icon

Aké vyrážky to má moje trojročné dieťatko?

1aninka
25. dec 2020
lejla77
25. dec 2020

Vyzera to ako sladke chrasty

eviq
25. dec 2020

Nie som lekar, ale pripomina mi to infekcnu chorobu impetigo.

ninusa221
25. dec 2020

@lejla77 aj mne sa vidi 🤷🏽‍♀️ Som to tiez mala taka mala všade ešte aj v uchu ble

zuzicka256
25. dec 2020

Vyzera to ako impetigo. Syn to mal. Ale taketo uz sa nerobi z vecera na rano. Nechcem rypat ale to az teraz si si vsimla? Tazko sa s tym bojuje ak je to toto ale kazdopadne s tym treba ist ☝️ obzvlast ked neviem co to je a je to take strasidelne ☝️

sovica
25. dec 2020

OK, dva identické príspevky, ale dávam @dextella14 aj sem. Určite poradí, ak bude prihlásená na MK👍

1aninka
autor
26. dec 2020

@zuzicka256 nie je to z večera na ráno. Už dlhšie,od leta chodí dcéra s malým po lekároch a sami nevedia čo to je. Najprv bol drobný výsev,ale len kde tu. Vraj to je svrab,ale máme doma aj ďalšie deti 3rocne,aj bábätko a ani dospelý sa nikto nenakazila. Odvtedy sa to takto zmenilo. Mal aj teploty pred týždňom,zvracal, hnačky, myslím že to súvisí,zvýšené CRP, predpísaný Biseptol. Ale ani pediatrička nevie čo to je. Lieky netoleruje, zvracia. Nepáči sa mi to. Keď teraz

1aninka
autor
26. dec 2020

@1aninka nemá teploty,tak je celkom v poriadku. Ale nechce sa kúpať.

dextella14
26. dec 2020

Dobry den vyzera to ako impetigo v pondelok najneskor koznemu lekarovi
Dr

1aninka
autor
26. dec 2020

@dextella14 ďakujem

zuzicka256
26. dec 2020

@1aninka tak to je peklo. 🤦 Drzim palcek. Chuda male ☹️

1aninka
autor
26. dec 2020

@zuzicka256 aj mňa to trápi, lebo je to môj vnúčik a už bývajú zvlášť,tak ho nevidím denne a dcéra sa iba sťažuje, že detská lekárka povedala že to nič nie je, dlhodobo už od leta iba fenistil, žiadne lieky. Teraz po horúčkach predpísala Biseptol,ale vyzvarcia ho.Tu som hľadala pomoc prvý krát.

mijunik
26. dec 2020

@1aninka ja som laik, ale nerozumiem, prečo lekárka neurobila stery z tych raniek alebo pľuzgierikov, keď nevie, čo to je. Ak rozmýšľam zle, ospravedlňujem sa. Aj svrab sa potvrdzuje sterom, nie? Dcérke sa raz urobil pod nosom herpes, dala som jej tam "znalecky" tú herpesovú náplasť, ale zhoršilo sa to, nechápala som, tak o dva dni sme išli k pediatričke a z domnelého herpesu sa vykľulo impetigo. Lekárka predpísala nejakú mastičku a ono sa to potom veľmi rýchlo zahojilo. Lekárka to vedela hneď, čo to je, nechápem, ako je možné, že vaša pediatrička to nevie. Ale myslím, že stery by jej isto pomohli. Držím palce, hlavne, nech sa už drobcovi uľaví.

zuzicka256
26. dec 2020

@1aninka my sme s tym bojovali 3 mesiace a neraz to mal take zle ze mi bolo az na vracanie ked som mu to cislila 🤢 a mal to na lakti to impetigo a sem tam si to oskrel alebo zlupal ked spadol, no hotova hroza ☹️ kozna cisto odveci. Nakoniec som mu to nejak doma vyliecila sudocremom ani neviem ako 🤦 to iste s bradavicou na malicku co mal. Teraz sme to po roku porazili. Mal to az take ze nemohol chodit. Vymenili sme tri kozne. Vsade len lekarenske maste, lieky a vypalovanie, nic nepomahalo. Od vtedy ked nieco ma tak alternativnu liecbu davam. Ja nechcem zhadzovat kozne lekarky asi len my sme mali taku smolu na nich ale nakoniec som mu to zas dala sama do kopy lebo si s tym nevedeli rady ani kozne 🤦 ja neviem co si mysliet uz. Drzim palce 🙏🤞

1aninka
autor
26. dec 2020

Sama netuším ako rozmýšľajú,a podaktorí lekári čím vôbec. Kožná lekárka dobre že medzi dverami povedala že to je svrab. Ale ani sa to nepodobalo na svrab ani sme sa ostatní nenakazili a to sme mali doma ešte 3rocne a jedno bábätko.

panorek
26. dec 2020

Dobrého doktora je ťažké nájsť ono to je totižto tak že dobrý doktor musí byť odborník psychológ empatická osoba a v prvom rade človek. Všetky tieto veci sa musia spojiť a vtedy je to pán doktor. Bohužiaľ najmenej dve schopnosti ktoré spomínam sa nedajú naučiť ani osvojiť človek ich buď má alebo nie. Taká je realita.

1aninka
autor
26. dec 2020

Ďakujem vám všetkým za rady. Rozhodla som sa, že s vnúčikom pôjdem k lekárovi osobne, keďže dcéra je mladučká a zrejme preto ju lekári odbijú medzi dverami, lebo je mladá a neskúsená.V dnešnej dobe je normálne, že aj lekári sú arogantní a zanedbávajú všetko,aj vážnejšie veci. Máme v rodine aj horšie skúsenosti s lekármi a zdravotnou starostlivosťou. Sama si dám záležať,aby sa malinký uzdravil. Snáď tento príspevok pomôže aj ďalším.

tindal82
26. dec 2020

@1aninka trosku sa to podoba na impetigo,na to je dobra mast fucidin. Ale určite choďte k dr a nenechajte sa odbiť. Môj synček to už mal 2 x a masticka mu okamzite zabrala.