13 ročná dcérka má problém s menzesom a v škole majú učiteľky hlúpe poznámky
Ahojte dcérka má 13 rokov no už rok ju trápia silné menštruačné kŕče až také že omdlieva, vždy ju každý mesiac musím nechať 2-3 dni doma kvôli tomu aby mi tam neodpadávala v škole. Vyskúšali sme snáď všetko, žiadne lieky nepomáhajú ani klasika ani od gynekológa. Parkrát sme volali sanitku. Vždy ju to po 3-4 hodinách prejde samo ale tie 3-4 hodiny su pre mna hrozne pozerat sa ako moja dcerka trpi s vedomum že jej už neviem ako pomôct. Ide aj o to že v škole s tým majú dosť veľký problém, má aj od lekára napisané že je nutne aby bola doma v tých dnoch, no len ucitelky majú vždy hlúpe poznámky a už aj kvoli tomu plače moja dcérka. Čo robit? Ako jej mam pomocť?
Ake lieky dali dcerke? Mozno by bolo dobre dat kominaciu 2 az 3x denne analgetika, spazmolytika ale uz preventivne podavat nie ked sa rozvinu silné bolesti a krce
Prešli sme s týmto, pr dcéru bola antikoncepcia vykúpením a začala žiť. A nech si mudrlantky píšu čo chcú že či by si to vážne pchala do dcéry, kto nezažil nepochopí. Nám stačilo užívať 3 m sila krvácania ustúpila a bolesti sú normálne. To sa radšej budeš pozerať ako ju odnáša sanitka?! Pouvazuj.
Ja mám dvojičky. Tiež sme si prešli kadečím. Jedna máva stále bolesti prvý deň, riešime to algifenom a nospou. Druhá v začiatkoch ....nešlo jej prestať krvácanie lekárka skúsila všetko, potom nasadila prvú tabletku antikoncepcie .....dcére bolo tak zle, že okamžite som to vysadila a našou záchranou boli prírodné kvapky estrozin....tie nám pomohli. Taktiež, obidve pijú čaj s alchemilky.
Z prírodných alternatív skúste tinktúru z malinika, mne zabrala lepšie ako lieky a pred nedávnom som sa dozvedela, že borievkova masť je zázrak pri menštruačných bolestiach. A deň pred menzesom zvýšiť príjem vody a magnézium v tabletkách. Magnézium aj na začiatku menštruácie
je este mladucka,a le mala by sa naucit rozoznavat, kedy uz prichadza ms, vtedy zacinaju bolesti, tbl na bolest treba uzit na zaciatku., cim vacsie bolesti, tym horsie lieky zaberaju.
a teda ja som mavala zdy bolesti, fungovala som s bolestou, len 1x som vynechala sluzbu v praci, hoci som amla bolesti roky. samozrejme sa to kazdemu tak neda. no co viem, bolesti su najintenzivnejsie prvy den, hned na zaciatku. dalsi den su pomocou liekov zvladnutelne. pride mi to dost vynechavat 2-3dni kazdy mesiac.
Zmenit gynekologa, nech to teda zacne riesit odznova a do skoly znova zajst sa porozpravat s pani ucitelkou, ze teda toto podla teba nie je vhodne, ze sa takto sa spravaju k nej, ze su tie ich poznamky nemiestne a dcere to ublizuje. Nech skusia pochopit jej problem.
co sa tyka ucitelky, napis pisomne oficialnu staznost, ked ides osobne, kto vie, ci o tom vobec vedu zaznam. mozno sa tvaria,a koby sa nechumelilo. mozes to aj postou poslat. pripadne mailom, nech mas dokaz.
@majamat ja som moju nechala raz doma, musí pochopiť, že aj do práce nebude môcť vynechávať kvôli menzesu, ak jej nasadim panadol femina prvý deň, väčšinou je to ok, ale aj tak najlepšie by bolo keby sme to mali ako tuším v Japonsku? Kde má žena na jeden deň v mesiaci platené voľno práve na toto
@marcellka32 to by bolo fajn, ale neviem si to moc ani predstavit v cisto zenskom zamestnani,a ko mam ja. to by bol dost problem. aj ked an druhu stranu, mozno by spolocnost fungovala onym sposoboma dalo by sa to zvladnut.
