10 mesačná dcérka má alergiu

peter2233
18. apr 2020

dobry den moja 10mesacna cerka ma alergiu na nieco .No nevieme na co uz tyzden a pol sa jej vyhadzuju po celom tele skvrny ako zihlavka . Boli sme u lekara uz predpisal jej Fenistil aj cipky uz na 3dni Prednison 100mg no trosku to jej pomohlo v prvi den no v dalsi zase to jej vyslo ma niekto skusenost alebo poradit nieco? lebo uz nevieme co mame robit boli sme aj u alergoroga no moc nam
nepomohol zobral krv a ze mame mesiac cakat 😫😫😫

simsalabim
18. apr 2020

Chuda male. Nehovorili vam, ako upravit stravu? Asi by bolo vhodne par dni konzumovat iba niekolko vybranych potravin a potom postupne po jednom pridavat dalsie. Moja dcera, ked mala silnu alergicku reakciu, mala 2 dni jest iba suchare a caj (sladeny cukrom). Potom sme mali pridat ryzu, potom varene hydinove maso, mrkvu, varene jablko...dalej si uz nepamatam. Ale ona mala uz 3 roky, ako je to pri takomto drbocovi, neviem. Je zvlastne, ze Prednison prejavy uplne nestiahol. Asi by som sa opat dozadovala vysetrenia.

jvasenka
18. apr 2020

Nezmenili ste jej avivaz, prasok? Prach, cigaretovy dym, nejaka potravina? Co ste urobili inak ked sa vyhadzala? Hocijaká malickost

iviacik
18. apr 2020

@peter2233 napíš do skupiny Zdravotnici na MK

0silvia0
18. apr 2020

Je kojena? Co papala pred tym vyhadzanim? Nejake striekane ovocie, nejaku prehnojenu zeleninu? Treba patrat v strave co jej to spustilo

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sunny8
18. apr 2020

Čo sú to za doktori že to neriešia hneď ale nechajú cakat? 🤦😢 Až mi je ľúto keď pozerám na fotky lebo to strašné svrbí miestami až boli. Chudatko. Nejaký zodac alebo čosi mal predpísať. Fenistil je nič :( skús tekutý mentolový púder aj to nie pomáhať. Alebo skús sa opýtať dr telefonicky či môžeš kúpať v repiku alebo v hypermangane. Volaj normálne na pohotovosť a pýtaj sa veď toto je dosť vážne. Vynechaj mlieko a mliečne výrobky aj surové ovocie zeleninu. Šaty nenechavaj sušiť vonku môže to byť aj z peľu. Neviem ti inak poradiť ale tak mi je ľúto

sunny8
18. apr 2020

@sunny8 aj mne * nemalo tam byť nie pomáhať

asia83
18. apr 2020

@peter2233 Bože, chúďa malé. Svrbí ju to? Toto treba riešiť, podľa mňa nie iba ambulantne.

stanulienkat
18. apr 2020

Toto podľa mňa nie je iba chyba doktorov, to musí byť niečo zanedbané zo strany rodičov. V otrasnom stave to má to dieťa buď nekvalitné potraviny,nekvalitné plienky, alebo niečo, toto nie je normálne. Nedávate jej dospelácku stravu? Aké mlieka mala? Čo papá?

iva812
18. apr 2020

@peter2233 To môže byť pracim prachom +nedostatocne vyplachane prádlo, skúste detské veci iba preprat, nie v pracke, iba v rukách detským mydlom.Prádlo, ktoré nosí také malé dieťa ani nie je špinavé.

peter2233
autor
18. apr 2020

@0silvia0 a o je kojena celi cas stravu ma tu istu nic sme nemenili preto nevieme co
to spusto a co to je

scila
18. apr 2020

@peter2233 skús sa pridať do skupín tu na MK ako napr. Detičky s atopickým ekzémom, Alergia na BKM a intolerancia laktózy (to BKM je skrátka bielkovina kravského mlieka). Tam sú rodicia s podobnými problémami, skôr ti tam poradia.

scila
18. apr 2020

@stanulienkat "To musí byť niečo zanedbané zo strany rodičov?"??? A ty si kto, že takto niekoho obviníš???!!! Čo ty o Tom vieš? Moje dieťa vyzeralo veľmi podobne. Bolo balené do látkových plienok praných v detských prípravkoch a pri praní dvakrát pláchaných. Dostávalo domáce ovocie a zeleninu pestované bez chémie a domáce mäso z overených zdrojov. A pritom bolo kojené. A mal to z bielkoviny kravského mlieka - tá prechádza aj do materského mlieka. Mal to aj z malín a hrušiek. Domácich nestriekaných. Tak nepíš hlúpe obvinenia keď o tom nemáš ani šajn!

