Dať po poškriabaní mačkou dcéru očkovať?
10rocnu dcéru skriabla povrchne mačička mala z dvora
Ahojte moju 10rocnu dcéru na dvore u brata tak povrchne skriabla pazúrikom mala mačička asi mesačná. Prišla asi od nejakého suseda. Dcéra ju vzala okupala umyla vysušila dala jej papať a jemne ju skriabla.
Vyčistili sme to,vydezinfikovali viac krát a boli sme aj na traumacke tam jej opäť vyčistili a Dr zhodnotil že je mala ranka že to nemusíme riešiť ďalej.
Ale je ale. Dať či nedať očkovať dveru proti besnote ?
@titwa no vidíš...pre pokoj duše môžeš mačiatko zobrat k veterinarovi, nech zváži, či sa mu zdá choré (nemusí ho rovno zabíjať pre biopsiu). Lenže za tie roky, čo som mala všelijaké nájdené zveriky doma - besnota tu je fakt raritna
Je to mini škrabanec. Priateľa pred mesiacom pri behaní pohrýzol pes. Volal dr a tá mu odporučila len ranu sledovať. Nič viac, nevyjadrila sa ani o besnote, ani očkovaní. Neboj sa. Nič to nie je. Zajtra si na to ani nespomeniete.
@michaela329 mačiatko opäť utieklo kde si preč. Takže nemám k dispo.
Chodili sme ako deti ku babke . Vieš koľko krát sme so sestrou boli poškriabané od mačičiek? Nikto z toho nerobil problém a vyrástli sme.
@titwa mala mesačná mačička ak by mala besnotu, tak ver tomu, ze by si to videla. Dcera to nema ani zapalene. Mačiatka sa nemusis bat, ze by malo besnotu, oni este nechytajú ani mysi ani potkanov, ze by mala vobec nejaku chorobu. Dcere vysvetli, ze macky co nie su vase sa nechytajú ale nie kvoli besnote ale oni prenášajú ine nebezpecne choroby. Napriklad toxoplazmóza.
suhlasim s vacsinou, neockovat 🤷♀️
prosim ta ked si bola na urgente (pre takyto evidentne povrchovy skrabanec), google ti prezradi ako sa besnota prenasa, na co si este volala aj na detsky urgent? ja osobne by som ockovat nedala ale rozhodnutie je napokon na tebe
Keby mala mačička besnotu, pochybujem, že by jej vôbec dovolila nakŕmiť ju a priblížiť sa k nej. Myslím, že už od pohľadu by si vedela, že s ňou nie je niečo ok.
Ďakujem za normálne odpovede
Rana sa hojí. Nie je zapálená. Vydenzifikovaná. Je to v pohode. Nemaj strach.
Mali sme mačky, áno aj poškrabali keď sa hrali. Rany sa zahojili. Nič nám nie je.
fakt si bola s tymto na traumacke???? mali ti to dat cele preplatit
@mamina7070 ušetrí sa blbých poznámok ďakujem.
kupali ste ju ? dali jej kravske mlieko ? vy ste hotentoti?
A na vodicak sa robia skusky 🤦♀️ povedali, ze by sa mala ockovat, lebo videli hystericku matku riesiacu skrabanec od maciatka... dcera nemala co kupat cudziu macku a ty ako dospela si mohla mat viacej rozumu...mozete byt radi, ze ju za to nedohryzla a viacej nedoskriabala... vacsina maciek sa nerada kupe a je to pre ne tyranie
@maximiliana jasne nakoniec bude mačka dôležitejšia ako človek.
@titwa blbe poznamky potom co si urobila ty a ano daj dceru ockovat nech si to uzijete
Autorka, nabudúce mačiatko nekúpať a nedávať jej kravské mlieko, môže mu to ublížiť. Viem, že jej dcérka chcela pomôcť ale takto ste jej zarobili akurát na bolesť brucha

@titwa nechaos. Ukľudní sa a nestresuj seba ani decko. Vydezinfikovala si to. Slovensko má štatút bez besnoty. Výnimkou bolo v r.2023 pár obcí na východe Slovenska. Takže kľud.