Ako na spokojné žitie v dvojizbáku s 2 deťmi?

luba_buba
14. sep 2019

Ahojte rodičia! Viem, že nie sme prví ani poslední, ktorí sa už tak trochu mačkajú v malom byte. Rada by som dostala nejaké inšpirácie, prípadne aj fotky, ako to mate zariadené vy v malom byte s deťmi. Máme dvojizbový byt s malilinkou kuchyňou, z toho dôvodu jedálenský stôl je naprataný v obývačke, kde je aj klasika gauč, obývačková stena a hrací kútik pre deti. V spálni nie je extra veľa priestoru, máme tam manželskú posteľ, veľkú skriňu a z každej strany postele detsská postieľka. Máme to tam už len tak tak. Staršia dcérka má 2,5 roka a už by potrebovala viac priestoru na spanie, je ešte v detskej postieľke bez bočnice prirazenej k našej posteli. Z druhej strany postele mám kolísku pre polročnú dcérku. Momentálne uvažujeme kúpiť poschodovú posteľ. Tá spočiatku bude v spálni, časom by možno už nebolo zlé urobiť deťom vlastnú detskú izbičku a my by sme sa presunuli do obývačky. Mám v tom zmetok, vôbec neviem, čo ako urobiť, aby sme boli všetci spokojní. Dajte mi tipy, ako to máte vy poriešené. Ďakujem! Ale rady tipu "presťahute sa do väčšieho" nepotrebujem, ďakujem 🙂

gabusa1975
14. sep 2019

Ahoj. No my sme v dvojizbaku, ale máme iba jedno dieťa. My spíme v obývačke a krpec ma svoju izbu. Tam sme mali klasika spálňu, ešte keď bol menší. Kebyže máme dve deti, tak isto to poriesime poschodovou posteľou. Nie každý môže ísť do väčšieho bytu 😉

luba_buba
autor
14. sep 2019

@gabusa1975 Ahoj, ďakujem. A ako to máte zariadené? V obývačke máte teda aj gauč, aj obývačkovú stenu a ešte plus manželskú posteľ?

mirkakab
14. sep 2019

Keď som bola dieťa, bežne rodiny naokolo nás bývali v dvojizbovom byte a mali detskú izbu a v obývačke rozkladací gauč, kde spávali rodičia. Tiež som tak vyrastala a aj napriek tomu som mala šťastné detstvo. Teraz bývam na rodinnom dome, dcéry majú spoločnú izbu.

vierka0508
14. sep 2019

Ja som to videla u jednej znamej vyriesene takto ako je na obrazku - vyklapacia postel (obrazok je z netu) v obyvacke a deti mali svoju izbu. Podla ma sa oplati do vyroby takej postele investovať. Obývačku mas stale upratanu ked ti aj niekto pride a deti maju svoj priestor.

gabusa1975
14. sep 2019

@luba_buba V obývačke máme komodu, TV stolík, a také väčšie kreslo. Spíme na rozťahovacej sedačke. Kúpili sme si na ňu taký kvalitný matrac.V obývačke máme minimum nábytku. Tým že v podstate slúži aj ako obývacia izba, aj ako spálňa

dadka36
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
angela1989
14. sep 2019

@luba_buba my máme zatiaľ jedno dieťa a spime všetci v spálni,ale už sme si kupili roztahovaci gauč a ideme sa sťahovať do obývačky a malá bude mat svoju detskú izbu v spálni. Ten gauč je od firmy oravec, je na každodenné spanie, má kvalitný roztahovaci matrac a je teda na plnohodnotné vyspanie sa. Plánujeme aj druhé dieťa, to bude s nami v obývačke kým bude babo a potom chceme ísť do väčšieho určite.

babalenka
14. sep 2019

A preto sme dokupili 1 izbak preburali a spojili s nasim 2 izbovym a mame 4 izbovy s jednou kuchynou v strede a dvomi kupelnami 😀

zltalienka
14. sep 2019

@luba_buba my sme aktuálne so 4 deťmi v dvojizbovom byte - 51m². Obývačka je zároveň detská izba - v 2 rohoch izby sú postele (jedna normálne 200cm a druhá 145cm - 4 ročnému stačí), v treťom rohu gauč na trvalé spanie (ale spí na ňom iba 1 syn, takže ho nerozkladáme) a vo štvrtom rohu sú dvere. Oproti gauču na komode je telka. Je tam aj stôl na domáce úlohy. Asi sa to z popisu zdá napratané, ale chlapci si tam vedia rozložiť aj veľkú vlacikovú dráhu.
Spálňa klasika manželská posteľ 200cm a skriňa a komody. Najmenšie dieťa spí so mnou v posteli. Skrine máme na chodbe - zmenili sme dispozíciu bytu.
Koľko m² máte vy k dispozícii?