Tu šikanu od učiteľky treba riešiť, ale odporúčam pre dcérku bylinné kvapky Femi od firmy J.V.Valovic. Sú vhodné od aj pre mladé dievčatá, zmiernia bolesti, treba užívať aspoň 3 mesiace. Ja som mala posledne roky bolestivú menštruáciu aj silnú a užívala som ich. A veľmi mi pomohli, bolesti sa zmiernili aj sila krvácania.
Vyskusajte
https://www.benulekaren.sk/energy-gynex-30-ml?a...
Mnohym to velmi upravilo cyklus aj pomohlo s bolestou.
S učiteľkou by som si to veru šla vyriešiť, to ako nechápem, ako vedia byť niektoré zbytočne kruté. Ja som tiež mávala takéto problémy a pomohol mi trocha alchemilkový čaj, no mala som aj cysty a myomi
Za 1. riešiť šikanu učiteľky. Ak neriesi riaditeľka, treba ísť vyššie. Toto si jedna drzana nemôže dovoliť. Dcéra má papier od dr, ktorý musí akceptovať
2. Riešiť príčinu. Dcéru poriadne vyšetriť a nie psychat v 13 antikoncepciou. Môže mat príčinu ako zrasty, cysty, endo. Ak aj nemá, sú ma úpravu cyklu aj prirodnejsie veci, napr pupalka. Ja som tiež preč pôrodom mávala od detstva takého silne bolesti, prvý deň. Neodpadavala som, ale vracala, prehanalo ma a na wc šla po 4. Pomohol pupalkovy olej.
@marcellka32 ak ma niekto silne bolesti, ide domov aj s prace...alebo si najde taku, kde to proste pojde robit s domu tie dni...dnes su uz aj ine moznosti, ako kedysi ze zavri oci a pretrp...celkovo nadopovat sa liekmi po vrch nie je dobre - ani pre tu pracu ci soferovanie do nej, urcite to znizuje aj koncentraciu a uspava... Hlavne nech najdu tu primarnu pricinu, urcite tam nejaka je. Takto trpiet nie je v poriadku.
@anjelicek26 ja nehovorím, že má žena/dievča trpieť a pretrpieť, samozrejme, že ide domov keď ma bolesti, alebo ostáva 1 deň doma, ale musí si aj uvedomiť, že nemôže vynechávať každý mesiac 3 dni za sebou kvôli tomu,..preto nám zatiaľ vždy pomohol panadol femina/nie je tým natlacena dohora ako píšeš, je to priamo určené na menštruačné kŕče..a myslím, že jedna tableta mesačne je lepšia ako antikoncepcia prípadne lieky čo úplne pozastavia menzes u 13 ročnej, ale tak veď každého vec ;)
@marcellka32 ved primarne je najst pricinu, ak ju najdu - mozno ani ziadna ina liecba nutna nebude, len ju proste odstrania. U kamoskinej dcery s endometriozou, nuz pri tej diagnoze moc inych ciest nemas...odporucaju jej mat deti do 25ky a potom vsetko von. Tak su s toho doma taky nestastny, ze aky tlak na to dievca bude najst si partnera cim skor...
@lubka261 skusim nieco ine prirodne produkty bylinkarov budem otravovat doktora donemoty nech riesi pricinu nebudem pchat do 13 rocnej hormony lebo silny menzes lebo akne lebo mastne vlasy.potom nam tu placu 25 rocne zeny ze nemozu otehotniet maju cyklus rozhadzany menzes pol roka nikde..
