7 týždňový chlapček zvracia, je v kŕčoch. Poradíte?
Nemáte niekto skúsenosť alebo nepoznáte dobrého lekára prípadne nemocnicu? Sestra má 7 týždňového chlapčeka kt. je už 5 dní v nemocnici. Má záchvaty typu: začne vracať a je v kŕči treba ho okamžite otočiť dole bruškom a jemne mu buchať dlaňou po chrbátiku aby sa vyvracal a neudusil zvratkami.Keď sa mu to nedarí tak omodrie!!! O pár minút po vyvrátení je všetko zase v poriadku.Ide mu to aj nosom a sem tam sa pri tom aj pociká. V nemocnici už 5 dní čakajú na príchod NEUROLOGA, aby ho mohol vyšetriť. HANBA NEMOCNICIAM aby nechali 7 týždňové dieťa čakať 5 dní na vyšetrenie neurológom.Zatiaľ mu robia odbery krvi...tie sú ale v poriadku.dávajú mu infúzie do hlavičky.Vyšetrenia ktoré mu robia sú všetky negatívne. Neviete niekto čo to môže byť alebo na ktorú nemocnicu sa obrátiť???nechceme ho nechať čakať pol roka na ďalšieho lekára....
Kramare su este ako tak,co sa tyka neurologie,ale chcela som poukazat na to,ze veterina je na tom lepsie,nez detske oddelenia...a to je podla mna hanba. Nehovorim,ze maju hned robit MRI,ale robil by to MRI niekto keby je treba,ked 6 dni tam toho detskeho neurologa neni? alebo kto by to potom vobec ked by sa aj robilo tie vysledky vyhodnotil. Ide o ten princip,ze zviera ma rychlejsiu a lepsiu starostlivost ako dieta. To ani nehovorim o tom,ze mne ten neurochirurg na veterine vsetko do podrobna vysvetloval. Ziadne vyjadrovanie sa v skratkach a mozno si nieco precitate sami.
Ja sa lekarov nezastavam vobec,nakolko mne samej na kramaroch neurologicka povedala,nech ma muz dovezie ked budem v bezvedomi...ze potom sa asi potvrdi ta meningitida....tak co si mam o tom mysliet... 😒
@kiki68 no tak to je jasne ze zvierata maju lepsiu starostlivost lebo platis kes.... mame doma dvoch psikov co sme nasli niekto ich vyhodil, aj macky takze k vet chodime ...
tragedia slov. zdravotnictva je ze platis odvody a vsetko a aj tak ak chces normalnu starostlivost musis si priplatit... ci oficialne ci nie alebo teda znamosti ... ja sa nachodim po lekaroch dost s detmi mame chronicke ochorenia a teda su to ine palky ked sa to tak zrata
@maznacik007 vies mne by to ani tak nevadilo pri dospelych,ale pri detickach....ved clovek je rad ze sa v dnesnej dobe narodi to male zdrave....
@aalex0507 Ahoj, no ja som mala tento isty problem, malicky mal 6 tyzdnov ked zacal vracat, islo to z neho prudom, samozrejme lekari ze ma koliku bla ba bla, to cez telefon, lebo ked som sa chcela objednat dali mi termin az o 2 mesiace kedze boli prazdniny, tak som sa nastvala, chytila maleho a sla do nemocnice na pohotovost na kramare, tam mu spravili sono a zistili chorobu ktore sa prajvuje vacsinou medzi 5 az 8 tyzdnom novor. Vola sa to PYLOROSTENOZA museli ho operovat, toto tato operacia sa robi len na kramaroch. Dufam ze som trosku pomohla, v pripade ze potrebujete viac info viem vsetko napisat .....
@mhittnerova pylorostenoza to nebude,ked maly uz prestal vracat a bol aj na sono bruska,to by tam odhalili na tom sone,aj moj maly mal pylorostenozu
@nana85 neprecitala som sicelu diskusiu to je pravda len tu prvu spravu tak na to som reagovala, tak som teda moc nepomohla :(
držím palce, musí to byť strašné byť v takej nevedomosti.
