18 mesačné dieťa má horúčku

zuzka_puska
13. jún 2015

baby, mala dostala horucky , 38 , od vcera v noci ma ☹ v noci dostala panadol, rano meram a stale 38 ☹ ma 18 mesiacov. Je vikend co robit? Davat panadol a cakat do pondelka na nasu doktorku ? ci ist radsej na pohotovost? Este taku horucku nemala, neviem co to ☹ nedavno dobrala antibiotika, zacinam uz zufala byt. dakujem za rady

adrikat
13. jún 2015

@zuzka_puska skus dat teraz nurofen.ak teda mas. to sa moze striedat po 4 hodinach. teplota okolo 38 je este ok.ak by bola 39,tak skus pohotovost. ale podla mna skus zrazat tym panadolom a nurofenom a davaj malej vela pit. ak ste nemali siestu chorobu,tak to moze byt ono. to su 3 dni teploty a potom sa zrazu vysype. my sme to zvladli tiez cez vikend a pondelok doktorka. drzim palce

hviezda9
13. jún 2015

Ahoj,
zavisí to aj od iných príznakov. Je plačlivá, papá, pije vodu? Hlavne musí veľa piť v takých horúčavách, aby nebola dehydrovaná. Ak by nechcela piť, tak by som s ňou určite išla na pohotovosť. Môže to byť aj obyčajná viróza, zatiaľ by som sledovala teplotu a pozorovala dieťa, či sa nepridružia aj iné príznaky. Horúčka u dieťaťa je vždy stres pre rodičov, no postupne sa naučíš čo u tvojho dieťaťa najviac zaberá. Zažiješ ešte veľa takých dní s horúčkami. Ináč to môže byť aj 6-dňová choroba, dieťa má iba horúčky a potom sa vysype. Tak držím palce, nech to čo najskôr zvládnete.

zuzka_puska
autor
13. jún 2015

@adrikat
@hviezda9 dakujem baby ☹ siestu chorobu nemala, to su horucky okolo 38??? a az po 3 dnoch zistim ze to je ta siesta choroba? ☹ uz 2 mesiace odkladame ockovanie, dr. ma uz zozerie.... nekasle , nadchu nema, len tie horucky, davam panadol. obcas sa napije, par glgov. Ja musim do prace, raz za mesiac chodim, a to je dnes ☹ manzel bude sam, ak neklesne poslem ich na pohotovost

lilimoni
13. jún 2015

@zuzka_puska mozno sa prehriala vcera. Cipok paralenovy by som jej dala 🙂

roxana280
13. jún 2015

@zuzka_puska skúste zrážať teplotu aj studenými zábalmi, ak to nepôjde, nečakajte, choďte na pohotovosť, neklesajúca teplota pre tak malé dieťa je nebezpečná, ak trvá tri dni a viac..môže to byť čokoľvek..len aby tá teplota nevystúpila rýchlo na viac ako 39, niekedy to príde z hodiny na hodinu a to je už veľmi nebezpečné.

stankabk
13. jún 2015

och, to mi je luto. Urcite striedaj, nedavaj len panadol, treba po 4 hodinach aj nurofen. Moja dcerka mala febrilny krc ako 10mes. Niekedy striedame uz po 2 hodinach podla doporucenia nasho lekara. Ked jej neklesali teploty, uz ako takej malinkej jej davali v nemocnici zabaly. A vela pit, ak nechce, tak osladeny caj, hoci jej ho za beznych okolnosti nedavas. Teplota klesa tekutinami, a lepsie zaberaju tie sirupy.

zuzka_puska
autor
13. jún 2015

@stankabk no mam panadol a paralen cipky, a nurofen sirup.... co mozem s cim striedat? teraz sa hra, akoby nic, ale tu teplotu ma ☹ a co je febrilny krc??

moni73
13. jún 2015

@zuzka_puska panadol a paralen ma rovnaku ucinnu latku (paracetamol), takze striedat paralen/panadol (ktoresi vyberies) s nurofenom. tak napr. panadol, po 4 hod nurofen a tak dokolecka. neboj, teplota 38 (merala si v ritke a 0,5 st odpocitala?) nie je vysoka. ja davam liek az ked je teplota nad 38,5. febrilny krc by dostat nemala, to ked teplota rychlo vybehne a urcite nie pri 38 st. nech jej dava manzel vela pit, nesla by som von, lebo je horuco a ak mate maly bazenik, tak by som jej ho dopriala, nech sa ovlazuje, prip. vanu ked by sa jej chcelo. klud, to zvladnu. 😉

stankabk
13. jún 2015

Panadol a paralen je ta ista skupina, nurofen a brufen je ta ista skupina. Cize paralen (panadol) s nurofenom. Febrilny krc dostala, lebo jej rychlo vystupila teplota. Behom polhodinky zo zvysenej na 39 aj nieco. Dava sa diazepam proti krcom na odporucenie lekara, ktory pise davkovanie. Nechcem Ta zbytocne preplasovat. Mam tri deti , tamtie krc nemali. Tiez mali vysoke teploty. Uvidis ako sa bude mala drzat, ked tak chodte na pohotovost pre istotu. Zabaly tu tiez dobre. Dolezite su ozaj tekutiny.

