Spánok novorodenca v izbičke

17. feb 2023

Ahojte, bola tu už podobná diskúsia ale až v 2012 roku a tak by som sa chcela opýtať nové mamičky 🙂
Pomali zariaďujeme novorodeneckú izbičku, nábytok ako dve komody, prebalovací nadstavec a postieľka si myslím že úplne stačí (keď sa mýlim, opravte ma) 🙂
Postieľku by som určite chcela dať do tej izbe lebo izba je otočená do dvoru kde je ticho a bábätko by cez deň spinkalo v tej svojej izbe.
Večer by som chcela bábo zas k nám do spálni, aspoň do toho tretiho mesiaca.
Po pravde, nerozhadzovala by som až tak peniaze že si budeme kupovať dve postieľky a dve výbavičky.
Ako ste to mali vy? Kde Vám bolo dieťatko a do ktorého mesiaca? Budúce mamičky, aké mate plány?
Nevieme sa rozhodnúť z manželom.
Čítala som že má bábätko lepší spánok v svojej izbe a taktiež je lepšie nech si zvyká na to od cca 3.mesiaca.
Trošku mi to príde kruté ale keď sa to tak odporúča tak asi to má svoje prečo. 🙂
Čo by ste mi poradili? Možno niečo ako mojžišóv košík do spálni?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simona92101
17. feb 2023

Odporucam postielku na kolieskach,mozes ju prenasat ked potrebujes

mimi3008
17. feb 2023

Toto su naivne predstavy, ze dieta vo svojej izbe od 3.mesiaca😅😅😅

cimage
17. feb 2023

A kto to odporuca? Dietatu je najlepsie pri mame a mame je najlepsie ked je dieta pri nej. Neviem si predstavit, ze by som 5x a viac za noc chodila do vedlajsej izby k dietatu. Dieta je pri mne a aj tak som rano KO.

autor
17. feb 2023

@mimi3008 noo, som prvorodička tak fakt neviem čo ma čaká.
Nebude to ľahko ale tak za pokus to stojí 😁
Mama mi poviedala že ja som spala tam kde ma nechala, všade, bez nej, snou aj sama.
Brat bol celkom iné bábo a nevedela ho nechať npr ako mňa.
Ja dúfam že narodím túto prvú variantu 😁

lienka.7
17. feb 2023

A to ho budeš behat kojiť do vedľajšej izby? Vsak babo ma byt pri tebe v izbe 🤦‍♀️
Normalne das postielku do spálne a je. Milujem také utopie, ze teraz zaraďujem detsku izbičku, male ti tam same nebude spať skor ako 3-4 rocne, ak vôbec. To je pekne v katalógoch a u tzv.celebrit ale na real nepoužiteľné.

autor
17. feb 2023

@cimage neviem kto... Čítam na nete, informujem sa a hlavne aj mamičky z toho 2012 roku si to chválili.. Tak ja neviem potom. 🙂

autor
17. feb 2023

@lienka.7 ok dakujem za koment.
Však zariadujem a teším sa z toho, či ty si nezariadovala?????
Ja teda zariadujem a pýtam sa za radu lebo deti nemam 🙂

autor
17. feb 2023

@jj298
@simona92101 Ďakujem 😊

andreatytler
17. feb 2023

Odporuca sa nechat novorodenca cez den spat pri svetle a hluku domacnosti (kludne aj v kuchyni alebo obyvacke. Oni nemaju vytvoreny rezim den - noc a tym ze ho budes cez den drzat na svetle a pri beznom hluku domacnosti a v noci zase v tme a tichu, tak mu pomozes sa na ten rezim nastavit. my sme mali malu prenosnu kolisku do 6 mesiacov a tu sme presuvali po celom byte ako sme potrebovali. Aj som si tak vedela pekne oddychnut, lebo muz mal vecer sichtu a mal babatko pri sebe v obyvacke na 5 hodin a ja som isla pokojne vyspat do spalne.
V detskej izbe sa oplati zariadit iba satnik na detske veci. Spanie ani hracky sa neoplati este planovat. Treba volit to co najviac bude vyhovovat tebe a ver ze najlahsie je mat to dieta hned po ruke.

simona92101
17. feb 2023

My sme dceru stahovali ako 1 rocnu do izby,lebo nevedela spat ak sa niekto prehadzoval ci chrapal.izbu ma vedla nas,dvere otvorene,a veru spala lepsie ako s nami v izbe.v 3 rokoch sme jej kupili velku postel a zariadili izbu a je spokojna.s mladsou to je ine,je to taky moj prisavnik.

