icon

8 mesačný synček má piatykrát antibiotiká

luciar260
23. jan 2014

ahojte mamičky napíšte kto ma podobný problém a tak často choré dietatko, ja uz neviem co mam robit aby som mu tu imunitu troska posilnila, od tretieho mesiaca sme chorý kazdý mesiac , davame probiotika pravidelne, a taktiez uz mesiac davame bio colostrum tekuté , vraj je to bomba na imunitu no neviem nam to zatial asi nepomohlo, je to drahe jak svina uz som fakt dufala ze toto nam pomoze lebo vsade som na to citala len same chvály .. a sup sme chorý znova a znova antibiotiká , prosim napiste , poradte... dakujem

silviami
25. jan 2014

@beatricer môžem Ťa poprosiť o recept na sirup na kašeľ. Malá už dva týždne kašle, ako si ľahne tak záchvatovito, všetky výsledky z krvy aj výtery sú v poriadku, tak jej nemám nič dávať, rada by som skúsila niečo domáce.

aristka
25. jan 2014

@silviami crp vyš.sa v špitáloch opakuje aj niekoľkorát denne ,to ,že niekto ho spraví na začiatku klin.príznakov a vyjde crp nízke ,neznamená ,že nejde o bakter.inf...do večera alebo do druhého dňa to crp vyskočí...nie je to úplne smerodajný údaj na začiatku ochor...tak ako je to tu prezentované...

aristka
25. jan 2014

niekto z vás bude asi bacilonosič alebo malinké chytilo bacila ...rp ak je angína je zbytočné pichať angínu rozozná aj neznalý a tá sa inak nevylieči ako atb inak hrozia veľké komplikácie ako peritonzilátny abces ,môže sadnúť na srdiečko alebo obličky ...ak sa to bude opakovať pred podaním určite ster na kultiváciu z tonzíl a aj z nosa ,atb treba lebo na smerodajný údaj sa čaká aj 3 dni ...a dieťa ak budeš slniť určite natieraj s faktrom ...a ak na nič neprídete tj z výsledku smer imunológ...

aristka
25. jan 2014

@luciar260 príspevok hore..

ikika
25. jan 2014

@silviami uf, to ako bolo mozne, ze CRP negativne a obojstranny zapal pluc? Aj Ti to nejak vysvetlili, prosim Ta? 😨 😖

Ak mozem, ja robievam cibulovy sirup na kasel tak, ze osupem 2 velke cibule (kludne viac), nakrajam nadrobno, dam do zavaraninoveho pohara, na kazdu cibulu dam 2 PL trstinoveho cukru a dam do chladnicky... pusti to stavu a tu potom pouzivame kolkokrat denne chceme... nabuduce skusim spravit s javorovym sirupom, predsalen lepsie ako cukor (aj ked radsej trstinovy, ako biely)... 🙂
Ak mozete med, tak daj namiesto cukru med, obsahuje dalsie prospesne a protizapalove latky okrem toho, ze spravi lepsiu chut cibuli... 😉

@luciar260 drzim palce, aby sa vam polepsilo!!! 😔 🙂
Uf, to uz je fakt vela, aby bral maly 5x atb. v priebehu tak kratkej doby... kazdopadne, ked ma cervene hrdlo a chcu mu dat atb., ziadaj CRP a vytery, nech sa vie, ktora potvora mu tam sarapati... 😕
To aby ho dopovala antibiotikami a ani nevie, co mu sposobuje problemy, tak to je absolutna neprofesionalita... 😠 😖

babulka82
25. jan 2014

@luciar260 no my sme po tyždni antibiotik skončili v nemocnici so zapalom pluc kde to do neho pchali ešte dalšie 2 tyždne,čiže dokopy 3 tydžne!!! O 2 tyždne na to mi volala dokina že nas chce vidiet,maly trošku kašlal a vraj mu zistili nejaky bacil tak dalšie ATB. A som si povedala dost !!! Ved to je k ničomu tolko liekov.
Navštivili sme u nas jedno centrum vola sa to bioharmonia. a tam chodime na terapie,tie antibiotika nam vyslovene zakazali ,vraj maly ma virusove ochorenie takže by nezabrali.A bolo nam povedane že aj na virusovy zapal pluc su antibiotika k ničomu a nezaberu.