jumama
13. jún 2015

Taky letacik, co dava nas lekar, mozno trosku pomoze...

stepanka274
13. jún 2015

Ja davam vzdy len nurofen, zabara nam lepsie ako paracatamolove lieky

majaxy
13. jún 2015

Ja som zvykla davať zabaly, mokra plachta sucha osuška, často meniť, vela piť plus paralén, držím palce..

iwesska
13. jún 2015

Strasne stresujes podla mna...nasa 13mes. mala pred 2 dnami 40,2 v zadocku...to uz je dovod na stres a nie 38 stupnova teplota, kedy sa u dietata len zobudza imunitny system, na to nie su potrebne zabaly, hlavne ked to dobre znasa, doveruj jej imunitnemu systemu. Cim viac budes takuto teplotu zrazat, tym viac bude skakat hore, nechaj ju chvilu zabojovat, vela tekutin jej podavaj len, az ked jej teplota porastie cez 38,5 jej daj cipok paralenovy. Moze to byt len viroza, moje obe deti teplotovali len jeden den a nemali inak nic. To su teraz take virozy. Starsi syn mal dokonca 3 dni teploty do 40´C a potom sa vysypal, bola to 6.choroba...A z 38 stupnovej teploty febrilne krce urcite nedostane, takze sa naozaj neplas, hlavne ak to mala zvladla v pohode.

katarinamarkova
13. jún 2015

@zuzka_puska nema okrem horucky 38 nema ine ziadne priznaky nejakej chorby? ziadny kasel, sople, to si pisala.....bolave hrdielko?brusko? usko? vyrazky? hocico ine?
ak nie......tak to uplne kludne moze byt z tepla.
kolko pije? cistej vody? ostatne napoje su ake?

38 nie je horucka pri ktorej by si az tak nutne mala riesit jej zrazanie panadolom ci nurofenom......38 st. maju casto deti ked sa riadne vonku ponahanaju

🙂 38 stupnov bez ziadnych inych priznakov nie je v ziadnom pripade dovod letiet na pohotovost. 🙂
co budes robit ked ti chyti 40st. horucky?

majka99999
13. jún 2015

@zuzka_puska ahoj, ziadnu paniku, nechaj jej telo branit sa proti viroze. 38 nie je hrozne. Moj maly mal z pondelka na utorok 38,7 a po nurofene to pekne klesalo, merala som celu noc, potom dalsiu noc 38,4 a nedali sme nic. Celu noc mal tolko od 20 do 7. Cez den mu to same kleslo a vo stvrtok sa vysypal. Teplotou sa telo brani, ak nema ine priznaky, pockala by som. Pripadne v pondelok k dr. s mocom a nech urobi CRP.

majka99999
13. jún 2015

@zuzka_puska moj ma 7 mesiacov a 1 dieta starsie uz mam, ten mal 6. chorobu minuly rok, tak uz nepanikarim.

me_to_you
13. jún 2015

Teplotu zrážaj až nad 38,5...striedaj po 4hodinách nueofen a paralen ak by neklesala...peipadne ju dak okúpať do vane a nechaj chladnúť vodu (toto naša znáša lepšie ako zábaly..neplače z toho)..teplota v tomto teple nie je nič moc ale hlavne kľud! S týmto na pohotovosť je zbytočné..možu to byť aj zuby - ak jej ešte nejaké chýbajú, alebo spomínaná 6ta choroba, a naša takto teplotovala (39 cez deň z ničoho nič) dva týždne dozadu,trvalo ro tri-4dni a uťalo - tiež nejaká viróza

moni73
13. jún 2015

@zuzka_puska no ako mala?

stankabk
13. jún 2015

@stepanka274 mas pravdu, zabera lepsie, len tam je potom moznost predavkovania dietata

zuzka_puska
autor
14. jún 2015

ahojte baby, no davali sme panadol cipky... horucka presla, teraz ma tak 36,5 - 37,0 co je normalne... ale stale sa poti, cela mokra je, aj ked je hola 🙂 Mam pocit ze aj tu teplotu mala zo slnka, z tepla.... vase dietky ako znasaju tieto horucavy????

katy1979
14. jún 2015

po prve 38 nie je horucka stale je to zvysena teplota a ako tu uz parkrat odznelo. Vobec sa taketo teploty nezrazaju. Ako ma bojovat organizmus ked mu vzdy reakciu zrusis liekmi? Zapamataj si teplota je priatel a nie nepriatel.
a ano mohla to mat zo slnka. Ak sa k tomu pripoji vycerpanie tak je to bezne. spanok, lahke oblecenie a tekutiny. Nic viac nepotrebujes

iwesska
14. jún 2015

@zuzka_puska No to moze byt aj z prehriatia, lebo deti male mavaju aj 37,5 ked su aktivne a nie to este v tychto horucavach. Nasa je tiez cela spotena.