dopolbokaodrata
14. sep 2019

Moja teta mali 2i, ale celkom veľký a v obývačke mali kút s gaučom a telkou a skrine tak umiestnené do pol izby, za ktorými mali normálnu posteľ, ktorá od dverí ani nebola vidieť. A úplne super to vyzeralo. A špajzu v byte zrušili a urobili z nej šatník. Tskze mali vlastne všetko, nič neroztahovalickazdy večer a mali aj spálňu, aj obývačku, ich baby mali svoju izbu.

mamcotka
14. sep 2019

@babalenka to je super riesenie lebo raz keď budu deti veľké to zase môžte prerobiť na dva byty a oni budu mat svoje súkromie a vy svoje

mamcotka
14. sep 2019

Ja byvam v 56 m2 byte dvojizbovom, syn ma menšiu izbu a ja spim v obývačke. Čakám bábätko tak bude so mnou. Ale my sa plánujeme neskôr asi do dvoch rokov presťahovať do trojizbaku lebo cely zivot sa tlacim v dvojizbovom.. muz kvoli tomu byva inde. Traja v obyvacke by sme sa ani nevyspali ani nemame pred sebou kam utiect+ jeho povaha a zlozvyky.. takze ja to mam poriesene takto..

demetria
14. sep 2019

@luba_buba
Pozri tu, ako vedia kreativni architekti prerobit 2 izbak na trojizbak.
http://what.sk/filter/realizácie/byt-pre-mladu-...

babalenka
14. sep 2019

@mamcotka ked sa naskytla taka prilezitost nevahali sme.Zobral sa uver suseda sme prestahovali v ramci sidliska a cca rok sa to prerabalo.Zatial maju deti spolocnu izbu.Setrime si po troche na nasu manzelsku izbu chceme tu najmensiu izbu je to ta v jednoizbaku byvala kuchyna .Potom deti budu mat kazdy svoju izbu.Kym sme mali len ten 2 izbak vsetci sme spali v jednej izbe.Deti na poschodovej ale tu sme zrusili mladsia sa zacala stverat na hornu a spadla skoncili sme na pohotovosti tak sme hornu zlozili a uz bola zapratana izba.Prezili by sme aj tak lebo v tom byte som vyrastala ja s nasimi a bratom a zvladli sme to 😀ale takto sa nam zije super.Sice sa platia dva najmy ale to je to najmenej to pohodlie stoji za to.Sem tam sa mi nechce riadit 😛a ked zazvonia na zvoncek do jednoizbaku tak do dvojizbaku to nepocut takze navstevy volaju na mobil su normal dva vchody ale pouxiva sa len jeden

miska7754
14. sep 2019

@luba_buba dobrý deň my mame 2 izbový byt a nedávno sme si pre delili obyvacku sklenou priečkou a tam mame len postel a mame 2 ročného syna ten má izbicku uz sam preto sme to tak riesili

vulka
14. sep 2019

U nás je stále bežné, že s 2-5 deťmi sú ľudia v dvojizbovom byte. Susedia majú popri jedne stene 2 poschodové postele(cez deň zatiahnuté závesom), dajaké skrine, písací stôl a koberec na hranie.

horalka1986
14. sep 2019

My sme v dvojgarzonke, 2+3 deti. Izbu sme nechali detom. Chalani maju poschodovu postel a mala ma postielku. Izba je brutal velka takze maju aj dost priestoru. S muzom spime v obyvacke (viac nam to vyhovuje) mame rozkladaci gauc na bezne spanie. Takze tiez dost priestoru.

deti95060810
14. sep 2019

brat mal starý tehlový 2 izb. byt...Veľká kuchyňa, aj izby boli obrovské. Kým boli deti malé spali v jednej izbe,
potom zmenili disp. bytu . z 2 izb. spravili 3 izb.....Kuchyňu dali na chodbu - takže sa vstupovalo rovno do kuchyne. stôl mali v obývačke jedávali tam..deti mali v izbe posch. posteľ....či boli spokojní neviem, presťahovali sa po čase do nového domu kde mali 280 štvorcov obytnej plochy...

rachelkk
14. sep 2019

@babalenka wow tak to je teda paráda.

