icon

11 dňová dcérka má koliky. Ako ich utlmiť?

gmartinka
20. sep 2013

bolesti v brusku koli kolike.

anjelicek26
20. sep 2013

@gmartinka - upravit tvoju stravu, masaze, teple kupele, rascovy ci feniklovy cajik, espumisan ci infacol pred kojenim. Ale ak je to kolika, tak to vsetko len zmiernuje, nie uplne odstrani problem.

sense
20. sep 2013

teple kupele, prikladat teplu plienku na brusko, nosit na ruke bruskom dolu, cvicit nozickami, masirovat brusko, ak kojis upravit stravu, s feniklovym cajom opatrne lebo u niektorych deti ma opacny ucinok, u nas po fenikli bolo este horsie...sab simplex, al. infacol., al. espumisan

ladydasha
20. sep 2013

U nás asi zabrala zmena polohy pri kojení. V pôrodnici mi ukázali len polohu po ležiačky, zmenili sme na kojenie v sede, dieťatko by malo byť približne pod uhlom 45°. A ja som prešla na totálnu diétu, jem prakticky len mäso, ryby, zemiaky, ryžu, kuskus, zo zeleniny som začínala len na ľadovom šaláte, už som pridala paradajky. Z ovocia banán, jablko, hruška, slivky. Z mliečnych výrobkov len maslo a "kyslé" veci - jogurty, acidko, kefír. Zo sladkostí si doprajem Bebe keksy a musli tyčinky. Cibuľu ako základ do jedla, len trošku a vôbec nie surovú. Z korenia rascu a majoránku, a pozor na čerstvé pečivo. A pár krát nám už pomohla aj rektálna rúrka.

dasiacik
20. sep 2013

Ja pijem ten feniklovy caj,maly to dostane teda v mliecku,a
koliku,chvalabohu,este nemal.Pekne prdka aj kaka.Ale,
obcas mu preventivne aj s nozickami cvicim,a tiez sa
vtedy dobre vyprdka 🙂

evitaka
20. sep 2013

Nám pomohol najmä Infacol. Samozrejme upravená strava mamičky - treba dávať pozor na ovocie (okrem banánu), úplne vynechať citrusy, cibuľu, cesnak, strukoviny, hlúboviny... Dobrá je mastička na bruško - v lekárni ich majú niekoľko druhov (napr. flatulin), masáž bruška, teplý obklad (zohriať plienku v mikrovlnke je najrýchlejšie riešenie) a v najhoršom nedám dopustiť na rektálnu rúrku - ale s ňou opatrne (a ako posledné riešenie).

vvia
20. sep 2013

Nam zabral jedine Baby Calm kupis v lekarni

zuzub
20. sep 2013

z vlastnej skúsenosti pri obidvoch deťoch: koliky musia len prejsť, veľa trpezlivosti všetky čaje, mastičky,liečiky a pod sú len na zmiernenie niekomu pomôžu niekomu nie.držte sa ! 😉

ivetkab.
20. sep 2013

U nás jednoznačne zmena stravy. Ja počas kojenia nemôžem zeleninu okrem mrkvy, petržlen, zeler, ovocie okrem jablka a banánov. Vyhýbaj sa vyprážaným jedlám. Medzi obľúbené si zaraď jedlá s rascou a čajík pre dojčiace maminy. Musíš teraz robiť všetko pre bábätko. Nie u každého platí, že máš jesť všetko ako pred tým, než si kojila, alebo že potrebuješ oveľa viac ovocia či zeleniny. Mliečko je výživné pre bábatko aj bez toho. Drž sa maminka ... 😎

lucon
20. sep 2013

osvojila som si nazor, ze je to z psychickych dovodov. 10-dnove dietatko je prilis krehke. ked som zacala strazit prisun podnetov k dietatku pocas dna, brusko bolo v poriadku. ak sme to prehnali (viacero navstev, vela hluku,..) ozvalo sa.

viridisa
20. sep 2013

Moja dcerka mala strasne koliky. Espumisan nezabral. U nas jednoznacne Sab simplex. Ale zalezi od dietatka. Vela lasky a trpezlivosti prajem!

ivana08
20. sep 2013

u nas baby calm, kazde prebalovanie cvicenie, hladkanie bruska, vecer masaz bruska, nosonie v manduce, mojkanie. neviem presne co z toho ale asi vsetko dokopy a bolo to miernejsie. prajem vela trpezlivosti raz to prejde 😉

miriem
20. sep 2013

U nas pomahalo kupanie vo vedierku. Tepla voda a skrcene nozicky mu robili dobre. Brali sme aj sab simplex a par x prislo aj na rektalnu rurku. Ked mal 3 mesiace koliky odzneli same.

zuzka1902
20. sep 2013

nasa bambula ich tiez mala od 3 mesiaca a mali sme ich asi do 6mesiaca, vyskúsali sme aj sabsimplex, espumisan, zmenu mlieka, čajíky ale ked prisla kolika tak hodinový plač a pomohlo jedine nosenie a jemné natriasanie, možno čo sa nam tak ešte osvedčilo, ked som jej ja dýchala na bruško, to bol najrýchlejši spôsob aby bruško prestalo bolieť. tiez robila problém psychika ked som bola ja nervozna v ten den aj nase dievčatko dostalo koliku, presiel stres presli koliky. veľa trpezlivosti a lásky želáme...

bleee
20. sep 2013

u nás nepomohlo nič. Každý večer to isté - rev, plač. Ja som žila len na suchároch, vychudla som úplne, nemala som ani silu sa o malého starať. Každý kázal upraviť stravu, dnes by som to už nerobila, lebo to aj tak nebolo platné. Espumisanu vypil malý neúrekom, pomáhal len veľmi málo. Koliky prešli posledným dňom 3 mesiaca. Čakáme večerný vresk a zrazu nič. Už sa nikdy neobjavili.
Skús bábo len nosiť, najlepšie v šatke alebo nosiči aby si neprišla o kríže. Masírovať bruško, kúpať, dávať ležať na bruško. Pozor, aby si nerobila každých 5 minút niečo iné, to som robila ja v snahe nájsť ten najlepší spôsob na ukľudnenie. Namiesto ukľudnenia som bábo len viac rozrušila. Takže zachovaj pokoj a vytrvaj pri jednom a tom istom. Držím palce!

lulu65
Odpoveď bola odstránená