval mimco ked siel hokej,aj ked je pravda ze dieta spalo.

autor
2. máj 2026
@mandzula

@anonym_autor Ja chapem, co si tou fotkou chcela povedat, no zas neprehanaj. Toto tvrdenie "ale ked nemienim travit cas s dietatom a potrebujem si chvile s nim niecim sprijemnit, tak si to dieta nezaobstaram", je absolutne pritiahnute za vlasy. Rodic sa nestava otrokom dietata, chce zit aj vlastny zivot. Rada som si kocikovanie sprijemnila debatou s niekym inym, pretoze ano, donemoty kocikovat a debatovat len s dietatom, bavi asi malokoho. Aj dieta musi pochopit, ze zivot rodica sa netoci len okolo neho a existuje aj okolity svet.

@mandzula ale je uplne ine, ked dieta vnima, ze teraz sa rozpravam s niekym inym (a vnima ton hlasu, vzajomny respekt, emocie, neskakanie do reci a samo sa uci pockat, kym mama dorozprava a bude sa mu moct venovat - toto je tiez pozitivne pre dieta, uci sa porozumiet ludskej komunikacii) a ine ked rodic hladi s tupym vyrazom do obrazovky.

Strana
z2