icon

3,5 ročný syn je stále chorý

nigguska
3. feb 2014

Ahojte,
tychto tem je tu vela,ale aj tak by som potrebovala poradit....
Syn ma 3,5 roka a byva stale chory....ked mal dva,dala som ho do sukromnej skolky,kedze som musela z financnych dovodov nastupit do prace.....zo zaciatku bolo vsetko ok,rok sa drzal krasne....ale posledneho pol roka je stale chory....nastupili do skolky nove deti a vtedy sa zacal tento kolotoc. 3dni v skolke,dva tyzdne doma,zasa 3 dni a zasa doma....davam mu euchanaceu(neviam ako sa to pise),probiotika,martankov(lebo ich lubi 🙂 ), odstavujem ovocie, zo zeleninou mame problem,zje iba mrkvu a kel (surove) a potom robim kelovy privarok alebo aj ine aby mal este nejaku zeleninu. Ale ovocia aj zeleniny zje fakt malo...no neviem to donho dostat....zo skolky som ho uz tento mesiac odhlasila,lebo platit za to,ze tam nieje 200eur je fakt uz nad moje sily....prosim o radu,co davate svojim detom (a viem ze ovocie a zelenina su najlepsie) ,alebo ci pomohlo plavanie atd...moc moc dakujem!
Lucia

abbie
4. feb 2014

@migely no moj maly ma vonku nosne a krcne a sople ma stale casto, takze len o tomto to urcite nie je

abbie
4. feb 2014

@nigguska skus Colostrum tekute, je drahe, ale na imunitu lepsi,ako Imunoglukan

bettynka222
4. feb 2014

@m.i.r.i ja dávam tekuté colostrum od biocolu. Malemu zaberá 🙂 ale je dosť drahé a treba ho spotrebovat do 14 dni - co je nereálne. Takze sme sa s kamarátkou dohodli a kupujeme ho na polovicu 🙂

zuzin78
4. feb 2014

@nigguska nic s tym nenarobis, jedine ak by si ho mohla vybrat zo skolky a byt s nim doma na predlzenej, inak pojdete z choroby do chorby. tak ako aj my. ale u nas v skolke zoberu bez chrbtovej kosti aj dieta co ma crevnu chripku 😠 , nezodpovedna matka sa vyhovori, ze ho nema kde nechat a s kludom anglicana odide.a ked jej volaju ucitelky ze vracia ze musi ist domov, tak pride este rozculena ,ze na co volaju, ze len vracia 😠 😠 a kvoli takymto matkam su nase deti stale chore...... ja som zatial s mladsou na rodicaku, posledne dva mesiace 😖 , a ked je starsia chora, nechavam si ju doma aj dva tyzdne po chorobe, aby si oddychla jej imunita.
nam vobec nepomohol ribomunil, skor naopak, ... aj som sa stazovala ucitelkam, nech neberu so soplom , nadchou, kaslom deti do kolektivu, ale su slabe. boja sa rodicov. 😠

zuzin78
4. feb 2014

@bettynka222 my sme davali colostrum a nezabralo ☹

zuzin78
4. feb 2014

@nigguska moja nechodi do sukromnej skolky,ale do statnej a minuly rok sme museli vsetko platit ako keby tam chodila, nakolko by tento rok v predskolskej nemala miesto 😠

zuzin78
4. feb 2014

@nigguska plavanie je super, len teraz ked byvate chory radsej by som to nechala na jar....

bettynka222
4. feb 2014

@zuzin78 a dávala si tekuté? Dlhodobo?

zuzin78
4. feb 2014

@lucka694 ahoj, detska ti nenavrhla predlzenie ? moja mladsia je stale chora, a musim si vybavovat predlzenie aj ked mi alergologicka povedala, ze teraz to nechcu uz cśchvalovat, nakolko to niektore vyuzivaju, a potom tie co to potrebuju tym to neuznaju.... 😠 aj my skoro kazdy mesiac ATB, a imunitu ma v poriadku ...

