Nechali by ste rodičom kľúč od bytu?
Ahojte. Mama s otcom sa ma pýtali, či by u nich nemohol zostať náhradný kľúč od nášho bytu, keby sme sa niekedy vymkli alebo bolo treba niečo súrne vybaviť. Praktické to asi je, len partnerovi sa to veľmi nepáči a priznám sa, že ani ja neviem, či chcem, aby mal niekto mimo nás kľúč :-/
@anonym_autor svokrovci bývajú kúsok od nás a majú kľúč v prípade našej neprítomnosti, ak by bolo treba. Nemajú ináč dôvod chodiť do nášho bytu nezdôvodne a ani si to neprajem.
Zalezi od vzťahov a zalezi ako ďaleko bývajú.
Ale v prvom rade s tým musí byt stotožnený tvoj partner. Je to tvoje a partnerove bývanie
Naši bývajú ďaleko a ako by sme sa vymkli, tak kľúče od nás majú naši susedia s ktorými dobre vychádzame
@anonym_autor ane od kazdeho mpjho bytu mali kluce tak ako som aj ja mala od rodicov aj starych rodicov, nikdy nevies co sa udeje a budes rada ze maju
Divne je, ze to navrhli oni. Ja by som kluc od cudzieho bytu nepytala. Priatel ma asi obavy pravom.
Jasne, ze mam - nikto si nikdy nedovolil otvorit byt bez dovolenia. Normalne by som dala na skusku - zobrat kluce vies kedykolvek...🤷♀️🤷♀️a v pripade vymknutia, straty, kradeze klucov je to na nezaolatenie, ze su niekde takto u niekoho...
Nebol by problém. Neveríš rodičom?
Minule som nechala aj susedom - dôchodci vo veku 75+. musela som odísť a dcéra bez kľúča by musela čakať min. 4 hod. pred dverami.
Boli ochotní a nebol žiadny problém.
Divne je, ze to navrhli oni. Ja by som kluc od cudzieho bytu nepytala. Priatel ma asi obavy pravom.
@anonym_da5fd0 presne aj mne je toto divné. Tiež majú rodičia kľúč od môjho bytu. Ale dala som ich sama, pre prípad. Keby som však už bývala s partnerom, bola by som trochu viac opatrná...
@anonym_autor samozrejme...a aj suseda ma, keby sa náhodou niečo stane, alebo niečo potrebuje nutné...a taktiež my od rodičov, aj od susedou
Rodičia mali vždy kľúče od nášho bytu a my od nich. Nechodili sme tam bezdôvodne.
Ak su rodicia normálni tak jasne.
Nie ako moja svokra..😒😅
Prisla aj ked sme neboli doma, odomkla si, dovlacila nam sem veci do skrin..robila si tak poriadky vo svojom byte..
Alebo prisla ked sme boli doma, odomkla si..a zrazu jej hlava v miestnosti..keby aspon z chodby pozdravila ale ona pekne potichucky isla spehovat...
Uz kluce nema samozrejme.. A oduta bola tiež samozrejne 🙈
@anonym_autor wtf, ked neveris vlastnym rodicom, tak daco je zle
ja by som s tym nesuhlasila, ved to obaja naraz by ste museli stratit kluce aby to bol problem a ked jeden sa vymkne tak pocka na druheho, zajde na nakupy, prechadzku, na kavu...
@anonym_autor samozrejme, kluc som sama dala mame, sice je 80km dalej... Zijem sama s detmi v striedavke, tie kluce maju, ale tiez uz aj postracali
ja by som s tym nesuhlasila, ved to obaja naraz by ste museli stratit kluce aby to bol problem a ked jeden sa vymkne tak pocka na druheho, zajde na nakupy, prechadzku, na kavu...
@anonym_948160 staci ze jeden je na dovolenke alebo na sluzobke alebo hockde odcestovany a ten druhy sa zabuchne alebo strati klucik. Nuz ale tak ano, moze cakat na toho druheho. Idealne ak v zamknutom byte je potom nahodou pes, decko, vari sa a ona isla vyniest smeti alebo hocico.
@anonym_autor Máme navzájom, my od detí, deti od nas. Nikomu ani nenapadne chodiť k tým druhým bez dôvodu v ich neprítomnosti.
@anonym_948160 staci ze jeden je na dovolenke alebo na sluzobke alebo hockde odcestovany a ten druhy sa zabuchne alebo strati klucik. Nuz ale tak ano, moze cakat na toho druheho. Idealne ak v zamknutom byte je potom nahodou pes, decko, vari sa a ona isla vyniest smeti alebo hocico.
@anonym_46d9df kde pise, ze maju deti? Male decko urcite ani ked idem vyniest smeti nenecham same, starsie decko vie odomknut ak sa bavime o vymknuti a nie strateni klucov ako takych ale vymknutie vnimam, ze zabuchne dvere a kluce ostanu v byte. Pes dokaze vydrzat, mozno urobi mlacku alebo velku potrebu ale jedna taka udalost ho nezabije. A u nas v poistke k nehnutelnosti mame raz do roka zadarmo otvorenie dveri pri vymknuti takze aj keby bol partner odstahovany zavolam na cislo a pride mi niekto otvorit, uz priatel to raz vyuzil a cakal necelu hodinu na pracovnika, podarilo sa mu tak otvorit byt, ze neporusil ani zamok.
