icon

Aké máte skúsenosti s obriezkou dieťaťa?

drsmolinka
21. júl 2019

Ahojte, moj syn bude mat 3 roky a o par dni mu budu robit obriezku nakolko sa mu neda stahovat predkozka. Prosim vas ake mate s ttmto zakrokom skusenosti, ako na to reaguje dieta - bolest, trvanie liecby, cikanie. A taktiez ma zaujima ci budem vediet dat syna do zakroku do sekacky kedze bude priputany v oblasti rozkroku. Dakujem velmi pekne za kazde info 🙂

sajuri257
22. júl 2019

@via88 no lebo mu ju este umyvas ty, ja len hovorim co byva na operacnych traktoch (12-18) mu uz asi nebudes asistovat. 😄 Neviem nestretla som sa s chalanom s nasledkami po obriezke ale moze byt, neviem o takych pripadoch. Jasne ze sa da dobre umyt ale proste chlapci to ocividne len tak preplachnu. 😃 To ako co som pisala aj vyssie to nie je ze jeden z desiatich ale kazdy treti.

sajuri257
22. júl 2019

Podla mna je to tak ako s hocicim inym, ci obriezka , ci ockovanie a pod. Nastudujes si pre a proti, pripadne aj nie, ale kazda matka sa rozhodne podla toho co poklada za najlepsie pre jej dieta.

berenika39
22. júl 2019

@zuzumajko mám 11ti letého syna, ne, nejde mu přetáhnout a ne, nehrozí obřízka . Zkušenost ti nestačí?

via88
22. júl 2019

@zuzumajko jak ze nemam realnu skusenost? Mam syna. Potom nech sa len chlapi vyjadruju 😁
No porovnavam ano, z hladiska toho, ze nieco co sa robi dlho nemusi nyt preto zakonite spravne, tak nesud napisane bez hlbsieho pochopenia.
Led neviete si synov vychovat k hygiene, potom dajte odrezat, ale ta nehygiena je aj vas problem a zodpovednost.
Navyse je to tiez zohavenie...

vevesh
22. júl 2019

@drsmolinka zo skusebosti z okolia- ak chces obriezku, radsej skor ako neskor. Cim vyssi vek, tym vacsia trauma. Cim nizsi vek, tym nulova trauma. Ak nechces obriezku, nedavaj- chlapec ma cas do 18tky, aby sa mu to uvolnilo. Zalezi co chces ty a ako je na tom tvoj syn. Obriezku mozes vzdy odmietnut, aj 10 minut pred zakrokom...

cichlida
22. júl 2019

V rodine dali urobit na natlak lekarov ( teda odporucali) chlapca to potom cca 4 dni bolelo a teraz to lutuju, tak ja neviem, co je spravne...moj chvalabohu s tymto nemal problem.

vevesh
22. júl 2019

@via88 obrezany chlap je ovela cistejsi ako neobrezany, ale pokial to nezazijes, nepochopis - mozes dodrzovat aj neviem ako hygienu, je to jednoducho ine...

via88
22. júl 2019

@sajuri257 tak brudari to su 😁 ja si dam zalezat na tom, aby mi taku hanbu pred frajerkou neurobil 😁
@vevesh nepis, ked nevies, detajly pisat nebudem, ale ja to naozaj mozem autenticky porovnat, a vies co, bez rozdielu. Asi som mala stastie na frajerov co poznali mydlo...

sajuri257
22. júl 2019

@berenika39 za chvilu sa ti podakuje pri bolestivej erekcii pripadne neskor pri nemoznosti pohlavneho styku.
Ide do puberty zacinaju mu pracovat pohlavne zlazy, tvori sa smegma a ak sa predkozka neda stiahnut neda sa to tam poriadne umyt a @via88 a tu vidis ako chlapcom nevzniknu hygienicke navyky. 😛 O pripadoch kedy rodicia vyckavali do aleluja a skoncilo to uplne ze na pohlad strasne a na operacke to tu nebudem rozpisovat...
@vevesh pravda ten posledny prispevok. 😃🤷‍♀️

Pekny vecer dievcata, autorka nech urobi podla svojho uvazenia a informacii, urcite sa rozhodne najlepsie pre svoje dieta.

via88
22. júl 2019

@sajuri257 no ano, na tom treba pracovat od nalicka a riesit.. to zasa je ale o pristupe rodicov. 🙂
Dobru aj tebe.

vevesh
22. júl 2019

@via88 ja to praveze viem ...jednoducho, aj ked si ho chlap bude mydlit rano aj vecer, nebude tak cisty ako obrezany...je to aj o fyziologii tela, nielen o samotnom cisteni...

