icon

6 ročná dcéra má znovu vši a bude mať vyholenú polku hlavy

hujska
20. mar 2014

Ahojte maminky a ocinkovia.Chcem sa opýtať,či má niektorá z vás dcéru v tomto veku so strihom ako som uviedla.Dnes ideme na to.Ja aj moje zlatko.Vôbec nenamietala.Našli sme si pekný strih na nete a obe sa ideme dať oholiť.V pravidelných intervaloch prichádza zo škôlky zo všami a už nás obe prešla chuť vyčesávať 2-3 hodiny vlásky do pol chrbta.Viem,že zvyšok hlavy budeme musieť kontrolovať,ale predsa to už nebude trvať tak dlho.A predsa len,aj vlásky si potrebujú oddýchnuť.😀

hujska
autor
20. mar 2014

@ask Veĺmi ti ďakujem za tieto povzbudivé slová...i keby neviem čo napísali,tak ja som rozhodnutá.Ja som len chcela vedieť,či má niektorá maminečka dcéru s týmto strihom. 🙂

atomica87
20. mar 2014

@hujska ja som mala vsi ako 6-7 rocna, vek si presne nepamatam. Mama nam dala na vyber, ci sa chceme ostrihat alebo nie. Ja som sa dala ostrihat cca na 1-2 cm, na vrchu som mala troska dlhsie samozrejme, ale nie moc. Obe sestry si nechali dlhe...dodnes si pamatam ako plakali ked im to mama vycesavala, a ako som ja mala svaty pokoj. Nemyslim si ze by ma to nejak poznacilo, nepamatam si ze sa mi niekto smial, dokonca som si nasla haldu kamosov opacneho pohlavia, s ktorymi sa kamaratim dodnes 😉
Vyholit pol hlavy je podla mna dost extremne riesenie, kedze som sa donedavna pohybovala v kruhoch rockerov, punkerov...tak mi ten uces pride na male dievcatko dost vulgarny. Samozrejme je to moj skresleny pohlad na vec. Poznam baby co ho mali. A poviem ti, ked sa spotili a supli vlasy do copu vyzeralo to fakt strasne.

aliza
20. mar 2014

@janulabb tiez nechapem, ze 6 rocne deti si vyberaju ucesy 😕. Ako respektujem svoju dceru, ze chce mat dlhe vlasky, tak ich ma, keby ich chcela mat kratke, tak jej ich dam ostrihat, ale dospelacke modne ucesy? tak to uz je brut 😖.
@hujska tiez sa mi tvoj napad nepaci, tvoja dcera je velmi mala na taketo vymysly a problem ti to aj tak neriesi, kedze na tu druhu polovicu hlavy vsi dostat kludne moze a potom co? das jej vyholit aj tu druhu polovicu? toto proste nie je riesenie, tie vsi treba zlikvidovat, asi to nerobite dost poctivo a tam vam ani ostrihanie nepomoze. Radsej investovat do pripravkov, ako dcere vyholit polku hlavy, naozaj sa to tak malemu dietatu nehodi a ani to nie je vhodne, keby s tym prisla dcera do skoly tu v UK, tak mam ako matka vazny problem. Nerob zo svojej dcery atrapu, stred pozornosti, ale ries problem tak, ako tisicky inych matiek, trpezlivo a poriadne. Alebo jej skrat vsetky vlasky, na dlzku po ramena alebo pod usi napriklad, aj to pomoze, bude sa lahsie vycesavat a stale bude vyzerat dievcensky. Su aj tzv. repelenty, sprej na vlasky s cajovnikovym olejom, dcere som to vzdy rano nastriekala, ked boli vsi v skolke a vsi mala len raz, pouzili sme specialny sampon a bolo po.

kristinaanna
20. mar 2014

ja svoju moju stršiu pravidelne dávam strihať pred letom na krátko, keby dovolila ostrihala by som ju strojčekom🙂
ja som mala aj strojčekom ostrihané vlasy a poviem vám, nič lepšie nie je, 🙂 viem, prečo sa chlapi strihajú na krátko🙂 ľahká hlava, žiadne strarosti s účesom, s česaním, s umývaním, raz dva umyť a je to🙂 na leto super do bazéna, pod klobúk, samé výhody🙂
škoda že staršia nechce už dovoliť, ale a mladšej budem kým si bude chcieť dať🙂