merlin44
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dopolbokaodrata
18. apr 2020

@merlin44 pochybné mlm produkty si predávaj niekde inde

petulda333
18. apr 2020

@stanulienkat netrep. Sesternic syn ma po celom tele este horsie. Ma atopicky ekzem a pouzivaju vsetko kvalitne veci aj potraviny.
@peter2233 ziadat vysetrenie na alergo. A pozor na cipky, prednison su velmi silne

merlin44
18. apr 2020

@dopolbokaodrata ja produkty nepredávam, len som chcela pomôcť...tak sa maj! 🙂

tribaby
18. apr 2020

@petulda333 na alergo predsa boli, len výsledky budú neskôr

holubovad
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kittykat22
18. apr 2020

@holubovad vyriesime tento problem - nemyslis vazne 😠 si na slovo vzaty predavac iluzii!

Ako ja neznasam ludi co sa prizivuju na ludskom nestasti. Niekto napise ze ma problem, a hned sa tu vynoria iluzionisti, ktori slubuju modre z neba. 😠😠😠😠

kittykat22
18. apr 2020

@peter2233 https://www.modrykonik.sk/group/6796/ napis tu ako pisali vyssie - zdravotnici na MK. Su tam kozne lekarky aj niekto z alergo myslim.

holubovad
18. apr 2020

@kittykat22 nehnevaj sa,ale ja sa zaoberám rôznymi zdravotnými problémy, neriesim žiaden zárobok, zle si ma odhadla

peter2233
autor
18. apr 2020

@stanulienkat dobry vecer no myslym ze zo strani rodicov nieje .kedze davame pozor a my davame ina jedlo pre deti a nie pre dospelich !!!

stanulienkat
18. apr 2020

@peter2233 ja som to tvrdila ako jednu z moznosti,lebo toto je fakt v zlom stave. Sa cudujem potom,ze to nechala lekarka dojst do tohto stavu. Ak vam predpisala lieky,uzivali ste ich poctivo?

simsalabim
18. apr 2020

@stanulienkat predstav si, ze moja dcera mala takuto alergicku reakciu. Z nicoho nic sa takto vyhadzala. Male vyrazky, ktore sa zliali do takychto map v priebehu hodiny-dvoch. Teplo to este zhorsovalo. Raz, ked mala 3 roky a raz o niekolko rokov neskor. Ver mi, toto nie je zanedbany stav. Toto nie je ekzem, ktory sa do takehoto stadia dostava dlho. Mna ale prekvapuje, ze nezabral Prednison. Ten pri takychto reakciach zabera rychlo. Urcite treba znovu riezit s lekarmi.

scila
18. apr 2020

@peter2233 a nám teda pomohol aj krém od koznej lekárky v začiatkoch. Kožný dávajú iné krémy ako alergologovia. My sme mali mať výsledky krvi za tri týždne, z krvi nakoniec nic nevyšlo - že to sa pri malých deťoch stáva, lebo to nieje "skutočná" alergia a časom z toho vyrastú.
Ja aj syn sme museli sami zistiť, z coho to je. Ja aj on sme jedli len ryžu, zemiaky, hovädzie a kuracie mäso, kel, brokolicu a podobne "nedrazdive" potraviny - žiadne mlieko a mliečne, žiadne vajcia, žiaden mak, sója, žiadne ovocie ani paradajky a pod. Niektore deti reagujú silno na vaječný bielok niekto aj na stopové množstvá. A teda syna som kojila preto som nič také nemohla ani ja. Nebolo to jednoduche, ale ekzém zmizol a potom sme postupne pridávali a vždy čakali 4 dni - do takej doby sa zvykne ekzém ukázať.

simsalabim
19. apr 2020

@scila toto ale nie je ekzem, ale zihlavka... Na to sa kremy nedavaju.

scila
19. apr 2020

@simsalabim no to synove, čo mu diagnostikovali ako ekzém, vyzeralo v podstate rovnako. Tiež mal takéto mapy. A so starsim synom sme riešili zihlavku pár týždňov dozadu a tá vyzerala teda úplne inak.
Ale je jedno čo to je, dúfam, že zistia príčinu a pomôžu jej chudatenku nech je to čokoľvek.

simsalabim
19. apr 2020

@scila na fotke je vidno take akoby stipance, niektore su blizko pri sebe a vidno, ako sa zlievaju. Podla toho viem. A autorka pise, ze uz tyzden a pol sa vyhadzuju skvrny...toto je akutna alergicka reakcia.... treba ist znovu k dr., nie je mozne, aby dieta takto nechali.

tatianasevcikova
20. apr 2020

Čudujem sa že vás nenechali v nemocnici podľa mňa to nie sranda, verím že onedlho pomôžu a zisti sa príčina z krvi