icon

22-mesačná dcéra váži iba 9,4 kg

jankaa787
Včera o 13:29

Ahojte dnes sme boli u pediatricky s dcérkou a vážili ju má 22 mesiacov a váži 9,4kg strašne malo Ale pritom papa všetko cely deň niečo dva do úst… strašne sa boji lebo doktorka povedala že i mesiac mame prist na prevazenie a ak nepriberie má posle do nemocnice s nou na vyšetrenia…. Stretol sa niekto s takym niečim neviete mi v tom pomôcť ako docieliť aby pomaly niečo naberala …. Výšku neviem presne koľko má ale výšku má úplne v poriadku cez 90cm cca…

anonym_cd2142
Včera o 13:32

22 mesiacov 🙄 Uvidíš na prevážení a radšej isť do nemocnice a všetko skontrolovať a budeš vedieť že je ok... Moja ma o pol roka 6r a ma 18kg a vyšku 120, spomedzi rovesničok aj o 5kg lahšia

jankaa787
autor
Včera o 13:34
@anonym_cd2142

22 mesiacov 🙄 Uvidíš na prevážení a radšej isť do nemocnice a všetko skontrolovať a budeš vedieť že je ok... Moja ma o pol roka 6r a ma 18kg a vyšku 120, spomedzi rovesničok aj o 5kg lahšia

@anonym_cd2142 Ano … ale akože aj ja sama som mala od malicka problémy s váhou boli mi pychane B12 do stehná bola som vždy ako podvýživená chudá strašne možno to má aj po mne …

anonym_cd2142
Včera o 13:37
@jankaa787

@anonym_cd2142 Ano … ale akože aj ja sama som mala od malicka problémy s váhou boli mi pychane B12 do stehná bola som vždy ako podvýživená chudá strašne možno to má aj po mne …

@jankaa787 určite tam môže zohrať ulohu genetika, bude to v poriadku🍀

anonym_6e8e59
Včera o 13:41

22 mesiacov? Myslis 2 roky? 😀😀 tak potom ja mam kolko mesiacov? Ale inac, neboj bude to ok

simsalabim
Včera o 13:43
@jankaa787

@jankaa787 moja mladsia mala v roku necelych 8kg, v 2. rokoch necelych 9. Porodna vaha takmer 4kg. Svokra v kuse do mna isla, nech to riesim s dr. - porobila vselijake vysetrenia, vsetko bolo vzdy OK. RAz som sa uz u svokry nezdrzala, ked zas do mna isla, a spytala som sa jej, co si mysli, ako ona (svokra) prisla k rodnemu priezvisku Mala... fakt vacsina jej rodiny je...mala, ale jej 4 vlastne deti boli skor na svokra aj vzrastom. Dcera je doteraz drobnejsia, vzdy jej hadali a stale hadaju o niekolko rokov menej.. proste je to taka etericka vila, na rozdiel od starsej dcery, ktora je skor do mojej rodiny s normalnou vyskou.

anonym_04b2b2
Včera o 13:48

mali sme problém. Veĺmi slabé prírastky na váhe. skončili sme u neurologa a potom aj gastroenterol.
dcéra mala aj peritol - je to liek na predpis, na jedenie.
a roky užívala NUTRIDRINKY. Niekedy nič iné nejedla len pila Nutridrinky.
V súčasnosti má pubertu a váha stúpa aj keď nechceme.

stellarstar
Včera o 13:51

To dospele ženy musia ešte furt písať mesiace? To naozaj nejde napísať 2 r?🙄

123lucinda
Včera o 13:59

moja 2.5 rocna ma 11 aj s topankami, 4,5 rocny nema ani 15kg, on je moc chudy, doktorka mu spravila cely krvny obraz ci nema neaky problem ked je taky chudy a vsetko ukazove a pozrela na nas ze co chceme ved ako my vyzerame (sme chudi)

anonym_2ab362
Včera o 14:05
@stellarstar

@stellarstar ja zvyčajne tiež nemusím toto používanie mesiacov ale veď tu je to úplne na mieste. Tu je naozaj rozdiel či má dieťa 2 mesiace do 2 rokov alebo 2,5 roka.

