8 mesačnému dieťaťu slzí oko a tečie hnis
ahoj, moja dcéra má už 2 mesiace problémy s ľavým okom. Slzí jej a tečie niekedy žltý hnis.. chodíme k očnej ktorá nám najprv dala sulphacetamide kvapky ktoré vôbec nepomohli potom dala pamycon čo tiež nebolo bohvie čo ale za to lepšie to vyzeralo tak sme šli znova na kontrolu a teraz nám dala len ocuflash z čoho som totálne na nervy lebo je to horšie ako na začiatku o 20 dní sa máme vrátit na kontrolu a potom, že nam da niečo silné a ked ani to nepomoze tak treba ist na preplach...... ako to u vás prebiehalo ktoré ste mali tento istý problém? čo vám pomohlo? poradte uz som naozaj neštastná chcem aby to už mala chúďa moje v poriadku. Dakujem P.S.: ROZMÝŠĽAM NAD ZMENOU OČNÉHO LEKÁRA
choďte k detskej očnej lekárke na očné oddelenie do nemocnice /vyššie pracovisko/
@bartaloska Ahoj skus uvarit harmancekovy caj a takym vlaznym jej umyvat to ocko,aj viac krat za den.Pokial to nepomoze tak ublizit ani zhorsit ten caj to nemoze.Rastie aj taka rastlina vola sa ocianka a ta je cisto na oci ale to v septembri rastie,ta by tiez pomohla.
@bartaloska moj syn mal v piatich mesiacoch tiez tento problem. dostal asi 3x atb kvapky, nachvilu to pomohlo, ale po čase bol hnis a slzenie spat. nakoniec sme absolvovali prepichovanie slznych kanalikov. bola to chvilka a odvtedy je pokoj.
My sme to mali ked mala mala okolo pol roka a to mala uz akutny zapal spojiviek spravila 2x preplach kanalikov a odvtefy mame dobre a to vravela ze ak by sme prisli neskor uz by bolo neskoro a museli by ju operovat ☹
@pjana ahoj, teraz to ma moj syncek, tecie mu z nosa, ma cerven hrdielko a dostal antibiotikum....po dvoch dnoch sa mu to zlepsilo, ale teraz mu tecie lave ocko, taky zlty hnis, v noci sa mu viecka aj zalepia...moze to byt z tych soplikov? odsavam mu ich s odsavackou na vysavac ☹
@lilien1914 Ahoj. My sme mali toto iste ked mala malinka 2 mesiace. Ochorela ( sopliky,kasle,horucky) a potom jej zacalo hnisat lave ocko. Dostali sme dake kvapky ale nepomohlo. Nakoniec sme skoncili v nemocnici so zapalom priedusiek a odtial nas poslali na ocne. Malej urobili preplach a o dva dni sme uz ani nevedeli ze jej hnisalo ocko. A tiez jej v noci tak zahnisalo, ze ho nemohla ani otvorit.
@lilien1914 My sme to prvy krat dostali az v 3 a pol rokoch a pravdepodobne to moze byt aj zo skolky - trenie ociek spinavymi ruckami. Ale urcite to ma suvis aj so soplíkmi. Uz sme to odvtedy mali este raz ale zabrala nam framykoinova mast do ociek, najlepsie na noc.

@bartaloska nasej tiez casto slzilo,tak sme mali preplach kanalikov. Asi ako 5m. Po roku to robia pod narkozou.
A mali sme jej masirovat tie slzne kanaliky.
A vlastne doteraz ma to ocko velmi citlive a hlavne v lete na slnku jej slzi,aj ho stale zatvara..len zas slnecne mat velmi nechce.