8 mesačný synček má piatykrát antibiotiká
ahojte mamičky napíšte kto ma podobný problém a tak často choré dietatko, ja uz neviem co mam robit aby som mu tu imunitu troska posilnila, od tretieho mesiaca sme chorý kazdý mesiac , davame probiotika pravidelne, a taktiez uz mesiac davame bio colostrum tekuté , vraj je to bomba na imunitu no neviem nam to zatial asi nepomohlo, je to drahe jak svina uz som fakt dufala ze toto nam pomoze lebo vsade som na to citala len same chvály .. a sup sme chorý znova a znova antibiotiká , prosim napiste , poradte... dakujem
@slavkaadusko no vet toto a ano pocula som o nom.. lenze neberie vraj ma plno ...a ja som z rabce takze nas uz vobec nie... no na imunologiu nas zatial nevypisal v utorok idem na odberi k stranakovi , asi tiez k tej siposovej ale ze aj tvrdosine je nejaka dobra olexova ci akaa.. tak sa rozhodnem este.. no tak to super ze sa vam polepsilo.. vsak hadam aj nas to nejako prejde.. aa ako dlho ti je uz bez ATB???
@demo sem tam myslim ze ked je cez zimu pekne... ked nieje sychravo , inak chodime kazdy den... a niekedy sa mi fakt neda mam dve deti , rano mi ich treba dat do poriadku nachystat ranajky .. kym sa z toho vymoceme tak je aj pol jedenastej a to mi uz maly chodi spinkat .., spi cca do jednej druhej... potom napapat ak je pekne prechadzka a zas o 4 tej spat.. a potom je uz von tma.. takzee
@slavkaadusko a este sa chcem opytat ak mozem ty si teraz pri kom?? a kolko tima teraz malicky...?? kolko krat ti bral ATB??
skus sa spytat lekarky ci by vas neposlala na imunologiu, mozno ma znizenu imunitu, ako ked ma tak 1-2 krat do roka antibiotika, tak ok, to s ada zvladnut, ale takto casto, to je teda moc...
@luciar260 ja aj sestra sme chodili k olexovej,ale ona neni dobra povie ti ze mas alergiu na vsetko,ze nemozes nic jest a predpisuje najdrahsie lieky.ale este v trstenej je dobra kolejkova.bral do 5 mesiacov atb a to 4 krat,potom som odisla od strnaka a od vtedy nebral uz vobec,teraz bude mat 11 mesiacov.ja teraz chodim do veseleho k matusakovej ale zevraj od noveho roka ordinuje uz aj v namestove,ale neviem co je na tom pravda.je strasne dobra a aj namdost pomohla.
t
@slavkaadusko tak to riadne super sa vam polepsilo ...len tak dalej 🙂 🙂
takze vysledky nam dopadli tak ze vsetko v poriadku dokonca aj testy na imunitu dopadli dobre imunita dobra vsetky protilatky ma v normalnej hodnote... takze zaver znie ze bud mame doma bacilonosica alebo je nespravnej chvili na nespravnom mieste 🙂 cize to vzdy od niekoho choreho nachyta... tak je pravda ze aj ja som bola minule 2x chora som tiez mala ATB aj manzel prisiel raz z prace s kaslom.. a aj starsi syncek Branko bol minule chory... hadam sa nam to skoro polepsi a dalsie ATB tak skoro brat nebudeme
@luciar260 super, cize vam ani neponukli ziadny zazrak na posilnenie imunity. Ak by sa vam stav nezlepsoval ani vdaka zdravej zivotosprave (D, C, probiotika a vlakniny), vyskusaj poriesit to mlieko. A co sa bacilonosicstva tyka, to je uplne mpzne, len na potvrdenie tejto teorie by bolo potrebne poznat vysledky vyterov celej rodiny. Drzte sa 🙂
este by ma zaujimalo, ci sa k tomu mnozstvu ATB imunolog aj nejako vyjadril
@demo dakujem... no ano probiotika davam pravidelne aj to tekute colostrum.. je to financne riadne drahe kura na 2 tyzdne stoji 32 eur... lebo po otvoreni sa to nesmie dlhsie skladovat ako 2 tyzdne kedze je to bio bez chemie.. ale tak ak nam to ma pomoct tak som do toho ochotna investovat.. a mimochodom my sme na imunologii neboli neposlal nas tam zatial povedal ze urobime odbery vysledky a potom sa uvidi... pytala som sa nech nas posle no tvrdil ze zatial netreba ze on nam porobi vysledky takze tak...
