2 ročná dcéra má problémy s kakaním. Čo pomôže?
čo jej pomôže ?
nespises, ake problemy< ale u nas na istotu je: otruby zamiesat do kase, ovsene vlozcky, susene figy alebo susene slivky...ak z tohto napriiklad urobis kasu, myslim zo vsetkeho, do vecera sedi na budari naisto......ale zaberaju aj jednotlivo fantasticky.....
nalačno pohár teplej vody alebo ovocná šťava riedená teplou vodou (najlepšie slivková)
veľa tekutín
probiotiká
probio jogurty
sušené slivky, marhule, figy
ľanové semienka
odvar z ľanových semienok
veľa vlákniny (vločky, celozrnné pečivo, čerstvé ovocie, zelenina)
drepy
do 100% pomarančového džúsu lyžica stolového oleja - vypiť nalačno
žiadna čokoláda, kakao
mno nam nezabralo nic a to sme vyskusali kadeco. Podotykam ze ma vyvazenu stravu, dostatok pohybu a zapecenie z coko nehrozi.
lanove semeno, acidko, praskovu vlakninu, otruby, slivkovy kompot, banany, melon, proste kadeco....
islo o to ze krpata ked mala +/-2 r tak mala "vela prace" a vyprazdnovanie ju "otravovalo" sama pre seba vyhodnotila ze kakanie je zabijak casu. a zatala sa cize nepomohlo aj ked sme ju dali na zachod, ona just nie lebo nie... pristihla som ju ako sa vyzliekla isla sa schovat za dvere a pcha patu do prcky len aby potlacila hovienko lebo sa hrala... no prejst k dalsim dveram to je otrava 😖
nakoniec to dospelo az k lekarovi - chirurgovi - zhodnotil ze ma zvierac posunuty trochu blizsie k posve ako je standard no nie je to prekazkou na vyprazdnovanie. tak nafasovala cipky a trpeli sme kazdy den - cipok, plac, kakanie.... potom kazdy druhy a nakoniec sa radsej vykakala sama ako by mala dostat cipok.
na zachode sme citali kratke basnicky a obrazky - oblubena bola malovana abeceda aby tam vydrzala pokial sa vykaka. bola vychvalena, dostala miniodmenu za statocnost a sledovali sme ju pravidelne ci chodi sama kakat.
teraz ma 6,5 r a nepamata si ako sme sa s nou trapili.... mala ma svoj rytmus - kaka kazdy druhy den 16-18,00 hod - da sa to naucit vlastne telo
nezanedbaj to, vyskusaj zaradit do stravy vlakninu a naucit ju vyprazdnovat sa v tom istom case
drzim palce 😉
môj synček mal tiež problém s kakaním,
ako píše kyska, tiež sme skúšali všetko možné, ale problém sa stále vracal,
nám veľmi pomohli minerálne soli, kakanie sa nám krásne napravilo 🙂
Aj my sme mali doteraz problem bala sa aj tlačiť pijavala aj kakao odteaz nie to tiež zapeka a nam pomohlo velmi nepapame biele pečivo ani rožteky na ranajky a večeru papame len semiačkove chlebiky slnečnicove ovsenny proste čierne pečivo a poviem ti kakame každy den dakedy aj 2 krat zaden vyskušaj .
Je tomu už síce 11 rokov, no my sme mali tiež tento problém - a poviem Vám bolo hrozné sa dívať na dieťa ako sa trápi na nočníku a keď sa ja vykakalo tak ako skala - a v zúfalstve sme sa obrátili o pomoc a radu na nášho suseda, ktorý je povolaním lekár - chirurg poslúchli sme jeho radu a odvtedy 🙂 super. Nebolo treba žiadne preháňadlá, ani probiotiká, stačilo len kúpiť minerálnu vodu Magnéziu ( v tej dobe nebola ochutená len prírodná) teraz dostať aj ochutenú a túto vodu dcéra pila a problémy prestali - odvtedy keď počujem, že má nejaké dieťa problémy s kakaním tak vždy odporučím toto. Skús - vyskúšaj, uvidíš, zle tým určite neurobíš.