zuzin78
4. feb 2014

@bettynka222 tekute a skoro polroka. proste u nas vsetci virusy donesie starsia domov zo skolky, ale tak kebyze neboli chore deti, nic nedonesie. 😠

bettynka222
4. feb 2014

@zuzin78 to mi je ľúto ☹ a dávala si ho zakaždým len tie dva týždne a potom nové? A akú značku? Lebo ja som skúšala delta, to nezabralo a tiez iný typ od biocolu, ale dávala som ho vyše troch týždňov vždy a ajtak býval chorý. Teraz dávam biocol bio, dve PL denne nalačno. V skolke bola chrípkova epidémia, rotavirusy a on nic. A to ma aj starších bratrancov - školákov, s ktorými je denne.

zuzin78
4. feb 2014

@bettynka222 znacku si uz nepapatam.... my uz sme vyskusali vsetko mozne a aj nemozne... budem rada, ked uz starsia pojde od septembra do skoly, a odide z tej skolky plnej virusov ....
napriklad jeden chlapec v septembri tak kaslak doslovne ako tuberak, a jasne ze bol v kolektive, dcerka to chytila od neho, mala zapal pluc, a jeho matka ho vobec nezaniesla k doktorke...prechodil to nejako, dva mesiace kaslal, a zase teraz zacal, a jasne , ze je stale v triede... 😠 😠 😠 😠 😠

zalezi aj kolko dieta ma rokov,

m.i.r.i
4. feb 2014

@zuzin78 s tymi skolkami zial..slovenska realita...ja to nepochopim nikdy tie matky...akoze chapem, ze ked je pracujuca mama tak to sa neda byt stale doma s dietatom..ja to tiez stale riesim, ked uz vidim, ze na maleho nieco lezie, tak ma mrakoty chytaju, ze co teraz s nim..tiez to delime kadejako, s manzelom sa striedame, ja robim z domu, tak si kadejako snazim flexibilne prerozdelit cas, manzel ma niekedy moznost robit poobednu od 14:00, tak sa snazi si vypytat ked maly ochorie a to nejako delime..obcas nam ho na 2-3 hodinky poobede dedko vezme co je na dochodku..ale no tazko je to..niekto ma babky uz doma, niekto inu rodinu, ale niekto nikoho..ja chapem, ze mama ide do prace a mat dieta 2 dni v skolke a 2 tyzdne na OCR sa neda...tiez ja nebezim s kazdym soplom k doktorke napriklad a neberieme si OCRky...my sme u doktorky neboli od jula..vtedy mu zliezli sople na usi a uz to bolo zle...teplota, usi boleli, oci hnisali..odvtedy ale vzdy len dokolecka sa opakujuce sople a k tomu obcas kasel...tak s tym ja nechodim k lekarke, uz si ho viem sama poliecit...ale ja sa snazim, ked vidim, ze uz potahuje nos, ze kychne, ze tam zacina sustat, tak uz je doma..lebo to je najhorsie stadium, viem, ze tak ked pojde do skolky, tak presne v tomto stadiu kychania a "ved mu este nic nie je" nakazi deti v triede, z nosa zacne tiect na druhy den...no on by do skolky mohol, ved celkovo mu nie je nic, iba kycha a treba fukat..ale doma mu nasadim kvapky do nosa, morsku sol a vytierame nostek, fukame kazdu chvilu, inhalujeme atd..v skolke si nepoziada vyfukat nos len tak sam..a ucietelky za nim nebudu behat so servitkou ani mu striekat do nosa..to od nich ani nik nemoze ziadat..a ked je takyto v skolke, tak do 2 dni to ma v hrdle, zacne kaslat, steka mu na priedusky a potom bude doma na ATB so zapalom priedusiek alebo este horsie..miesto toho si ho uz pri prvych naznakoch sopla nechavame doma..tych 10 dni preliecime, ked zacne len pokaslievat a ma plny nos zapchaty tak nasadim nieco na riedenie hlienov, to on potom do par dni vsetko krasne vyfuka..a ked je uplne fit, ide spat do skolky..akoze sa vytrapime..ja riskujem v robote vela, po nociach aj do jednej si dorabam co sa neda cez den, musim chodit na telefon cez den a malemu len rozpravky pustam a modlim sa nech je hodinu ticho a nech ma nepotrebuje..je to pre mna stres a vycerpanie, otravujem dedka ci nemoze prist a vseko..neznasam to..ale aspon to preliecime..a potom pridem do skolky so zdravym dietatom, po tyzdni az dvoch doma a v satni kaslajuci kamarat s takym kaslom, ze sa az dusi a mamicka na neho, ze jooooj, Simonko zas kasles, asi lebo si presiel do tepla zo zimy..maly az slzy v ociach z toho kasla..potom mu maminka vyfuka nos, nastrieka nasivin, poda kvapky..mna dviha uz v satni..ked poviem ucitelke, tak mi povie, ze oni viditelne chore deti neberu, ze to sa mozem spolahnut..tak jej poviem, ze tento v satni kasle ako tuberak, ze ja som si zdrave dieta doniesla prave do skolky..a ona, ze uvidia, ked bude zle, tak mamicke povedia..a samozrejme, ze chlapec v skolke cely den a aj tie dalsie..a ucitelkam sa vraj nezdalo, ze bol az taky chory..a moj syn ma do tyzdna opat sople a kasel..ja ale nechapem, ze ta matka si nema kde dat dieta, ved samozrejme, ale ked uz skonci na ATB so zapalom pluc, tak uz vtedy si tu OCR vezme..a uz si ho ma kam dat...je to zacarovany kruh..ale keby take chore deti nechodili do skolky, tak by celkovo boli vsetky zdravsie!

