icon

8 mesačnému dieťaťu slzí oko a tečie hnis

bartaloska
2. nov 2014

ahoj, moja dcéra má už 2 mesiace problémy s ľavým okom. Slzí jej a tečie niekedy žltý hnis.. chodíme k očnej ktorá nám najprv dala sulphacetamide kvapky ktoré vôbec nepomohli potom dala pamycon čo tiež nebolo bohvie čo ale za to lepšie to vyzeralo tak sme šli znova na kontrolu a teraz nám dala len ocuflash z čoho som totálne na nervy lebo je to horšie ako na začiatku o 20 dní sa máme vrátit na kontrolu a potom, že nam da niečo silné a ked ani to nepomoze tak treba ist na preplach...... ako to u vás prebiehalo ktoré ste mali tento istý problém? čo vám pomohlo? poradte uz som naozaj neštastná chcem aby to už mala chúďa moje v poriadku. Dakujem P.S.: ROZMÝŠĽAM NAD ZMENOU OČNÉHO LEKÁRA

siska53
2. nov 2014

@bartaloska nasej tiez casto slzilo,tak sme mali preplach kanalikov. Asi ako 5m. Po roku to robia pod narkozou.
A mali sme jej masirovat tie slzne kanaliky.
A vlastne doteraz ma to ocko velmi citlive a hlavne v lete na slnku jej slzi,aj ho stale zatvara..len zas slnecne mat velmi nechce.

janinah
2. nov 2014

choďte k detskej očnej lekárke na očné oddelenie do nemocnice /vyššie pracovisko/

janinah
2. nov 2014

@siska53 koľko má teraz rokov?má vyšetrený zrak?

bartaloska
autor
2. nov 2014

@janinah má 8 mesiacov nič nešetrila len do radu jej dáva kvapky

pjana
2. nov 2014

Nebola tvoja mala nahodou nachladnuta? Netiekli jej sopliky?

tomasko27
2. nov 2014

@bartaloska Ahoj skus uvarit harmancekovy caj a takym vlaznym jej umyvat to ocko,aj viac krat za den.Pokial to nepomoze tak ublizit ani zhorsit ten caj to nemoze.Rastie aj taka rastlina vola sa ocianka a ta je cisto na oci ale to v septembri rastie,ta by tiez pomohla.

bibadlo
2. nov 2014

@bartaloska moj syn mal v piatich mesiacoch tiez tento problem. dostal asi 3x atb kvapky, nachvilu to pomohlo, ale po čase bol hnis a slzenie spat. nakoniec sme absolvovali prepichovanie slznych kanalikov. bola to chvilka a odvtedy je pokoj.

siska53
2. nov 2014

@janinah 2,5r. Mala ocka pozerane niekolkokrat a raz i po roku. Ale v januari ideme na prehliadku tu v 3.r.,tak si vyziadame aj ocne,aj maly tak bol.
Ona ani neskuli,maly trosku skulil ako babo obcas,no mal to ok.

safranca15
2. nov 2014

My sme to mali ked mala mala okolo pol roka a to mala uz akutny zapal spojiviek spravila 2x preplach kanalikov a odvtefy mame dobre a to vravela ze ak by sme prisli neskor uz by bolo neskoro a museli by ju operovat ☹

lilien1914
6. apr 2015

@pjana ahoj, teraz to ma moj syncek, tecie mu z nosa, ma cerven hrdielko a dostal antibiotikum....po dvoch dnoch sa mu to zlepsilo, ale teraz mu tecie lave ocko, taky zlty hnis, v noci sa mu viecka aj zalepia...moze to byt z tych soplikov? odsavam mu ich s odsavackou na vysavac ☹

katkak512
7. apr 2015

@lilien1914 Ahoj. My sme mali toto iste ked mala malinka 2 mesiace. Ochorela ( sopliky,kasle,horucky) a potom jej zacalo hnisat lave ocko. Dostali sme dake kvapky ale nepomohlo. Nakoniec sme skoncili v nemocnici so zapalom priedusiek a odtial nas poslali na ocne. Malej urobili preplach a o dva dni sme uz ani nevedeli ze jej hnisalo ocko. A tiez jej v noci tak zahnisalo, ze ho nemohla ani otvorit.

pjana
7. apr 2015

@lilien1914 My sme to prvy krat dostali az v 3 a pol rokoch a pravdepodobne to moze byt aj zo skolky - trenie ociek spinavymi ruckami. Ale urcite to ma suvis aj so soplíkmi. Uz sme to odvtedy mali este raz ale zabrala nam framykoinova mast do ociek, najlepsie na noc.