Zdieľanie cudzích detí na internete. Je to správne?
Zaujimalo by ma, aky mate postoj k zdielaniu cudzich deti na internete. Nspr. ak idete ns nejake tie baby cvicenia a neskor kruzky a potom najdete svoje deti aj seba na internete. Bud to prezdiela lektorka alebo ins matka, poloinfluencerka.
Je vam to jedno? Riesite to nejako? Poziadate o stiahnutie, slebo uz viac nepridete?
určite má na stranke napisané že navštevou kurzu suhlasiš so zverejnovaním
a ked sa ti to nepači tak povedz nech to nerobia
u nás tiež jedna mamička nechcela a trenerka dávala jej dcera na jej tvar kvietok emotikona aby ju nebolo vidno
normalne vec stači sa len ozvať
Najskor si niekde v podmienkach s tym zverejnovanim súhlasila. Tiez to tak mam nastavene
Ja som len raz takto našla z nosiacej skupiny, ale všetky deti mali rozmazané tváre - to sa mi zdá ok. Ale keby nebol rozmazaný by som im písala a riešila to. Iné je samozrejme keď nás odfotili na nejakej obrovskej akcii kde je plno ľudí a vstup tam je v podstate povolením na fotenie a zverejnenie.
Keby si vedela, koľké učiteľky pridávajú na svoje súkromné instagramy fotky detí z triedy z rôznych aktivít, popr. koľko fotiek detí je na FB v učiteľských skupinách. Ja som učiteľka, ale nechápem, ako si toto môžu dovoliť.
Vadilo-nevadilo, ide o to,ako je ošetrený súhlas. My teraz chodievame na rôzne akcie k MDD a všade je uvedené na plagátiku, že vstupom do areálu dáva rodič súhlas na snímanie a zdieľanie, takže...dcéra chodí na krúžok, nevadí mi, ak ich odfotia, tie fotky idú len nám na WA, ale čo mi vadilo, je, že učiteľka dala spoločnú fotku AI, aby jej z nej urobila karikatúru. Toto sa mi nepáči a od nového školského roka z toho dôvodu neudelím súhlas na fotenie dieťaťa.
No booooze.....ty nechodis na ziadne spolocenské akcie? Vieš koľko ľudí ťa už malo v zábere? A čo sa týka detí- normálne si predstavujem spoločnú triednu foto ako majú všetci spoluziaci tvojho dieťaťa cez tvár nejakú kvetinu. Lebo veď predsa - dali ostatní rodičia súhlas aby si ty videla ich dieťa? 😁

@anonym_autor aj skolky musia mat podpisane od rodica ci rodic suhlasi so zverejnovanim dietata, tie kruzky nefunguju rovnako? Pokial niekto nema suhlas so zverejnenim fotografie na ktorej ste mozete ziadat o stiahnutie fotografie alebo prekrytie tvare