6 ročná dcéra má znovu vši a bude mať vyholenú polku hlavy
Ahojte maminky a ocinkovia.Chcem sa opýtať,či má niektorá z vás dcéru v tomto veku so strihom ako som uviedla.Dnes ideme na to.Ja aj moje zlatko.Vôbec nenamietala.Našli sme si pekný strih na nete a obe sa ideme dať oholiť.V pravidelných intervaloch prichádza zo škôlky zo všami a už nás obe prešla chuť vyčesávať 2-3 hodiny vlásky do pol chrbta.Viem,že zvyšok hlavy budeme musieť kontrolovať,ale predsa to už nebude trvať tak dlho.A predsa len,aj vlásky si potrebujú oddýchnuť.😀
Ja som kadernicka a v robote ak mi dakto takto dojde pouzijem sprei na psov zabijeto vsetko aj vajicka. Pekne voni a neskodi a ja si potom tiez vystriekam stolicku a tak. Fakt to zabera
nie že by sa mi ten učes nejako extra páčil, po osobnych skusenostiach však musím povrdiť, že hnidy sa skutočne najviac držia presne v tych partiách okolo uší, či už za ušami alebo nad ušami, takže určite ma zmysel to tam skrátiť ... samozrejme, existuju desiatky prípravkov proti všiam, ale jedina skutočne učinna cesta je tie hnidy- hoci aj mrtve po aplikaciach pripravku - všetky povyberať a hlavu neustale kontrolovať a česať, hlavne ked ohnisko nakazy v školke stále je a nehodlaju s tym nič robiť ... na svetlejších vlaskoch je tie svine horšie vidieť ako na tmavych a zda sa, že dievčatko ich má pomerne svetlé, no, držím palce nech sa ich nadobro zbavíte ... myslím, že určite zdravšia cesta je tie vlasy skratiť, než na ne neustale nanašať nejake preventivne pripravky - ved to su chemikalie ktore z vlasov celkom isto prenikaju do pokožky, tak načo, ked netreba? .... uf, normalne ma začalo svrbieť za ušami, ked som zbežne prebehla tuto temu, pomooooc
Je mi to ľúto. Nie kvôli tebe /ty si mala mať rozum/, ale kvôli malej. Nepristane jej to a nemá na to hlavičku. Totálne si to poondila. A ako ju to bude hrozne svrbieť, keď začnú o pár dní vlásky rásť, o tom radšej pomlčím. Pýtala si sa, či má niektorá mamina dieťa s takýmto účesom. Ako vidíš, nie. Nikto normálny takto nemôže ublížiť vlastnému dieťaťu /ešte k tomu dievčatku/.
Tak tie fotky su tak otrasne ze to svet nevidel... no vela stastia... a viac rozumu...
@hujska je to tvoja kocka a ked sa rozhodnes ze ju vyholis do hola je to len a len tvoja vec - :-P na ostatnych sa mozes vykaslat. nahodou mne sa to paci je to trendy aked si bola nutena tak co... takto ste si to vycesavanie zjednodusili 😀 ved vlasy dorastu. viem o com hovorim 🙂
mám tri dlhovlasé dcéry. svoje som si so všami užila, mohla by som napísať krátku brožúrku. pravidelne som od nich ovšivavela aj ja. ALE ANI RAZ SME NESTRIHALI VLÁSKY. Moja rada DIFUSIL.Nastriekať do mokra celú hlavu. nechať pôsobiť dľa návodu. zmyť . dva dni pauza. na tretí deň celú hlavu vystriekať do mokra, nechať pôsobiť zmyť. dva dni pauza. na tretí deň zopakovať. toto vždy zabralo. nikdy som nevyčesávala. hnidy totiž prežijú, za tie dva dni sa vyliahnu ale nestihnú naklásť vajíčka. samozrejme za pár mesiacov sa vši objavia zas...a opäť kolotoč. Ale na druhom stupni sme tento problém už nemali.
videla som fotky, chudák dievča... ona na to rozum nemá ale ty si mala mat, šesť ročne diera nie je schopné o takýchto veciach rozhodovať.. aj o tom je výchova, ze nedám decku všetko čo chce, len preto ze oni chce... vyzerá to strašne, deti si z nej budú robiť srandu... No a ku kerke sa nevyjadrujem... blbosť nemá hranice
@hujska no popravde tvojej malej tento typ ucesu vobec ale vobec nepristane vyzera divne ... a akoze ma polovicu menej vajicok .... to bola zavsivena u kadernicky... neodvsivila si ju predtym ..
aj tak hlavny problem mate v skolke ... ak tam rodicia posielaju decka so vsami bez toho aby ich doma zlikvidovali tak si nepomozes ... tiez som si uzila svoje u dcery po pas vlasy svetlunke, minimalne tri krat hustejsie ako ma tvoja .... vsetko vyvarit hrebene v roztoku zo sava .... sampony... ale tak toto by som jej neurobila ....