aristka
25. jan 2014

@babulka82 nejak nechápem tak mal bacila ,čo je baktéria alebo vírus ..lebo to je markantný rozdieľ ...plus po atb asi zabrali a možno zbytočne pcháš niekam peniaze ...

babulka82
25. jan 2014

@desszi mne naposledy doktorka povedala že mu už konečne tie ATB zabrali (ja som mu ich ani nedala ) 😀 a v ustach mal take fliačky ako žabu a povedala že to ma tiež z tych "ATB" ,skoro som odpadla 😀 Neviem ako by sa zatvarila keby jej poviem že to ani neuživa.

aristka
25. jan 2014

@babulka82 pozor netrpí tvoje dieťa mykózou ,aj tá môže spôsobiť pneumóniu ,plus povlaky v ústach...no neviem ....

babulka82
25. jan 2014

@aristka to kde ja pcham peniaze je moj problem a tie ATB mu nezabrali čo mal v nemocke,preto mu boli určene ine ,boli mu zistene chlamydie.

babulka82
25. jan 2014

@aristka to by mala mudra pani pediatrička zistit ja niesom lekar,či ma mykozu alebo nie.

aristka
25. jan 2014

@babulka82 a chlamýdie sú čo ...to je prúser ako hovado a veľký problém a ak sa drobcovi roznesú po orgánoch teš sa ...tam by som nehazardovala ...možno máš pocit ,že zaberá a dúfaj ,ale aby si sa neukvapila ....na mykózu ,čo sú chlamýdie ,z toho bol určite aj zápaľ pľúc sa dávajú antimykotiká a to je rozdieľ...takže veľa zdaru a úspešnosť v experimentovaní na svojom drobcovi ..ja poznám prípad ,kedy pac.zomrel na pľúcnu chlamýdiu ....

babulka82
25. jan 2014

@aristka ja viem čo su chlamydie ,nemusiš ma strašit a do toho centra čo chodime tam je tiež lekar a velmi nam pomohol,pani doktorka nas velmi pochvalila že zazrakom sa nam polepšilo .Asi vieme čim 🙂

silviami
25. jan 2014

@ikika nevysvetlili, dr. na pohotovosti povedala poďte sa pozrieť na ten rtg, toto tu nemá čo robiť. Keď som sa spýtala na to crp, tak povedala, že to sa stáva. Naša dr. zase tvrdí, že aj tak išlo o virózu, že museli mať pokazený rtg. Ja nie som až taká zbehnutá, ale malá mala vtedy 7 dní horúčku 38-39, dávala som jej každých 6 hodín nurofen, preto sme išli aj na pohotovoť, že to už dlho trvalo a bol víkend a to bol už posledný nurofen, po tej dávke už teplotu nedostala. Či by sa to už upravilo samé aj bez antibiotík ja neviem. Inak ona vôbec nekašľala, žiaden sopel, len mala 7dní dosť vysoké teploty.

Inak aj syn mal zápal obličiek atypický. Behom troch dní som mu namerala občas vyššiu teplotu, tak do 38,5, ktorá mu samovoľne klesla. Aj v nemocnici sa čudovali, aký je čulý, pekne jedol, cikal,nemal teplotu. Vraj pri hodnotách, čo mal, deti mávajú vysoké teploty a plačú, lebo ide o veľkú bolesť. Ani sme presne nevedeli odkedy to mal, lebo vtedy bolo veľmi teplo a ja som si zo začiatku myslela, že som ho jednoducho prehriala. Aj nás vtedy po 5. dňoch pustili z nemocnice domov, usúdili že už netreba atb intravenózne, že stačí ich brať normálne. Dr. vravela, že bežne dávajú pri tejto diagnóze atb do žili 10 dní. Doktorka v nemocnici povedala, že musí mať super imunitu buď on alebo odomňa, keďže vtedy mal len 6 týždňov.

