12 ročná dcéra má strach z menštruácie
Moja dcéra má 12 rokov takže čoskoro dostane prvú MS. Ona sa ale bojí krvi. Ked ju vidí odpadáva, ked ju cíti tiež. Porozprávala som sa s ňou ale ona že je to blbá téma že je to trapné. Poradíte čo mám s ňou robiť?
@vierava aj mne boli trapné takéto témy s mamou. Teda mama to na môj vkus podávala príliš polopatisticky a živočíšne a mne to vadilo, ja som bola naladená na jemnejšie slovné zachádzanie ako mama a radšej som si všetko zistila sama a medzi kamarátkami a z literatúry.
Nerieš to dopredu, keď sa nechce rozprávať, nechaj ju tak, dnes sa o tom píše v každom časopise pre teenagerov a možno to príde o rok, o dva, človek nikdy nevie. Možno ku krvi a ženským záležitostiam zaujme úplne iný postoj ako má teraz, takže ja by som nestresovala, postoje detí sa v tomto veku tak rýchlo menia 🙂 Tiež mám deti v tomto veku.
nech si pozrie film "Mesiačiky" - dá sa stiahnuť na nete, odporúčam. Veľmi milo a priateľsky ladený film o tejto téme pre dievčatá (ale aj pre rodičov či chlapcov) 🙂
@vierava co si sama pamatam, tak aj mne bola ta tema trapna, ale to preto, ze som nikdy s mamou neriesila take veci. rovnako trapna by mi bola aj dnes. neviem aky mas vztah s dcerou, ale mozno staci len uistit ju, ze pokial by sa chcela nieco opytat, tak si tu pre nu...ani nevies kolko uz ona vie, decka ak citaju casopisy, tak sa o tom docitaju tolko, ze prednasku od mamy nepotrebuju 😉 az to pride, tak uvidis sama, ako to bude zvladat
Nic to neznamena. Moja 14 rocna ma MS uz rok a neodpadava. Pritom pri co i len zmienke o krvi, pohlade na krv a pod. odpadava. Hovori ze toto je ine, nic jej to nerobi. Ja som bola taka ista. Ked som sa porezala hned som isla k zemi. Ale MS krv ani krvne zrazeniny mi nikdy nic nerobili. MS mam od 12 rokov.
@bodka70 prosim ta z coho z akej stranky si pozerala tie mesiaciky?nemam skusenost ako sa postupuje?mozes kludne aj do spravy.dakujem 🙂

nic, zvladne to. Tak ako to zvladne kazda zena, proste si zvykne. Dnes uz deti vedia tychto veciach celkom dost, takze by som sa toho nebala a urcite to bude riesit so svojimi kamoskami,co budu mat na krku tento isty problem. Pokecala by som s nou az ked situacia realne anstane, mozno sa pride spytat aj sama, mozno nie.