icon

11 mesačný syn má šupinky na hlavičke

limenka
24. sep 2014

Ahojte, prosim o radu nasmu 11mes syncekovy sa opakovane objavuju take supinky na vlaskoch a opakovane.Nemenila sme ani mydielko,psok na pranie a stale ho mazeme olejcekom len s lekrne od narodenia.zo zaciatku mi bolo povedane mame vycesavat a bude ok len jemu sa to castejsie opakuje a nechcem mu to nejako drasticko robit sak je malinky ani rypkat nech mu to zmizne vzdy sme jemne s kefkou cesali. co by ste poradili alebo doktora navstevit alebo ako ste to riesili vy????

majusqa77
•
24. sep 2014

Ak je to mliecna chrasta, tak sampon babe. Je sice drahy (okolo 7€), ale u nas velmi pomohol...

masinka
•
24. sep 2014

@limenka povedz to pediatricke, napise ti recept na salicylovy olej - zarobia ti ho v lekarni, stoji to par centov, natries ho pol hodinku pred kupanim, supinky zmaknu a pri umyvani to jemne nechtami das dole.

vilenka
•
24. sep 2014

určite to prejde samo. Nám sa stratili až teraz ked ma Alex 5 rokov. Stratili sa potom ako sme ho teraz v lete ostrihali dohola a slniečko to vyrriešilo. Do tej doby sme používali šampon podľa odporúčaní kožnej lekárky. Dr nam neodporučala nič drastické - vyčesávanie a odstranovanie, len použiť ten šampon a malo to postupne prestať. My sme to nejako veľmi neriešili, keďže malý je blonďáčik a tie šupinky nebolo vidieť.

nicolle21
•
24. sep 2014

Presne ako pise masinka sme postupovali aj my,plus som mu zmyla kazdy druhy den vlasky tym babe,po 2-3 kurach salicylom mu to zmizlo a viac sa to nevracia,zatial,v novembri uz bude rok ako sme sa toho zbavili.. urcite to nasilu lupat netreba,iba po zmakkceni olejcekom,ale len tak by som to nenechavala

limenka
autor
•
24. sep 2014

no holky ono to je take chrasticky no len raz to mame potom nie a take suche ma dost na temene no skusim

gab
•
24. sep 2014

@limenka ja som to nasmu natrela kokosovym olejom, nechala cele poobedie pôsobit, vecer umyla hlavu, cista.... a vôbec sa mu to nevratilo 😉

janikes
•
24. sep 2014

nam tiez lekarka poradila sampon BABE a pomohlo velmi rychlo a hlavne bezbolestne 🙂

evittam
•
25. sep 2014

@limenka Veď to je normálne, moja malá to má stále, síce už menej ale vôbec to neriešim a nedávam dole. Ono im rastie hlavička dosť rýchlo tak preto to majú. Zmizne to postupne samo. Vôbec by som to teda nedávala dolu nechtami a pododobne 😖 A umývam len mydlom aj hlavičku. Načo zbytočné chémie... 😝

sakura77
•
25. sep 2014

Babe na100% dvakrat som.umyla nim vlásky a hotovka, vybavene😉

nefertiti7
•
25. sep 2014

presne, Adam ke´d bol malý, mal ich strašne veľa zbavili sme sa ich okolo 3 rokov a teraz má 5 a ešte sa mu občas vyskytnú, ten francuzky šamp Babe je super, stojí okolo 9€ a teraz moja malá, ked sa narodila mala to po celej hlave, po 3 mes, som jej to nejako vyšesala, otrhala doslova, teraz má 5 mes a ešte trochu má, ja ked som bola malá, tiež som to vraj dlho mala, nie je to nič skodlivé, len neestetické, časom to zmizne, nebojte