via88
22. júl 2019

@vevesh noo, lenze ja son hovorila o sebe, tiez viem... a mozem ti povedat k tomu bez okolkov aj tolko, ze ten jeden moj byvaly, obrezany, bol zufaly, lebo sa nemohol urobit vyse hodiny, lebo uz nic necitil, taky ho mal osuchany a necitlivy od spodneho pradla... (nie chyba nebola vo mne 😁)
Tak mozno to prispeje k znizovaniu apetitu u muzov a tym padom k znizovaniu vyskytu pr nevery 😁 ale ver ze to dosledky ma, a toto su pre muza podla mna dost na psychiku dosledky, aby som to brala len ako smyk kozicka maj sa a mame pokoj.
K tej hygiene, len pripomeniem, rozdiel som v mojej sexualno-pohlavnej praxi nebadala. 😁 moj muz chodi ako parfumeria, aj dole 😁

habibim
22. júl 2019

@via88 môj manžel je obrezany a nie je zúfalý, ani nema žiadne problémy ani ne citlivosť od spodného pradla😉 a nie, obriezka neznižuje apetít mužov dokonca ani to na psychiku muža nevyplýva... Toto tiež závisí od jednotlivca

vevesh
22. júl 2019

@via88 jasne, 60% muzov na svete sa nevie urobit v dosledku obriezky😁 ten chlap sa mozno nevedel urobit tak ci tak, ta obriezka mu dopomohla len k tomu, ze to vobec uz za tu hodinu zvladol- existuje totiz dost dysfunkcii, ktorymi chlapi trpia, a obriezka na tom nic nemeni. Chlapi v mojom okoli s tym problem vobec nemaju, aj ked su vsetci do jedneho obrezani...

via88
22. júl 2019

@habibim
@vevesh
No to pisem sice zo zivota, ale toto je riadne zdokumentovany nasledny jav v odbornej literature (uz som to pisala vyssie), nemusi sa to tykat kazdeho; ale stava sa to, dokonca asi tak casto, ze sa to dostalo do povedomia lekarov a odbornikov.. nuz, lazdy nech robi ako chce somsvojom deckom, tvoj muz mozno ani nevie, o co bez nej prisiel, ale ja osobne teda ked nie su ine tazkosti, son za ponechanie. Uz nech si kazdy nalozi s tym ako chce.
Nechapem preco zenska obriezka je zohavenie, a muzska je ok. Je to rezanie do penisu a odstranovanie niecoho co priroda nadelila, pre nejaku hygienicku panicku, co musi mat vsetko okolo seba sterilne.
Aj vagina na svoj pach. A bie vzdy prijemny aj po umyti. Ale to je ok, chlapovi ju pod nos strcit a na ries, ked ma milujes, ale ty sa daj obrezat 😁 joooj boze. Caute

habibim
22. júl 2019

@via88 na svk poznám asi 3 mužov ktorí sú obrezany.. Jeden zo zdravotného hľadiska a dvaja len tak lebo chceli ich rodiča a nikdy problém s tým nemali... Môj manžel je obrezany od narodenia tak, ako aj 90%muzov z krajiny kde žijem... Tu sa práveže o zastavujú nad mužmi, ktorí nie sú obrezany a akk je to možné.. Ženy sa ma pýtajú prečo sa neobrezuju muži a co s tým... Nechápu... Takže každý si robí názor na to, kde a s kým žije a s kým došiel do kontaktu... Pre mňa je to nič neobyčajne a nič co by bolo nenormálne... Môj syn bude mať 4 mesiace keď mu dám robiť obriezku a nikto sa nepozastavoval nad tým prečo to chcem urobiť ani nekládol žiadne argumenty predo mňa aby som to urobila ci neurobila... Jednoducho mi to príde asi tak prirodzene ako aj to keď niekto neda urobiť dieťaťu... Ako vravím, záleží od spoločenstva v ktorom sa nachádzame.. A áno, ak má muž obriezku je tam oveľa väčšia šanca byť čistejší a hygienickejsi... K ženskej obriezku sa nebudem vyjadrovať, nepoznám žiadnu ženu s tym ani som sa nestretla žeby niekto takýto ženský problém riesil

vevesh
22. júl 2019

@via88 preco je zenska obriezka zohavenie? Pretoze pri zenskej sa vyrezava klitoris a zasiju sa velke pysky tak, aby "chlap mohol zenu otvorit" pocas ich prveho styku. Cize by som zensku obriezku prirovnala skor k skrateniu muzskeho prirodzenia o polovicu- este by tam bol a vedel by ciastocne fungovat a nie ku klasickej obriezke, kde sa odreze koza, ktora sa fyziologicky pri akte zhrnie do polohy ako pri obriezke, cize muz je funkcny v kazdom smere bez obmedzeni a bez traumy...

