8 ročný syn sa pocikáva

6. sep 2020

Mam skoro 8 ročneho syna. Syn sa začala pocikavať. Nemam pocit žeby mal pruh ( nema vypuknute miesto) a pocikanie neni stale ale len vtedy ak sme napriklad niekde vonku,na návšteve. Proste sa ho môžem aj 100 krát opýtať či mu neptreba na wc alebo ho poslať buď povie že netreba alebo je už pocikany :( mal niekto podobný problém ako to mam riešiť. Ďakujem pekne. Blbe komenty zmažem

pribinak
6. sep 2020

Však sa ho opýtaj či mu vadí ísť na cudzie wc. Môže to byt mentálny blok. Niektoré deti budú držať aj celu dobu čo sú v škole, ale na wc tam nepôjdu

autor
6. sep 2020

@pribinak pytala vraj nie,ale on aj tak pravdu nepovie. A ako to mám riešiť ? Psychologička

evkakozickova
6. sep 2020

Tak ho zober za ruku a choď snim na záchod.

pribinak
6. sep 2020

Nečudujem sa že nepovie pravdu, už sa za svoje nehody hanbi, predsa len je to už školák

Ty sa môžeš ísť poradiť k psychologické. Jeho na 1x brat nemusíš.
V škole nemá problém?

autor
6. sep 2020

@evkakozickova a ked nesom snim ze je u kamosa, v skole ?

autor
6. sep 2020

@pribinak ako kedy niekedy pride pocikany,inokedy je aj tyzden klud :(

pribinak
6. sep 2020

Určite by som šla k psychologické. A aj dala vyšetriť moč.

pribinak
6. sep 2020

@evkakozickova niee. Však to je už veľký chalan, určite problém nie je v tom, že nevie kde je wc. Ak je to záležitosť hlavy, tak toto ho zahanbi. Mama ho berie na wc ako škôlkara.

evkakozickova
6. sep 2020

A keď sa ho na to pýtaš tak akú odpoveď ty dá ?

maminkasisa
6. sep 2020

Nemoze mat nejaky urologicky problem?

terezka1947
6. sep 2020

Mam tiez 8r.,ako je mozne,ze sa ty ako mama nevies dozvediet pravdu???
Uz s chlapcami v takom veku je niekedy tazko rozpravat,ale sposob sa da najst a dostat sa pod kozu...

kucikuc
6. sep 2020

ten moj od mala si furt ucvrkne večšinou doma ked si hraje preklada nohy vidim že sa mu chce aj ho napominam nech ide ale povie že jemu sa nechce ale i tak si ucvrkne a ma už sedem rokov v škole aj v školke pohode tam by to neurobil lebo sa hanbi. Aj ked minule sa tam počural lebo sa nad niečim velmi smial myslim si aspon ten moj že ma trošku citlivejši močak v zime sa nam aspon raz stane že sa počura ked spi. V zime ked vidim že beha často na zachod tak mu robievam brusnicovi čaj pomaha mu to.Jeho tatko ked bol maly mal taky isty problem🙂

20erika07
6. sep 2020

Ja som sa pocikavala do 12r, bolo to zo psychiky.
Doma nie dobre detstvo atd ,zakazdym som zato dostala bitku, vynadane atd atd, hanbila som sa velmi. Ale nevedela som to ovplyvnit, chodila som aj k psych.ale nic nepomahalo, az ked urcité trápenia v mojom zivote skoncili, vtedy to same prestalo.

sense
6. sep 2020

Je pocikany uplne al ma len "cvrknute"?.... ak to ma len posl dobu moze mat aj zapal al byt prechladnuty...mozno by bolo najprv nechat urobit rozbor mocu..

kittykat22
6. sep 2020

Daj syna cikat predtym ako odides z domu. predtym ako ide na navstevu alebo ku kamaratovi. Ja to tiez tak robim - pretoze syn z nejakeho dovodu neznasa chodit na wc mimo domu. A tak drzi o 106. Niekedy sa ponahlame domov a tiez si zvykol cvrknut lebo nestihal. 2x sa pocikal od smiechu 🙈

kubkovamama
6. sep 2020

Psychika.Prejdi si sama so sebou všetky možnosti.Chlapec na niečo reaguje a ty ako rodič si si možno niečo už dávnejšie nevšimla.Zanalyzuj si prístup v rodine,ty a ostatní členovia ako fungujete,čo sa u vás deje,čo sa deje v škole.To,že 8r chlapec ti ako mamine nechce/nevie? povedať pravdu o niečom vypovedá,zrejme k tebe nemá dôveru.Je už veľky.Poznas si ho najlepšie.Co partner,manžel,babičky,tam by sa nezdoveril?Skús psychologicku určite a Cpppp,tam psychológ úzko spolupracuje so školou.

mariska1989
6. sep 2020

To sa akože pocika aj v škole ??? Ako moja má 9 rokov menšia 6 a môžem sa snimi porozprávať o všetkom vždy povedia . Treba proste sadnúť a porozprávať sa ak to nepovie tebe ako matke tak nech to povie otcovi rozprávať sa snim keď sa hrá napr s autami či legom, ísť naňho s nejakými figlami nepýta sa hneď na rovinu ale skúsiť to oblúkom . Neviem si predstaviť že by sa toto dialo mojim keď by sme boli preč

marca12
6. sep 2020

Moze to byt psychika. Nemate doma problemy s manzelom alebo syna nieco netrapi? Su deti,ktore pravdu nepovedia s tymi je horsie zistit pricinu. Nevies,co by ho mohlo trapit?

autor
7. sep 2020

Dakujem za odpovede. Skusala som snim hovorit ale je ticho alebo sa rozplace. Syna mam z predosleho vztahu. Manzel neni jeho syn. Narodila sa nam dcerka. No snazim sa obom rovnako venovat.
Js ho mozem dat cikat pred odchodom ale ideme napriklad do obchodu ako minule vindeme vonku a on cely pocikany :( ked som sa ho opytala preco mi nezakrical.ze mu treba na wc zeby sme vybehli vonku vsak stromov kopu povie neviem mamka.
Nezveri sa nikomu sme to skusali. Sme doma trochu nanho prisnejsi ( kedze jeho otec bio je cislo ) a nechcem aby z neho vyrastlo to iste.
Asi navstivim ja psychooogicku a uvidime .

mariska1989
7. sep 2020

No asi to bude lepšie poprípade by som poprosila o vyšetrenie moču ak to je len krátku dobu ... Keby to bolo v noci cez spánok tak ani nepoviem slovo ale takto cez deň tam bude nejaký problém .môže mať kľudne piesok či kamene v ľadvinách možno ani nevie že ide cikať a už je mokrý lebo predca 8r by sa už aj hanbil
takže skús fakt detskú dr a po konzultácii snu riešiť ďalej

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mojky
8. sep 2020

Mám skúsenosť s denným aj nočným pocikávaním u chlapcov. Starší ako 7 ročný prvák tiež prišiel zo školy s ocvrknutymi slipami. Čím viac som to riešila a nadávala mu, bolo to horšie a nič nepomáhalo. Potom som prestala riešiť, nedávala som mu Napr po príchode zo školy čisté slipy a postupne z toho vyrástol. Ale trvalo to dosť dlho a tiež sme mali doma malé bejby, keď starší končil 1.ročnik.