icon

7 týždňový chlapček zvracia, je v kŕčoch. Poradíte?

aalex0507
2. júl 2013

Nemáte niekto skúsenosť alebo nepoznáte dobrého lekára prípadne nemocnicu? Sestra má 7 týždňového chlapčeka kt. je už 5 dní v nemocnici. Má záchvaty typu: začne vracať a je v kŕči treba ho okamžite otočiť dole bruškom a jemne mu buchať dlaňou po chrbátiku aby sa vyvracal a neudusil zvratkami.Keď sa mu to nedarí tak omodrie!!! O pár minút po vyvrátení je všetko zase v poriadku.Ide mu to aj nosom a sem tam sa pri tom aj pociká. V nemocnici už 5 dní čakajú na príchod NEUROLOGA, aby ho mohol vyšetriť. HANBA NEMOCNICIAM aby nechali 7 týždňové dieťa čakať 5 dní na vyšetrenie neurológom.Zatiaľ mu robia odbery krvi...tie sú ale v poriadku.dávajú mu infúzie do hlavičky.Vyšetrenia ktoré mu robia sú všetky negatívne. Neviete niekto čo to môže byť alebo na ktorú nemocnicu sa obrátiť???nechceme ho nechať čakať pol roka na ďalšieho lekára....

Strana
z2
ekinkala
2. júl 2013

Ahoj to je velmi nezodpovedne od nemocnici v ktorej je syn vasej sestri ja by som tam spravila taky cirkus stym ze ak este dnes maleho nevysetri neurolok podam staznost a dam to do novin verte ze ho doktor hned vysetri .....dnesne lekarstvo je cele o hovne!!!!!!!pokial nemate ticice tak na vas seru jedina moznost je aby tam sestra spravila velky cirkus a povedala to co som napisala s tym este nech doda ze ak dnes maleho nevysetri doktor ho berete s ich nemocnici a podavate staznost a date to do novin neviem odkial ste ale skuste nemocnice v bratislave ak mate moznost odporucam kramare dufam ze bude vsetko v poriadku a drzim palce malemu

lublub
2. júl 2013

preco neurolog? ja by som si pytala gastroenetrologa a vysetrenie u neho alebo nieco podobne.. asi to vyzera na nejaku tazsiu formu refluxu .. neviem, to je prve co ma napadlo.. zistit ci ma vyvinutu tu klapku, ci ako sa to vola, aby sa potrava nevracla spat.. ked tak velmi grcka..viem ze to riesia aj u takych malych deti aj so zavedenim sondy, aby zistili ci je to tam ok.. alebo to robi ja neurolog? 😕 😅 neviem..

cecil36
2. júl 2013

suhlasim s lub lub, okamzite ziadat gastro vysetrenie, nenechat sa odbit.

sissy27
2. júl 2013

možno by si mala napísať, v ktorej nemocnici sestra s malým je a aké vyšetrenia mu robili (píšeš, že všetky výsledky má v poriadku)... tiež ma napadlo gastro, buď silný reflux alebo zamotané črievka, ale nechce sa mi veriť, že pri silnom vracaní by mu toto vyšetrenie nespravili ako prvé...

janinah
2. júl 2013

neverím tomu,že 5 dní čakajú na neurologa....buď ten neurolog nie je taký nutný alebo ste niečo zle pochopili...alebo je toto príspevok s cieľom ponadávať na naše zdravotníctvo,keďže nič konkretne sa tu neuvádza...

latvia
2. júl 2013

@aalex0507 otazka je zmenena na diskusiu. vela o tom nepises, len same stresy.tak skus pekne poporiadku a doloz aj nejake relevantne info v zmysle co napisali lekari pripadne ake ma vysledky jednotlivych vysetreni ked uz chces radu na internete. takisto nemocnicu...kazdopadne pochybujem ze dieta v tazkom stave by nechali 5 dni len tak a vyckavali by na neurologa. nepises ani ake krce ma a ako casto zvracia, atd. privela malo info.

aalex0507
autor
2. júl 2013

@janinah 5 dní čaká na neurológa úplne vážne....robili mu eeg vyšetrenie , vyšetrenie krvi a ostatné neviem aké vyšetrenia ...sestra mi toho viac nevedela povedať:(.zajtra by mal KONEČNE prísť neurológ a vyšetriť ho a je v nemocnici od Piatku...na budúci týždeň má ísť do Nitry na vyšetrenie ktoré mu už robili tu....sestrička v nemocnici bola pri jeho záchvate a krčila plecami, že nevedia čo to je a prečo to je...keď sestra prišla do nemocnice akurát si jedna mamička odvádzala svojho chlapca na reverz z nemocnice a šla s ním do inej lebo mu ,, vraj ´´ tiež nevedeli moc pomôcť....neni som tu,aby som urážala nemocnicu ale keď si nevedia rady prečo ho nepošlú alebo neodporučia nemocnicu v BA alebo niekde inde kde by nemusel čakať od Piatku na vyšetrenie neurológom....??