@hujska

adeala
20. mar 2014

@maribell tak na to sa už nedalo pozerať 😅 tie vyjadrenia typu "hnus, bude vyzerať ako idiot, chudák decko" - ako keby jej ide spraviť plastiku pŕs! 😀 lebo vlasy jej vôbec za pol roka nedorastú 🙄 to je ako nevadí, že trpí, hlavne, nech nevyzerá inak! len to nie! 😀

janulabb
20. mar 2014

@atomica87 presne ste to vystihla, ten účes je vulgárny ..

maribell
20. mar 2014

@adeala ale co si ved aj ked si povie ze chce plastiku prs tak urcite jej ju da urobit lebo uz aj teraz si mala "diktuje" ucesy ... 😀 😀 😀 ... ach to zmyslanie

hujska
autor
20. mar 2014

@eeffka poprosím čítať všetky príspevky,aby potom neboli zbytočné dohady...nebude mať vlasy na 2 1/2 hlavy!!!

rusalka77
20. mar 2014

...dala by som ostrihat len na paža, a umyvala vlasky samponom na vsi....dieta moze o par dni chciet vlasky a co potom ako vysvetlite ze musi cakat dva roky aby ich mala ako tak po plecia?? a to dorastanie...a co ak dostane znovu vsi?..nie najstastnejsie riesenie....je to dieta a ma krehku psychiku ... aby to nadsenie neskoncilo travmou...dieta je dieta a dievcatko zvlast....

hujska
autor
20. mar 2014

@janulabb ...lenže toto nie je riešenie,lebo sa mi zachcelo...ale preto,lebo sa treba zbaviť zvieratiek.A už niet energie a momentálne ani času na dôkladné čistenie.Tak nieže hala-bala popozerať.Stačí jedna jediná hnida a sme späť v kole. 😢

adeala
20. mar 2014

@maribell ale zase musíš uznať, že je to skoro až obdivuhodná vlastnosť, takto vyťahovať veci z kontextu a používať ich 😀 ja som teda nikde nevidela napísané veci, na ktoré sa tu reaguje "dcéra má prvý krát vši, nechce sa mi to riešiť, vyholím jej hlavu" "dcéra sa rozhodla (asi v škôlke listovala módnym časopisom), že chce zmeniť účes a nechať si vyholiť pol hlavy" atď.

nigguska
20. mar 2014

@hujska Ahoj,citala som len zaciatok,potom som uz necitala....ale ja ti drzim palce aj malej...tento strih je sice "abstraktny" ale mne sa paci...byt stihlejsia,mat krajsi ksicht a nepracovat tam kde pracujem aj ja si dam taky.....prosim,potom daj foto,chcem vidiet ake budete cool 🙂

zuj
20. mar 2014

celkom nechapem zmysel tejto diskusie, zakladatelka sa uz evidentne rozhodla a len to potrebovala oznamit vsetkym na MK alebo si prisla odobrit svoje rozhodnutie???

hujska
autor
20. mar 2014

@katy1979 mám teda ja riaditeľke navrhnúť,že by mala prísnejšie dohliadať?Či na hygienu zavolať?

hujska
autor
20. mar 2014

@tanapeta čítajte,prosím všetky príspevky!!!

hujska
autor
20. mar 2014

@adeala ďakujem.

sizasi
20. mar 2014

@hujska volá sa Hedrin Solution v spreji 100ml, ale pýtaj si toto, lebo predávajú aj roztok

katy1979
20. mar 2014

@hujska ak je to problem ktoreho sa neviete zbavit a nie ste jediny tak urcite to treba riesit. Riaditelka uz davno mala volat na hygienu kde jej daju presne instrukcie co robit a ako robit.

hujska
autor
20. mar 2014

@zuj hneď v začiatku témy som uviedla otázku.Len preto som vytvorila diskusiu...pre nič iné...

hujska
autor
20. mar 2014

@sizasi ok,dikes.

