Ako často boli vaše deti choré prvé roky škôlky?

19. jan 2024

Pomaly plánujem nástup do práce. Mám dve deti - 3,5 a 2 ročné. Obe sú so mnou doma teraz. Obe majú nižšiu imunitu a bojím sa čo bude po nástupe do škôlky. Ako často boli vaše deti choré prvé roky v kolektíve?

4stanka4
19. jan 2024

Moja začala chodiť teraz v septembri a ma nejakých 380 vymeskanych hodín. V reale to je tak ze je týždeň v škôlke a týždeň doma. Chodila rok do jasliciek na 2 dni a tam to bolo podobne. Väčšinou chytí sopeľ takže nič hrozné ale vždy si ju nechám doma na preliecenie.

msnesquik
19. jan 2024

Prvy rok bol horor, druhy zatial ovela lepsie

dzulli1980
19. jan 2024

Nonstop ... ja už som sa cítila na guľku do hlavy ... ešteže bol môj zamestnávateľ zhovievavý ...

deedol
19. jan 2024

prvy rok viac doma ako v skolke, a to chodil len na pol dna, ani tam nespal a aj tak sa nanho vsetko nalepilo. druhy rok ovela lepsie a tretia jesen bola dost zla, chytil nieco hnusne, co ho oslabilo, tak potom bol este 2x chory. esteze robime z domu obaja.

anjelicek26
19. jan 2024

Ked boli chorlavy aj doma,tak v skolke necakaj zazraky bohuzial...rataj tak 4x tolko ako teraz...moji maju top imunitu,ale viem,ze je to zriedkave, tak nema zmysel porovnavat...

lilyianka
19. jan 2024

Náš chodí do škôlky od januára min.roku,ale teda keď to porovnám kým bol doma q v škôlke... no katastrofa.... u neho vždy sopeľ,kašeľ a šup zápal uší. Raz mal krásnu kombináciu, dokonca to bolo v júni- zapalene obe oči,obe uší plus anginu.. to bola pecka... od septembra sa držal 😄 chorý bol až v októbri, zase uši a v decembri skoro 3 týždne doma... posledný týždeň pred Vianocami som ho dala,do škôlky a za 4 dní zase chorý... je január,nastupoval o týždeň neskôr,čiže až tento týždeň a hádaj co? Odvčera je zase chorý....
Inak sa zamýšľam nad tým,že ako toto rodicia riešia? My osobne nemáme starých rodičov ani nikoho kto by sa postaral,ale našťastie sú prácu vieme naplánovať a prácu máme doma. Normálne tých rodičov ľutujem.
Ale v našej škôlke je problém v tom,že tam proste nechajú choré decká. Dokonca aj keď rodičom povedia,tak dieťa je tam druhý deň znova...

mane01
19. jan 2024

Takmer vobec.

fifina75
19. jan 2024

Aktuálne: týždeň škôlka, 3 týždne doma a stále dokola normálne mám chuť ju odhlásiť čo som z toho už na nervy

janedoe
19. jan 2024

Moj maly chodil uz minuly rok, takze by uz mal mat daku imunitu (plus bral rok lieky na zvysenie imunity na predpis) a od septempbra ma 222 hodin vymeskanych 😁

momoftwo35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jablkovastrudla
19. jan 2024

my sme mali asi stastie lebo vtedy vypukol covid takze ziadne kaslajuce dieta nezobrali ale rovno rodicov poslali domov aj s dietatom. prvy rok bol celkom ok, druhy rok si uz maly doniesol chutovky a napriklad pred rokom vo februari bol 3 tyzdne zo 4 doma, kazdy tyzden s niecim inym. ja som bola na prasky 😀 od minuleho roka zatial nebol chory, naposledy v tom februari. v skole sa zatial drzi, max mal plny nos tak snad uz to bude len lepsie

autor
19. jan 2024

@4stanka4
@msnesquik
@dzulli1980
@deedol
@anjelicek26
@lilyianka
@mane01
@fifina75
@janedoe ďakujem vám za odpovede.
Na deti sme s mužom samy dvaja. Nemáme nikoho kto vydá postaral. Dokonca mm sa nikdy nestará keď deti pochorejú. Celkovo nie je dobrý opatrovník a s deťmi to absolútne nevie 🥺.