S tým kakaním si dávaj pozor lebo ja to mám od malinka a teraz mam 22 rokov a keď ti mám pravdu povedať doteraz mám hrôzu keď mám ísť na wc tak ak uvidíš na malej že je to veľmi zle tak radšej rieš s lekárom inak sa môže trápiť aj keď bude dospela a poviem ti nie je to nič príjemne ☹
Tém o kakaní, aj celkom dobrých rád, je tu viac...skus vyhladávač....sama som na jednu odpovedala, asi pred 3-4 dnami.
Tak,mi sme jej dávali slivkový kompotik aj šťavičku ale určite by som jej nedávala BANÁN ako tu píše jedna pani.....
moja dcéra mala tiež problém s kakaním. bolo mi doboručené kúpiť ľanové semiačka. jednu al. dve kavove lyžičky sa uvarili v troche vody a potom som jej to (taký olej z toho vznikol) dávala po troche do čaju alebo sirupovej vody. velmi je to pomohlo. 🙂
ahoj, nam vzdy zaberie, ak susene slivky, par kusov, zalejem prevarenou vodou, necham vychladit a potom vypit par lyziciek, urcite zaberie, a skus probiotika, to je tiez na upravu crevnej mikroflory, my pouzivame bio gaja, su drahsie, ale pomozu 🙂
ahoj, my sme mali podobny problem tak nam Dr. poradila Zlatu studnu Slivka s vlakninou, je mierne perliva ale bublinky som vytrepala a sem tam jej dala napit a cuduj sa svete pomohlo 🙂
ahoj, moja dcéra mala podobný problém, skúšali sme kadečo, všetko pomohlo na chvílku a nakoniec jej zistili celiakiu, odkedy prešla na bezlepkovú stravu, tak nemá žiadny problém
moja má 26 mesiacov a posledný mesiac a pol sa vykakakla tak raz za 5-6 dní aj to nič moc.teraz asi tyzden aj pol jej dávam probiotické kvapky biopron a uz chodí častejsie aj viac toho naloží.skús nejaké probiotiká.
ahojte, my mame podobny problem .... dcera ma v aprili 2 roky a par tyzdnov dozadu tiez oddialila kakanie, a kakala az na 6ty den s poriadnym placom ☹ odvtedy ked ma kakat, radsej to "zastavi" a kakame az na 3-4 den kedy je to uz akutne ... proste ju neviem naucit ze ked sa jej chce kakat, musi tlacit ... a nie drzat pokial to ide :((
Stravu sa snazime upravovat, menej jest sladkosti, aj probiotika sme nasadili, no nic nepomaha :(((( skusim este tu vodu magneziu a vyvarene lanove semienka ... dovtedy nemala ziadny ziadny problem s kakanim :((((((((((((
Presne s tymto sme sa trapili vyše roka.Bola som už zufalá.Nepomahali žiadne babske recepty,mala zadržiavala stolicu,potom jej stale trolinku ušlo,schovávala sa,nikde sme nemohli ísť.Nakonie som zašla za detskou lekarkou,urobili nam všetky možne testy a poslali nas na gastro.Pani doktorka nam predpisala Duphalac.Na internete som si prečítala všelijake reakcie,že nie je dobry detičky maju krče a neviem čo všetko.Ale kad už som nevedela fakt čo robiť,tak som jej ho nasadila a dnes by som to tak riešila znova.Po troch tyždnoch sme už kakali bez problemov.Potom som lutovala,že som to neuribila už davno.
..nič..a to som skúšala možné aj nemožné,kopec peňazí tiež a najviac,čo zaberie je pravidelný pitný režim aj keď nie sú smädný..aspoň u nás..
nám dr.tiež povedala vyvarené ovsené vločky a uvarené suš.slivky....za pokus to stojí.
V akútnom prípade odporúčam sirup Fructolax - kúpiš v lekárni. Je čisto na prírodnej báze, výborne zaberá. Mne sa osvedčil, totiž naša slečna odmietala všetko - slivky, hrušky, žiaden kompót, ani šťavu z neho, nijaký babský recept nezabral, lebo to jednoducho nejedla! 😀 Dnes je to už ok, ale musím dávať pozor na jej stravu, pohyb, pitný režim atď..
