icon

Dať po poškriabaní mačkou dcéru očkovať?

titwa
7. júl 2024

10rocnu dcéru skriabla povrchne mačička mala z dvora
Ahojte moju 10rocnu dcéru na dvore u brata tak povrchne skriabla pazúrikom mala mačička asi mesačná. Prišla asi od nejakého suseda. Dcéra ju vzala okupala umyla vysušila dala jej papať a jemne ju skriabla.
Vyčistili sme to,vydezinfikovali viac krát a boli sme aj na traumacke tam jej opäť vyčistili a Dr zhodnotil že je mala ranka že to nemusíme riešiť ďalej.
Ale je ale. Dať či nedať očkovať dveru proti besnote ?

tom_i
7. júl 2024

@titwa nechaos. Ukľudní sa a nestresuj seba ani decko. Vydezinfikovala si to. Slovensko má štatút bez besnoty. Výnimkou bolo v r.2023 pár obcí na východe Slovenska. Takže kľud.

titwa
autor
7. júl 2024

@solange7 a prečo potom na detskom urgentne mi povedali že očkovať by sa mala

michaela329
7. júl 2024

@titwa no vidíš...pre pokoj duše môžeš mačiatko zobrat k veterinarovi, nech zváži, či sa mu zdá choré (nemusí ho rovno zabíjať pre biopsiu). Lenže za tie roky, čo som mala všelijaké nájdené zveriky doma - besnota tu je fakt raritna

luliu
7. júl 2024

@titwa choré bolo vôbec ísť s týmto na pohotovosť, rovnako choré je uvazovat o očkovaní proti besnote. Chúďa dieťa

dota6
7. júl 2024

Je to mini škrabanec. Priateľa pred mesiacom pri behaní pohrýzol pes. Volal dr a tá mu odporučila len ranu sledovať. Nič viac, nevyjadrila sa ani o besnote, ani očkovaní. Neboj sa. Nič to nie je. Zajtra si na to ani nespomeniete.

solange7
7. júl 2024

@titwa ved ju daj ockovat. Chuderu malu... bude mat krasne prazdniny.

titwa
autor
7. júl 2024

@michaela329 mačiatko opäť utieklo kde si preč. Takže nemám k dispo.

hyta
7. júl 2024

Chodili sme ako deti ku babke . Vieš koľko krát sme so sestrou boli poškriabané od mačičiek? Nikto z toho nerobil problém a vyrástli sme.

betulinka1
7. júl 2024

@titwa mala mesačná mačička ak by mala besnotu, tak ver tomu, ze by si to videla. Dcera to nema ani zapalene. Mačiatka sa nemusis bat, ze by malo besnotu, oni este nechytajú ani mysi ani potkanov, ze by mala vobec nejaku chorobu. Dcere vysvetli, ze macky co nie su vase sa nechytajú ale nie kvoli besnote ale oni prenášajú ine nebezpecne choroby. Napriklad toxoplazmóza.

tom_i
7. júl 2024

@titwa zavolaj zajtra na nejaké poľovnícke združenie v okolí. Tam ti povedia, či bol v okolí výskyt besnoty. Vážne nechaos a nepchaj do decka sajrajt keď netreba.

petamich
7. júl 2024

suhlasim s vacsinou, neockovat 🤷‍♀️
prosim ta ked si bola na urgente (pre takyto evidentne povrchovy skrabanec), google ti prezradi ako sa besnota prenasa, na co si este volala aj na detsky urgent? ja osobne by som ockovat nedala ale rozhodnutie je napokon na tebe

clementine93
7. júl 2024

Keby mala mačička besnotu, pochybujem, že by jej vôbec dovolila nakŕmiť ju a priblížiť sa k nej. Myslím, že už od pohľadu by si vedela, že s ňou nie je niečo ok.

titwa
autor
7. júl 2024

Ďakujem za normálne odpovede

isis234
7. júl 2024

Rana sa hojí. Nie je zapálená. Vydenzifikovaná. Je to v pohode. Nemaj strach.
Mali sme mačky, áno aj poškrabali keď sa hrali. Rany sa zahojili. Nič nám nie je.

abbey1
7. júl 2024

@titwa prečo tvoja 10 ročná dcéra kupala mesačné mačiatko? A prečo dospelá osoba postaví do pohotovosti pohotovosť kvôli škrabancu?

titwa
autor
7. júl 2024

@abbey1 pretože moja dcéra ma rada zvieratká a rada sa o nich stará tak ju okupala za mojej prítomnosti a dali sme jej papať.
Na pohotovosť som šla pretože sa každý rodič boji o svoje dieťa

nika523
7. júl 2024
mamina7070
7. júl 2024

fakt si bola s tymto na traumacke???? mali ti to dat cele preplatit

abbey1
7. júl 2024

@titwa Ešte mi povedz, čo ste dali papať mesačnému mačiatku?

titwa
autor
7. júl 2024

@abbey1 žeby mliecko

isis234
7. júl 2024

@titwa mačka nie je pes. Tie sa nekúpu.. hoc na nete sú videá, že niektoré sú radi vo vode. No nie všetky. Mačka sa umýva- oblizuje často. Nie je špinavá.

abbey1
7. júl 2024

@titwa Ste mali doma ma mačacie mlieko?

titwa
autor
7. júl 2024

@mamina7070 ušetrí sa blbých poznámok ďakujem.

mamina7070
7. júl 2024

kupali ste ju ? dali jej kravske mlieko ? vy ste hotentoti?

maximiliana
7. júl 2024

A na vodicak sa robia skusky 🤦‍♀️ povedali, ze by sa mala ockovat, lebo videli hystericku matku riesiacu skrabanec od maciatka... dcera nemala co kupat cudziu macku a ty ako dospela si mohla mat viacej rozumu...mozete byt radi, ze ju za to nedohryzla a viacej nedoskriabala... vacsina maciek sa nerada kupe a je to pre ne tyranie

nika523
7. júl 2024

@titwa ak má tvoja dcérka rada zvieratká nekaz jej to svojim strachom a predsudkami, ja by som už bola dávno mŕtva a nemala deti a neviem čo ešte, celý život som so zvietami a hlavne s mačkami a väčšinou sú choré a nič mi nikdy nebolo

titwa
autor
7. júl 2024

@maximiliana jasne nakoniec bude mačka dôležitejšia ako človek.

mamina7070
7. júl 2024

@titwa blbe poznamky potom co si urobila ty a ano daj dceru ockovat nech si to uzijete

abbey1
7. júl 2024

@titwa Namiesto nezmyselného stresovania s besnotou si radšej nájdi info o výžive mačiek, keď už má dcéra rada zvieratá, niečo sa o nich spolu naučte.

clementine93
7. júl 2024

Autorka, nabudúce mačiatko nekúpať a nedávať jej kravské mlieko, môže mu to ublížiť. Viem, že jej dcérka chcela pomôcť ale takto ste jej zarobili akurát na bolesť brucha