mimi3008
17. feb 2023

To je v poriadku, ze si prvorodicka a pytas sa, ale evidentne si sa na to upla a dala si si za ciel odlozit dieta do izby. Podla mna, najma ak budes kojit, to dopadne ako vacsine pripadov, co ja poznam a aj u nas tak bolo a je, ze spi nie len ze v izbe so mnou, ale rovno v posteli. Ked sa chce nadojcit, len sa otocim, pije si a ja driemem. Prve mesiace som si aj sadla v tej posteli a nakojila posediacky, dala odgrgnut, ale potom uz fakt nie. A ked ti poviem, ze aka som ja nekatalogova, neinstagramova mama, ze este aj 3rocny je v tej posteli s nami, hoc sa uz takmer 2 roky nekoji...a ano, pri prvom som mala tiez 2 postielky, jednu pozicanu v detskej, lebo som ho tam chcela davat spat cez den, ale doteraz som neprisla na to, ze preco som to chcela😆cista hovadina

aaadkaaa
17. feb 2023

Zalezi od babatka. My nasu rusime, papa iba raz. Chcem predelit izbu, aby mala pokoj. Uvidis, ake bude tvoje babo

autor
17. feb 2023

@andreatytler
@simona92101
@mimi3008
Dakujem za rady 😊
Ano som sa na to upla lebo neviem ko o funguje, npr ze dieta nevie či je deň a noc o tom om vobec nevedela, teraz viem.. 😊
A inak nemam odkial vediet ine veci ako take čo a dočítam na nete a v knihách.
Keď raz nemám skúsenosť tak a nebudem obiť že ju mám 🙂
Bude asi najlepšia postieľka na tých kolieskach a presúvať 🙂

zojanka
17. feb 2023

Z vlastnej skúsenosti si neviem predstaviť aby malé bábo spalo vo vedlajšej izbe. Teda viem, ale pre mňa nepraktické. Veľa krát za noc ho bolo treba okrem kŕmenia aj pohladkať, prikryť, otočiť, podať cumlík, utíšiť, keď sa naučil sadať tak si furt sadal aj spánku a bolo ho treba 15x zasa položiť, atď.... keď je postieľka pri tebe v spálni tak sa len posadíš a natiahneš ruku a znova ľahneš, ani nevnímaš. Ale keby si mala 15x za noc ísť do druhej izby asi by si dosť nadávala 🙂 kúp zatiaľ jednu postieľku do spálne a k budeš myslieť že využiješ aj druhú tak dokúpiš keď to bude aktuálne.

autor
17. feb 2023

@aaadkaaa ďakujem za skúsenosť😊

aliaray1
17. feb 2023

No ahoj, babo potrebuje kotvu-matku, pocit jej telesnej blizkosti. Nie je to dospelak, ktory potrebuje svoj pokoj, svoju izbu = izolaciu. Preto detska izba je za mna pre prve dieta blbost (vlastna skusenost). Uplne by som zrusila detsku a zamerala sa na kupu hniezda, postelnyvh zabran, oblecenia, hygienickych potrieb, satky, ergo nosica kocika a ostatne priebezne podla potreby.

autor
17. feb 2023

@aliaray1 ahoj, taaak ja som nemyslela tým že zariadujem detsku izbu že kupujeme hračky, maľujeme steny a neviem čo ešte.
Proste máme izbu ktorá sa raz bude zariadovať keď malý narastie ale tak komody a prebalovaci pult, vaničku nebudem mať v kuchyni alebo v chodbe ked mám tu izbu voľnu 🙂
Normalne zariadujeme podla naších potrieb, žiadne hračky a finty 😁
Inak, ďakujem 😊 ja neviem potom prečo a to píše že je dobré dieťa od 3-6 mes. učiť na svoju izbu. 🤔
Neviem...

mima1608
17. feb 2023

Ahoj, aj ja som prvorodička 😁 a teda detskú vôbec neriešim, aj keď mám na to priestor. Jednoducho podľa švagrinej a kamarátok viem, že je to nereálne a zbytočné. Plus, neviem si predstaviť, že by som musela v noci stále utekať do vedľajšej izby a ďalšia vec, ja som dosť úzkostlivá osoba a neviem si predstaviť, že by som ju nechala samu. Ja čo som prvé riešila pre bábo bol monitor dychu, doslova, lebo inak by som ju celú noc asi strážila miesto toho aby som spala 😅 takže podľa mňa postieľka určite do spálne, lebo aj tebe to bude zaťažko plus neverím, že to malinké vydrží samé.

