icon

15 ročná dcéra váži iba 42 kg

cokolito
29. aug 2021

Baby potrebujem surne pomoc. Netyka sa to mna ale mojej 15 rocnej dcery. Minuly rok v novembri vazila este 62 kil a teraz v auguste uz len 42 kil. Podla mna je to strasne malo. Ona je uz len sama kost a koza. Odmieta mi normalne jest. Nechce si dat vysvetlit,ze potrebuje normalne jest lebo je este vo vyvoji. Je len trikrat za den. Na ranajky si da bud trosku bieleho jogurtu s ovocim napriklad polka nektarinky,obed musi zjest to co uvarim a vecera je podobna k ranajkam. To co si da na ranajky a veceru si vazi. Zapisuje si to obcas aj do kalorickych tabuliek a vzdy za den zje len okolo 800 kalorii co je zalostne malo. Odomna si nechce dat poradit,ze je to zle to co robi. Este som pozabudla napisat,ze 6 dni v tyzdni cvici cca hodinu podla vseliakych videi. Potrebovala by som ci nepoznate niakeho dobreho fitness trenera/trenerku (najlepsie z Trencina), ktory by jej zostavil jedalnicek a cvicebny plan (za rozumnu cenu) na spevnenie svalstva a pribratie, lebo ona je fakt len kost a koza. Vopred Vam dakujem za vsetky vase nazory

Strana
z3
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
ruzovakrava
29. aug 2021

@cokolito 20 kg je hrozne veľa, prečo si to neriešila skôr? Chudne už takmer 2 roky 🤦‍♀️ Tam už môžu nastupovať metabolické problémy, má vôbec menzes v norme? Ty si poznáš dieťa najlepšie, ten tréner a jedálniček je dobrý nápad ale tu treba jednoznačne psychiatra ale takého ktorý je dobrý keď píšeš že už ste kedysi chodili k psychologičke a nemalo to efekt. Možno by dcére trochu docvaklo čo robí keby mala možnosť vidieť kočky v liečbe, s hadičkami a všetkým čo k tomu patrí.

0silvia0
29. aug 2021

@kittykat22 diky za skusenost❤️

kittykat22
29. aug 2021

@0silvia0 dievcata a chlapci ktore sa z anorexie nedostali uz neziju. Nikto z nich sa nedozil kristovych let. Tych co na tom boli zle zomreli v nemocniciach obycajne na zlyanie srdca a podvyzivu.

ruzovakrava
29. aug 2021

Teraz čítam znova, prepáč, takže za necelý rok 20kg 😯 koľko vlastne meria?

katkami123
29. aug 2021

Aká je vysoka?

pallacinka29
29. aug 2021

@cokolito psycholog nepomoze… psychiater a za usi by som ju zobrala, aj proti jej voli… co si za matku??? mas dieta vo vyvoji, schudla 20
kil, moze si nenavratne poskodit telo a Ty sa zmozes na ubohe “ona aj tak nepojde”??? ju na psychiattriu a Teba na socialku…

evaachesa
29. aug 2021

Dookola to isté ako obohratá platňa a milión dôvodov prečo dieťa nevezmeš k psychológovi/psychiatrovi... Na teba by som poslala sociálku, možno vtedy by si sa spamätala že zanedbávaš starostlivosť o dieťa! 😒 Nemám pochopenie pre tvoje správanie 🤔

0silvia0
29. aug 2021

@ruzovakrava
@katkami123
@pallacinka29
@evaachesa zbytocne reagujete a pytate sa, bolo napisane, ze autorka temy ma zmazany ucet

evaachesa
29. aug 2021

@0silvia0 videla som ... Autorka si to môže prečítať aj tak keď si to vygoogli a nemusí byť zaregistrovaná...myslím si že sa sem ešte vráti 😏

0silvia0
29. aug 2021

@evaachesa to ano, ale uz neodpovie... urcite nie do tejto diskusie.

