Aké vyšetrenia robili vašim deťom pri pravidelnej zápche?
Ahojte mamičky. Dcérka (20mes) má od narodenia zápchy. Kakáme vždy do nočníka,musím ju pritom veľmi zabávať aby neregistrovala, že tlačí. Pri tlačení sa musí veľmi snažiť a častokrát plače. Bojím sa, že príde deň keď si to uvedomí a stolicu bude zadržiavať. Máme za sebou základné vyšetrenia ( alergia na zvieratá, lepok,bielok, žltok, kravské mlieko, sója, oriešky, mrkva, zemiak,jablko, trávy mix), to vyšlo všetko negatívne a dr. to uzatvorila upraviť stravu a navštíviť gastroentológa. Ďalej nám vyšetrovali stolicu na zbytky potravy, tiežnegatívne. Chcela by som sa opýtať aké vyšetrenia robili vašim detičkám,ktoré mali podobné problémy. A ešte akého detského gastroentológa odporúčate (v Bratislave). ďakujem
a keby si jej spravila "kokteil"? zmixovala vodu s hruskou napr.? to by nechcela vypit, napr. cez farebnu slamku?
rozhodne by som sa drzala doporucenia lekarky a snazila sa upravit stravu.....az potom nech nastupia vysetrena a tabletky....strava je zaklad
gastroenterolog ti viac vysetreni nespravi treba upravit stravu .... a donutit ju to pit a jest .... my sme posypali vsetko lanovymi semienkami ... slivkovy kompot, caj zo senovky ...
ahoj , mi sme mali takýto isty problem ,ked som šla k lekarke povedala , že pokial pomahaju probiotika a taketo veci nevadi ked kaka aj raz za 3 dni a veru sme do 3 rokov sa takto trapili..zapisovali kedy kakala, trapili sa tlacením , plačom...najviac nam pomohla prebioticku vlakniknu ak chces napisem ked pridem domov presny nazov..to nam pomahalo celkom a najviac teda kedy sa to zmenilo bolo na dovolenke v Egypte ...tam mi prvé 3 dni nekakala z 12 dni a potom zacala pekne kakat a nas zas zacalo ako sa hovori faraonova pomsta prehanat posledne 4 dni a od vtedy sa jej to celkom zlepsilo bolo lepsie a horsie obdobie ale od 4 rokoch je to ok kaka pekne len nie kazdy den...:P
drzím palce nech sa to pekne upravy !
a inak mi sme stravu mali pestru stavy, caje , vela tekutim mala vypila a kazdy den polievka jogurty vela jedla a nic nepomahalo...az ta vlaknina
vyrad z jedalnicka vsetko co zahustuje stolicu, to znaci, mrkvy, ryza, cukry, banany...davaj viac velmi zreleho ovocia ako hrusky, slivky, marhule....mozes aj susene slivky povarit a dat zjest, odvar z ovsenych vlociek, ovsene vlocky z probioticky jogurtom a vela vela vody, nie sladeny caj....nakolko zapchy byvaju aj priznakom nedostatku tekutin ....
Vyskúšajte Psyllium, prírodná vláknina. Zoženiete v bioshopoch, zdravých výživách ale aj v niektorých lekárňach.

@beethovenova a uz ste vsetko skusali na zmekcenie????probiotika,jogurty s probio,slivky,jablka,acidof.mlieko,...?????