icon

18 mesačná dcérka má horúčky

kiks1992
19. feb 2022

Ahojte maminy potrebujem radu mam 18mesacnu dcérku od pondelka ma horúčky39 a vyssie utorok ustúpili boli sme pri lekárke vraj je mala zdravá ze to zo zúbkov v stredu som opäť volala lekárke ze hoci teploty nemala nevie dýchať aký má upchaty noštek a kašle strašne poslala nám elekt.recept na antibiotika a tu potrebujem radu .. berieme amoksiklav sirup mucosolvan na vykasliavanie a fenistil kvapky ale dcerke sa vôbec nepolepsilo volala som včera pani doktorke tak ma odbila s tým ze lieky niesu čarovné nápoje ze záberu na 1.krat ale od stredy do dnes berie aj antibiotika aj na kašeľ a žiadne zlepšenie ani o trosku noštek stále strašne upchaty wj keď odsavame kvapky dávame kašle ako 40rocny fajčiar.. myslite ze mam mucosolvan vymeniť za niečo iné?

Strana
z2
zuzliq
19. feb 2022

@zuzahajdulka a prečo by ho mala mamička zisťovať sama? Ak po jednom- dvoch dňoch ustúpia príznaky, dieťa je zdravé, netreba nič riešiť. Ak má teploty a iné prejav, treba ísť k lekárovi a on ho popočúva. Ak je dieťa čulé, hrá sa, papá a týždeň mi kohŕca jak starý hrniec, tiež ho odnesiem popočúvat k lekárovi. Za ten čas sa mu nič také doma nestane. Ťažký zápal pľúc, ktorý treba riešiť okamžite sa prejaví na dieťati aj inak.

nwnw
19. feb 2022

@kiks1992 fenistil je antihystaminikum tonie je na virusove ochorenia. Na hlieny kup Sinupret kvapky. Nakasel nam lepsie zavera Thymomel (lenmeviem ci sa da este kupit). Niekedy to trva aj tyzden, kym sa zmeni stav. Kedze mala uznizsiu teplotu,tak sa to zlepsuje. ATB po telefone ordinuje? Divna doktorka.. nas robi aspon CRP.

kiks1992
autor
19. feb 2022

@sono2 áno robila povedala ze nie je crp vysoké ze horúčky sú zo zúbkov q poslala nás domov aj malú pocuvala pozerala do hrdla ... ja sama keď som jieekdy chorá co ani nepamätám kedy som bola naposledy nikdy neberiem ATB domáce liečby príp.mast z jazveca od dedka na priedušky ale keďže je to dieťa a som matka ktorá nebude robiť pokusy bud alebo tak som dala na rady lekárov koho iného sa mam spýtať ak nie lekárky ktorá malú pozoruje od narodenia? Ak povedala ze keď začala kaslat sú nutné ATB neprotestovala som ved je lekárka asi vie co vravi/robí... možno ma chcela odbiť len ja neviem ja som jej nevravela aby mi súrne dala ATB len som sa spýtala ci mame prísť zasa lebo mala strašne kašle a nespi v noci noštek upchaty povedala ze posiela ATB w chodiť nemáme lebo v nemocnici je strašne veľa nakazených deti nemám ju v takom stave ťahať medzi deti ktoré sú viac choré... ja nieosm lekárka preto som jej tie ATB vybrala a začala podávať.

kiks1992
autor
19. feb 2022

@marlent našťastie papať papa ona ra o otvorí očká a už mama mnam mňam s tým problém nieje ani tekutiny pije papa všetko zaradom 🙂)

zuzliq
19. feb 2022

@zuzahajdulka ešte doplním, že ja som veľký zástanca západnej medicíny. Ale myslím si, že ak má lekár správne určiť diagnózu, musia už byť prítomné nejaké prejavy. Teda ak má dieťa 2-3 dni vysoké teploty, nemá kašeľ, sopel, je to pre lekára znak, že zápal môže byť napr. v močových cestách, alebo v ušku. Teda nemyslím si, že je treba niečo doma diagnostikovať. Len sledovať, čo ho asi bolí, ako dýcha, či je dieťa aktívne, alebo len poleháva.