Ahojte, nedá mi sem neprispievať ako bojovníkovi proti babušeniu detí, ktoré mám možnosť vidieť okolo seba, ja som svoju dcérku sa snažila troška otužovať už ako bábeno, neobliekala som ju príliš teplo, aby nebola priehriata, zadoček som jej umyla vždy skôr vlažnou až studenšou vodou, ked ostatné deti už mali tepláky a mikiny ona mala ešte kráťase a tričko ked bola teplejšia jeseň.
A viete čo som nikdy nerobila? Neseparovala som ju od detí, ktoré boli choré a vyskytli sa v jej blízkosti, nech sa jej organizmus naučí vysporiadať sa s tým. Ked začala chodiť dovolila som jej chytať špinavé veci, nebola som háklivá, rúčky sme si umyli ked sme sa vrátili domov.
Do škôlky mi malá nastúpila ako 2,5 ročná a za celú dobu bola chorá len 2 x a aj to len bežný vyróza, z ktorej sa dostala veľmi rýchlo. Ja sa nechcem chváliť, len chcem poradiť, a že najhoršie je príliš obliekať deti, ked sa prehrieva ich organizmus, potia sa....to je najhoršie. Píšem to preto, lebo to vidím okolo seba, ako chodia deti naobliekané.
NEBABUŠTE DETI 😉
Ahojte,
K tej Imunite, moje tri deti boli kojené všetky len mesiac(bohužiaľ), ale po mesiaci dostavali do sunaru po ochladeni za lyžičku medu(od dobrého včelára) a v piatom mesiaci sme nabiehali postupne na ovocnu šťavu zo suroveho ovocia a mrkvy(prefiltrovana cez vreckovku). Šťava tvorila vždy potom jedno jedlo, desiatu alebo olovrant. Druhu už tvorilo neskor narajbane jablko s piškotami, banán ... Do šťavy zvlašť ktorá rýchlo oxiduje(hnedne) je možne pridať male množstvo vitaminu C. My sme použivali hlavne jablka zo zahrady, hrozno zo zahrady, mrkvu a neskor aj pomaranč a ine drobne ovocie zo zahrady. Pozor treba davať pozor na čistotu(ošupať,dokonale umyť) a zrelosť a chuť, musí byť bezchybné, bacha hlavne na plesne a kyslosť.
Napr. hrozno keď vytlačiťe len z tretiny je sladšie ako keď vytlačíte aj šupky. Koncentrovanejšie šťavy (napr. čierne ribajzlie) je možne riediť prevarenou ochladenou vodou a osladiť medom. Deti nemali nikdy problemy s imunitou, prve antibiotika brali možno v 2-3 roku po narodeni. Ovocie a mrkvova šťava im chutila a vždy sa na to tešili.
Ak nemate na to čas, existuju aj nechutnejšie preparaty na posilnenie imunity(napr.chlorella a pod.)
S pozdravom Vela zdravia
@farmarik ano medikom sladime aj my od malicka... a taktiez sme uz od piateho mesiaca zacali s prikrmami, domaca jablkova vyziva, postruhane domace jablko s domacou mrkvou... a mame odstavovac takze odstavujeme skoro vsetko.. takze myslim ze stravu ma malicky dost pestru a vytaminovu a tiez polievky takmer kazdy den bud zeleninova alebo slepaci vyvar ... chlorelu som tiez par dni davala drvila som ju a davala s troskou caju...no priznam sa nemala som nervy na tie hrudky kedze tie tablety je problem uplne rozrdvit maleho z toho natahovalo...takze z pripravkov na imunitu davame teraz probiotika a bio colostrum ...a dakujem za rady 🙂
neviem ci ta to povzbudi, ale moj najstarsi syn Tomasko do roka jedol 10 krat..stale sme boli na antibiotikach...dnes ma 9 ...a od roka...do dnesneho dna..klop,klop,klop..jedol len 2 krat....a to asi ked mal 4...a 6 rokov....