evaachesa
29. aug 2021

@0silvia0 to viem...stačí keď si to tu prečíta a vstúpi si do svedomia. Bolo by fakt skvelé keby sa spamätala a niečo podnikla pre záchranu svojej dcéry 😒

jaga18
30. aug 2021

U dcerinej spolužiačky to začalo takto isto. Cvičenie, váženie stravy, tabuľky, kalórie... Schudla síce len 12kg a taktiež odmietala pocuvnut rodičov, kamarátov a tobôž ešte navštíviť psychológa ci psychiatra. Má 16 a už tretí mesiac leží v nemocnici...

kvetinka75
30. aug 2021

@cokolito máš tú výhodu, že nie je dospelá, takže keď jej odborníka vybavíš, pôjde. A čím skôr, tým lepšie.

macekovam
30. aug 2021

@cokolito nevracia? Sleduj ci nepôjde na WC keď si dá tvoj obed.... To musí byť pre ňu pohroma zjesť to.... A ma malo rokov.. Vzala by som ju k lekárovi tu si asi sama neporadí.s..

daniela1911
31. aug 2021

@cokolito odpíš nám konečne.. Koľko meria?
A ak vieš, že tréner pomôže, nájdi si poriadneho, nie za slušnú cenu.. porozprávaj sa s ním dopredu a zistíš, ako berie svoju prácu. Potom daj tomu nejaký čas 2-3 týždne, ak sa to so stravou nezlepší. Tak psychiater… a vieš čo bude.

zenazaba
31. aug 2021

Netreba k psychologovi. Staci k pediatrovi. Ak vyslovi podozrenie na anorexiu, odosle slecnu ta het na hospitalizaciu. Tam vybavia psychiatricke vysetrenie a ak pedopsychiater potvrdi, ze to je anorexia, prelozia ju na oddelenie detskej psychiatrie.

pracujucazienka
31. aug 2021

@daniela1911 neodpíše lebo si zmazala účet

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
zenazaba
31. aug 2021

@kittykat22 a doma bude mat aky rezim? Mojkanie, hladkanie a pubertacka bude mat v pake. K psychologovi nepojde, lebo nechce a rodicom sa bude vysmievat do tvare.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
daniela1911
31. aug 2021

@pracujucazienka nevšimla som si.. fakticky chcela rady no 😀🤷🏼‍♀️

katkami123
31. aug 2021

@daniela1911
Ak chce byt modelka tak určite niečo okolo 170cm a viac. A vážiť pri takej výške 42 kil je žalostne malo. Myslím, ze autorka naschval neuviedla výšku,lebo si uvedomuje, žeby sme ju tu úplne zniesli pod čiernu zem. Ja mám 179cm a už keď som vážila 60kg som bola extremne chuda. Potom som 5kg pribrala na takú normálnu postavu. Neviem si predstaviť k takej výške 42kg, to musia byt chodiace kosti.

zenazaba
31. aug 2021

@kittykat22 robila som na detskom oddeleni. Mali sme kopu anorekticiek. Ani jedna nebola priviazana k posteli a ani do jednej nikto nasilu nepchal jedlo. Ale ano, vsetky do jednej mali z rodicov srandu.

0silvia0
31. aug 2021

@kittykat22 moja neter skoncila na oddeleni hospitalizovana po dlhych rokoch, co sa s nou nedalo inak. Nezaberalo mojkanie, skakanie okolo slecny, akurat ostatne deti v rodine sa citili mimo zaujmu rodicov, lebo sa stale riesila ona, ona, ona. Bolo to tazke a rodicia to dlho nechceli urobit, ale nebola ina cesta, len sa klamali vsetci navzajom...
U neteri to nabralo ten spravny ozdravny spad po hospitalizacii...
Ono vsetko je vysoko individualne. Na jednu zaberie tutu mutu, na druhu tvrdy preplesk od zivota

pracujucazienka
31. aug 2021

@daniela1911 v pohodicke ..to len pridala na rozprúdenie debaty..lebo podľa mna každej jednej žene matke je jasne že to zdravé a fitnes tréner je úplne odveci..jedine odborná pomoc

Strana
z3