icon

8 ročná dcérka mi "nevonia"

25. mar 2022

Dobre ráno rada by som sa poradila. Mam 8 ročnú dcéru je síce problemova povaha ale učí sa dobre. Je naozaj krásne dievčatko a ľúbim ju len problém je v tom ze mi nevonia. Nehovorím že smrdí. Umyva sa a nemá zdravotné problémy. Hlavne teda jej vlasy sú zvláštne. Hneď po umytí necítiť žiaden sampon vôňa spreja kondicionéra masky hocicoho sa vsiakne a aj keď sú umyté čerstvo a vidno to tak to necítiť. Kremuje sa ale akoby sa na nej neudržala žiadna vôňa ničoho. Snažím sa chcem ju mojkat objímať viac ale toto ma neskutočne ruší. Nie je to smrad ale nevonia mi to. Môže toto rýchle vstrebanie vôní signalizovať nejaký problém?

katarinka289
25. mar 2022

@stvura a to je chyba riaditela,ze to dovoli.U nas je na ZŠ zakaz farebnych chemlonovych priceskov,gelovych nechtov,melirov..
Su to este deti,maju na take paradenie cas.Nechapem,co je to za dobu,ze aj rodicia dovolia

xeniagb
25. mar 2022

@pribinak tiež mi to príde skoré 🤷‍♀️

vanilka83
25. mar 2022

Ja už roky žijem bez vôní...teda nepoužívam spŕch.gely,avivaze,parfumy,periem len v eko práškoch bez vôní,mydlo na ruky pouzivam len prírodné s levandulovym olejom....a keď prídem na návštevu ku mojej mame mňa to veľmi naopak ruší ,že jej obliečky tak príšerne silno voňajú, že používa komerčné mydla na ruky strašne voňavé, že keď si niečo chcem u nej preprat musím si kúpiť ku nej detský práci prášok, lebo tie jej šialené voňavé ariely ma znervoznuju,ona ma este aj toaletaky a jar privonane...nepoužívam ani dezodoranty, stačí keď je človek umytý a čistý predsa a dieťa som v živote nešamponovala a neumývala gélmi ani jedno keď som potrebovala nakremovat jedine mliekom bez vône a moje deti mi vždy vonali čistotou tou krásne babätkovou a nie ala Johnson &Johnson aj pracie prášky detské len bez vône.Urcite to nie je zdravotný problém mozno skôr dospieva a jednoducho sa jej už menia hormóny žľazy.

markus1
Odpoveď bola odstránená
beata_k
25. mar 2022

@vanilka83 Telo a vlasy iba cistou vodou?

petrofka
25. mar 2022

jezis maria.. Je to tak biologicky dane. Vlastne deti vam musia zacat smrdiet. Takisto vy im prestanete voňať. Lebo máte rovnaké gény a sexualne sa musíte odpudzovat. Zas váš partner vám musí voňať aj spotený. Vtedy ste nasli niekoho, kto má v génoch to, čo vy nie. A tak splodite úžasné dieťa 🙂 s rozmanitym genomom a vyššou šancou na dosť dobrú imunitu. Dnes majú dievcata coraz castejsie menzes uz na prvom stupni a teda aj hormony sa prebudzaju skor.

tianna
25. mar 2022

@markus1 🤣 jasné najprv sa umyje 😬🤣

luizina
25. mar 2022

@petrofka super vysvetlene 👍👍👍. Aj mne prestala dcera v urcitom veku vonat tak babatkovsky, ale zas ani mi nikdy nesmrdela, stale sa mi paci jej osobna vona a ona mi casto povie, ze stale citi taku maminkovsku vonu zo mna a ze nikdy som jej ani ja nesmrdela.

veronika2405
25. mar 2022

Aj ja mám 8ročného syna.. Samozrejme, že každý z nás má iný zápach... Je to prírodou tak dané. Možno by som hľadala v sebe chybu, veď je to ešte dieťa.. Mám doma ešte 16ročného športovca a rad si dá cibuľu a cesnak.. Po tomto by ste povedali, že vám dieťa nevonia.. A to myslím doslovne.. Treba sa naučiť s tým žiť. Keď vám to nikto iný nepovie, ani sa tým nezapodievajte.. Ale ak Vám to naozaj tak vadí, poraďte sa s lekárom.

veronicka1901
25. mar 2022

@stvura my máme presne to isté, dcéra bude mať v novembri 11. Nenormálne sa jej začali mastit vlasy, aj sa poti. Kúpila som prírodný deodorant, tak bude musieť začať používať už.

ballenka
25. mar 2022

Mme zacali deti smrdiet, respektive ich nohy, tak veľmi, že sme si urobili čerstvé bábätko. Žiaľ uz zacina smrdkať aj on, v nedeľu bude mať 9rokov ale do ďalšieho uz nepôjdeme🤣. Toto hovorím prečo máme 3+1, deti. Je k tomu ale nutný vyraz tváre, aby ľudia pochopili, že to nemyslím úplne vážne. A ešte zvyknem hovoriť, ze do vnúčat bolo ďaleko tak sme si struhli vlastné. Ja vtedy 36, muž 42.😀 Teraz sa mi zdá, akí sme boli mladí.

