8 mesačný synček má piatykrát antibiotiká

luciar260
23. jan 2014

ahojte mamičky napíšte kto ma podobný problém a tak často choré dietatko, ja uz neviem co mam robit aby som mu tu imunitu troska posilnila, od tretieho mesiaca sme chorý kazdý mesiac , davame probiotika pravidelne, a taktiez uz mesiac davame bio colostrum tekuté , vraj je to bomba na imunitu no neviem nam to zatial asi nepomohlo, je to drahe jak svina uz som fakt dufala ze toto nam pomoze lebo vsade som na to citala len same chvály .. a sup sme chorý znova a znova antibiotiká , prosim napiste , poradte... dakujem

lalinko2010
23. jan 2014

@luciar260 ahoj, prečo ho dopuješ s probiotikami, bio colostrumom????? na čo????? neposilníš imunitu, len stenšíš peňaženku a dáš zarobiť lekárňam.
šup s drobcom von za každého počasie, soplík+kašeľ - rieš ale nie antibiotikami, dôvod antibiotík? robené CRP? prečo antibiotiká? na základe čoho?

majka777
23. jan 2014

das jedny antib. a nastupis na kolotoc podavania antib. treba sa snazit prekonat choroby bez atb....a uvidis, upravi sa to...nasa mala bola zdrava az do nastupenia do skolky a tam sa to zacalo..atb., atb, atb....tak som si povedala dost...kolegynka mi poradila dobreho homeopata a ten nam neskutocne pomohol...nie kezdy tomu veri, ale komoske som ho tiez odporucila, stale sa tocila v chorobach, bala som povedat muzovi a homeopatovi (sarlatanovi - pritom je to vystudovany lekar)...nakoniec k nemu zacali chodit a nevedia si vynachvalit...treba prestat s atb....v strave to u takeho drobca asi nie je, pretoze ono je este moc malicke, na to, aby mu na imunitu skodila strava. drzim palce 😉

demo
23. jan 2014

@luciar260 zmen pediatru. Tolko antibiotik v takomto veku je vrazedne!!! Robi mu CRP? Vytery? Alebo kukne a od dveri predpise ATB???? Probiotika nevysadzuj. Po takychto sialenych liekoch ich bude nutne nutne potrebovat. Neodpustim si, ta vasa dr. musi byt uplne na hlavu. Nahlasila by som ju posudkovemu lekarovi vo vasej poistovni.

yanielka
23. jan 2014

@luciar260 nepises o ake choroby sa jedna, ale tolko antibiotik nemala ani nasa 6rocna dcera! to je velmi vela, ak sa naozaj jedna o sople a kasle nedavala by som antibiotika treba mu davat C,D vitamin ak je soplavy alebo kasle zozen si kapucinku, to je prirodne antibiotikum, neviem ako ti papa, ale zameraj sa aj na to, viac zeleniny, ovocia, a veru ja by som tiez uvazovala nad zmenou pediatra.........

demo
23. jan 2014

@luciar260 neviem ako jedava, ale aby si napravila skody, zameraj sa na zdravu stravu. T.j. ovocie, jablka a pod v cerstvom stave. Nie vyzivy kupovame. Denne var, vela zeleniny. Do rozmixovaneho ovocia slusaj postupne ako bude rast aj skoricu ceylonsku, kokosovy olej, rozmixovane semiacka slnecnicove. Kup lepicol pre deti. Bude potrebovat nielen probiotika ale aj mikrovlakninu na ich podporu. Ziadny cukor - kym je maly, nebude ho pytat. Cecko v rozumnych davkach a vit. D -- uplna nutnost. Vigantol davas? A v lete troska opalovat, nenatierat uv kremikmi. Ale nespalit samozrejme. Da sa dokopy, je maly a zivotaschopny. Len medaj aby mu znicila zdravie nejaka stara pediatra.

luciar260
autor
23. jan 2014

dakujem za vase nazori , no a jedna sa o zapal hrdla cize angina alebo zapal priedusiek... toto by sme asi bez atb nepreliecili... cize vzdy je to zapal .. nikdy nemame atb len tak ked je soplik alebo kasel... crp nemal robene ani raz a ani vyteri... neviem sama som bezradna

lucmarc
23. jan 2014

@luciar260 na tom CRP by som trvala, nemá ho lekárka v ambulancii?

