icon

Aké sú toto vyrážky?

savrtica
19. júl 2014

Ahojte maminy, už som zúfalá. Stretli ste sa niektorá s takýmito vyrážkami? Malý ich mal na začiatku len zopár na lakti, potom sa to rozšírilo po celej rúčke, na stehne má už tiež výsev a začínajú sa mu rozširovať na bruško, a chrbátik. Boli sme u kožnej, tá nám dala Fenistil kvapky a emulziu Locoid Crelo 0,1%. No to mu vôbec nezabralo, žiadny účinok, skôr mám pocit že sa mu to ešte viac rozmnožilo po tele. Kožná sa vyjadrila, že je to alergia na slnko, ale mne sa to nezdá. Lebo na slnko ani nechodíme, a ked ideme vonku, tak má malý dlhé rukávy aj nohavice, takze je chránený. Poradte ak ste sa s týmto stretli, čo zabralo na to. Najhoršie je, že to vôbec nemizne, má to už cca 4 týždne a každý deň je toho viacej. Občas si to škriabe, ale inak mu to nejak neprekáža. Len sa bojím aby to nebol exzém alebo niečo vírusové. Z jedla to nemá, bo je všetko čo aj predtým. Ďakujem za každú radu.

Aké sú toto vyrážky?Aké sú toto vyrážky?Aké sú toto vyrážky?Aké sú toto vyrážky?
majuska01234
29. jan 2020

Ahojte.vie my niekto poradit z coho to moze mat?

majuska01234
29. jan 2020
zviz
29. jan 2020

@majuska01234 siesta choroba?

majuska01234
29. jan 2020

@zviz zeby? V prvom mesiaci

majuska01234
29. jan 2020

@zviz.ona to ma po celom tele..aj som ju kupala v repiku a nic este horsie to ma..no pouzivam prasok lovela ci by aj z toho to nebolo

dena2343
5. feb 2020

@majuska01234 aj mne to príde ako alergia.

majuska01234
8. feb 2020

@dena2343 kozna povedala ze su to potnicky,ale natierala som ju fenistilom plus kvapky este som jej davala tak uz to ma ovela lepsie ale ajtak si myslim ze je to alergia.uvidim ako sa jej telicko bude najdalej vivijat ci sa to znovu objavy

marinacernos
18. máj 2020

@vargula
@kondaska1
Ako to dopadlo u vás? Zmizlo same? Dcerka to ma teras, boli sme aj u koznej ale nic nepivedala iba meni masticke a tie vobec nezaberaju... diétu ma uz vise tyzdna a stale sa to rozsiruje... :(

majuska01234
18. máj 2020

@marinacernos moja malá nakoniec tie potnicky

kondaska1
19. máj 2020

@marinacernos ano zmizlo to same po niekolkuch tyzdnoch, ja som s tym najskor bojovala, mazala vsetkym moznym, kupala ho v hypermangane, skusala obmedzovat mlieko, ale nepomahalo to, jeho to nesvrbelo tak som to vzdala a potom to preslo same od seba

vargula
19. máj 2020

@marinacernos samo zmizlo asi za 4-6 tyzdnov... postupne pribudalo a potom to vyschlo a zmizlo...
Treba počkať aj keď to dlhšie trvá.

marinacernos
19. máj 2020

@kondaska1 no presne to robim aj ja...uz som zufala a vobec nic nepomaha... Je cca 3tyzdne ako sa jej objavili prve vyrazky na ruke... Takto to vyzeralo v Piatok...uz to ma o trosku lepsie. Nesvrbi ju, vobec si to nedira...

krumpel
4. máj 2021

@savrtica ahoj prosim ta co to malo tvoje dieta na koniec. Nas msly ma presne to iste

majuska01234
5. máj 2021

@krumpel u nás to boli potnicky.

