icon

Obrazovky namiesto pozornosti deťom. Aké majú následky?

1. máj 2026

dnes som bola s dcerou vonku a videla tento "ukaz"... to naozaj je take tazke venovat chvilu nerusenej pozornosti dietatu? predpokladam, ze tatko nebrazdil ulice 12 hod... a nie, nemal tam ani spustenu navigaciu, zeby sa bal, ze netrafi domov...
preco namiesto rozpravania sa s dietatom, vysvetlovania mu, co vidia, ludia uprednostnia hladenie do obrazovky???
nehovorim, ze treba kazdu minutu dna robit dietatu animatora, ale to ozaj moze rodicom prinasat vacsiu radost hladenie do obrazovky ako pohlad na vlastne dieta a interakcia s nim? normalne sa bojim, aki ludia vyrastu z takychto deti... toto je uz uplne chore...

Obrazovky namiesto pozornosti deťom. Aké majú následky?
Strana
z2
mandzula
2. máj 2026
@anonym_autor

@mandzula ale je uplne ine, ked dieta vnima, ze teraz sa rozpravam s niekym inym (a vnima ton hlasu, vzajomny respekt, emocie, neskakanie do reci a samo sa uci pockat, kym mama dorozprava a bude sa mu moct venovat - toto je tiez pozitivne pre dieta, uci sa porozumiet ludskej komunikacii) a ine ked rodic hladi s tupym vyrazom do obrazovky.

@anonym_autor Nemyslim si, ze rodic ma svoju pozornost dietatu venovat vzdy a vsade a je v zasade jedno, co v case, ked sa venuje sebe, robi - ci uz cas stravi s mobilom, ci pri telke, ci rozmyslanim alebo pri rozhovore. Dolezite je, co pre dieta robi po zvysok casu.

anonym_a1e0ea
3. máj 2026

@anonym_autor podla sklonu hlavy to skor tipujem, ze pozera do mobilu. Ale je to sum aj fuk, mozno ma doma dalsie 2 deti a je rad, ze si pozrie serial... ktovie ake fotky by tebe autorka porobili ine MK pouzivatelky natajnasa a pohorsovali sa, ze aka si ty rodicka... lebo vacsinou ti moralizuju co maju najviac za usami

patameli
5. máj 2026
@anonym_a1e0ea

@anonym_autor podla sklonu hlavy to skor tipujem, ze pozera do mobilu. Ale je to sum aj fuk, mozno ma doma dalsie 2 deti a je rad, ze si pozrie serial... ktovie ake fotky by tebe autorka porobili ine MK pouzivatelky natajnasa a pohorsovali sa, ze aka si ty rodicka... lebo vacsinou ti moralizuju co maju najviac za usami

@anonym_a1e0ea to nie je “šumafuk”? 😂😂😂 haha az do tejto spravy som si myslela nieco ine

patameli
5. máj 2026

Aj tak si myslim ze tu sa nebavime o vynimkach “mozno len nieco potreboval…” Vobec to nie je adresovane na danu osobu z fotky ak sa to este stale nepochopilo. Ide o globalny problem, a taketo ukazy aky sa naskytol autorke, sa budu naskytovat viac a viac, a jednoznacne vieme ze povacsine pripadov ide o problem s mobilom. Kopu z nas, dospelych, ma problem mat kontrolu nad tym, ako a kolko casu travime na mobile. Neraz som videla ako si otecko s velkym synackom vedla seba (alebo celkovo rodic s dietatom), iba scrolloval nezmyselne videa. Nejde tu o nonstop pozornost pre dieta, nejde tu o to ze existuje aj vlastny zivot. Ale ze sami dospelaci stracaju kontrolu, o co viac potom deti??? Ktore sa v mnohych oblastiach este len vyvijaju… mimochodom, velka cast ludi si mysli, ze to male babo to vobec nevnima, co oni robia ;) “ved je este male”

Strana
z2