luciar260
autor
23. jan 2014

@demo a ano vigantol davam.. dakujem za rady vsak davam vela ovocia aj zeleniny no skusim este viac

demo
23. jan 2014

@luciar260 dnes lekari nepredpisu atb bez crp. V kazdej ambulancii musi byt zariadenie na jeho meranie. Aj ta vasa ho ma. N

bocianka123
23. jan 2014

@luciar260 hm, ja neviem, ja by som ATB bez vyšetrenia CRP nedala... ale nemaj obavy, môj mladší syn bral počas prvých 3 mesiacov svojho života 9 druhov ATB... žiaľ, musel, hoci CRP mal negatívne. V nemocke sme strávili takmer celé prvé 3 mesiace jeho života, s menšími prestávkami... a teraz bude mať čoskoro 3 roky. Síce sa ATB nevyhne, ale už je to pomenej. Závisí od stavu. Lenže naša dr. nikdy zatiaľ o ATB nedala bez CRP vyšetrenia. Neboj sa, všetko sa raz otočí na dobré. Držte sa.

cairka
23. jan 2014

@luciar260 , aj moja staršia sa motala od 3 mesiacov v tomto kolotoči...Neboli to kašle a sople, ako sa tu píše, boli to zápaly pľúc a priedušiek...Od roka brala inhalačnú protiastmatickú liečbu, ale zlepšilo sa to až okolo 5 rokov, aj to to nie je úplne OK. V tej dobe sa jej definitívne rozbehla astma a kupodivu to pomohlo, pretože to, čo dovtedy mala 2týždňový zápal priedušiek, to si odksákala 2 dňovým astm. záchvatom a bolo dobre...Stále má imunitu horšiu ako rovesníci, ale tie choroby už majú ľahší priebeh...Každopádne sa pýtaj na imunológiu, je pekné podporovať imunitu, ak nejakú má, ak má tak mizerné hodnoty ako moja, tak sa môžeš postaviť aj na hlavu a nepomôžeš si bez liečby. Uznávam, že práve ATB nie sú tá najsprávnejšia, ale v tomto stave ti ani viac ovocia a zeleniny nepomôže

dobromila
23. jan 2014

@luciar260 angina je drvivou väčšinou vírusového pôvodu....CRP by bolo treba vyžiadať - uvažovala by som fakt nad zmenou lekára, lebo takýmto prístupom sa z kolotoča ATB asi tak skoro nedostanete ☹

demo
23. jan 2014

@dobromila angina je praveze bakterialneho povodu a naozaj je potrebne liecit ju atb. Len treba spravne diagnostikovat ci ide o anginu alebo o zapal nebakterialny.

luciar260
autor
23. jan 2014

@lalinko2010 chodievam sa vetrat von aj ked je chladno... aa atb na zaklade vysetrenia... a vzdy sme mali zapal , takze bez atb by hrozil zapal pluc ked sme mali zapal priedusiek ..

luciar260
autor
23. jan 2014

@demo nie nema asi taketo zariadenie, keby ze chcem crp tak sa krv musi posielat dalej na rozbor

najwa
23. jan 2014

Ako pisu ostatne, urcite zmenit doktorku, CRP je zaklad. Moj manzel ked bol maly, tak tiez cele detstvo stravil na antibiotikach a v 12 rokoch mu skolaboval imunitny system a bez prehanania mozem povedat, ze bol na pokraji smrti, kebyze sa nedostane do spravnych ruk, tak ho tu nemam. Nechcem ta tym strasit, iba ti povedat, ze treba vzfy overit, ci sa naozaj jedna o zapal a snaxit sa co najviac vyhybat atb.
Drzim palce

luciar260
autor
23. jan 2014

@bocianka123 dakujem vsak hadam pride lepsie rocne obdobie ako teraz a bude lepsie

bianca
23. jan 2014

@luciar260 v prvom rade netrepat do dietata plno hovadin z reklamy co ruinuju penazenku ale skocit napriklad za imunologom.V prvom rade by som ale radila zajst rodicom na vytery.Kludne sa moze stat ze jeden z vas je bacilonosic a dieta to citlivo vnima .Prajem hlavne aby ten kolotoc uz skoncil .

demo
23. jan 2014

@luciar260 pokial viem, je to zakonom dana nutnost. Da sa to vygooglit.

svadbaba
23. jan 2014

Chyba je ak lekarka nerobi CRP. Ak je opakovane chory, mala by mu lekarka robit vyter a nasadzovat ATB podla citlivosti. Probiotika by som davala aj kvoli ATB a hlavne zvysuju imunitu. Kolostrum a betaglukan su super veci na imunitu, len mesiac uzivania je malo na posudenie. Treba ich uzivat dlhodobo minimalne 3 mesiace, najlepsie pocas celej zimy. Homeopatiu by som neuzivala, nema v nej co ucinkovat. A ked nic nepomoze, treba to riesit s imunologickou...