anonym_1cfe26
Včera o 14:06

Zas sa sliepky ozvali.
22m je takmer 2r dieta. je rozdiel 2r, 2,5r a dva roky a jedenásť mesiacov.

stellarstar
Včera o 14:10
@anonym_2ab362

@stellarstar ja zvyčajne tiež nemusím toto používanie mesiacov ale veď tu je to úplne na mieste. Tu je naozaj rozdiel či má dieťa 2 mesiace do 2 rokov alebo 2,5 roka.

@anonym_2ab362 jo hej ale tak ja sa najbližšie opýtam či je to ok keď môj 660 mesačný spi celý deň

tanyan
Včera o 14:12

Treba sledovať rastové krivky a nie tabuľky. Naša sa narodila s váhou 4430 g, takže doktorka len sleduje či sa drží približne v rovnakom pásme. Ak sa Tvoje dieťa nachádza od začiatku na spodku štatistického váhového pásma a je tam genetický predpoklad z tvojej strany, tak nech doktorka zbytočne nestresuje.

anonym_2ab362
Včera o 14:19
@stellarstar

@anonym_2ab362 jo hej ale tak ja sa najbližšie opýtam či je to ok keď môj 660 mesačný spi celý deň

@stellarstar bože môj ženy, to sa niektoré naozaj hráte na hlúpe alebo sa potrebujete s niekym za každú cenu pohádať? Logicky v istom veku už nezáleží na mílnikoch a výške/ váhe tak, ako v tomto veku. Či je to tiež úplne jedno pri odplienkovaní, samostatnom najedení sa a rozprávaní? Tam pol rok urobí divy.

stellarstar
Včera o 14:22
@anonym_2ab362

@stellarstar bože môj ženy, to sa niektoré naozaj hráte na hlúpe alebo sa potrebujete s niekym za každú cenu pohádať? Logicky v istom veku už nezáleží na mílnikoch a výške/ váhe tak, ako v tomto veku. Či je to tiež úplne jedno pri odplienkovaní, samostatnom najedení sa a rozprávaní? Tam pol rok urobí divy.

@anonym_2ab362 trošku srandy nezaškodí či? Netreba hneď všetko vážne brať, trocha si tie hormóny skludnite

cimage
Včera o 14:26

Ja mam tiez dcery chude spagetky a doktorka to okomentuje tym, ze maju byt po kom. Ja som tiez chuda. Mam kamosku, ktoru cele detstvo pichali, vyzivovali a nic. Ma proste taku genetiku, len ju a jej rodicov vystresovali. Teraz ma 40r a stale je palicka okolo 50kg a vysoka cca 170cm. Ak ta poslu na vysetrenia, aspon budete vediet ci nieco nechyba a ked bude vsetko ok, tak by som sa vykaslala na to. Darmo ju budes nutit viac jest. Davat jej nutridrinky, nepomoze to, len aby sa hodila do tabuliek.

anonym_2ab362
Včera o 14:26
@stellarstar

@anonym_2ab362 trošku srandy nezaškodí či? Netreba hneď všetko vážne brať, trocha si tie hormóny skludnite

@stellarstar ja sa viem zabaviť na mnohých veciach ale prečo ísť robiť tieto vtípky do tém, kde sa matka obáva o zdravie dieťaťa?

anonym_65e654
Včera o 14:27
@stellarstar

@stellarstar ja som vcera vypisovala papiere do skolky na depistaz. Islo ma slak trafit z toho,ako bola otazka a odpoved v mesiacoch. Som prepocitavala vsetko. Este rozumiem ak je otazka polozena tak,ze to proste v mesiacoch vychadza. Ale napr odplinkovanie v mesiacoch. Ako keby som nemohla dat 2,5r napr albo 3r.

