icon

Od akého veku dovoliť PlayStation deťom?

13. aug 2026

Od kolkych rokov ste dovolili playko? - samozrejme s detskou hrou.

biba_18
13. aug 2026

od kedy som dovolila hry v compe ...

chrobak7
13. aug 2026

@anonym_autor Syn tuším dostal playko už v predškolskom veku, lebo si pamätám, že ešte nevedel čítať. Drtili sme spolu všetky Crash Bandicoot hry, Spira a pod.

autor
13. aug 2026
@chrobak7

@anonym_autor Syn tuším dostal playko už v predškolskom veku, lebo si pamätám, že ešte nevedel čítať. Drtili sme spolu všetky Crash Bandicoot hry, Spira a pod.

@chrobak7 dakujem za odpoved

autor
13. aug 2026
@biba_18

od kedy som dovolila hry v compe ...

@biba_18 vek cca?dakujem

biba_18
13. aug 2026

bol na prvom stupni...

anonym_e78e1f
13. aug 2026

U nás najväčšia chyba .. dovolili sme synovi v 15tich , že môže mať playko.. manžel mu ho kúpil na Vianoce .. a po pól roku som playko predala .. lebo bol na tom tak závislý , že sa takto ďalej nedalo .. dávajte si hlavne pozor na to , že v akých časových intervaloch je na playku. My sme to zanedbali a potom to malo takéto odozvy .. držím palce

vandavision
13. aug 2026

Moja dostala Xbox keď urobila prijímačky na strednú. Ale na Pc mala dovoleny Minecraft a Roblox asi od 10tich. Aj tak má radšej mobil 😅

slavomira236
13. aug 2026

@anonym_autor moj synvdostal 4 ku od brata mojho ako 10 rocny. On si kupoval 5 ku. Ja by som to nekupila

martinka17
13. aug 2026

Dostal prvé keď mal 6 rokov, na začiatku to bola tak hodinka denne, boli jasné pravidlá kedy a ako dlho smie hrať. A hrali sme vtedy spolu hlavne Lego hry.

kiki68
13. aug 2026

Nintendo switch od 5 rokov a velmi regulovane casovo

anonym_66d24e
13. aug 2026
@anonym_e78e1f

U nás najväčšia chyba .. dovolili sme synovi v 15tich , že môže mať playko.. manžel mu ho kúpil na Vianoce .. a po pól roku som playko predala .. lebo bol na tom tak závislý , že sa takto ďalej nedalo .. dávajte si hlavne pozor na to , že v akých časových intervaloch je na playku. My sme to zanedbali a potom to malo takéto odozvy .. držím palce

@anonym_e78e1f Možno práve to bola chyba, že ste mu umožnili prístup k elektronike až tak neskoro. Potom sa utrhol z reťaze a nevedel sa nasýtiť.

Náš syn, keď mal playko od škôlky, tak intenzívne hranie bolo nejaký pol roka - rok. Potom sa toho trochu nasýtil a bolo to také primerané, nemuseli sme mu obmedzovať čas.

Ale niekedy to závisí od povahy. Niekto tomu môže prepadnúť, tak ako gamblovaniu. Iní sú voči hazardu viac-menej imúnní. Niekoho to môže pohltiť, možno to bolo aj v prípade tvojho syna. Náš syn mal rozložené záľuby, chodil na krúžky, chodili sme von a mal k dispozícii aj tú elektroniku. Najprv PSone, potom dostal PC.

anonym_4c3de3
13. aug 2026

xbox je lepsi

lovecpriatelstiev
13. aug 2026

@anonym_autor čím skôr tým lepšie - samozrejme s rozumom. Do dvoch rokov by dieťa prakticky nemalo vidieť monitor kvôli jeho kognitívnemu vývoju - ale to znamená ani TV ani tablet čo ansolútne nikto nedodržuje. treba si uvedomiť že tvoje dieťa je už tzv. digitálny (dovolím si tvrdiť smart tech) nomád. Narodil sa do digitálnej doby, zakazovať alebo výrazne obmedzovať takéto veci mu len uškodí. Samozrejme všetko s mierov. Ale aj ho to bude baviť môžeš mať z neho úspešného programátora, developera a podobne.

anonym_fde6c4
13. aug 2026

Náš syn 1x hral playstation keď mal 5.5r aj to 30min Max crash bandicoot cars s manželom
Raz za týždeň cez víkend
Ale nepýta pravidelne (6.5r) len keď si spomenie, no v ten deň potom už nepozerá tv

monickach15s01
13. aug 2026

@anonym_autor nasi dostali tieto Vianoce PS5, mladsi ma 4, starsi 7. Hraju Crasha, Lego, Hot wheels, Rayman, Spyro, teraz zacali Minecraft (tvorive).

anonym_3fe4e0
13. aug 2026

ja som PS kupila synovi, ked mal 6 rokov, vyhodou bolo, ze na hranie potreboval televizor, ktory mame v obyvacke a sluzi vsetkym, takze sa prirodzene obmezdoval cas hry.