aalex0507
autor
2. júl 2013

@latvia má 7 týždňov a mal to už 4x naposledy včera v nemocnici..ono sa to viac opísať ani nedá...aké presne vyšetrenie mu robili a čo mu napísali neviem, papiere majú v nemocnici a ja k nim nemám žiadny prístup.Keby sa mi k nim podarilo dostať tak sem všetko opíšem čo mu robili a čo mu tam napísali.Lekári sa ako prvé pýtali či nemá niekto v rodine epilepsiu...u nás ju ale nikto nemá...ja by som ho osobne radšej dala previezť niekam do BA, sestra chce však počkať do zajtra na toho neurológa keď už tam čakajú od Piatku..

nivi
2. júl 2013

hm moja mala mala nieco podobne. ked mala 4tyzdne tiez sme boli tyzden v nemocnici koli tomu. na nic nam okrem refluxu neprisli a ono sa to postupne upravilo, aj to grcanie aj tie koliky, krce. cize sme ju museli polohovat a samozrejme dbat na to aby nebola dehydrovana koli zvracaniu. inak priberala a pekne rastla, len asi jej traviaci system este potreboval trosku kym sa upravi a to som ju plne dojcila.
nepises, ale ako casto zvraca a pod., ci mu uz robili to gastro.
ked tak ho skuste zobrat do inej nemocnice.
my sme boli na Antolskej ale tiez nic moc podla mna.

aalex0507
autor
2. júl 2013

@latvia ešte by možno pomohlo: mali zaplatený odber pupočníkovej krvi pri pôrode tento odber mu však nemohli urobiť lebo plodová voda pri narodení už bola zelená, neskôr v nej zistili prítomnosť nejakého baktera akého jej presne tiež nepovedali.Vraj ho budú sledovať...nemôže to mať nejakú súvislosť?

aalex0507
autor
2. júl 2013

@nivi ďakujem, no má 7 týždňov a stalo sa mu to zatiaľ 4x inak bežné zvracanie má každý druhý deň..gastro mu ešte asi nerobili...zajtra čaká na vyšetrenie neurológom a budúci týždeň má isť do Nitry ...tak uvidíme...snáď mu to prejde

lublub
2. júl 2013

@aalex0507 a to gastro vysetrenie mu robili? jednoznačne trvať na tom, ak mu ho nerobili... prvé je zistiť či je to reflux alebo nie.. píšeš, že do Nitry ide na vyšetrenie, ktoré mu už robili v terajšej nemocnici.. aké vyšetrenie? to nevieš ty, alebo ani sestra? veď sestra musí vedieť, aké vyšetrenia mu robili.. čo sa nepýta dr.? jedna vec je mať zápisy v záznamoch, druhá vec je informovať sa u lekára.. reflux to asi nie je, keď čakajú už na neurológa - ten zrejme bude zisťovať, či nemá tú pomínanú epilepsiu...
môže to mať súvis aj s tou plodovou vodou, keď sa jej napil.. ale ak by mal nejakého bacila tak krvné testy by to už snáď ukázali..

hori
2. júl 2013

@aalex0507 mna napadli epilepticke zachvaty z toho, co opisujes... a pri tych je vysetrenie neurologom veru potrebne...

froschka
2. júl 2013

@aalex0507 manzelova dcerka mala takyto problem, ona zvracala ale prudom, okamzite ju odviezli do nemocnice vrtulnikom a operovali...mala totiz vrodenu vadu - chybala jej ta prichlopka na zaludku ktora posuva potravu dalej do dvanastnika a jej sa to vsetko vracalo naspat, nakolko tam mala dieru...
snad robili babetku SONO alebo magneticku rezonanciu???

lublub
2. júl 2013

@aalex0507 nič v zlom ale zisti si všetky informácie - aké vyšetrenia má za sebou,aké sú výsledky, "gastro mu asi nerobili" v takom vážnom prípade je to dosť podstatná vec, či robili alebo nie....ako ti majú ostatné maminy poradiť, povedať svoj názor...