elementissa
25. mar 2022

@vanilka83 u nás je to úplne rovnako, úplne navlas ako máš ty. Žiadne sprchace, šampóny, ja sa ničím ani nekremujem a pokožku mám úplne hodvábnu, jemnú ako dieťa. Syna tiež umývame len čistou vodou, ak je naozaj zaspineny, tak nejaké bio ručne robené mydlo. A keďže často nakupujem tu v bazári veci a ľudia používajú rôzne agresívne prášky a aviváže, tak tiež ma to vždy ovalí, lebo nie som zvyknutá na také prenikavé pachy. Ja keď chcem rozvonat byt, že príde návšteva, tak zapalim aromalampu, oleje kupujem v bioochode 100% prírodné silice. A keď prídem napríklad do nejakého salónu na masáž a tam tie strašné smrady chemické, tak ma koľko krát až napne, hneď ma hlava rozbolí. Ani voňavky neznesiem okolo seba a na sebe ani omylom, fuj. Ale je to vec citlivosti cuchovych receptorov, ľudia, čo nemajú bio organic domácnosť sú zvyknutí na chemikálie ktoré sa používajú do kozmetiky, čistiakov, práškov... Tak majú receptory tomu prispôsobené, nevnímajú to ako zápach. Skôr sa stretávam s tým, že oni necítia prírodné veci, keďže tie vône sú jemné, treba mať vyššiu citlivosť, aby si ich zachytila. Moja mama napríklad necíti prirodzenú vôňu, lebo už má otupený nos z chémie.

lenka567899
25. mar 2022

Na tento príspevok naozaj nemám komentár 🤦‍♀️ Trápne a smutne

vanilka83
25. mar 2022

@beata_k áno od narodenia iba vodou všetko aj vlásky a majú ich obaja nadherneeee lesklé zdrave všetci sa ma pýtajú aký šampón im dávam 😅

vanilka83
25. mar 2022

@elementissa presne tým to je máš pravdu...Asi by mala autorka prestať používať kozmetiku a používať co najprirodzenejsie veci na umývanie a čistenie domácnosti...až potom konečne možno zacíti ako krásne vonia jej vlastná dcéra keď je okupkana a aj sex s mužom je úplne diametrálne odlišný už mi nesmrdi jeho pot ba dokonca ma vzrušuje...čuchove bunky sa tým miliónom drogérie a kozmetiky otupuju

lauraaaaaa
25. mar 2022

@andrejkap123 ale matke,sorry.

zuzu11166
25. mar 2022

@petrofka wau,presne takto to je u mna s tym partnerom.mojmu som prave nedavno vravela,ze on mi vonia,aj ked je spoteny,alebo ked len tak lezime vecer a pritulime sa,vonia mi

rubia10
25. mar 2022

Ty kokos. Som tu cakala komentare, akoze co za sialenu koni(kovi)nu sa tu zas niekto pyta.. A ono tu realne pisu MATKY, ako SMRDIA ich deti😲 Oj🤦🏼‍♀️

foxyfox
25. mar 2022

@rubia10 😂😂 top koment. Nechápem prečo niekto čaká, že bude človek voňať po šampóne a podobne. Ale tak nech ju dá do decáku a skúsi to znova, ďalšie možno bude absorbovať vône lepšie

norbham
25. mar 2022

Každému rodičovi jeho dieťa vonia ...to je o povahe rodiča ..tebe smrdí vlastné dieťa? 🤮🤮🤮 Niektorým babám už aj tu riadne drbe 😂😂😂 toto normálna mama nemôže ani len napísať ...

ouwecka
25. mar 2022

@elementissa ja citim dost a ak nieco neznasam su to tie bio vonave silice,kycham,napina ma,vsetko ma svrbi...

misenka3
25. mar 2022

Baby, to myslíte vážne? Vám nevonaju deti,tak ich mate pomaly problém objať. Lebo nevonaju. Vlastne deti? Ja nechápem. Mne sa normálne rozum zastavil momentálne. Ja moje deti ľúbim, lebo sú moje. Je v nich moja krv. Je v nich moje srdce. Toto je tak povrchné, že ja som onemela.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
fadama
26. mar 2022

Nuž neviem ako vám môžu smrdiet deti 😂😂
Môj ma 15r za chvíľku a nesmrdi.😆😆

melli88
26. mar 2022

A ty máš čuch v poriadku?

margaretka_
26. mar 2022

@vanilka83 tiez nedavam detom sampon. Predpokladám, ze casom bude treba. Ale od babatka som ich nesamponovala, starsi ma cez 6 rokov a samponovala som ho presne raz, lebo si dal na hlavu mastny sacok z cesnakovych uzlov 😂 inak iba cistou vodou a vlasy maju pekne. Ale obaja su chlapci, tak nemaju moc dlhe. Inak sa umyvaju mydlom. Kupujeme detske mydlo z bezneho obchodu, ale raz som kupila nejake normalne a mi strasne silno vonalo v kupelni, ako sme si uz navykli na slabsie vone 😀

elinka84
26. mar 2022

@luccija jemine 😂, ty píšeš o mojej 11r.???

stvura
Odpoveď bola odstránená
pribinak
26. mar 2022

@misenka3

nepreháňaj zas. Každá lubime to svoje, aj pubertálne, aj po tréningu spotené, aj neciem aké
Zas nerobme zbytočne dramu

nanulik
26. mar 2022

Môj ma 11 a už dávnejšie je cítiť naďaleko keď príde z break-dance tréningu. Keď vyzuje botasky ani nehovorím. Ale zistili mu znizenu funkciu štítnej žľazy tak si myslím ze aj to ma veľký vplyv. Taktiež som si všimla ze sa mu začína na lícach robiť akné.