marlent
19. feb 2022

@nwnw frnistil sa dava na to aby sa netvorilo tolko soplov nieco so sliznicou robi prospesne...

kiks1992
autor
19. feb 2022

@nwnw robila crp den predtým vraj nieje vysoké veľmi ze horúčky sú zo zúbkov deň nato som volala ci mame prísť pozrieť malú lebo začala strašne kašľať a keďže sa blížil víkend bála som sa povedala nám ze nie ze keď nieus teploty netreba ísť a povedala ze posiela elektr.recept z esej mam podavat aj fenistil a mucosolvan a mame prísť v stredu na kontrolu t.j.23.2.

yoxinka
19. feb 2022

@kiks1992
Akože, ok, uznávam, tiež som múdra po troch deťoch, ale pri prvom som kukala ako puk na každý soplík, kašlík, to je fakt. Ok, dala si jej raz ATB, ktoré zrejme nepotrebovala, nabudúce budeš múdrejšia. Ako sme už písali vyššie viaceré, toho kašla a sopľa sa až tak báť netreba, ale to si časom odsleduješ. Neboj, dobre bude 🙂

zuzahajdulka
19. feb 2022

@zuzliq , dakujem. A ako inak sa prejavi zapal pluc?

miselar
19. feb 2022

@kiks1992 mukosolvan by som vymenila za solmucol

sono2
19. feb 2022

@kiks1992 tak, ja som to pochopila, že na tvoj opätovný telefonát jej dala lieky, nakoľko vás poslala domov. Či?
Ku Dr sa chodí po 3 dňoch teplôt ktoré neustupuju, potom sa robí crp. Nakoľko píšeš dnes, myslím, že stále nedôveruješ Dr napriek tomu čo píšeš, a hľadáš odpoveď tu. Tvoje dieťa ma úplne štandardne nádchu, kašeľ.
Kľudne jej najprv silno prestriekaj nos morskou vodou, aj keď bude plakať. To je normálne, je to nepríjemné riadne vysaj vysavačom a daj jej olynth od 2 rokov.
Nos musí mať po tejto Procedúre čistý.
Ja najradšej používam na kašeľ mokrý samozrejme solmucol 90
Za 3 dni je po kašli.
Dcéra máva laryngitidy neriešim nijako, aj Keď to zvyknú liečiť ľudia igelitkou liekov, netreba.
Samo odíde. A ten kašeľ je fakt strašný.
Nič. Tvoje dieťa ma klasicky kašeľ, nádchu, deň teplotu.
Fakt ma zbytočne atb.
Ja som zase veľmi odvážna. Môj otec bol doktor a napriek tomu že roky nežije nikdy som nemala skúsenosti s Deťmi moje dve sú absolútne minimálne choré a aj Keď niečo je, stačí mi fakt mať Doma čipky, a sirup na teplotu kvapky do Nosa a vitamín c v kvapkách ktoré podávam len v čase choroby.

fiafia
19. feb 2022

@kiks1992 komentáre nečítam no ATB bez poriadneho vyšetrenia? 🤦 Mucosolvan je výborný no ja ho dávam Max do 17 lebo potom dráždi na kašeľ. Na noc by som dala niečo na utlmenie, ja mam rada tussirex, tussin. Na nos sa mi najviac osvedčil sterimar to je morská voda a nasivin, odsavat. Je to hrozne keď sú detičky choré no tie tri dni kým vidno zlepšenie pri poriadnej chorobe. No keď sa ti niečo nevidí išla by som popocuvat dieťatko, víkend je dlhý. Nám vždy na pohotovosti pomohli a nastavili liečbu malinkej

Strana
z2