bettynka222
4. feb 2014

@zuzin78 nas ma tri a pol. A tiez maju v skolke vecne choré dieťa. Treba sa o tom porozprávať s riaditeľkou. Učiteľky by mali dieťa, ktoré sa im nepozdáva, otočiť hned ráno - ak si den predtým všimli ze je malatne, nechce jesť, uplakane, oči atd. Ved učiteľky su s nimi každý den, ony dobre vedia ktoré dieťa je choré. Častokrát aj povedia rodičom, zajtra ho nedávajte, je choré. Ale niektorí to nerešpektujú a potom sa v triedach zvyšuje chorobnost ☹
Vieš velmi záleží na tom, ake kolistrum dávaš. Napr. americké, kanadské atd. nemá na bas take účinky ako slovenské, nemecké...vcera som dokonca nasla slovensku farmu, ktorá spracúva kozie kolostrum. A inak vraj sa na druzstvach kolostrum vylieva, lebo je ho prebytok. Mohli by ho predávať ako mlieko 🙂

bettynka222
4. feb 2014

@m.i.r.i na TA3 je video z piatka o tom, ze posieľať choré deti do skolky je protizákonne. Este som ho nepočula - nejde mi prehrať. Skús si ho pozrieť, mozno tam bude nieco užitočné, ako postupovať voči nezodpovedným rodičom 😝

m.i.r.i
4. feb 2014

@bettynka222 ono ale problem je v tom, co je chore dieta...vseobecne ani u nas v skolke nevezmu dieta s teplotou, na ATB, urcite nikto mu nebude podavat lieky..a ked vracia, alebo je vyslovene horuce, tak to otocia..ale sople a kasel akehokolvek druhu neriesia..detom niekedy kvapka z nosa ked sa hraju, vidis ako mu tecie, ako smrka, tak obcas tam maju vreckovky, ze utru tie stekajuce..a samozrejme ten so stekajucimi soplami chyta hracky, pije z poharikov co si vezme o chvilu niekto iny..nehovoriac ze vedla seba spia..a proste pre niektorych sople nie su choroba..ja som toto uz preberala aj s mnohymi mamickami, hlavne tymi co ziju v zahranici, lebo tie nechapu, ze co my riesime sople..tam chodia soplave deti normalne do skolky a jasli a beru to ako normalne..a dokonca niekde aj teplota do 38 je akceptovana..ked mozu dietatu podat paralen..a dieta je zive a nie malatne a tak..ja sa s tymto neviem stotoznit, podla mna skolka nie je nemocnica a ucitelky nie su sestricky aby tam tie deti liecili..a aj tie ucitelky chudery su tak casto chore z tych detskych virusov dokola..
My sme napriklad v sukromnej skolke..riaditelka na margo toho povedala, ze ona uplne s nami suhlasi a snazia sa ako mozu, ale to sa s rodicmi neda..lebo rodic jej povie, ze on si plati tu skolku a tak tam to dieta chodit bude..a nebude riesit, ze so soplom tam nepojde...ja na to ale, ze ja si tiez platim a nebudem teda platit tie dni absencie, ked moje dieta musi marodovat, lebo tie ostatne ho nakazili....tiez je bezne, ze mamicka nadopuje dieta rano paralenom, vystrieka Nasivinom a sup do skolky..tam po par hodinach zistia, ze je chore, volaju matke a ta pride o 5...alebo nezdviha telefon..a ze jooj, nevsimla som si.....je to take sproste..a chuda to dieta! Ved to ma doma oddychovat a liecit sa a miesto toho ho tam mama necha sa trapit v skolke...by mi srdce roztrhlo

