icon

Chránite svoje súkromie na internete alebo zdieľate všetko?

Dnes o 13:37

Aký máte postoj k zdieľaniu súkromia? Chránite seba a svoje deti, alebo to beriete ako bežnú súčasť dnešnej doby internetu?

Napríklad zdieľanie fotiek detí, ich mien, veku, informácií o zdravotných diagnózach či o práci. Ja osobne zdieľam len minimum – občas fotku z dovolenky, ale väčšinou bez tvárí. Som zvedavá, ako to vnímate vy. 🙂

anonym_73d39a
Dnes o 13:41

@anonym_autor ja vobec... ani minimum... lebo dnes sa da "poskladat" krasny obraz o cloveku z dostupnych dat na nete... a hlavne, ked mudrlanti maju nezamknute profily...
Nadovazok, to nie su "moje informacie"... to su data deti / kamaratov... a s tymi nemam pravo nakladat uz vobec...

anonym_de1d9a
Dnes o 13:42

O dieťati nezverejňujem nič. Nikde nedávam žiadne foto a info.
Ale niektoré matky tu o svojich deťoch teda popísali viac nez dosť

anonym_d59433
Dnes o 13:45

O dietati, svojej praci, vztahu a celkovo o mojom zivote nezverejnujem nic. Prispevky nemam ziadne, na story pridam raz za "sto rokov" nejaku blbost fotku prirody, mesta, zdielam nejaky reel. Ale absolutne nic osobne. Ti, co o mojom zivote maju vediet viac vedia aj bez verejneho zdielania. Dovolim si tvrdit, ze vela ludi ani o mojom dietati nevie z tych co ma sleduju na socialnej sieti ale nie sme v kontakte.

domkakvet
Dnes o 13:45

@anonym_autor je to kazdeho vec, ale zdielat uz aj diagnozu je cez ciaru.

anonym_63a79e
Dnes o 13:46

@anonym_autor ja nechránim, nerobím pre to nic.... Akurát nikde nič nezdieľam, nikde nenájdete žiadnu fotku moju ani mojich detí...ak sú uverejnení niekde v škole, škôlke, na karnevale na obecnej stránke, to neriešim, ale nič iné. A dcéra, teraz už dospelá, sa mi za to poďakovala, že žiadne fotky som nikde nezverejnila.
Našťastie ani babkovci ani muž nikde nič nedávajú...
A máme pokoj

anonym_bf3dea
Dnes o 13:51

minule sem na MK jedna uzivatelka dala nejaky dokument, kde mala viditelne rodne cislo, bola na to upozornena, ze nech to skryje, a jej reakcia bola, ze kto by uz len rodne cislo zneuzival 😂

autor
Dnes o 13:58

Ja čítam diskusie na MK už asi 5 rokov, no profil som si založila len nedávno. Veľmi ma prekvapilo, keď som si rozklikla profil jednej častej prispievateľky. Má tam uvedené mená aj vek svojich detí, pravidelne zverejňuje ich život, diagnózy a zároveň aj to, že žije v zahraničí. Pre mňa je to až prekvapivo veľa súkromných informácií zdieľaných verejne. Tým myslím deti

anonym_a53e35
Dnes o 14:05

Internet je dobry sluha, ale zly pan. A treba si velmi dobre zvazit, co o sebe kde uverejnis, kde davas fotky a pod. Lebo co raz das na internet, to tam uz ostane. Kazdy zanechavame digitalnu stopu. Ja zasnem nad tym, co su ludia schopni o sebe zverejnovat, od osobnych udajov, roznych fotiek, po bydlisko.
Tu je to fenomenalne,ze matky sem davaju fotky deti, bytov, domov, este aj kde ziju a je velmi jednoduche si to potom dohladat, ak niekto chce. Hlavne sem davat pubertalne deti je uz fakt hlupost.
Jednej ceskej priatelke znameho hokejistu sa stalo, ze jej fanusicka poslala na privitanie darcekovy kos v USA, ked sa prestahovali. Z jedneho zabere vo videu, kde bol "pohlad z okna" dokazala presne urcit, kde dany par byva.

anonym_dceca2
Dnes o 14:29

Platí zásada čo raz dáš na net, už nikdy nemáš pod kontrolou kedy kto to použije, alebo upraví pre svoje potreby, prípadne to použije AI pri svojej tvorbe.

Na net dávaj len to s čím by si bola v pohode keby sa to objavilo v TV správach, alebo na titulke magazínu.

Ak budeš v budúcnosti pre niekoho zaujímavá, alebo nepohodlná, pri určitej snahe dokážu vytiahnuť tvoju internetovú minulosť a použiť ju na vydieranie, umlčanie, zosmiešnenie.

https://www.youtube.com/watch?v=F4WZ_k0vUDM
autor
Autor odpoveď zmazal
rozculena
Dnes o 14:38
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ??

rozculena
Dnes o 14:39

nedávam nič,žiadne fotky seba ani info.Ani v širokej rodine nikto nič nedáva.FB mám súkromný,aj IG som dlho mala,ten mám asi pol roka verejný ale nič nedávam,len zdieľam

autor
@rozculena

@anonym_autor ??

