Aké sú nebezpečne prietoky ?
Ahojte. Chcem sa opýtať. Som v 35tt a mám prietoky raz dobre raz zle. Raz namerali 2,7 raz 4,3. Pri každej kontrole je to inak. Dnes som prišla z nemocnici lebo každý deň mi bolo povedané niečo iné za bábätko. Keď som odchádzala a povedalaC že chcem skúsiť inu nemocnicu a doktorov postrašili ma tým, že moje bábätko je choré a môže zomrieť. Kým som bola hospitalizovaná 3 dni nebolo o žiadnej chorobe ani ničom inom nič spomenuté. Bábätko je akurát menšie ma cca 2050g. aké rizika môžu nastať a čo všetko sa môže stať? Mám sa báť alebo je to normálne. Môže to byt tým že sa točí, hýbe ? Cievy mám v poriadku, placenta aj plodová voda sú v poriadku. Strašia ma aj tým, že bábätko ma menšiu hlavičku. Všetko som mala celu tehotnosť v poriadku až na tieto prietoky aj to zistili v cca 33,34tt. V nemocnici som brala lieky, injekcie a infuzie a dokonca namerali nižšiu hmotnosť ako obvodný gynekológ čomu nechápem. Pasy, tep a ozvy všetko je v poriadku. Jeden povedal že S/D 3,5 normálna hodnota druhý že zlá. Už som zúfalá. Prosím vás o vaše skúsenosti a rady. Ďakujem
@jjjajka27 tak to ste ojedinelý prípad držím prsty bojujte ďalej jasné
@jjjajka27 a srdiečko mal oki?
@bobricek1979 áno, srdiecko máme zdravé..vlastne malý má úplne všetko v poriadku, aj si sám dycha, aj pekne papa, trávi mu, obličky tiež pracujú, aj zreničky reagujú..zatiaľ nemá ani tváričku ako downik, ale to vraj preto, že je také predčasniatko..proste z labaku nám prišla trizomia, takže tam je, len zatiaľ nemá jediný "príznak", čo je divné ale vraj to príde časom.
@bobricek1979 no ja som potom samozrejme zmenila gyn a starostlivosť neporovnateľná.. síce som trikrát ležala v podstate s banalitami, ale radšej tak, ako znova prežívať to čo predtým
@jjjajka27 a nevraveli vám, že by to mohlo byť postihnutie v mozaike? Neviem presne vo všetko to obnáša, ale viem, že vtedy to postihnutie nie je také závažné a prejavuje sa len v niektorých aspektoch, tak možno to bude aj vas prípad 😊 ja mám 10 ročnú sesternicu s DS takže viem, že to obnáša veľa starosti ale aj radostí.. silno vám držím prsty 😊
@liliana2222 neviem, zatiaľ nam len povedali že má voľnú trizomiu 21, že je to DS, fyzicky zatiaľ znaky nemá, ale že to príde casom, predsa len mal byť ešte 2 mesiace v brušku..chvála Bohu že aspoň nemá vadu na srdiečku ako väčšina s DS, intelekt a ostatné sa ukáže neskôr..bude to ťažké keďže máme ešte aj ďalšieho ztp doma, ale asi sa veľmi chcel narodiť keď sa tak schovával drobatko naše 😊
@jjjajka27 je super aký k tomu máte prístup. Možno to tak malo byť a budú aj jedno druhé ťahať. Určite to bude náročné. Ale zas je mi čudné že aj keď je predcasniatko nevidno minimálne tu malú kosticku v nose, keďže to je vidno už v brušku. Preto má napadla ta mozaika, lebo to je vlastne oveľa ľahšia forma 😊
@liliana2222 čo už máme robiť keď je už tu..len sa postarať a ľúbiť ho..aj nám s mužom je to divné, že tak vôbec nevyzerá, noštek má ako takú gombicku proste bábätkovsky, aj očká má zatiaľ normálne ani nie šikmé, možno že cielko má trochu vyššie inak nič..ktovie, musíme sa objednať na genetiku, nech nám to tam vysvetlia, zatiaľ nám len jeho lekárka dala výsledok, ešte sme to s nikým nekonzultovali..
@jjjajka27 verte mi poznám jednu pani, ktorá sa s tým nejako nedokázala zmieriť a to už ma dievčatko asi 6 rokov, cize ono to nie je také samozrejmé 😉 preto vravím, že prístup máte super na to v akej ste situácii 😊 budem držať preteky aby to fakt bola oveľa miernejšia forma. Ale lavne mu darí a bude robiť radosť 😊
Momentálne som na pozorovaní kvôli hraničným prietokom a som v 35tt a neviem ci porodim skôr či má pustia
@evalin88 mne kázali veľa piť a že mám spávať na boku nie na chrbte
Dobrí deň chcem sa spýtať som 37 týždni dneska som bola prvý krát na tie pasi pred pôrodom........A o týždeň zase idem NIEČO SPOMÍNAL DOKTOR O PRIETOKOH ALE MI POVEDAL ZE SA NEMAM BÁŤ JE TO VÁŽNE? TIE PRIETOKY? CO SÚ TO PRIETOKY
@christie11 ako ste dopadli všetko ok

Mne kvoli protilatkam robili casto prietoky oo 35tt sa zhorsili, tak ribiki obden sctym ze ak sa zhorsua este viac tak mala bude mysiet von....v 37+00 bol porod vyvolany lebo mala nebola vyzivovana uz...predpokladali ze nebude mat ani 2600g....narodila sa s takmer 2800g a 47cm