nigguska
autor
4. feb 2014

@abbie dakujem,skusim vyskusat....

stanislavao
4. feb 2014

@nigguska vobec nic si z toho nerobte. kazde dieta musi tym obdobim prejst. nabera si imunitu. v kolektive je stale nejaky bacil. a vobec nemusite davat tolko kadejakych pripravkov. ja si myslim, ze to aj tak nepomaha. martankovia nam pomohli. ale tiez sme si preskakali kadeco. prvy rok v skolke bol viac doma, ako v skolke. mladsi to iste - kazdy mesiac bol chory. prejte to. ked je uz fakt tak, ze po prvom dni v kolektive je zas chory, tak ho nechajte do jari doma. my sme tak boli jeden rok, ze od novembra bol doma az do marca a potom uz chory nebyval. telo si vybuduje imunitu a bude dobre.

nigguska
autor
4. feb 2014

@zuzin78 ved toto...ja sa snazim,piplem ho,davam donho nemale prachy a nezodpovedne mamicky ich tam davaju....v decembri bol cely mesiac doma,bral 3xatb za december,lebo zapal mu presiel az do klbov na nohach a nemohol chodit....uz bol uplne zdravy,nic mu nebolo...tak som sa tesila,ze 7.januara uz pojde do skolky....a hadaj kolko tam bol? 3dni nakolko tam zasa boli chore deti....takze uplne uzasne...uz som ho odhlasila...mozem to kaslat....do septembra bude doma nech sa poriadne zotavi a v septembri pojde do statnej skolky...tam aj ked bude tolko vynechavat,ma to netankuje,lebo nebudem musiet platit za to,ze tam nie je 200eur mesacne!

nigguska
autor
4. feb 2014

@zuzin78 no pekne,a to je ako prosim ta mozne???????????

nigguska
autor
4. feb 2014

@zuzin78 s plavanim pockam este tak mesiac,nech sa uplne zotavi a ked uvidm,ze mu uz nic nie je,zacneme...

stanislavao
4. feb 2014

@nigguska vyskusajte aj saunu. sauna je velmi dobra na posilnenie imunity, len nie kazde dieta tam vydrzi. treba vyskusat.

simca06022011
4. feb 2014

@nigguska Ja ti neodporucam dat maleho na jesen do skolky, ostante teraz doma napr. do aprila... potom ho supni do skolky napr mesiac na pol dna (nech tam nespi, lebo vtedy vraj deti viac chorlaveju). A ked ti neochorie nechaj ho na cely den... do vtedy mu davaj nieco na imunitu(my sme skoncili po pol roku u imunologicky, takze sme brali ribomunyl), vitaminy... Cko a Dko som davala aj potom dlhsie. Jesen je najlepsie obdobie na choroby, ked ho das rovno do takeho kolektivu zase ochorie, na jar/leto si to tam nacvici, aj tak su vzdy ked sa da vonku a ani tolko chorob nebyva.. u nas to na 100% zabralo.. malu som mala v jasliach od septembra do decembra v KUSE choru (rok 2012, presne ako si pisala... 2-3dni v jasliach a zase chora), januar-polka aprila 2013 bola doma a potom isla na pol dna do jasiel, od 1.7. je tam cely den (SEPT-NOV 2013 sme brali imunoglukan ked som nezabudla cize nie striktne a Cko). Podla mna je to lepsie riesenie.

