5-ročný syn je nosičom baktérie neisseria meningitidis
Dobrý deň, synovi z výteru z hrdla zistili baktériu neisseria meningitidis ale že je nosič. Prosím máte skúsenosti? Býval teraz častejšie chorý tak preto bol na výter. Ako dlho deti nemohli ísť do škôlky? Aj sa im to dáko prejavilo a zmenilo z toho že boli len nosiči? Ďakujem.
Postup sa riadi odporúčaním pediatra alebo regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Niekedy sa podáva preventívne antibiotikum na eradikáciu nosičstva, potom sa dieťa vracia do kolektívu po preliečení podľa pokynov lekára. To, že bol častejšie chorý, nemusí priamo súvisieť s meningokokom. Ten ako nosič často nespôsobuje opakované bežné respiračné infekcie. Dôležité je sledovať varovné príznaky. Ak by sa objavili, treba okamžite vyhľadať lekára. Rozhodujúce je, čo konkrétne odporučil váš pediater, či ide len o náhodný nález bez potreby liečby, alebo je plánovaná eradikačná liečba.
Dobrý deň tiež nám vyšla bakteria neisseria meningitidis-že je nosič.. podľa typu mame ísť na očkovanie vakcínou, o par dni bude výsledok aký typ ma podla toho vakcina (NIMENRIX/BEXSERO).. mate niekto prosím skúsenosť? Dočítala som sa všeličo ohľadne očkovania, mam obavy, je to bezpecne ? Dr mi povedal ze je bežné sa ockuju ,ale z vlastných skúseností ľudí som sa o tom všeličo dočítala a viete ako to je v dnešnej dobe. Ci náhodou niekto z Vás má skúsenosť, prejavy po očkovaní atď.. Ďakujem
Dobrý deň tiež nám vyšla bakteria neisseria meningitidis-že je nosič.. podľa typu mame ísť na očkovanie vakcínou, o par dni bude výsledok aký typ ma podla toho vakcina (NIMENRIX/BEXSERO).. mate niekto prosím skúsenosť? Dočítala som sa všeličo ohľadne očkovania, mam obavy, je to bezpecne ? Dr mi povedal ze je bežné sa ockuju ,ale z vlastných skúseností ľudí som sa o tom všeličo dočítala a viete ako to je v dnešnej dobe. Ci náhodou niekto z Vás má skúsenosť, prejavy po očkovaní atď.. Ďakujem
@ritussa syna sme dali zaočkovať obomi vakcinami. Nemal žiadne problémy, možno len miesto vpichu pár dní cítil, aj to už si niesom spätne istá či to bolo pri tomto očkovaní.
Inak, mne keby povedia že mám doma nosiča tejto baktérie tak dám asi zaočkovať celú domácnosť 😅
@ritussa ja som teraz 8 mes ockovala Bexsero, 5 rocneho tiez uz druha davka. Este ma on pred sebou myslim jednu vakcinu a ona myslim dve alebo ako to je.
Ďakujem Vám za odpovede. Nakoniec mame veelmi zriedkavy typ ,udajne vzácny kmen Z. Na to konkrétne vakcina nie je . Keď som si studovala o tom píše sa všeličo, tiež to môže spôsobiť problémy. A však na tento konkretny typ vakcina nie je . . Mam obavy, mate niekto skúsenosť aj s týmto typom ? Aj keď si moc nemyslím, keďže údajne je to veľmi veľmi zriedkavé. Dakujem

To sa nijak nepreliecuje? Ja by som si svoje dieta dala preliecit. Ak sa to u neho neprejavuje, tak moze nakazit inych ludi a toto nie je len taka nejaka pohodova bakteria.