nivi
2. júl 2013

@aalex0507 hm to je zvlastne, ze mu to gastro nerobili, inak my sme na to gastro tiez cakali asi 4dni. robili jej vsetky mozne odbery a vysetril ju aj neurolog ale ako hovorim nic jej nakoniec nebolo iba ten mierny reflux. a mala aj infuziu ale len jeden den, potom jej infuzku dali prec.
Tak drzim palceky nech vsetko dobre dopadne.
A inak ja viem, ze sa bojite aj ja som sa. ale asi predsa len lekari vedia co robit. ak hovoris, ze sa to deje len obcas, mozno naozaj aj on bude mat len problemiky s bruskom. Moja mala ich ma v podstate doteraz a to ma uz 8 rokov a je to riadna slecna (a ked to na nu pride tak opat vatsinou koncime na infuzkach). nastastie posledny rok sme ok, asi to bude aj tym, ze som jej poupravovala stravu. lebo tym, ze som dojcila a jedla viac menej normalne vsetko (okrem teda jasnych veci co nie) to mohlo byt aj stravou. ale to uz sa nedozviem.

latvia
2. júl 2013

@aalex0507 to je malo info, potrebujem vysledky krvi a popisy vysetrenia drobca....zo zakona ma rodic pravo nahliadnut do dokumentacie svojho dietata, takisto mu musia u moznit urobit si kopie zdravotnej dokumentacie. ak fakt cakaju na neurologa 58 dni a je to s nim zle a to vysetrenie fakt potrebuje, tak mas moznost podat staznost pripadne sa obratit na inu nemocnicu, nech sa sestra ci cie dieta to je porozprava s primarom oddelenia, nech ziada info pripadne prevoz do inej nemocnice.

matkamirko
2. júl 2013

vy si vsetci naozaj naivne myslite, ze ked dietatu cokolvek je, ze hned v kazdej nemocnici, mu robia vsetky potrebne vysetrenia??? Ten kto hospitalizovany s dietatom bol, najlepsie vie, ze nie vzdy to tak je. Obcas sa stane, ze sa naozaj caka, ze co bude, co to asi tak moze byt.. pripadne sa stane, ze uz nie je na co cakat, zial.

lauricka
2. júl 2013

my nebyvame v BA, ale na odborne vysetrenia chodime na Kramare a keby s dietatom nieco bolo, isla by som hned na Kramare. Ak si aj z vacsej dialky, tak je to asi lepsie, nez 5 dni cakat na nejakeho lekara....a okrem toho, odkial vedia, ze prave neurolog mu pomoze? Stale si nenapisala, ci ho riesili na gastre...??Ved kym pride neurolog, mohli ho ini odborni lekari pozriet, kedze aj tak nevedia, co to je. Mozno by som fakt urobila to, co aj ta druha maminka, odisla na reverz do inej nemocnice. Ale k tomu vsetkemu mame od Teba malo informacii.

moon1979
2. júl 2013

@aalex0507 kde ležia? mám silné podozrenie na jednu nemocnicu ...

simca06022011
2. júl 2013

nech si sestra precita v nemocnici jeho zdravotny zaznam, musi tam byt vsetko napisane... urobila by som tam cirkus humberto a lietali by vsetci... neurologa tam musia mat, nech mi nehovoria ze za tyzden ho tam nemaju... ak zvracalo taketo babatko podla mna sono urobili... no treba si to riadne prezriet a zistit... ake krvne testy su ok? zakladny krvny obraz ci aj nieco "extra" robili?
Verte mi, kym sa nezacne do toho v nemocnici kopec ludi montovat, kludne treba aj starku aj otca aj vsetkych tam poslat nech robia poriadok s lekarmi, nepomozu ani peniaze, proste mne to pri lekaroch pride tak, ze maju vsetko na haku (s prepacenim..)

simca06022011
2. júl 2013

@matkamirko no nemyslim si to, ale zakladne veci treba urobit hned... miesto, pristroje aj ludia na to su... najlepsie to vidi clovek co niekolkokrat lezal v nemocnici, robil cirkus.. a zrazu sa da aj sono urobit aj v noci, CT okamzite na druhe rano atd... len ako som pisala vyssie maju to na haku... jasne, ak si uz overili napr. sonom, ze babatko ma v poriadku brusko a teda zvracanie je z inej priciny, tak to je o inom... mozno cakaju ze mamicka sama pride na to, co to je :(

matkamirko
2. júl 2013

@simca06022011 ono je to zial tak, castokrat rodicia pridu na to, co je, bolo problemom ich dietata, az po urcitom case. Pretoze sa stane, ze v nemocnici vylucia par vaznejsich veci, tie menej vazne neriesia, a ked sa problem opakuje uz po x-ty raz, tak potom sa nahodou najde niekto, kto to mozno zisti, alebo na to pridu rodicia samotni. A tak je to aj v lieceni dospelych, nielen deti. Naozaj vyhodou, je mat medzi znamymi lekarov.