diewcatqoo
17. feb 2023

Necitala som celu diskusiu, ale ja len ze tiez som mala podobne plany ako ty. Dalsiu noc po tom, co sme prisli z porodnice, som presunula postielku do spalne a bola tam do troch rokov dietata. Povacsine vobec nevyuzita, lebo spal s nami v posteli. Co ti poviem.. clovek mieni, dieta meni. Realne svoju izbu zacal syn vyuzivat, ked mal cca 4-5 rokov. Dovtedy sluzila ako zberna bordelu a hraciek 🙂

lienka.7
17. feb 2023

Zariadovat izbu pre novorodenca? A naco prosím ta, aj tak tam nebude. Ci len preto aby som vymaľované steny na ruzovo/modro/kremovo, polepila tam macikov alebo mena a vybavila to sem a čakala na ochkajuce komentare ake je to uzasne? Za mna uplna zbytocnost.
Izbu dostanu zariadenú, ked to bude potrebne a primerane veku potom. Vrátane potrebných skrin, posteli, stolíkov a pod.
Teraz mi obe mi spia v spálni, jedna v posteli, druha v postielke. Zriadený kútik so všetkým maju v obývačke, cast aj v kuchyni pretože aj tak ich same nemôžem nechať sa hrať v "zariadenej" izbe. Tiez kým bolo potrebné som mala postielku aj v obývačke, malé si tak zvykli na ruch, žiadne ze ticho v celom byte lebo babo hajá. Teraz mam v obývačke ohrádku, kde v pripade potreby si mladsia aj pospi.
Veci majú v mojom rolldore v spálni, naco behat vedla, ked niečo potrebujem všetko mam po ruke. Prebalovaci pult sme "spravili" z komody, co uz sme mali. Cize jedine co som potrebovala bola postielka do spálne.
Ale pokiaľ je to pre teba niečo co musis mat, a neprežijes bez toho, pokojne zariaduj.
Btw, vsetky moje kamosky, ktoré takto "zariadovali" tu izbu vôbec nevyužívajú, dieta bolo s nimi v spálni, obývačke a pod.

autor
17. feb 2023

@mima1608 ja ju riešim možno aj z eufórie. 😁
Ale zas, uložný priestor budeme obe potrebovať a zas ja chcem mať všetko na svojom mieste a tak ten prebalovací pult hlavne kôli hyg. potrebám pre bábätko a plienky atd...
No tuto postieľku neviem..
Suseda zas čaká dvojičky a hned mi poviedala že neplánuje ich mať v spalni že aj tak sa nezmestia tak neviem..
Ja nechcem dieta silou mocou izolovať, to som a len zle vyjadrila asi.... 🙄
Ja mam len zmetok v hlave že som myslela že dieta má byť pri mne a zrazu sa dočítam že čím skor tym lepšie dieťa do svojej izbi tak preto sa pýtam kto to ako mal alebo bude mať 😊

nikuskaa92
17. feb 2023

Ahoj. Ja budem mat druhe babatko v maji, mam uz jednu dceru, a takisto budem zariadovat izbu podobne ako ty 🙂 budem mat postielku aj v spalni a bude postielka aj v jej izbicke, mne prva spala so mnou v noci prvy rok je to urcite pohodlnejsie, nebude sa ti chciet chodit kazdu hodinu do vedlajsej izby.. ale cez den babatko budem davat spat do svojej izby aby si zvykalo.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. feb 2023

@lienka.7 a ja som akože písala že maľujem steny a lepím niečo na steny???
Neviem o om, spomenula som dve komody a jeden prebalovaci nadstavec a vaničku. 😉
To je základ pre bábätko, nebojím sa o to či to využijem lebo uložný priestor potrebujem pre tieto veci. Tak že sa upokoj.
A asi každý má právo si zariadiť keď chce, sú mamičky ktoré si zariadia izbu lebo sa tesia na bábo a ja to neodsudzujem.
Keď majú na to peniaze a aj keď to nevyužijú tak je to ich problem nie môj.

autor
17. feb 2023

@nikuskaa92
@jj298
Už som myslela že som z inej planety keď chcem kupiť dve komody, vaničku eventualne koberček.
🤔 Chvala Bohu nie som jediná

sundew
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zorkahorka
17. feb 2023

Do cca 5 m som mala jednu postielku v obývačke, druhu v spalni.

sundew
17. feb 2023

Skus pozret co sleeper Chicco , to sa využije do cca 6 m a postieľku uvidis potom ci nechas v izbe alebo u vas.

lienka.7
17. feb 2023

@autorka napisala som ze to odsudzujem? Napisala som ze je to zbytocnost, lebo to dieta tam aj nebude. Bude s tebou v spálni.
Tak sa ukludni ty, alebo sa nauc normalne reagovať.