marinacernos
Autor odpoveď zmazal
michalka4193
25. nov 2021

Ahojte tak nás asi tiež trápi apec no má ho na jednej strane prevažne mame ho niečo cez 2 týždne a ešte sa rozširuje z ruky na bruško triesla potom už aj druhá ruka no som zufala

vargula
26. nov 2021

@michalka4193 to prestane, aj my sme to tak mali.
Najprv trošku, a potom panika že zrazu polka tela obsypaná, ale zmizne to, žena, neboj nič 🙂
Nič bars na to nepomáha a treba len počkať.
Nám to povedal primár.
Nerobiť paniku.
Ako prišlo, tak odíde.
Je to nepríjemné, ale dáte to 🙂

michalka4193
26. nov 2021

@vargula ďakujem no je to nepríjemné veľmi sa na nás kopy dokonca ja vyzerá ze mam ruky nohy ústa a k tomu to môže chytiť aj Timon 🙄🙄a neviem odkiaľ keď sedíme doma na. Riti ani do škôlky nechodí

vargula
28. nov 2021

@michalka4193 oslabená imunita zo všetkých tých opatrení 😐vírus často donesú aj dospelí napríklad z obchodu, alebo podobne...
Teraz tým že človek nikam nechodí sa práveže oslabuje jeho imunita.
Nie je vystavený bacilom a potom chytí prvú pliagu s ktorou príde do kontaktu.
Treba podporovať imunitu aspoň doplnkami.
Déčko, céčko, zinok, magnézium, béčko a pohyb vonku po prírode...

michalka4193
28. nov 2021

@vargula no my sme boli v Smokovci na liečení a od vtedy to dostal posilňujeme imunitu robíme všetko keďže od 9m chodíme ku imuno alergologicke čiže robíme pre neho maximum ale proste sa na nás valí to z každej Strany

michalka4193
28. nov 2021

@vargula ešte sa chcem spýtať dlho sa vám. To vyrážalo? Lebo prešlo 2,5tyzdna a ešte stále sa to zlieva dokopy a pribúda dačo

vargula
28. nov 2021

@michalka4193 áno nám prvý týždeň pár vyrážok a na druhý týždeň sme už utekali na kožné a potom ešte pribudlo po celom tele a až tak na šiesty týždeň to úplne celé zmizlo...

michalka4193
28. nov 2021

@vargula ďakujem ešte že vás tu človek má také maminky ktoré poradia

vargula
28. nov 2021

@michalka4193 nie je začo 🙂 veď aj mne práve tu poradili a ukludnili ma 😉

michalka4193
4. dec 2021

@vargula ahoj prosím ta si pamätáš keď to išlo. Do hojenia alebo aky bol ten zlomovy moment vysipu? My to máme už takéto a ja dúfam ze už to prestane 😢 v hnedom tričku je 4 dní dozadu a v sivom dnes ráno

vargula
4. dec 2021

@michalka4193 no asi taký ten tretí-stvrty týždeň.
A ďalšie dva týždne to ubúdalo.
Tie sme to mali potom už skoro všade.
Ale postupne to potom ubúdalo.

aylinn
12. máj 2023

Baby myslite že to je to isté? Ta fotka kolena je 30.4
Myslela som že to je z nejakého ovocia alebo z prášku tak som to neriešila len som prestala dávať sprchovy gel a perem bez avivazu ale tieto dni už he to takto viď ďalšie dve fotky a Dr mi povedala že to mám natierať ichtyolom dva krát denne ale nejak sa mi to nezdá. V lekárni mi dali hypermangan a sprchovy olej pre atopikov.

vargula
12. máj 2023

@aylinn hej, vyzerá to ako u nás... Zo začiatku pár bodiek a potom sa to rozšírilo.
Zmizlo samo za tých zhruba 5 týždňov

aylinn
12. máj 2023

@vargula ale z čoho ste to mali vy ? :/

viky173
12. máj 2023

moze to byt aj alergicka reakcia