@luciar260 vy zijete na dedine? pozeram ze mate vsetko domace - to je super. na chlorellu sa teda pokojne vykasli, zbytocne vyhadzovat peniaze za nieco suche a vylisovane. Nastuduj si na webe, ktore mlade jarne listky su jedle (napr. pupava, mlada zihlava a plno inych veci), doma to rozmixuj s troskou vody a primiesaj do tych stiav co vyrabas.
ano na dedine.. da sa povedat ze okrem exotickych veci vsetko pestujeme v zahrade...
Takze musim reagovat aj ja, crp nie je vzdy smerodajne, resp. Nizke nie vzdy znamena vírus, lebo dieta musi byt chore resp. V horuckach aspon 3 dni, moje deti mali crp zvysene len raz. A to brali atb 11 x a maju 18 m, imunita ok, ale starsi bracek ju ma velmi znizenu, tak nam vsetko nosi, nasa pedina robi vzdy stery z nosa a hrdla, vzdy um vysla bakteria a crp Mali nizke...co sa tyka otuzovania pekne reci a aj kus pravdy, ale moj najstarsi syn bral atb 2 x a to ma 8 rokov, mladsi cista katastrofa, imunita sa zhorsuje podla vysledkov, teraz sme nasadili arkodefense kids popri imunore na odporucanie imunologa a od okt.doteraz sme atb nemali...neviem ci len zhoda okolnosti alebo fakt zabera...syn je Von denne min. hodinu aj ked je chory, teda bez teplot, ale nevidim zeby mu to pomahalo...co sa tyka zapalu pluc, je na 90% virusovy u deti atb sa podavaju ako prevencia aby nesadla na oslabene tkanivo bakteria..co sa tyka chorob presla som si vela, min. Rok sms boli Max. 2 tyzdne zdravi, bez atb...pedina zufala, imunolog detto, a imunita u dvojek je ok, ze si len tvoria obranu, snad nam bude lepsie, lebo srobarov ustav nas neminie, este doplnim, ze zijem v tatrach na vidieku, pestujem zeleninu ovocie, maso prevazne domaci chov, na oblecku, obuvi nesetrim, kupujem len kvalitne veci, non stop vsetko doma dezinfikujem, ked niekto ochorie tak mi povedzte co robim zle...
non stop všetko dezinfikujem ....možno to je zle, už len to používanie chémie ma dosť desí, skús toľko nedezinfikovať, len bežné čistenie a skôr octom, alebo nejakými prírodnými či ekologickými produktami a nepreháňaj to, všetkého veľa škodí. Len bežné upratovanie, domácnosť nie je laboratórium. 😉
...ja mám flašu jedného čistiaceho produktu už asi tretím rokom, ja pridám do vody len tak že 1-2 krát opláchnem vršok, aj do prania dávam málo prášku, aviváž len niekedy proti elektrizovaniu, neznášam silné zápachy čistidiel a práškov a ostatných chemikálii a veľmi veľa VETRÁM, dcérka časti spí pri otvorenej vetračke, do veku 3 rokov sme bývali inde, kde som na noc vypínala radiaátor a budili sme sa do teploty cca 15-16 stupňov, myslím v zime. Švagrinná naopak nevypínali kúreniu, fuj tí mali teplo ako v saune....
A dcérka mi nebývala chorá, ani ja a neviem čo sú to zelené či iné sople, to nikdy nemala
Jednoducho studenší odchov 😀

@luciar260 mam lekara na druhej strane mesta trva mi tam cesta cca 30 min. Takze cestovat aj do inej dediny pre dobreho lekara preco nie