aalex0507
autor
3. júl 2013

@simca06022011 takže včera som obla v nemocnici robili mu sono bruška to má byť v poriadku.Dnes má prísť konečne tá vysnívaná detská neurologička.Čakať sme na ňu museli od Piatku pretože u nás v meste je iba jedna jediná detská neurologička a tá chodí do nemocnice iba 1x do týždňa a to v Stredu....takže kto príde napríkad v Piatok ako my má smolu a musí čakať. Vracanie sa mu už zlepšilo. Vraj mal mierne podráždený pankreas a bol nafuknutý, keď nemôže kakať tak mu dávajú rúrku. Momentálne jeho záchvaty vyzerajú tak, že ho prehne alebo vykrúti, prestane dýchať,dajú mu kyslík a o pár minút je všetko zase v poriadku. Stále sa orientujú smerom : nejaký nervový problém alebo epilepsia.Dnes má byť ten deň D a má ho vyšetriť detská neurologička. Sestričky aj lekári sa tam podľa sestry ,,vraj´´ snažia robiť čo vedia....no aspoň, že sestra im verí ja som až taká dôverčivá voči našej nemocnici neni. ( mám informácie od známych kt.mali tiež nejaké problémy a vždy ich diagnostikovali až niekde v BA alebo aspoň v Nitre)... Zajtra Vám dám vedieť čo povedala neurologička...dúfam, že sa dnes konečne niečo pohne

aalex0507
autor
3. júl 2013

@lauricka gastro mu nerobili vraj netreba. Zvracanie sa polepšilo a robili mu sono bruška...na neurologičku čakajú lebo si myslia, že to bude niečo z jej oboru..stále sa pýtajú či nemá niekto epilepsiu v rodine..

aalex0507
autor
3. júl 2013

@hori aj lekári si myslia, že t môže byť asi skôr epilepsia nakoľko sa stále pýtajú či nemáme epilepsiu v rodine. Známej dievčastko má tiež epilepsiu...ale my sme ju v rodine zatiaľ nemali.dnes má byť vyšetrený neurológom tak dúfam, že s apohneme ďalej..

aalex0507
autor
3. júl 2013

@latvia včera som bola v nemocnici takže na to vyšetrenie neurológom čaká už 6 deň lebo u nás je iba jedna jediná detská neurologička v celom meste a tá chodí do nemocnice iba 1x do týždňa a to v Stredu. Tak dnes je tá Streda a my všetci čakáme ako to dnes konečne dopadne s tým vyšetrením. ZVracať už vraj prestal.Robili mu sono bruška to je v poriadku.Skôr si myslia, že to bude niečo ńervového pôvodu. Nechcem na sestru moc tlačiť aby prefotila tie papiere je už z toho strašne unavená malý nemôže v nemocnici spať a dosť tam plače...včera jej museli večer dávať paralen čo už mala zimnice od únavy.Doma sa stále smial krpček náš a tam mu očká svietili a tváril sa celú dobu strašne tragicky...predtým na nás normálne reagoval, otáčal sa za nami keď nás počul, včera na mňa iba smutne hľadel...ani ručičkami a nožičkami sa tak nerozhadzuje a nevrtí sa ako doma... ☹

aalex0507
autor
3. júl 2013

@froschka robili mu sono to je v poriadku,dnes má prisť detská neurologička a budúci týždeň ide do Nitry na vyšetrenie ( myslím EKG ..) bohužiaľ informácie nenám ktovie aké sestra už má toho dosť...stále jej tak hovoria nejaké skratky vyšetrení a ona netusší čo to je...

aalex0507
autor
3. júl 2013

@latvia robili mu aj saturáciu to je tiež v poriadku...dnes budeme snáď vedieť viac.

kiki68
3. júl 2013

ako nemam na to slov holky...6 dni cakaju na neurologa..... 😒 Viete mne to pride strasne nespravodlive,ked moj pes mal neurochirurga a to spickoveho studovaneho vo svajci hned v ten den ako prisiel zachvat na telefone,na dalsie rano uz bol prijaty na MRI a dalsiu diagnostiku...a to je to len pes....o perfektnom spravani sa lekara a personalu tu radsej ani nebudem hovorit. Vzdy sa nad tymto rozculim,lebo neviem co by som v takej situacii,keby mam dieta a cakam 6 dni na neurologa robila ☹ Sledujem to tu, velmi drzim palce a keby sa Vam zda ich pristup lahostajny,tak pomoct a vziat dieta do druhej nemocnice,alebo to proste obvolat nejako. Mne sa to tiez zda byt skor neurologickeho povodu, ked dieta velmi nereaguje. Aj ked moze to byt aj od vycerpania,ze nespi a nie je vo svojom prostredi. Navyse maminka je vystresovana tiez. Myslim na Vas a posielam vsetku pozitivnu energiu tomu malemu drobcekovi 😉

Strana
z2