zuj
20. mar 2014

@hujska ano, citala som tvoju otazku, ale nemozem sa ubranit takemuto dojmu z tejto diskusie...

hujska
autor
20. mar 2014

@katy1979 keďže sa k nám do škôlky dostane aj dieťa s kašľom a sopľom,tak vši sú asi tej najmenší problém.Popýtam sa i iných rodičov...

sakura77
20. mar 2014

no ja by som osobne nedala...ale je to kazdeho vec..inak ja mam v lekarnicke Paranit,preventivny sprej,ktory nastriekam rano do vlasov,ked je neico take vo vzduchu v okoli a hotovo.a to v skole mali uz tri vlny vsivave...vsi to nelubia,nejdu na to...a sorry necitala som vsetky tri strany,ak to uz niekto poradil.podla mna je to urcite jednoduchsia cesta a ko potom vycesavat a strihat a riesit...

katy1979
20. mar 2014

@hujska kasel a sopel je normalny to velakrat naozaj nie je na riesenie. Hlavne cire sople, dobiehajuce kasle ci alergie. Ale jasne viem ako to fuguje a casto su v skolke deti nakapate na ktore neplati vyssie uvedene.
Vsi ale riesit musi ci sa jej to paci ci nepaci. Jednoducho je to povinnost aj hlasit na hygienu.

nice202
20. mar 2014

@hujska skus jej vlasy umyt samponom proti vsiam a vyzehlit!!!! vysoka teplota zarucene znici vsetky hnidy a chrobaky. nehol hlavu, je to hnusne a vulgarne. Skor take primitivne, ale ako chces....

katren
20. mar 2014

@hujska ou....preco radsej nekúpite žehličku na vlasy a vsetko nevypeciete??? staci 2-3x a je po vsiach a hnidach.... 😉
na holenie hlavy by som sa nedala ukecat ani za nic....existuje tooooolko prípravkov a rieseni,ale ide sa po tom najradikalnejsom 😒

koniarova
20. mar 2014

Ja len krútim hlavou. 😲 😲 😲 Polku hlavy? To čo je za riešenie? Radšej na kratúčko, ale súmerne. Čo tým vyriešiš? Nechápem. To ako do tej druhej polky už potom nepôjdu? Veď rozmýšľaj. Nemá to žiadnu logiku. Akurát dieťa dokaličíš.

koniarova
20. mar 2014

@nice202 Presne ako si napísala. To je ten správny výraz "primitívne". Inak so to ani nazvať nedá.

wendy62
20. mar 2014

@hujska ja by som zvolila radsej kratky, chlapcensky uces. Do septembra jej vlasy dorastu po plecia a moze ist do skoly s dievcenskym ucesom. A do kratkych vlasov sa vsi dostanu omnoho tazsie. U nas v skolke boli vsi niekolkokrat, ale syn ich nikdy neschytal. Byva ostrihany strojcekom na cca 1cm a striham ho ked ma vlasy asi 4cm dlhe. Take 3-4cm dlhe vlasy su uplne v pohode vhodne aj na dievca. Aj osatne kamosky maju podobne skusenosti - do kratkych vlasov sa vos tazsie zachyti, takze kratke vlasy + difusil ako prevencia postacia. Pri dlhych vlasoch ti ziadny preventivny pripravok nepomoze. Vyholenim polky hlavy si vobec nepomozes, ak na zvysku hlavy zostanu dlhe vlasy. Darmo das vyholit tu cast, kde byva najviac hnid, dosiahnes tym akurat to, ze budu hustejsie na inom mieste, nebude ich menej. Bez ohladu na to, ako to vyzera a ci sa taky uces niekomu paci, z praktickeho hladiska ako ochrana proti vsiam je to uplny nezmysel.

verka
20. mar 2014

boze baby, ja zasnem...malokedy prispievam k diskusiam, ale tu mi neda.... co je na tom ucese take hrozne a vulgarne??? vybrala si ho sama,takze s tym asi nema problem,a ked to nevadi mamine, naco to riesit...mne osobne sa ten uces paci, malej by som ho nedala,ale je to kazdeho vec a myslim ze bude zlata,taka ina,taka cool
a aj v cope je to pekne...
drzim palce a potom daj foto...