krasneleto
Včera o 14:40

@jankaa787 a preco by to malo byt strasne malo? moja mala do troch rokov 10 kil, normalne dieta, ktore zjedlo vsetko... az potom sa to prehuplo na 11... susedin mal 9 do troch rokov , ziaden problem ... a nepis prosim ta mesiace, to sa hovori do roka, velmi zvlastne to znie 22 mesiacov

kiki68
Včera o 15:59

No ved to ma nasa 7 mesacna taku vahu, je to velmi malo. Uvidis co sa bude diat. Zas nas 5 rocny ma len 20kg a je vysoky, je tiez dole vaha vs vyska a lekar sice ok, ale to je u neho genetikou.

anonym_c1f695
Včera o 16:16
@krasneleto

@jankaa787 a preco by to malo byt strasne malo? moja mala do troch rokov 10 kil, normalne dieta, ktore zjedlo vsetko... az potom sa to prehuplo na 11... susedin mal 9 do troch rokov , ziaden problem ... a nepis prosim ta mesiace, to sa hovori do roka, velmi zvlastne to znie 22 mesiacov

@krasneleto 9kg do troch rokov? To si neviem predstaviť. Moja ma 3.5 roka a ma 17kg. Tamten muslw byt ako vyzla

anonym_04b2b2
Včera o 16:51
@kiki68

No ved to ma nasa 7 mesacna taku vahu, je to velmi malo. Uvidis co sa bude diat. Zas nas 5 rocny ma len 20kg a je vysoky, je tiez dole vaha vs vyska a lekar sice ok, ale to je u neho genetikou.

@kiki68 5 r len 20 kg? však v prvej tr. sme všetci vážili 19-21 kg. a to sme boli deti 6-7 r.
jáj ale to deti mali iný pohyb a nie sedieť pred tel. a počítačom hodiny.

malaopicka
Včera o 17:25

Napíšem len k tým mesiacom. Do dvoch rokov je štandardné a správne vyjadrenie veku v mesiacoch. Čiže do 24 mesiacov je to správne, potom sa už uvádza len dva roky, dva a pol roka atď. Je to medicínsky správne a je veľký rozdiel napríklad 20 mesačne a dvojročné dieťa. Tak aspoň netliachajte, keď neviete.

nevenka
Včera o 17:57

No musela by som pozriet, ale nase tretie dieta je take chude, drobne, ma 5 rokov a vazi 17 kg, jeho surodenci tuto vahu mali cca v 3 rokoch. My sme boli aj na endokrinologii, ale doktorka mu nerobila ani krvne testy, na rastovy hormon, lebo ze on rastie svojim tempom a je to kontinualne. U nas je to asi aj geneticke, ja som nizka, mam len 152 cm a manzel je vysoky, ale toto konkretne dieta bude asi po mne. Tiez som bola taka chuda spagetka ako dieta. Drobna vzdy. Ale vysetrenie mozete absolvovat, radsrj, ako nieco zanedbat.

nevenka
Včera o 17:59
@anonym_04b2b2

@kiki68 5 r len 20 kg? však v prvej tr. sme všetci vážili 19-21 kg. a to sme boli deti 6-7 r.
jáj ale to deti mali iný pohyb a nie sedieť pred tel. a počítačom hodiny.

@anonym_04b2b2 nas ma 5 rokov a 17 kg, a jeho bratranec, mladsi k pol roka, vazi 28 kg. Tak to je zas extrem podla mna.

nevenka
Včera o 18:00
@tanyan

Treba sledovať rastové krivky a nie tabuľky. Naša sa narodila s váhou 4430 g, takže doktorka len sleduje či sa drží približne v rovnakom pásme. Ak sa Tvoje dieťa nachádza od začiatku na spodku štatistického váhového pásma a je tam genetický predpoklad z tvojej strany, tak nech doktorka zbytočne nestresuje.

@tanyan presne, nasa pediatricka sa presne tohto drzi, aj endokrinologicka. Ale nas treti, tento drobec, bol paradoxne najvacsi zo vsetkych nasich deti, ked sa narodil 🤣

jankaa787
autor
Včera o 20:29
@tanyan

@tanyan poporodna váha dieťaťa bola presne 3000g