karollka21
4. feb 2014

@m.i.r.i moj bude mat v juni 4 roky. My berieme konkretne toto http://imunita.heureka.sk/barny-s-kolostrum-30-... , bezne ho dostat v lekarni (okolo 11€), davam mu ho rano nalacno, zatial som s vysledkami maximalne spokojna.

nigguska
autor
4. feb 2014

@stanislavao to nie je zly napad...skusim....aj ked len chvilocka,ale to staci...

nigguska
autor
4. feb 2014

@simca06022011 mal mi chodil aj cez leto do skolky a bol chory.....uz je v skolke dva roky.....a ako som pisala vyssie,zacalo to az vtedy,ked tam nastupili posledne deti a tie asi maju nieco v sebe,co mojho maleho drazdi a chorlavie od nich.....on je inac s detmi stale,susedia maju decka v jeho veku ale ked je s nimi,nic nechyti...len po nastupe tych deti teraz.....rok bol relativne v pohode v skolke....obcas nejaka choroba,tak som sa tesila ako to super zvlada a potom prislo toto....

m.i.r.i
4. feb 2014

@nigguska nas tiez byval asi rovnako chory v zime ako v lete..prve atb sme mali v lete....ich skolka funguje bez 3 tyzdnov cele prazdniny, tak sme mysleli, ze ho dame normalne do skolky a tie 3 tyzdne len bude doma..nakoniec po prvom julovom tyzdni sme skoncili s anginou, zapalom priedusiek a zapalom stredneho ucha a dostali sme hned atb..zatial posledne....tak sme potom latali cele leto, tyzden ja dovolenka, tyzden manzel, tyzden ja, tyzden manzel..tyzden babka si dovolenku vzala atd..a bol cele leto zdravucky..a to sme chodili aj na kupaliska a ihriska, na stetnutia s kamaratmi, na vikendove pobyty..a bol cely cas uplne zdravy...v septembri nastupil do skolky a ohrial sa tyzden...no ale uz aspon tento skolsk rok je o nieco lepsi ako minuly...kedze prvy rok v skolke sme zacali v septembri a po 2 dnoch doma, potom 3 dni a zas doma..bilancia bola v septembri asi 5 dni v skolke, v oktobri 4 a december-januar sme marodovali 7 tyzdnov...tohto roku uz je to lepsie v tom, ze september uz 10 dni, oktober 14 dni v skolke atd...tak 2x lepsie..ale stale nic moc...teraz vydrzi tak 2-3 tyzdne v skolke miesto 2-3 dni vlani..ale ci je leto ci zima je to jedno

zuzin78
4. feb 2014

@m.i.r.i pekne si to napisala. ja tiez davam dcerku zdravu do skolky, a uz v satni pocujem ako deti kaslu, a ked poviem ucitelkam ze kaslu tak ze oni nemozu nic, ze rodicia povedia ze je zdravy, alebo ma vybaveny papier od lekara... takze u nas je to hlavne od nezodpovednych rodicov....
teraz som prisla s detmi od doktorky. jasne ze mladsia uz musi mat zase atb, uz piska, zapal priedusiek. 😢 a starsia nemoze ist do skolky, lebo vsetko odtial donesie a kazdy sa cuduje,proco nechodi do skolky.... chodili by sme, rada tam chodi, aj ked iba na pol dna, ale kym su chore deti a nezodpovedne matky,musim to takto riesit... pytala som sa aj doktorky ci niektore dieta z nasej skolky prislo, len za zasmiala, takze u nas klasika plna trieda chorych deti.... hroza

zuzin78
4. feb 2014

@nigguska u nas je vsetko mozne ... ja sa uz nevyjadrujem na nasu skolku.a ani na tie matky... skolku beru ako nejaku odkladaren deti....hroza

zuzin78
4. feb 2014

@nigguska hroza...