7-ročný chlapček má strach zo zvracania a nepapá
Mamicky,
Pred niekolkymi mesiacmi bolo parkrat synovi zle v aute a odvtedy odmieta pred cestou v aute jest. Neje ani pred cestou do skoly autom. Dnes bol s manzelom na lyzovacke 6 hodin a nic nejedol ani nepil. Dosiel vyhladovany. Dohovor nepomaha. Co robit?
Dakujem.
Ak ma fobiu zo zvracania tak to vitaj v klube.
Moja 6r ma uplne panicky strach ze niekto kto kasle, alebo place sa povracia (zazila to ) takze upadne do paniky zakazdym ked niekto zakasle. Je to strasne vycerpavajuce, urcite aj pre nu.
Pred dlhsou cestou nechce jest aby nevracala v aute. Vela sa s nou rozpravam o vracani, kupila som knizky pre deti ohladom vracania. Nepaci sa jej to no napriek tomu je zvedava. Mozno tvojmu synovi by pomohlo tiez o tom rozpravat, ze co sa deje v tele ked mu je zle. Taktiez ked napriklad lyzuje tak mu povedat ze teraz je cas sa najest (nieco male a lahke) aby ti nebolo neskor zle v aute. Taktiez pomaha studeny vzduch v aute a plus nech stale pozera dopredu. Taktiez existuju take naramky, ktore tlacia na nejaky bod na zapasti a ze vraj to pomaha na nevolnost, osobne to nemam vyskusane ale svagrina nato nedala dopustit.
Fobia z vracania je velmi casta a naozaj to nie je prijemne. Mozno tvoj syn sa len zlakol a casom to vsetko prejde.
Daj Kulisek a povedz ze to je dlhodoby liek proti zvracaniu a moze jest. Nieco ako ked vojakom kedysi davali tetankovku a tvrdili im, ze potom mozu pit aj vodu zpotoka 🤣🤣🤣
Málokto vie,ale Kynedril je aj proti vracaniu,kľudne mu daj a ani klamať netreba.Moju takto riešim už cca 3 roky.Ak je to veľmi náročné,netráp dieťa ani seba a sú lieky na predpis a zároveň trošku upokoja
Nasej ak v aute alebo autobuse bolo velmi teplo, tiez mala nevolnosti. Vypozorovali sme, ze nesmie pred a pocas cesty nic sladke ani ovocne, napriklad dzusy ovocne, zuvacky ovocne, keksik, tycinka co so sa ako rychla energia na vylete zje...
Naopak pomahali mentolove zuvacky a dozriet, aby jej prilis teplo nebolo. Ked aj zo skoly sli niekam autobusom, tak som ju naucila, ze si ma dat dolu bundu, mat so sebou vodu a mentolove zuvacky. To jej aj psychicky pomahalo, mat tie zuvacky ako zachranu. Ale aj realne, ak jej zacinalo byt zle, tak pomohlo, ze ich zacala zuvat.
Nasa aj ak by bola hladna, tak by jej prislo zle. Stacilo ak zjedla napriklad suchy rozok a potom bola ok. Skuste s vasim chlapcom najst takuto nejaku pomocku. Napriklad ak by zjedol aspon nieco jednoduche, hoc aj suchy rozok, rozok so syrom alebo nieco podobne jednoduche, slane tycinky a podobne. A potom nech si da na cestu mentolovu zuvku.
Jesť pred cestou niečo hutné, suché (chlieb so šunkou, napr), nie mlieko, nepiť veľa. Počas cesty pozerať dopredu /sedieť vpredu, spievať, spať. A hej, prikláňam sa k nejakému miniodrbu v zmysle, že mu dáte nejaký Pangamin a poviete že zázračná tabletka proti zvracaniu...
Inak mne sa cosi mari ze som raz pozerala nejake lizatka pre deti proti vracaniu v lekarni. To by bolo tiez super riesenie pripadne by aj videl ze je to z lekarne a je to proti vracaniu
Nas odkedy berie Kinedryl tak strach pominul. Berie to ako vseliek: Ked mam Kinedryl grcat nemozem.
Ale teda on ten kinedry naozaj potrebuje
Neverim.ze si niektoré dlhodobo kinedrylujete dieťa.ved to nie sú lentilky....riešiť to s psychológom.ak to nezvládate sami.nie s chémiou....
my sme s tymto mali rovnaky problem. davala som malej isty cas kinedryl, ale to sa vazne nesmie uzivat stale, nie je to len tak. tak som jej proste zacala davat pred cestou zakazdym nejaky vitamin, myslela si, ze je to kinedryl a nebude jej zle. cize to fungovalo ako take placebo. jednoducho je to vsetko v hlave.
@1mina ano, my sme ich kupili a su to uplne tie obycajne lacne gulate placate lizatka ako kupite v obchode.
Neverim, ze to pomaha
@ladybug138 myslela som skor ako placebo ako pisali baby. Ale drzim palce, poznam to nasa tiez vie mat vselijake psychicke bloky aj s kakanim a vracanim atd
@1mina no ja som dufala, ze ju to zabavi aspon v tom aute, nastastie nakoniec zaspala, ale je to k nicomu, ja som otvorila krabicku a myslela som si, ze je to vtip 😂 takto to vyzera 🙈
@ladybug138 ozak to vyzera ako normalne lizatko z obchodu 😂 by som bola tiez na pochybach ci to aspon cosi obsahuje 😀

Oklamať. 7 ročné dieťa je ešte dostatočne hlúpe, aby uverilo. Napr. "tu sú tabletky od pani doktorky, jednu si dáš pred cestou a môžeš kludne jesť, nebude ti zle". A dajte mu vitamin C, čokolvek, len to treba prezentovať ako zázračný liečik. A takto keď to zaberie fungujte chvílu a potom tie tabletky dajte preč.