icon

16-ročný syn vracia a zajtra má ísť na dovolenku

siskaa86
25. júl 2025

Ahojte..16 r syn od noci zvracia.. nemôže udržať vodu..ide k lekarovi o chvíľu.. ale problém je ze zajtra odmietajú na dovolenku
Co robiť aby to zvládol..?

Strana
z2
taktotedanie
25. júl 2025

@siskaa86 tak preco nutis ist syna? Ak je to viroza? Alebo ina dg? Za dva dni mozte vracat vsetci
Ostat doma!

denkabemommy
25. júl 2025

@siskaa86 prečo ide s virózou k Dr? Aby tam nakazil aj ostatné deti? 🙈 nech to pretrpí, zajtra mu už nemusí byť nič

anonym_e51d93
25. júl 2025

Potrebuje minimálne 2-3 dni absolútny oddych. Čaj na žalúdok, diéta, postupne pridávanie suchára, banánu, prípadne vývar a polievka. Nemal by ísť na slnko.

milanemila
25. júl 2025

S crevnou virozou by som nesla medzi ludi 🙈 ano je to smola, pokazi vam to dovolenku, ale ak tam nakazi ostatnych, tak to pokazi dovolenku vsetkym.
Tiez nechapem preco idete s tym k lekarovi, ved nie je male babo, ze by to mojlo byt nebezpecne a ani to netrva dlho.

13uzivatelka11
Autor odpoveď zmazal
siskaa86
autor
25. júl 2025
@13uzivatelka11
Odpoveď bola zmazaná

@13uzivatelka11 my už sme to mali ..ale teda ja a mladší.len nam bolo zle bez vracania. ale on ma celialiu tak to má horšie..

patus_2
25. júl 2025

@siskaa86 namiesto návštevy lekára nech si poleží doma, ak je to viróza, ktorú ste už by absolvovali. Zbehnúť to lekárne kúp čierne uhlie, rehydratacny roztok a probiotiká. Dôležitá je hlavné rehydratácia, zarob ten roztok a hoci len po lyžiciach prijma tekutiny, keď už mi bude lepšie. Ak nebude 3-4 hodinz zvracať, tak môže skúsiť suchár, samozrejme bezlepkový ak je celiatik.

siskaa86
autor
25. júl 2025
@patus_2

@siskaa86 namiesto návštevy lekára nech si poleží doma, ak je to viróza, ktorú ste už by absolvovali. Zbehnúť to lekárne kúp čierne uhlie, rehydratacny roztok a probiotiká. Dôležitá je hlavné rehydratácia, zarob ten roztok a hoci len po lyžiciach prijma tekutiny, keď už mi bude lepšie. Ak nebude 3-4 hodinz zvracať, tak môže skúsiť suchár, samozrejme bezlepkový ak je celiatik.

@patus_2 jej ďakujem za rady ❤️

anjelicek26
25. júl 2025

K lekarovi nech ide, len ak potrebuje papier pre poistovnu, ze nemohol na tu dovolenku ist a ma to poistene... inak je to uplne zbytocne a nakazi vsetkych ludi okolo... bohuzial niekedy to nevyjde podla nasich predstav, ak vracia len od dnes v noci, sanca ze zajtra bude fit a neinfekcny je prakticky nulova.

lucik194
25. júl 2025

ak ma zaludok rozslahany, tak este cierny caj a u nas aj tak najviac zaberala kola, po lyzickach davat, ma to dost cukru , postavi ho to na nohy

anjelicek26
25. júl 2025

Keby si v takomto stave sadne par hodin do lietadla, nakazi vsetkych okolo a dogabe im celu dovolenku... nad takym ani neuvazuj, nozik sa mi vo vrecku otvara, ked si predstavim vsetkych, co budu v letovisku kvoli tomu tiez zvracat a pojde to ako poziar dalej... zajtra bude este infekcny 100%... aj keby ho uz nenadrapovalo.

anonym_6045e1
25. júl 2025

Chodte k lekarovi, zavolajte ze pridete. Da mu injekciu. Bude mu lepsie.

igiana
25. júl 2025
@siskaa86

@13uzivatelka11 my už sme to mali ..ale teda ja a mladší.len nam bolo zle bez vracania. ale on ma celialiu tak to má horšie..

@siskaa86 skus mu dat po lyzickach vychladenu coca colu, synovi hned zabrala a pil ju potom cely den po troche a uz ani raz nezvracal
Nikto z nas dalsi sa nenakazil, nemusi to byt pravidlo. Nieco chytil v skolke

anonym_d74104
25. júl 2025

Jeden den nech si polezi, pospi a bude mu ok...a infekcny predpoklDm bol uz pred priznakmi...ja som to mala pred dvoma tyzdnami, schytali to syn aj muz...kolegyne to neschytali, ked som sla na druhy den do roboty

zuzubb007
25. júl 2025

Hylak, hylak a ešte raz hylak ten jediný zaberá okamzite, a jesť len sucháre, banán, slané tyčinky a po kúskoch piť Pepsi ak to dodrží zajtra je fit

siskaa86
autor
25. júl 2025
@igiana

@siskaa86 skus mu dat po lyzickach vychladenu coca colu, synovi hned zabrala a pil ju potom cely den po troche a uz ani raz nezvracal
Nikto z nas dalsi sa nenakazil, nemusi to byt pravidlo. Nieco chytil v skolke