uzanka16
20. sep 2019

Moja kamoška prerabala 2 izbový byt a ma 2 deti na ZŠ. Dlhe roky žili tak ze ona správala s deťmi v spálni na manželskej posteli lebo dievčatá nechceli späť same v izbe, potom urobila tak ze im izbu zo spálne a oni v obývačke rozkladací gauč a teraz byť komplet prerobili, zmenšili voľáko kuchyňu,skrátili chodbu, stôl do obývačky, spojili WC s kupelkou a voľáko im vyšiel tak priestor že urobili minispalen kde sa zmestila čisto len posteľ, dievčatá majú vlastnú izbu no a skrine sú u dievčatách v izbe a potom na mieru skriňa v chodbe.

marguay
21. sep 2019

My sme mali z jednej izby urobenu detsku ja a sestra pekna velka izba so vsetkym potrebnym. Obyvacka bola predelena velkym zaluziovym zatahovacim zavesom napoly. Pri okne mali postel rodicia plus skrine velke oproti posteli. pred zavesom v obyvacke pri jednej stene gauc, stolik a oproti komoda s tv. Zmestilo sa vsetko, velke navstevy sme nemavali takze miesta dost.

simca06022011
21. sep 2019

Mali sme mali kuchyňu, stôl sme mali v rohu k stene prirazeny, ak bolo treba že všetci sedia okolo posunul sa, ale väčšinou nebolo 😁 v obývačke sa dá urobit spalen s oddeleniu časťou ( rodičia to mali oddelené vertikálnom zaluziou a spratala sa tam aj vstavaná skriňa na jednu celú stenu. Deti by tým pádom mali spalen ako detskú. Inak to ani nepôjde podľa mňa, ich postele do obývačky nedáš a zase lepšie je dostať aj hračky, neskôr bude treba stôl atď do jednej izby.

katarinka1990
21. sep 2019

@luba_buba ahoj, aj my byvame v dvojizbovom byte. Kedysi bola v izbe klasicka spálňa ale teraz je to detska izba. Odkedybsom nola tehotna s druhým tak sme ti vyriesili prave sklapacou posteľou a musim povedať ze je to najlepšia kúpa v domácnosti. Bola draha, ale je stabilná a pevná a omnoho lepsie nez akákoľvek na ktorej som spala...mame ju v obývačke a vyzera ako veľká skrina. Periny su ipnute popruhmi takze mam za 3 min upratanu obyvacku. Len upresnenie my chceme stavat a teda investovať do väčšieho bytu sa nam neoplati. Tento mame komplet prerobený. Cena postele bola cca 1000€.

mooonika1975
21. sep 2019

My máme vyklapaciu posteľ v obývačke, odmietala som späť na rozkladacich gaucoch, postel sa uprace a je z toho knižnica. Kuchyňu máme tiež malú, ale stôl sme dali vyrobiť len taký úzky, popod cele okno. plánujem do obývačky dať jedálenský, rozkladací.

georgieva
21. sep 2019

Jednoducho zrusit obyvacku ..ponechat si spalen a s povodnej obyvacky urobit detsku izbu...

luba_buba
autor
21. sep 2019

@katarinka1990 Ahoj, dakujem za tip 🙂 Zatial asi budeme riesit len poschodovu postel do spalne, aj ked neviem, ako to tam narveme. Ty mas ako stare deticky? Obe su uz v izbicke? Presne aj my planujeme stavat, takze vymenu bytu uz urcite nejdeme riesit, aj keby sme sa tu este par rokov mali tlacit.

katarinka1990
21. sep 2019

@luba_buba moji drobci maju 3 roky a rok. Aj mi sme objednali poschodovku do izby. Vrch bude ulozny priestor na periny a spodok je 120*200 takze dost siroky aby som tam maleho v pohode uspala a mala dost miesta. Mensi ma este postielku. Tu mame jednu v obývačke a jednu v izbe. Lebo krpec spi s nami a starsi v postielke vedla. Tak ich chceme uspavat v izbe...zatial sa to nedarí lebo valenda je uzka a oni celkom protestuju. Inak ta poschodovka je celkom draha aj s kvalitnejšími matracmi.

ludka1988
14. apr 2022

@gabusa1975 viem už je to staršia téma no pre mňa veľmi súčasná ....kde prosím vás dávate ten matrac po zložený gauča dá sa uložiť do úložného priestoru v gauči ??vďaka 🙂

gabusa1975
19. apr 2022

@ludka1988 Ahoj. Sedačku mávame bežne rozlozenu, periny sú počas dňa v uloznom priestore a matrac zakrytý. Samozrejme, keď má prísť k nám návšteva, matrac preč, a sedačka sa používa na sedenie.

gabusa1975
19. apr 2022

@ludka1988 Matrac je 160x200,vysoký, čiže nie je možné ho uložiť, nie je nizky