7 mesačné bábätko zdržuje dych

domcii69
23. nov 2020

Ahojte ma niekto skúsenosť s týmto? ďakujem...
Larka ma 7 mesiacov ale posledne dva dni pri dýchaní divne ako keby robí že sa nadýchne a potom stop urobí hm alebo um neviem to presne opísať a ďalej dýcha...

Inakšie ma pravidelné, pekné dýchanie
Keď spinká tak to nerobí... Nerobí to stále len občas

adula12
23. nov 2020

toto robi aj moj a to ma 8 rokov 😀 ked niekedy spi u nas v posteli, tak vzdy ho zahriaknem nech laskavo dycha normalne.

janinah
23. nov 2020

Volať pediatrovi

andreatytler
24. nov 2020

@domcii69 Podla mna trenuje nove slabiky alebo objavila zadrziavanie dychu a teraz to trenuje.
Nas ked objavi nejaku novu slabiku, opakuje to dokola cele dni asi 2-3 tyzdne az kym neobjavi novu...

domcii69
autor
24. nov 2020

@janinah volala som, vraj je to bežný nález 🤔

domcii69
autor
24. nov 2020

@andreatytler no larka pekne slabikuje bez toho aby tak zadrzuvala dych 🤔dnes ráno sa zase zobudila a začala s tým... Volala som doktorke vraj je to bežný nález 🤔neviem vôbec čím to je a prečo to robí ale ďakujem za odpoveď

andreatytler
24. nov 2020

@domcii69 Ak doktorka povedala ze sa net coho bat a ze je to bezne, netrap sa. Sleduj ho a hadam sa mu to o par dni zunuje. Alebo zavolaj este druhemu lekarovi ak chces mat istotu.
Na ako dlho zadrzi ten dych?
Este ma napadlo ci to nemozu byt nejake krce... ze to on nechce zadrzat dych ale svaly sa mu same stiahnu. Ako sa pri tom tvari? Je spokojny alebo vyplaseny?

speci_rodinka
24. nov 2020

@domcii69 nasa Sophia upcha ukazovaky naraz do nosaa zacne s nimi krutit😂 vyzera božsky, pritom sa nadychuje a vydychuje a skuma sa...

myslim ze len nieco vynasla nove na svojom tele🙂 vela zdravia!

daniellkka
4. dec 2020

Nas syncek zatajuje dych asi od 4 mesiaca. Pytala som sa nato doktorky aa ta mi vysvetlila ze to robi kvoli tichemu refluxu. Snazi sa vytvorit podtlak aby dostal stravu, ktora sa mu vracia do hrdla naspat do zaludka. Vzdy ho nechavam po kazduckom jedle odgrgnut. Ale ked zacne zatajovat dych tak ho vezmem na ruky a poriadne ho ponatriasam a pobucham po chrbatiku. Vzdy si odgrgne a potom s tym zatajovanim dychu prestane. Skuste mozno to pomoze aj vam.

petka5656
29. okt 2023

@domcii69 dobrý deň, prestala to prosím dcérka robiť? Ako dlho to trvalo? Naša to teraz robí celé dni, počas spanku nie, ale keď je hore tak na 1-2 sekundy zadrží a potom vydýchne. Ako keď by som robila brusaky a potrebujem zadržať dych. Dve lekárky mi tvrdia, že to nie je zadržiavanie dychu v tom slovazmysle, že to by muselo byt dlhšie a zachvatove. Naša mala tak dýcha od rana keď sa zobudí. Za chvíľu už mna odvezu 🤦🏻‍♀️ prosím ozvite sa.

galikova_mata
9. nov 2023

@petka5656 ahoj. Maly ma 7 mesiacov a tiez to robi. Aj pri piti mliecka, aj pri hre, nerozumiem, preco to robi, nostek ma cisty. Ked sa pozabudne, dycha mormalne. Pytali ste sa lekarky?

petka5656
12. nov 2023

@galikova_mata ahoj, mala to už prestala robiť. Trvalo to mesiac cca. Lekárky mi dve povedali, že deti to robiť zvyknu a rodičia sú z týchto veci na nervy 😀 a že si nájde potom niečo iné, z čoho budem nervózna 🙈 proste niečo objavia a opakujú pokým neprídu na niečo ďalšie. Asi si musíme len zvyknúť.

galikova_mata
12. nov 2023

@petka5656 dakujem za odpoved. Ja som odpozorovala, ze to maly robi, ked je rozruseny. Je to neprijemne pre usi, ale hadam nie nebezpecne🙂mate pravdu, nieco sa nove naucil.