3-ročná stále kaká do plienky, ako ju to odnaučiť?

siska259
29. dec 2019

V januari bude mať dcérka 3 roky (chodí do škôlky), od leta chodí sama krásne na nočník na malú potrebu, aj sa tam na začiatku vykala, ale asi po 3 týždňov odmietala kakanie do nočníka a inak ako do plienky sa nevykaká, aj to nie naraz, asi preto, že sedí, keď tlačí ... Na noc a poobedný spánok dávam plienku, keďže ju máme stále mokrú.
Nemáte niekto podobnú skúsenosť, čo pomohlo vám? Ďakujem 🙂

majah212
29. dec 2019

Čas a trpezlivosť. Netlač na ňu pretoze moze úplne odmietnuť kakať a to potom budú problémy. Sama dozrie do stavu že pôjde na wc (môžeš si prečítať niečo o psychickej zápche u detí je to caste). Chce to pevné nervy a podpory v rodine aby nikto neriešil kde a ako kaká (prešli sme si tým)

dzulli1980
29. dec 2019

Naša má 3 a pol a inde ako do plienky to nedá ... skúšala som všeličo, okrem iného aj to, že som jej plienku na kakanie nedala ... skončilo to tak, že 3 dni držala, potom to už nešlo ani do plienky, lebo stolica už bola tvrdá, bruško bolelo, musela som jej dať preháňadlo ... vtedy som s experimentami skončila ... dôležité je, že sa vyprázdni, už neriešim, že do plienky ... má čas, verím, že v 18-tich už plienku na kakanie potrebovať nebude 🙂
@siska259

erikavesela
29. dec 2019

Nas syn mal do 3,5 roka to iste...cikat chodil na wc a kakal do plienky...museli sme s tym nieco robit, chodil uz do skolky a nechceli sme, aby bol v stave, ze potrebuje kakat a bude prave vtedy v skolke (chodi len doobeda)...skusali sme naozaj vsetko...odmeny, prosenie, slub, ze dostane auticko, aj som predstierala, ze som smutna aj nahnevana...nepomohlo..az sme si povedali, ze to inak nejde...povedali sme mu, ze plienky v obchode uz nemaju a preto musi na wc...trvalo to 3 dni...prosil o plienocku, ale trvali sme na svojom...zacalo ho boliet brusko, tak sme mu vysvetlili, ze ked sa vykaka do wc, tak ho nebude uz boliet...podarilo sa...odvtedy chodi na wc a rozprava, ze uz nie je babo, lebo kaka do wc😂..dokonca presne v tom case zacal mat suche pants aj pocas spanku..napriek tomu mu davame pre istotu pants...ani raz nebol mokry...a inak bacha😂...on si to si to vysvetlil po svojom..pants predsa nie je plienocka...to su gatky😂😂😂.. je to jedno, hlavne, ze to zvladol

siska53
2. jan 2020

@siska259 cas.. nas2,5r. Bol odplienkovany na den, ked mal 3r.a 3.mesisce sam si zrusil plienku na noc..ale az ako 3,5r.mal.plienku na kakanie! Dovtedy boj! Pritom.mal.na vyber vzdy pri pokusoch o kakanie inde ako do plienky dostla na vyber nocnik alebo redukciu. Az v tom 3,5r si zrazu vybral redukciu na wc .

tereska14
8. jan 2020

nedaj jej plienku lol