erickatt
23. júl 2019

@via88 prečítaj si knihu púštny kvet... Ženská obriezka je zakázaná...

zuzumajko
23. júl 2019

@via88 tak ja mam skusenost, ze chalanovi mama ani za svet nechcela obriezku dat spravit, pritom indikacie tam boli. Jej reakcie boli - ved to sa spravi, stahovala som ako to najviac slo. Akonahle zacali nocne polucie a stoporenie, chalan trpel jak svina. Nakoniec sa sam rozhodol, ked nedokazal viest uspokojivy sexualny zivot, ze musi podstupit obriezku. Nadaval jak pohan, ze to nepodstupil v detstve ale uz v rozkvete, a ze to bolelo asi este viac. Ma dvoch synov - obaja su tiez bez od 4 mesiacov. Plus, mam asi trilion znamych v usa. Vsetci sa pozastavuju nad tym, ze stary kontinent este odolava obriezke. To, ze raz matka/otec syna nauci ako sa umyvat neznamena, ze sa tak aj syn umyvat bude ked nastane cas umyvat sa sam...
Ja chapem, ze mas syna. Ale nechapem kde sa berie ta nutna potreba len na zakl toho sa vyjadrovat, ked tvoj syn nepodstupil to, co musi podstupit jej syn. Ak je to raz indikovane a baba ocividne rozhodnuta, nerozumiem tejto potrebe vraviet jej do toho SVOJ NAZOR na zakrok a nie SVOJU SKUSENOST so zakrokom. Toto je pre mna fakt nepochopitelne..🤷🏼‍♀️

berenika39
23. júl 2019

@sajuri257 ups. Takhle prezite nazory nesdilim. Pamatuji, je mi fakt hodne, kdy se tohle rikalo - nepodlozene - syny mam dva, takze jsem informace hledala.. oba maji pondoky uplne v poradku, prvni s nim zrovna vyrabi s mamzelkou mimco a sexualne zije spokojene uz asi 10 let. Mladsi uz mel ranni erekci, obcas se mu stane, ale ne - netrpi, neomdleva, vsechno funguje. Hygiena u nas v po radku, to bych se i proti tvym ohradila ....
velka skoda, ze se ledy nekde jeste nepohnuly🙂. Chudaci kluci, tak mali a uz mu nekdo zasahuje do zivota.

marketa1111
23. júl 2019

My sme poctivo stahovali. Prakticky celú ju mal dolu v 9 rokoch všetko ok.potom behom 2 týždňov v lete keď prisiel z prazdnin zrazu nič. Cikal ako cez tenucku ihlu. Fimoza.Pol roka sme to skusali s mastickami a neviem čím. Nepomohlo. Kompletná obriezka. 9 stehov kol dokola .
Boli také čo samé vypadnú. Operacia jednodňová chirurgia, po narkóze sa prebral s bolestami, placom, zvijal sa ..😢😢😢
Ale za 10 min zaspinkal zasa. Po hodinke sa zobudil. Sice uboleny ale už nie až tak. Po svojich presiel do auta, doma lezkal.
Potom ti poradim si kup gazu s lanolinom.ked budes musiet prevezovat. Takto sa ti obvaz neprilepi na stehy a ranu .macat v repiku a sledovať či stehy vypadnú. Mali by do nejakého času.( nám 3 nevypadli a musel ich vyberat, zostali mu po nich dierky)
Cikane bolestive2 - 3 dni. Ale podla synčekovych slov sa to dalo vydržať.
Bolestné veľká milka minimálne..😍😍😍
Držím palce..

gin124
30. júl 2019

@zuzumajko Mýlíte se, jde o zbytečné mrzačení pohlavního orgánu. Teď jenom lituju, že sem poslední dobou chodím velmi málo a že jsem zase přišel až s křížkem po funuse.

gin124
30. júl 2019

@sajuri257 *Neviem co mate proti obriezke, predkozka bola potrebna ako ochrana zaluda este v casoch ked clovek behal nahy po krikoch. V niektorych krajinach napr.Kanade sa robi ihned po narodeni, u obrezanych muzov sa neusadza smegma, znižuje sa nebezpečenstvo nákazy vírusom HIV, či ďalších chorôb a prenosu virusov na partnerku. To keby na operacnych traktoch vidite dospievajucich chlapcov (12-18) aky humus tam maju naskladneny, zapareny, zapachajuci, pripadne zapaleny.*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co jste tu napsala je prastarý medicinský blud se kterým přišel na konci devatenáctého století největší obřízkový křižák všech dob Dr Peter Charles Remondino, který vydal v roce 1891 třistastránkový pseudovědecký paskvil HISTORIE OBŘÍZKY; od nejstarších dob až do současnosti; morální a fyzické důvody k jejímu provádění. Žel, polovina USA se pořád ještě topí v této pseudovědě. V Kanadě se už od toho z drtivé většiny upustilo.