@latvia takže malého prevážajú v Pondelok do Nitry śanitkou do nemocnice.. idú mu robiť EEG + CT vyšetrenie v plnej narkóze! Prosím povedzte mi niekto že to nie je nebezpečné vyšetrenie pre 7 týždňové dieťa narkóza....Mimochodom do Bratislavy volali tiež tam ho však nemôžu zobrať pretože malý sa zatiaľ stihol v nemocnici nakaziť červnou chrípkou a má nejakého bacila alebo vírus a v BA povedali, že tam berú na neurológiu iba zdravé deti čo on teraz vďaka tomu bacilovi ( z ktorého má žaludočnú chrípku ) neni.
takže malého prevážajú v Pondelok do Nitry śanitkou do nemocnice.. idú mu robiť EEG + CT vyšetrenie v plnej narkóze! Prosím povedzte mi niekto že to nie je nebezpečné vyšetrenie pre 7 týždňové dieťa narkóza....Mimochodom do Bratislavy volali tiež tam ho však nemôžu zobrať pretože malý sa zatiaľ stihol v nemocnici nakaziť červnou chrípkou a má nejakého bacila alebo vírus a v BA povedali, že tam berú na neurológiu iba zdravé deti čo on teraz vďaka tomu bacilovi ( z ktorého má žaludočnú chrípku ) neni.
@maznacik007 je to vyšetrenie v plnej narkóze nebezpečné??Máleho prevážaju v Pondelok do Nitry a idú mu robiť nejaké CT vyšetrenie v plnej narkóze.... ☹
@aalex0507 neni to nebezpecne v podstate su tam rizika ako pri inej narkoze ale su k tomu potrebne vysetrenia... a hlavne musi byt v pohode ... teda nesmie byt akutne chory ...
inak mas tu na MK aj anesteziologicky @latvia @aristka tak oni sa ti k tomu lepsie vyjadria... ale netreba sa obavat epilepsia aj keby sa potvrdila je dnes ochorenie ktore sa da dobre liecit...
@aalex0507 u tak maleho dietatka nie je stale nevyhnutna narkoza, vacsinou postaci premedikacia - dormicum - ukludnovak, aby sa babatko nepohlo. pritlmi ho to ale nie je to komp-letna narkoza. CT sa urobi za par sekund, tam netreba nic extra, castokrat sme volani len ako dozor kebyze nestaci dormicum tak aby sme nieco este pridali.takze toho sa bat nemusite.
ako urobia EEG tak to netusim, nemyslim ze by sa to malo robit v narkoze, ale nie som neurolog, neviem.
@aalex0507 presne tak ako píše
@latvia ,maličkému sa dá troška dormica,striekačkou do pusinky ,dá sa na monitor,kvôli vit,funkcíám,pripravý sa stoj malinké je na kylíku a je prítomný počas celého výkonu anesteziológ pri dieťaťi,ak by sa niečo dialo sú schopný hneď zasiahnut,nie je to ani tak anestézia ,skôr jemná sedácia...EEG sa nerobí v narkóze...
@maznacik007 😉
Ďakujem Vám všetkým za Vaše odpovede. Trochu ste ma skľudnili. V Pondelok dám vedieť ako to dopadlo...v Utorok mám odletieť a dovolenku do Tunisu tak dúfam,že bude všetko v poriadku...ťažko sa ide na dovolenku keď Vám krsnitako leží v nemocnici a neviete čo s ním je...dúfam, že Vám v Pondelok budem môcť napísať nejakú dobrú správu...Ďakujem Vám...
Ahaa,prepac,pisala si ct,nie sono....ct nam nerobili...
Ahojte, dlhšie som sa neozvala...takže malý je už pár dní doma z nemocnice...nakoniec bol v BA na neurologii tam sa ho KONECNE chytili ľudia čo vedeli presne čo majú robiť.Za jeden deň mu porobili všetky vyšetrenia ...CT vyšetrenie mu ani nerobili vraj neni treba..nikto ho neuspaval pod narkozou ani nič.Malý má silný reflux, zmenili mu nutrilon za nejaký hustejší a antialergický...malý je už doma a všetko je o.k.Odkedy sa vrátil z BA je na nepoznanie pekne papá, nevracia, nemá kŕče....tie kŕče vraj mohli byť aj preto,že v tehotenstve mala predpísané magnezium a po pôrode ho už nebrala a malý mohol mať vraj kŕče aj z toho.Ďakujem Vám všetkým ste super🙂 a ďakujem lekárom z BA.O nemocnici v našom meste sa už radšej ani nevyjadrujem.
🙂

@kiki68 ja sa nezastavam lekarov ale MRI sa u malinkych deti robi v narkoze a teda davat tak malinke dieta do nakrozy ak nejde o zivot ohrozujuci stav asi tiez neni prave orechove... resp. robia dalsie vysetrenia...
ak malemu robili eeg co bolo pisane vyssie, sono bruska, krv(cize aj gastro vysetrenie) tak hadam maju nejake vysledky a nejaky neurolog to eeg robil... 😝 tazko povedat .... ked nie su uplne info
a na kramaroch tiez netreba cakat nejake zazraky .... mnohe nemocnice v regionoch su daleko lepsie ... napr. ja ak si mam vybrat tak radsej idem do novych zamkov... ako na kramare... s dietatom