janka2501
24. jan 2014

nasa mala hodnotu CRP menej ako 5, a zacinajuci zapal pluc, a dostala atb... len jej robili rtg a boli sme na pohotovosti...nie vzdy vyjde crp vysoke aby mohli dat atb... boli to jej prve atb..
nasa nema ziadne teploty a vzdy vyzera akoby jej nic nebolo 😀

ivana82
24. jan 2014

My sme pri prvom zapale priedusiek, ktory mal v 3 mesiacoch skoncili u alergo-imunologicky a je tam sledovany doteraz. Odvtedy ked ma akykolvek soplik a kasel viem, ze to skonci zapalom priedusiek, neviem preco, ked robime vsetko preto, aby to nestekalo na priedusky, jednoducho stecie. Svokra mi vravela, ze mm to mal take iste asi do troch rokov. V troch mesiacoch nam hrozila nemocnica, tak nam dali ventolin a ecobec, ktory mame davat zakazdym, ked bude obstrukcny, co zatial este odvtedy nebol, no nabeh mal. Teraz ma 1rok a 3 mesiace a mal antibiotika asi 3 krat. Nedavame ani probiotika, papa vela ovocia a zeleniny. CRP nam robia stale, ked je to potrebne a aj ked prideme na kontrolu, tak robi akontrolne.

babulka
24. jan 2014

Ja pridám ešte jednu radu, ale podľa mňa tú najdôleitejšiu - otužovať, otužovať, otužovať 😵

desszi
24. jan 2014

So vsetkou uctou k odbornikom, ale ked citam taketo prispevky, tak sa divim, ako moze niekto tvrdit, ze mam doverovat lekarovi, lebo on vie najlepsie. Takto by vedel liecit aj Janko z dzedziny. Naco ma dr. vysoku a titul? To ju neucili, ze existuje ster, vyter, odber biologickeho materialu, diferencialna diagnostika atd? Zrejme si pamata len to, aky bonus jej kvapne z predpisania nejakeho lieku !
@luciar260 velmi rychlo zmen lekara, bezdovodne nedavaj uz ziadne antibiotika, lebo tvoje dietatko ma uz imunitny system crievka uplne zniceny!!! ziadaj stery, vytery, citlivost na antibiotika....kym je taketo chorlave, neockovat!!! ockovanie dalej likviduje crevnu mikrofloru.
Upravit stravu - kym je chorlavy vynechat mlieko, lepok, cukor, nasadit vitamin C a vitamin D vo vysokych davkach, rakytnikovy olej, probiotika a co najprirodzenejsiu stravu.

lubbie
24. jan 2014

Ahoj, pozeram, ze si z Namestova, tam nebude take lahke menit lekarku, ako ti tu vsetci radia. Moj maly mal zapal priedušiek v 3 mesiacoch, dostal atb., ale doktorka nas hned posielala do nemocnice, lebo mu piskalo na prieduskach. V nemocnici dostal inhalacnu kuru Ventolin, Ecobec (kortikoidy), davali to tam tusim vsetkym detom, co kaslali + ambrobene tiez inhalacne. Boli sme tam dva tyzdne. Od vtedy nic, ziadne priedusky, len raz angina ked mal 1,5 roka a mozno 4 x nadcha. Nebrali sme nic na posilovanie imunity, pri tak malych detoch je to zbytocne, len som ho kojila do 1,2 roka a samozrejme vela zeleninky a ovocia. Ked ma casto zapaly priedusiek a pluc, bude to s najvacsou pravdepodobnostou alergia, ktora moze vyustit do astmy. Preto sa okamzite pytaj s malym na alergologiu/imunologiu. Byva s tym casto spojena znizena imunita. Aj mojmu malemu zistili z krvi znizenu imunitu a nabeh na alergiu, ale len male odchylky. Tak ako radili baby, davat D-vitamin a ak mozes, chodte k moru, to pomaha. Zvlhcovat vzduch v miestnosti kde je, vysadit cukor a aj umele mieko. Najlepsie ak ho kojis....Ked nie, skus aspon na cas rastlinne mlieka. Nam dost pomohol homeopat, prip. ludovy liecitel, pretoze tu ocividne klasicka medicina zlyhava. Drzim palce, nech sa z toho dostanete! Lub