Více zde: https://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/dr-pete...

gin124
30. júl 2019

@drsmolinka
*Baby dakujem za vsetky vase postrehy nazory a skusenosti 🙂 Kazdy lekar aj kazda matka ma iny nazor na vsetko takze ja by som sa najradsej vyhla tomu aby maleho operovali 😞 ale neviem ci nie je horsie cakat este dlhsie, zname baby tiez mali synov v 3r operovanych na fimozu*

Je vidět, že u vás řádí ten, jaké spisovatel, který byl ve svých čtyřech letech také takto, je přesvědčen, že nesmyslně, nazývá Dr Obřezávač. Mario napsal na to téma tři knížky.

gin124
30. júl 2019

@sajuri257 *sajuri257

22. júl 2019
@via88 na operacnych traktoch su chlapci z normalnych rodin ale ocividne si predkozku umyt nevedia. Nebude sexovat so zenami s nebezpecenstvom nakazy? HIV nemaju len socialne pracovnicky. By si sa cudovala kolko chlapcov a dievcat zo slusnych rodin pride nakazenych chlamydiami a vsetkym moznym. Sexovat a ich sexualnym chutkam nezabranis. Ja osobne som za obriezku u chlapcov z hygienickych dovodov a to ako nazerame na obriezku my na svk tak v Kanade krutia hlavami ze zbytocne sa riesi potom fimoza,zapaly atd u chlapcov. Tam im to hned odsmyknu po narodeni ako pupocnu snuru a vybavene, kus koze v dnesnej dobe mu chybat nebude. Ver mi, lutujem sestricky ked im to tam musia umyvat, to je smrad a hnus ze zdochlina je osviezovac vzduchu oproti tomu.*

Nejen že tu těžce strašíte, urážíte nás intaktní muže ale ke všemu se těžce mýlíte. Nejde jen o kůži, je odstraněna nejcitlivější část mužova těla. Při radikální obřízce je provdy fuč na 5/7 těch nejcitlivějších erotogenních zakončení. Nejen muži mají kvůli tomu velké potíže ve svém sexuálním životě ale vešlo též ve známost, že mnohé ženy trpí s obřezanými muži boleatmi při pohlavním styku.

via88
30. júl 2019

@vevesh tak ved nechaj si klitoris, si daj odrezat len velke pysky aby sa ti tam neusadzala spina, virus a bude sa ti lepsie aj umyvat, super vec podla mna, co povies... *facepalm*
@gin124 👍🏻

via88
30. júl 2019

@gin124 suhlasim ale oznacili ste nespravnu, to som nepisala ja

gin124
30. júl 2019

@zuzumajko *
zuzumajko

22. júl 2019
@via88 nic proti, ale obriezka tu je omnoho dlhsie ako s tym zacali v usa ci kanade. V kazdej krajine juznejsie od rumunska sa to robi a to hlavne kvoli hygiene. A urcite aj preto to robia malinkym chlapcom, aby z toho vo vyssom veku nemali traumu.*
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ano, s tímto mrzačením pohlavního orgánu začal v některých kmenech už člověk jeskynní, jen co objevil nástroj, kterým se naučil pižlat. Mnozí současní lidé se v tomto od toho člověka jeskynního vůbec neliší.

zuzumajko
30. júl 2019

@gin124 ehm pointa?

marketa1111
30. júl 2019

Kks, autorka je očividne vydesená zo situácie a problémov jej syna.
A kto nemal syna z fimózou , nepochopí. NIKDY NEPOCHOPI
Keď vidíte ako cika, 4 minuty nad misou, takým tenuckym prúdom že z ihly ide viac, keď cika na 5 krát, lebo na 1 to nejde..keď sa hygiena stáva nemoznou lebo cez zuženie sa tam nedostanete..
Ani jedna z Vás múdrych by neriešila toto čo tu rieši.
Mamička chxela v strachu a obavach radu od inej mamičky ktorá si tým ( napríklad ja )
Prešla, a nie tieto psychicky devastacne názory, útoky a zvady.
Autorke prispevku :

Keď budete potrebovať radu, napíšte mi správu, poviem skusenosti, rady, naše ošetrovanie..
Držím palce, a nech ste zdraví a v poriadku..😘