aristka
25. jan 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu je o tom diskusia....
@babulka82 vieš ono dr.postupovala dobre a zistila čo trápi tvoje dieťa ,takže takéto očierňovanie nie je namieste a možno tvoje dieťa sa vyliečilo po dávkach liekov a zásluhu má niekto iný ..nie nejaké centrum...takže sme dospeli k nejakému konsenzu... 😉

beatricer
25. jan 2014

@silviami http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18850, mne sa osvedčil tento tymiánový sirup, občas som to varila aj s cibuľou. Keď sa mi dcérka v noci dusila dávala som aj k tomu stoptusin kvapky

babulka82
25. jan 2014

@aristka typicky zdravotak 😀 pani doktorka nevedela vobec čo mu je neurobila vyter,CRP,ani rentgen a syn už len chrčal a nie dychal.Toto je spravny postup podla teba? Tie lieky mu nepomohli čo užival to mi aj pediatrička povedala.

kinna
Odpoveď bola odstránená
aristka
25. jan 2014

@babulka82 a odkiaľ zistila ,že má chlamýdie ...

babulka82
25. jan 2014

@aristka a to centrum pomohlo vela ludom a nam vela krat ,chodi tam xy ludi a babatiek ,myslim že keby to nepomahalo tak tam nechodi tolko ludi a neni to o placebo efekte lebo to si tie babatinka asi tažko vsugeruju že im niečo (ničovate) pomaha.

babulka82
25. jan 2014

@aristka to mu zistili v nemocke až a vraj to mame dat preliečit keby to robilo problemy ,inak netreba.

aristka
25. jan 2014

@babulka82 ja ti to neberiem ,keď máš pocit,že vám to pomáha ...len odkiaľ dr.zistila tie chlamýdie ...a kto vás odporučil do špitála...

nikusssik
25. jan 2014

@kinna kozie mliečko pije od koľkých mesiacov? ja by som našej tiež chcela dávať, ale má len 10 mesiacov...úplne ste nahradili umelé mlieko kozím? moja malá mala raz obštrukčnu bronchitidu a odvtedy som ako na ihlách...

aristka
25. jan 2014

@babulka82 takže zo spúta ,asi po inhaláciach ....no dúfaj ,že ste sa toho zbavili ...

babulka82
25. jan 2014

@aristka ja som doktorke našej velmi verila ☹ ale uplne ma sklamala strašne v tomto.Až zastupujuca doktorka na kontrole nas poslala do nemocky lebo malinky už len chrčal ,nechapem načo ta naša čakala.Cele vianoce sme boli v nemocke. 😢

silviami
25. jan 2014

@ikika
@beatricer

dakujem za recepty. Vyskúšam. Ten stoptussin dávame, ale vraj ho mám používať opatrne, že to iba tlmí a kašel je obranná reakcia ...

kinna
Odpoveď bola odstránená
aristka
25. jan 2014

@babulka82 no amen ...užili ste si ..inak pozrela som si ,že sa dávajú na to makrolidové atb ...no dúfaj ,že bude to ok...lebo je to fakt hnusoba ...

veriaca
25. jan 2014

nečítala som všetky odpovede- môj problém bol obdobný...treba si vydupať testy na potravinové alergie...u nás sa ukázalo na mlieko a hned to bolo iba pár krát za rok
väčšinou znižujú imunitu potraviny, ktoré prijíma
a nedaj sa odradiť, že imuno profil sa vyvíja až do 4 roka...ale on je chorý dnes aj zajtra
je to boj s lekármi, držím palce

jlp
25. jan 2014

za kazdeho pocasia - aj teraz ked teplomer ukazuje minus 12 treba ist vonku aspon na pol hodiny - mne maly od narodenia do 7 mesiacov spal vonku v kociku a to boli aj mrazi - 20 (mal 3 mesiace) a ATB sme este nemali. Otuzovat ho treba - vetrat miestnost do ktorej ide hajat na 18 stupnov a pokojne pokial nie je vonku minus, tak nechat okno na mikrovetranie aj po celu noc - pozor, aby na neho nefukalo!!! Kupat pokojne aj kazdy den a zakoncit kupel vlaznou vodou, 2x do tyzdna umyt aj hlavicku - staci cistou vodou. Odporucam baby plavanie a neprehrievat ho zbytocne, skusit teplotu na zatylku - ruky niesu smerodajne - rukavicky vonku davat len ked ma velmi studene ruky - nech aj trosku pomrzne, ved sa mu nic nestane. Teda OTUZOVANIE funguje na 100%