Za mna je to len obycajny bordel viem co spravil so mnou v dospelostu a dcere by som to v tak mladom veku urcite nedala
@anjelicek26 chápem
Skúste nospu a tie lieky od gyn užiť ešte skôr ako začnú bolesti teda ak ich ma vždy v rovnakom čase
@mariocka440 ale 17 neni 13
@saxana000 ja by som tiez na to sla takto. Do mna pchali tiez lieky, ale z inych pricin a nebola to HAK, ale mala som odjakziva nepravidelny menzes a dlhe cykly okolo 37 dni, nakoniec som sa uz v 16-17 na to vykaslala, lebo to nemalo efekt. Mam 3 deti prirodzene, pomaly ani neviem ako, posledne v 37 rokoch. A to som nemala prirodzene otehotniet vobec. No...a sestra mala taketo bolesti, zvracanie, ruky jej vykrucalo od bolesti, hnacky, prve 2 dni prelezala v bolestiach, napriek liekom. Potom odisla studovat na vysku, nasla si frajera a uzivala HAK, vysokohormonalnu Diane, lebo chlpy, lebo mastna plet, akne a este aj bezpecny sex. Len ona chcela prestat, lebo to vsetko chcela riesit prirodne potom. Ale frajerovi sa nevidelo, tak asi rok to brala, potom sa aj tak rozisli a nakoniec jej nasli obrovsky myom na meternici, v stene, prakticky jej to neodporucaju ani operovat, ma 10 cm. Ma manzela a 37 rokov a o 1 babatko uz prisli, pravdepodobne kvoli myomu, maternica nezvladla rast, resp. myom pri raste maternice jej ju deformoval, mala velke bolesti a nakoniec v 13 tt potratila 😪. Stale si vycita, ze to ta HAK tomu urcite prispela, lebo to su mega davky hormonov. Ale "menzes" vtedy mala v pohode. Ale akonahle vysadila, tak znova to iste, len uz to riesila kadejako prirodne, len prvy den si dala lieky od bolesti.
To len tak na ilustraciu. Ja by som tiez 13 rocnej antikoncepciu nedala predpisat, musia byt aj ine moznosti.
Chcela by som stretnutie učiteľka, riaditeľka a tam by som povedala, že je nevhodné ako reaguje aj dnesna reakcia...dievča má z toho sama stres a nie ešte mať výčitky kvôli učiteľke a mať pocit, že je rozmaznany!
Dcere robili sono?kľudne môže mať endometriozu ja som mala kŕče až do stehien a pocit na odpadnutie pri každom kŕči.
Dobre pomáhajú lieky na uvoľnenie svalstva pýtaj sa lekára.A bola by som neodbytna nech jej gyn niečo poradi
Do 15min ti zaberie iba ak zilna infuzia. Ak uziva tabletky, tak to urcite trva o dost dlhsie. Vies povedat ake lieky ste skusali? Ja mam s tymto tiez problemy od puberty.
Ucitelky no comment 🙁 a to su zeny 😩
Som zdrvená po dnešku, dcerke je uz lepsie fyzicky ale psychicky humus! dcerka maju so spoluziakmi skupinu na whatsappe a opytala sa či by jej po škole neposlali ulohy do skupiny a hneď sa tam do nej pustili že má začat chodiť do školy, že Natalia keby aj prides tak to vies. Som znicena za moju dcerku takto jej ublizovať už nevládzem aké tie deti sú😭 A to je dcerka slušne vychovaná, čistá aj napriek tomu, že chýba kvoli tej ms, tak má samé jednotky…
Volala som s riaditeľkou lebo už pkačem aj ja, poslala som jej screenshoty chatov a už nemala ani slov bola nahnevaná.
Ja mam oroste pocit keby nezačala učiteľka tak ani deti by nezačali, lebo videli že rok si z Natalky robi srandu tá bosorka a už sa pustili aj deti. Podotýkam su to hlavne dievčatá v triede😭
Dcéra berie algifen +nospa. Tiež v škole odpadla. Teraz jej zistili na gynde, že má kŕčové žily.na maternici
A vies vlastne preco ma Tvoja dcera taky cyklus? Hormonalny profil jej robila gynekologicka,? Endokrynilog ju videl? Testy na HiT jej nerobili? Antiku by som svojej dcere nedala ani bohovo a ze ani nedam. A to je moha skusenost a keby sa dal vratit cas, dam si po ruke a v zivote do ust nedam

Kamarátka brala kvôli takým bolestiam a odpadavaniu antiku , má 31 a brala ju do cca 20r , potom to vysadila a problémy nemala