piacere
24. jan 2014

@luciar260 pokiaľ dieťaťu neurobí crp alebo výter, tak je to vlastne vždy podávanie antibiotík "len tak"... poviem ti našu skúsenosť. Synátor - štvormesačný chrčal (hlieny), potom mi začal dosť škaredo kašľať (boli sme v tom čase doma všetci chorí, tak sa to medzi nami akosi točilo). Blížil sa víkend a keďže som nechcel ísť s malým na pohotovosť, zašli sme k našej pedine. Samozrejme mala dovolenku a zastupovala ju staršia lekárka. Malého popočúvala, pozrela mu paličkou do hrdla a švacla na recept antibiotiká. Bez crp, bez výterov, bez dôvodu... malinký nemal teploty, jesť mu chutilo, hlieny z nosíka netiekli, len proste kašľal.... Nedalo mi to, keďže malinký je dojčený a prišlo mi šialené dať mu v štyroch mesiacoch atb na základe paličky v hrdle, tak som písala mail našej pedine. Odpísala mi hneď, že pokiaľ nemá teploty, chutí mu jesť, mám s atb počkať, dávať len sirup na kašeľ (tá zastupujúca mu naordinovala na kašeľ a hlieny polku lekárne, na čo sa moja pedina zhrozila, že to určite nemám takto kombinovať, lebo ho to ešte viac zahlieni...).... po víkende sme sa šli ukázať našej lekárke (malému sa cez víkend kašeľ výrazne zlepšil, teplota nevystúpila). Lekárka ho vyšetrila - dýchanie čisté, hrdielko čisté, chrčanie ustúpilo, teda žiaden dôvod na antibiotiká.... Sú tomu už tri týždne, odvtedy raz nezakašľal, teda nevracia sa to, bola to viróza....
Nedôveruj lekárke na 100% a nedávaj dieťatku toľko antibiotík bez adekvátnych vyšetrení. Mamička nado mnou píše, že vo vašom meste je ťažké zmeniť pediatra. Ak máš možnosť (dostupné auto, pomocného manžela), tak by som možno uvažovala o pedine aj v susednom meste, pretože takto dieťatku toľkými atb totálne zničíš imunitu).

Ešte mi napadá jedna skúsenosť.... starší synátor mal inú pediatričku ako tento mladší a tá mu švacla atb na šiestu chorobu (ja som o nej vtedy ešte nevedela, tak som mu hlúpo atb dávala...), po ústupe teplôt prišiel výsev po tele (typické pre šiestu chorobu) a lekárka skonštatovala, že má na dané atb alergiu.... bez komentára...

beatricer
24. jan 2014

Väčšina z vás píše, že to začalo zhruba 3 mesiacoch. nebolo to následne do určitých dní po očkovaní? Úplne súhlasím s @desszi. To čo máš za lekárku? hneď meň, to nie je normálny prístup. K tomu vit. D okamžite vysadiť ten vigantol, je to len bordel a zohnať déčko od jamiens alebo swanson. Tú črevnú mikroflóru treba dať na poriadok lebo inak bude neustále chorý. Skús dávať klasické jogurty, a trochu kyslej smotany zmiešané s trochou medou ale nie z obchodu...možno ma tu teraz niekto ukameňuje, že med veď je malý, ale trošku mu neuškodí a med má zázračné účinky. A keď bude väčší pridaj aj škoricu. A naozaj pokiaľ nebude o.k nedávať očkovať, nech mudr. hovorí čo chce aspoň to posúvaj!!!! Moji keď sú chorí dávam koloidné striebro je to ako atb. A sirupy na kašel varím, nekupujem.

luciar260
autor
24. jan 2014

dakujem vam velmi pekne za vsetky prispevky, ak ma est niekto podobnu skusenost piste , budem len rada

slava76
25. jan 2014

ahoj.. my sme tiež často chorí, ale antibiotiká nám lekárka predpíše len vtedy ak je CRP vysoké ináč nie.. ak pôjdete stále si pýtaj aby ste išli na CRP lebo malému z antibiotikami zničíš organizmus... mne maličká brala si 4 krát do 1 roka ale fakt musela, ale to tak že nam prepdísala s tým že ak bude až príliš zle, hoci CRP bolo vyššie ale vždy sme čakali a skôr sirupmi sme ju liečili...

silviami
25. jan 2014

@luciar260
@demo
Neviem ako je to so zákonom o prístroji na CRP, ale naša ho tiež nemá. Už som sa jej na to pýtala, a z rozhovoru vyplynulo, že ho neuznáva a ako som pochopila, ak by ho aj mala, pravdepodobne by ho nepoužila. Ale je pravda, že malému minule poslala krv na rozbor a čakala na crp a potom mi volala, či dať atb alebo nie. Ja ak mám pochybnosti, tak chodím na pohotovosť, kde CRP vždy urobia, už sa mi stalo, že dr. predpísala antibiotiká a nebolo ich treba, ale stalo sa mi aj naopak, dr. že viróza, na pohotovosti crp negatívne, moč negatívny a na rtg obojstranný zápal pľúc ako hrom. Inak my sme mali zápal obličiek v 6. týždni čo znamenalo 7týždňov antibiotík, vždy sme s tým dávali probiotiká biogaia, niekedy sa to inak riešiť nedá, lepšie atb ako zjazvené obličky a chronický zápal.