@igiana ďakujem

siskaa86
autor
25. júl 2025

Dámy ďakujem Za rady
Ste úžasné

anketkarka
25. júl 2025

Toto je naša prvá pomoc v takomto prípade:
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/gastro...
Bublinky a cola môže ešte viac podráždiť žalúdok. Probiotiká sú nevhodné, to je na hnačku, nie na vracanie. Podráždia ešte viac žalúdok. Toto ho ukludní. Je to cukor a účinná látka, nič nevhodné. Ale nedávala by som to s čiernym uhlím. Ak čierne uhlie tak si pýtaj Carbocit, ten je na žalúdok.

anonym_28adca
25. júl 2025

Nuz no...my sme museli odist predcasne z dovolenky, lebo nam doma umierala babicka...☹. Z dovolenky rovno na pohreb. Rozne veci sa stavaju. Rozhodne by som s virozou do lietadla nesla. Nakazite polku lietadla 😑

anonym_9431b2
25. júl 2025
@anonym_28adca

Nuz no...my sme museli odist predcasne z dovolenky, lebo nam doma umierala babicka...☹. Z dovolenky rovno na pohreb. Rozne veci sa stavaju. Rozhodne by som s virozou do lietadla nesla. Nakazite polku lietadla 😑

@anonym_28adca Áno stávajú sa žiaľ aj také smutné veci vecí. Život nám prinesie rôzne skúšky. Mužovi deň pred dovolenkou náhle zomrel otec .Ale sú to už roky.

anonym_e51d93
25. júl 2025
@anonym_6045e1

Chodte k lekarovi, zavolajte ze pridete. Da mu injekciu. Bude mu lepsie.

@anonym_6045e1 konkrétne akú injekciu? Degan kvôli vracaniu? Ten si môžu kúpiť v čapíkoch v lekárni, je šetrnejší. Inak to mu neostráni virózu.

anonym_6045e1
25. júl 2025
@anonym_e51d93

@anonym_6045e1 konkrétne akú injekciu? Degan kvôli vracaniu? Ten si môžu kúpiť v čapíkoch v lekárni, je šetrnejší. Inak to mu neostráni virózu.

@anonym_e51d93 neviem aku injekciu pichaju. Ja viem ze mne pomahala. To sa musi lekara opytat.

anonym_52a18d
25. júl 2025
@anonym_28adca

@anonym_28adca ako nakazi polku lietadla ? Určite nie, veď pokiaľ si oni vedia umývať ruky pred jedlom a neolizuju veci okolo alebo jest a piť po ňom, tak nemáš šancu to chytít,ak už nebude vracať v lietadle.

anonym_4eef0c
25. júl 2025

Ja som sa v lietadle či na hoteli stretla už hádam s čímkoľvek. Od kiahni po vracanie, hnačky. A to väčšinou od iných národností.
Človek sa po čase prestane diviť.

nikdenikto
25. júl 2025

Dala by som hylak a rehydratačný roztok a odpočinok, dieta. črevná viróza vacsinou netrvá dlhšie ako 24h, sú výnimky ale. Ja by som na dovolenku išla a držala tam ešte aspoň 2 dni diétny režim.

nikdenikto
25. júl 2025

A ešte Kinedryl pred cestou samozrejme, ten pomoze pri nevoľnosti nie len pri cestovani.

abbey1
25. júl 2025
@anonym_52a18d

@anonym_28adca ako nakazi polku lietadla ? Určite nie, veď pokiaľ si oni vedia umývať ruky pred jedlom a neolizuju veci okolo alebo jest a piť po ňom, tak nemáš šancu to chytít,ak už nebude vracať v lietadle.

@anonym_52a18d Toto myslíš vážne? Že ako nakazí ďalších ludi?

anonym_817eca
25. júl 2025
@lucik194

ak ma zaludok rozslahany, tak este cierny caj a u nas aj tak najviac zaberala kola, po lyzickach davat, ma to dost cukru , postavi ho to na nohy

@lucik194 cola sa v tomto prípade nepije kvôli cukru, ale kyselinám pomôže to vyčistiť žalúdok.
Keď som žil v UK s colou spolubývajúci čistili odtok z umývadla. Smial som sa , že to nepomôže. Aby ma presvedčili, dali do šálky veľmi špinavú starú mincu a zaliali colou, večer sa minca ligotala krásne ju to vyčistilo.
@abbey1 nemusí nakaziť ostatných ak to majú z jedla.

abbey1
25. júl 2025
@anonym_817eca

@lucik194 cola sa v tomto prípade nepije kvôli cukru, ale kyselinám pomôže to vyčistiť žalúdok.
Keď som žil v UK s colou spolubývajúci čistili odtok z umývadla. Smial som sa , že to nepomôže. Aby ma presvedčili, dali do šálky veľmi špinavú starú mincu a zaliali colou, večer sa minca ligotala krásne ju to vyčistilo.
@abbey1 nemusí nakaziť ostatných ak to majú z jedla.

@anonym_817eca Áno, áno z jedla 🙂

traktor
25. júl 2025
@anonym_52a18d

@anonym_52a18d no tak, ako sa nakazili aj u nich doma.. Zjavne to je ok, keď to nemá len on ale pred ním aj mama atď.

Strana
z2