Chudak dievca. tieto fotky by som pred nou skryla a v zivote jej neukazala, co som jej spravila.
a to si myslis ze tie vsi na tu stranu kde jej nechas vlasky neprejdu? ze nebudu migrovat? ??? ked su vsi, vajicka si nakladu vsade...takze ak jej vyholis polku hlavy bude vyzerat dost blbo, a vobec si tym nepomozes,lebo vsi budu zas na druhej polke a tu budes musiet vycesat tak ci tak... ja by som zostrihala na nejake mikado alebo nieco podobne,ale urcite by som nespravila toto....
@hujska Ked jej vyholis "iba" pol hlavy, tak sa jej vsi "prestahuju" na ten zvysok, nie? Necitala som celu temu, ale vam nezaberaju pripravky proti vsiam? Ja som ich mala iba raz v zivote, dokonca ako 16 rocna, co bol pre mna sok a priserny zazitok. Este dlhe mesiace som sa v noci budila na steklenie v hlave. A to mi sampon proti vsiam zabral na 1x. Podla navodu som este kuru zopakovala a bol sväty pokoj. Vlasy som mala dlhe asi po pas, nic netrebalo strihat a v zivote som nic nevycesavala. Este niekolko mesiacov som si pri beznom cesani na vypadnutych vlasoch nasla prilepenu hnidu - ale bola uz "neaktivna", zlikvidovana tym pripravkom.
Tak sa mozno pytam hlupo, ale je to asi cudne, ked vam pripravok nezabera, a dodrzite vsetky postupy (prestriekat a vyprat aj capice, oblecenie, postelne, a samozrejme, deti v kolektive detto.
@hujska No mne sa to veľmi páči. Vyriešili ste problém a aj vlasy zostali dlhé 🙂 . A hlavné je, že si účes vybrala sama a cíti sa v ňom dobre.
A aj fotky sa mi páčia, kombinácia ešte deckej tváričky a "rockerského" účesu je zlatá a páči sa mi viac, ako tie celebritné deti. Tie vyzerajú ako malí dospelí, a chýba mi tam tá detskosť.
ach jaj, ja som teda riadny rebel, hocico so synom "pachame", ale toto fje isto skarede. A pritom je to pomerne jednoduche. Cca kazde dva tyzdne hlavu umyvame namiesto klasickeho sampona "protivsivavym" a vec vybavena.
Viete o tom, že rodičia chcú mať zo svojích detí po čom sami niekedy túžili???...asi tak.... ☹
@eeffka aj ja hovorím,,moja malá mala vlasy po pás ☹ nechcela som ju ostrihat ani podstrihnút..nemohli sme sa toho zbavit dobré 3mesiace,,ale ja som jej to niekolkokrát za den vyčesávala a pekne po jednej som jej tie hnidy vyberala..chvalabohu bol potom pokoj aj ked nakoniec sme jej odstrihli asi 10cm 🙄 no dnes jej vlasy dorástli na povodnú dlžku..ale toto nikdy 😠 😠 sa mi rozum zastavuje pri tom..chuda malé,,totálne jej to nepristne 😒
sampon na vsi, sprej........a vycesat...chudak dite.... 😒
chuda dieta.. a este to verejne prezentovat.. a vsi byvaju len za usami? lebo prevenciu proti vsiam na tom ucese veru nevidim ziadnu.. ta ti "podakuje" ked podrastie.. este jej to zafarbi na zeleno a bude to kompletne.. ale ak ti islo o to aby si ta kazdy vsimal a bola si stredobodom pozornosti tak potom tento zamer ti vysiel.. gratulujem
@lucyka1 ked v okoli co len zacujem slovo vsi , uz aj striekam.to urcite neznici, to je len taky poprašok, yoho sa neboj.nemyslim teraz ten olej co a strieka a potom zmyva ale len ten preventivny.inak baby mam tip od kamarátky tak v rakusku sa da kupit tento sampon a ten nielen ich pohlusi, tie zive ale aj obsahuje niečo co rozpusti lepidlo cim drzia tie hnidy, takze po pouziti sa to pekne vycese nad vanou a oni popadaju dole.vraj je super tak som si ho zohnala do zásoby ( aj ked teda dufam ze to bude len vyhodenyvh 20 eur a nebudem musiet nikdy pouzit). Tak ma datum trvanlivosti do 2019 takze budr doma keby nieco🙂

@nice202 súhlasím. Fakt @hujska ani neviem, čo napísať, radšej budem taktne mlčať.