My máme dom na kód a kód(y) už vie snáď 10 príslušníkov z rodiny, lebo sa niečo dialo a potrebovali sme aby tam vstúpili :D
@anonym_autor Nie, cosi 😀 Ak sa vymknem, zavolam partnerovi alebo zamocnikovi. Sukromie je sukromie. Rovnako ani ja nemam kluce od bytu mojich rodicov, odkedy tak nebyvam.
@anonym_46d9df kde pise, ze maju deti? Male decko urcite ani ked idem vyniest smeti nenecham same, starsie decko vie odomknut ak sa bavime o vymknuti a nie strateni klucov ako takych ale vymknutie vnimam, ze zabuchne dvere a kluce ostanu v byte. Pes dokaze vydrzat, mozno urobi mlacku alebo velku potrebu ale jedna taka udalost ho nezabije. A u nas v poistke k nehnutelnosti mame raz do roka zadarmo otvorenie dveri pri vymknuti takze aj keby bol partner odstahovany zavolam na cislo a pride mi niekto otvorit, uz priatel to raz vyuzil a cakal necelu hodinu na pracovnika, podarilo sa mu tak otvorit byt, ze neporusil ani zamok.
@anonym_948160 decko bolo len priklad spomedzi 5 dalsich prikladov, ak si nepostrehla. 😉
Kazdopadne, je skvele ze Ty mas odpovede a scenare uplne na kazdy pripad, vidis, nam beznym smrtelnikom sa kludne taka vec stat moze, a preto mavame rezervny klucik u najblizsej rodiny, uplne normalne (kedze mame normalne vztahy) 🙂
Mame som dala kľúče keď som bola asi mesiac pred pôrodom. Keby mi prišlo zle alebo by som začala rodiť nech sa dostane do bytu. Ale stále keď ide ku mne dopredu zavolá a pýta sa či má zvoniť alebo si môže odomknúť.
Nase nahradne kluce maju bratia, my mame ich nahradne kluce, keby rodicia zili v tom istom meste tak mame kluce jedny od druhych, nemam s tym problem. Ked ide niekto na dovolenku, staci sa len dohodnut kto a kedy pojde poliat kvety a nakrmit rybky v akvariu.
@anonym_autor Moji rodicia aj muzovi rodicia maju kluce aj surodenci,dokonca od brany aj sused. Casto sme mimo domu a pre istotu chcem,aby mali kluce. Nikto nam tam svojvolne nechodi. Ak by chodili len tak smirovat,nedala by som. Ty si poznas rodicov,vies,aki su.
@anonym_autor
Nemám problém dať ho dobrej kamarátke, keby náhodou... Ale rodičom načo? Zvlášť keď samy pýtajú, aby robili prekvapilo návštevy? Nie. A naviac, máme bezpečnostný zámok, nedá sa urobiť novy kľúč bez papierovačiek. Rodičia bývajú ďaleko, takže aj reálne by mi to bolo prd platne.
Ak su rodicia normálni tak jasne.
Nie ako moja svokra..😒😅
Prisla aj ked sme neboli doma, odomkla si, dovlacila nam sem veci do skrin..robila si tak poriadky vo svojom byte..
Alebo prisla ked sme boli doma, odomkla si..a zrazu jej hlava v miestnosti..keby aspon z chodby pozdravila ale ona pekne potichucky isla spehovat...
Uz kluce nema samozrejme.. A oduta bola tiež samozrejne 🙈
@anonym_c1f2b3 moja kamoska sa pohnevala s mamou, ktorá robila svojim kamarátkam exkurziu do “bytu mladých” aby sa kamosky popozerali ako sa “mlady zariadili”
Kamoska to dlho nevedela až raz mamina známa jej pochválila koberec v obývačke a “tajomstvo” prezradila
@anonym_c1f2b3 moja kamoska sa pohnevala s mamou, ktorá robila svojim kamarátkam exkurziu do “bytu mladých” aby sa kamosky popozerali ako sa “mlady zariadili”
Kamoska to dlho nevedela až raz mamina známa jej pochválila koberec v obývačke a “tajomstvo” prezradila
@anonym_f30d2b to je pekne choré, z každej strany. naco to bolo dobre? pochvastať sa? cudzím bývaním? vojsť niekomu do domova bez opýtania? ani ako návšteva by som dnu nešla obzerať, keby viem že domáci nie sú doma

Ano uplne normalne vzdy mali nas kluc rodicia a aj my od nich. Nevidim na tom nic nenormalne. Je to velmi prakticke, a v rodinach bezne. Ked som mala svojho casu rodicov daleko, kluc mala blizka kamoska.
Kluc sa nikdy nepouzival na "navstevy" a samootvaranie. Len v pripadoch zabuchnutia, stratenia, potreby.
Ale ked to prekaza frajerovi aj Tebe, no tak nedajte. 🤷