Aj tak je to o tom, že na každé dieťa zaberie niečo iné (nemylsím teraz akútny prípad, ale zloženie stravy a pod..). Čiže musíš sledovať čo jej spôsobuje problémy a čo naopak pomáha. 🙂
no my mate tiez ten isty problem, ze jej treba , ale stale sa jej podari to niejak zatlacit, a pri tom sa umorduje este viac a place kym to zatisne...neda si vysvetlit , ze ked sa vykaka tak ma pokoj a nebude boliet brusko...
tiez sme skusali kadeco a aj ono to myslim pomaha,, len co z toho ked to zatlaci ?
stravu som jej upravila uz davnejsie - biele pecivo len velmi zriedka- spaldovy kvaskovy chlebik jeme, ovsene , vlocky, slivky,, odstavujem ovocie aj zeleninu...
cele dni sa tocia okolo jej kakania, tak isto ani vonku nemozme ist kym sa nevykaka, lebo sa nechce ani obliect nic, uz som ju aj na ruky bralvala, ze ju chytim a pokrcim kolienka ako na wcku aby nemohla zatlacit, aj to pomoze , ale strasne pri tom place a pozerat sa na nu uz nevladzem ako sa trapi... ☹
dokonca aj maly - jej dvojicka zo sna rozprava Vikinka kakaj , neboj sa kakaj 🙂
este som neskusala tu magneziu a lanove semienka, tak skusim a s pitim mame tiez velky problem - neviem dostat do nej viac tekutin, skusam vselijake flasticky, pohariky , kadeco a nic
ahojte, no my sme sa trapili s malou asi rok, teraz o 3 tyzdne bude mat 4roky, zacalo to, ked mala 2roky aj 4mesiace, raz mala tvrdsiu stolicu a potom nechcela kakavat, kakali sme aj na 5-6den so strasnymi problemami, samozrejmostou bol obrovsky narek, plakala do vycerpania, zacala plakat, len ked zbadala nocnik, nechcela sa nam ani posadit, tiez som upravila stravu, slivky, stava so sliviek, lanove semiacka, vlaknina, aj nejake probiotika sme brali, vela pohybu, ked to neslo, pomohli sme cipkom, proste skusili sme vsetko...... po tych 5dnoch potom toho straasne vela vykakala, kus stolice, ktory bol v creve najdlhsie bol tvrdy jak kamen, zvysok normalna stolica, z toho sme aj s lekarom usudili, ze stolica by bola normalna, len ju treba naucit kakat, nakoniec som s nou skoncila u psychiatricky, bola som u nej len 3krat, lebo malej sa nic nevypytovala, a mna sa len pytala, ci sme nejako pokrocili, tak som jej povedala, ze sa to zlepsuje, ale veeeelmi pomalicky a ked budem potrebovat, tak sa este ozvem. Ale dodrziavala som to, co mi povedala na prvom sedeni a myslim, ze to trochu zabralo:
- davat na wc alebo na nocnik presne v tu istu hodinu (ja o 19.00, kedze rano chodila do skolky)
- nepreberat tuto temu v rodine pred dietatom
- nespominat vobec slovo KAKAT, v ziadnej suvislosti (ja som ju dala na nocnik, povedala som jej nech sa "vyprdka")
Ked sa jeden den vykakala, tak na druhy den som ju posadila na nocnik a po 2min. som ju poslala hrat sa, takto som tu dobu predlzovala, a nakoniec tam vydrzala sediet dlhsie, a ked som ju tam davala, uz to brala tak, ze si posedi a pojde.
Ale aj tak nekakava pravidelne, asi len kazdy 2-3den, az raz, sedela na zachode, strasne revala na cely dom uz asi hodinu, nakoniec sa vykakala a na druhy den, som jej povedala, ze ma zastavil sused a pytal sa ma, kto to u nas tak strasne plakal, ze sa naplasil a zavolal sanitku, ze sa nieco stalo.
Odvtedy kaka normalne, kazdy den a bez placu. Takze to "nekakanie" bol len najaky "blok" v jej hlavicke.

mne poradili sedliacky recept... trosku slivkoveho dzemu to rozbehne... dokonca mne to poradili uz na malu a to ma teraz 6 mesiacov, takze s 2rocnou to by malo byt ok
Drzim palce, tiez som panikarila ked mala nemala stolicu 3-4 dni