11-ročná dcéra má skoro nadváhu
Dcére bude v juni 11.ma bližšie už k nadvahe podľa BMI. Syn je veľa,je tenky ako prútik..niekedy chcú pizzu,alebo McDonald's.. keď boli mensi,2-3 krat mesacne sme im objednavali.vyhýbam sa takým jedlám kvôli dcére,aby nepriberala,ale zas na druhej strane syn je ukrátený.. čo by ste robili?
@kvetinka75 ja som veru zistila aj na vysledkoch, lebo mam Hashimoto aj Graves a strieda sa mi to. Akonahle som sa prehupla do hypotyreozy, isiel hore aj cholesterol a triacylglyceroly a ked som bola v hypertyreoze, ze TSH nemeratelne 0,00...a hormonov nad hornou hranicou a hlavne fT3, tak bez zmeny jedalnicka som chudla a siel dole cholesterol aj tuky. Proste mi to spalovalo ako besne a ked sa to zaliecilo, tak sla aj vaha zase hore, aj tie tuky a cholesterol. Takze tvrdenie, ze stitna zlaza za priberanie nemoze, je blud. A este aj na liecbe to nemuai byt idealne, ako tu niekto spominal. Lebo sice doktor skontroluje TSH, este niektori lekari aj fT4, ale vobec nekontroluju aktivny hormon, co je fT3. Hoci umelo telu dodaju fT4, pecen nemusi byt dost dobre schopna zmetabolizovat ho na aktivny hormon, co je fT3 a toho aj napriek liecbe, nemusi telo mat dostatok a preto ani clovek neschudne a stale ma hypo priznaky. Aj toto mam na sebe odsledovane, ze ked som mala aj viac fT4 ako je norma, tak este stale som nemala hyper priznaky, az ked mi vzrastlo fT3, tak aj pri miernom navyseni, to slo rapidne, kilo za 2 dni dolu.
@nevenka ja som nepísala že je to blud

@misienka123 nechala by som tomu čas. Určite to sledovat ale dievca v jej veku sa ešte vyvíja ak nesedi cely deň pri mobile alebo pc a má aj nejakú športovú aktivitu nejak razantne by som stravu neriešila. Obmedziť sladke naučiť si deti že pizza a mc sa objednava vynimocne a ono to pôjde samé.