icon

Organizácia dvojizbového bytu s jedným dieťaťom

15. sep 2026

Ahojte, tí co byvate v 2 izbovom byte a máte 1 dieta, ako mate zorganizovane izby? Spalna a obyvacka. A kde ma dieta hracky, svoj priestor atd? Moje dieta ma coskoro 2 roky a zatial mame vsetko co sa tyka hraciek, kniziek atd v obyvacke ale unavuje ma, ze stale je tá izba akoby hore nohami, lebo sa cely den hra, vyberá, cita, kresli, vozi sa na odrazadle, vari v kuchynke atd.. a nevolam ani navstevy lebo mi pride ze kvoli tym hrackam je vkuse bordel(jedine v noci je tam poriadok). A do spalne navstevu nezavolam predsa. Tak rozmyslam ze v spalni to preorganizujem a dam tam dietatu priestor s hrackami. Čo si myslite?

Strana
z2
autor
17. sep 2026
@anonym_80512f

Dieťaťu nechať izbu a vy si kúpte gauč vhodný na spanie. Je to ideálne riešenie aj v budúcnosti keď dieťa bude väčšie. Gauč ráno upraceš za 5 minút a budeš mať použiteľnú obývačku. Detskú izbu môžeš spraviť tak že tam bude rozťahovacia (poschodová) posteľ aby ste tam mohli spať aj vy keď príde návšteva.

@anonym_80512f no dvojrocnemu dietatu vlastnu izbu? Urcite nie, kedze aj s nami v posteli spi.. v spalni mame aj skrine, beziaci pás ale este dost miesta akoby na hracky, detsky priestor.. v obyvacke by som zas chcela len cisto gauc, obyvackovu stenu, a jedalensky stol.. izby su rovnako velke (kazda ma 22m2)

Strana
z2