@rozculena že Anjelicek, toto je tá mamina

rozculena
@anonym_autor

@anonym_autor profil má prázdny a neaktívny

autor
Dnes o 14:40
@anonym_autor

@anonym_autor ona je tu stálica, zabite ma.

autor
Dnes o 14:42
@rozculena

@rozculena ešte 2 dni dozadu mala deti, najstaršia 20.rokov.
Ja viem, že je to každeho súkromná vec. Viem, viem...
Ale ja by som si to neželala, ako dieta a mladá osoba.

terina25
Dnes o 14:49
@rozculena

@rozculena ona mysli inu,ta tu ma vsetko zverejnene

rozculena
Dnes o 14:50
@terina25

@rozculena ona mysli inu,ta tu ma vsetko zverejnene

@terina25 tu je viac anjeličkov? Nemám prehľad...Ja som len klikla na to meno.

terina25
Dnes o 14:52
@rozculena

@terina25 tu je viac anjeličkov? Nemám prehľad...Ja som len klikla na to meno.

@rozculena ano. Ma za nickom aj cislo

anonym_c95d74
Dnes o 16:53

FB vyuzivam zvacsa na predaj detskych veci, ine socialne siete ako napr. TikTok, Instagram a ine neuznavam a nemam. Od vela ludi pocuvam ako mozem vobec zit?! No uplne normalne 🙂 Zijem si svoj zivot so svojou rodinou a urcite nezdielam s celym svetom svoj zivot, dovolenky, oslavy, vylety, radosti, starosti … svoje sukromie si strazim a ked chcem poslat niekomu fotky z dovolenky tak to urobim a konkretnej osobe ich poslem. Zivoty cudzich ludi nesledujem (nie je ani kde, kedze soc. siete nevyuzivam) a uprimne ma vobec nezaujimaju 🤣 Co ma zaujima sa opytam rodiny a priatelov, poslu mi foto ak chcu a to iste aj ja a tam to asi cele konci 🙂

anonym_251e45
Dnes o 16:59

Nie, nemam tam svoje meno, ani svoju fotku, nemám tam žiadne info o sebe. Nedávam tam seba, ani rodinu, žiadne spoločé fotky. Fotka more, pes, kávva, západ slnka, príroda. Profil mám súkromný.

anonym_b5ff57
Dnes o 17:16

No mňa dnes odvalilo keď som si čítala topky nejaký článok a v strede mi vyhodilo video (rovno ho aj spustilo) tu Jurenu na pôrodnom stole. Toto sú za mňa ženy chudery bez sebareflexie, bez úcty k sebe samej. A to, že aj deti vešia na web to by mali na to nejaký zákon spraviť pre ochranu detí, lebo niektoré matky sú totálne sprosté s tým zverejňovaním všetkého zo súkromia

anonym_383243
Dnes o 17:18

Sem tam niečo zdieľam ale nikdy nie tváre detí.

ria_sprout
Dnes o 17:26

Kedysi áno, keď to bolo "nové". Aj keď som mala malé deti. Lenže časom mi to prišlo už celé trápne, (koho už len zaujíma môj život) pridali sa obavy o bezpečnosť. Všetko som povymazavala a ak niečo občas pridám tak bez tvári, bez identifikácie kde sme. Ako príklad dieťa v diaľke na bicykli od zadu v lese a len na pár hodín zverejnené. Súkromie mám všade aj tak prísne nastavené

anonym_348981
Dnes o 17:31

@anonym_autor moja dcéra ma 2 a pol roka a sociálne siete ani len netušia, ze existuje. Kto to má vedieť, ten o nej vie.

simca06022011
Dnes o 17:39

@anonym_autor malo co zdielam, ale ked tak ziadne opatrenia ako tvare zakryt atd neriesim. Ak niekam ideme a nieco zaujimave as deje, zavesim to na FB, ale popravde = vela toho nie je, nepotrebujem kazdu somarinku fotit a zdielat. Zdravotne veci nezdielam ani ustne s nikym takmer, nevidim dovod to vesat na siete... Adresy a pod.. mam len FB, ti co su tam, vedia kde byvam :DDD Profil mam totalne sukromny, pre priatelov a seba, kadejake detaily uz nevypisujem nikde. O praci tiez nemam co, moja praca ma svoj profil, ktory tak ci tak nejak aktivny nie je... som v skupinach, kde sa moja praca riesi, tam normalne komunikujeme o odbornych veciach.

anonym_f92436
Dnes o 17:56

@anonym_autor pod mojim menom na celom internete nenajde nikto nic 😘

anonym_edc120
Dnes o 18:59

Nezdielam nič a čudujem sa, že to ludí ešte baví, aj tak je to veľakrát len velká faloš a pretvárka na sockách a realita je úplne niekde inde.