icon

14 dňového synčaka napína na zvracanie. Ako mu pomôcť?

mihka33
16. júl 2013

Ahojte mamičky, potrebovala by som poradiť. Mám doma 14 dňového, krásneho chlapčeka, ale niekedy sa mu stane, že ho začne naťahovať, ako keby sa nemohol nadýchnuť. Je z toho vystrašený a ja ešte viac. Neviem, prečo sa mu to stáva. Prosím ak má niekto takéto skúsenosti, tak mi prosím poraďte, lebo sa veľmi bojím o nášho chrobáka.

xlucia
16. júl 2013

ak mas pocit ze sa tak male dieta nemoze nadychnut, potom treba ist k pediatrovi a zrejme aj neurologovi. vysoko pravdepodobne je v poriadku, ale budes mat istotu, ze je ok
a kupte mu monitor na dychanie

daliana
16. júl 2013

Určite k pediatrovi 😉 ......súdiac podľa našich, môže sa jednať o skrytý reflux. Naši mali reflux riadny, grcali viditeľne, cez ústa aj cez nos. Keďže také malé bábätká ešte nevedia dýchať ústami, len nosom, dochádza k duseniu ak sú upchaté nosné dutiny, neraz som behala s odsávačkou, lebo sa mi pred očami dusil zvratkami.....strašný pohľad ☹ Pri tzv. skrytom refluxe si ani nemusíš všimnúť, že reflux má, dôjde mu to spätne len do krku, pusy, či nosa, navonok nič...........ja by som určite šla k lekárovi 😉 môže predpísať AR UM alebo ak kojíš tak Nutriton.......papa 🙂

andrejka1978
16. júl 2013

tiez si myslim ze by to mohol byt skryty reflux.aj my sme mali.napinalo ho, obcas sa aj dusil mlieckom,vela grcal.trapila som sa.stale som ho pozorovala,spaval so mnou.ked sa zacal dusi tak som ho proste prevratila dolu bruchom a to mlieko z neho vyklepavala.trvalo to do troch mesiacov,potom to zacalo ustupovat a tie zachvaty s dusenim a lapanim po vzduchu uplne zmizli. ale moze to byt aj nieco ine.povedz v poradni albo proste zavolaj lekarke,ze co mas a skoc tam pripadne.stale ho maj na dohlade,skus ho mat vo zvysenej polohe.a v tej ho aj kojit.