Predpokladám, že budem musieť prevažne ostávať ja doma… prácu nemám na doma. Ako ste to vyriešili so zamestnávateľom? Nevyhodili vás?

anjelicek26
19. jan 2024

Ako pisem, moji chori nebyvali... ale sestrine deti veru ano, prve dva roky v skolky nemohla proste robit v obore, ale nasla si pracu v zahradnom centre, kde tie jej ocr kazdu chvilu vedeli vykryt, mali dost ludi... nadsena nebola, peniaze nic-moj, ale nejako to ustali... malemu zistili rozne alergie, ma spreje na astmu, odkedy ho riesi alergolog, imunita isla hore, ako prvak uz chyba omnoho omnoho menej... teraz si konecne nasla pracu na plny uvazok na urade a s muzom sa prestriedaju na OCR, ale bola len treti krat odkedy nastupil maly do skoly (2x ona a 1x muz), co je proti tomu, co bolo pred tym, zazrak pomaly...

nikpa
19. jan 2024

Prvý rok bol syn v školke 3-4 dni a 2 týždne doma. Toto trvalo ako nastúpil v septembri asi do mája. Potom akoby uťalo, ďalšie 2 roky myslím ani nebol tak chorý, že by musel byť doma viac ako deň, dva. A aj to sa stalo možno 3 krat.

marianarem
19. jan 2024

No u nas to je drsne, za prvy skolsky rok 14x chory, teraz za druhy uz 5x a prave ohlasili, ze je v skolke chripka. Ale tak je to tento rok lepsie. Ten minuly to ozaj bolo, ze 2-4 dni v skolke a potom 2-4 tyzdne doma. Naozaj ze stale bol doma. Teraz ma uz dlhsie pauzy medzi chorobami, tak 2 tyzdne, no ale nic moc. Pred skolkou chory nebyval, ani ked poolizoval interier elektricky. Dokopy mal 3 choroby za 3 roky. S robotou sa to u nas nastastie da, je moznost home office a aj nas sef este nema deti uplne odrastene, takze ma pochopenie.

euka210
19. jan 2024

Prvi dvaja tak normalne, casto ako to byva a vsetko si podavali a davali mne aj tretiemu. Ale nie tak, ze tyzden v skolke a tyzden doma. Treti bol a je ovela menej chori ako starsi, hoci uz su vsetci skolaci.

martinka13
20. jan 2024

Prvý polrok hrôza. Potom lepšie.

77katarina
20. jan 2024

Za štyri roky čo chodila do škôlky 0 - čiže nič, iba raz keď ako 3,5 ročná mala ovčie kiahne aj to iba 2 týždne 👍👌🌟

autor
20. jan 2024

@77katarina wau. Čo jej dávaš jesť a na podporu imunity? V koľko člennej rodine vyrastá?

mimikarol
20. jan 2024

Pamätnám si, že moja bývala v škôlke cca 8-10 dni do mesiaca, aj to nie v kuse. Furt bola chorá. No a potom prišla Korona kedy sa chodilo ako sa chodilo

annalena
20. jan 2024

Nasi neviem ci vymeskali mesiac za cele stvorrocne skolkarske obdobie Najstarsia a najmladsi akurat viem, ze ked mali kiahne. Syn si ale aj z tych polovicu odkrutil cez vianocne prazdniny 😂 a este ked bol v skolke sarlach.

stannkal
20. jan 2024

U nás sa to po pol roku dosť zlepšilo, zo začiatku bola viac doma ako v škôlke. Niektoré mamy skratka prvý polrok v skolke ešte ostanú doma. A ďalšia vec je nájsť naozaj dobrú škôlku kde sa bude deťom páčiť, stres znižuje imunitu.

zojkaaa
20. jan 2024

No ked byvaju uz teraz chorlavi, bude to asi pokracovat….moji maju rovnaku krvnu skupinu a veru obaja su ok, dcera ma 12r v skolke mavala raz do zimy sopel, nikdy doma neostala a az teraz mala prve atb lebo puberta neobliekala sa a nakopilo sa jej to tak ze bola cele prazdniny v posteli
Syn 4r, sopel mava castejsie jak ona ale to v truede katastrofa-otvorim dvere jeden tuberacky kasel druhy kycha 10krat za sebou 🤦🏻‍♀️ takze sa drzi, atb nemal este
Ale mne sa osvedcilo hned otuzovat od malicka, syn je decembrovy, v januari byvalo minus 5, nemal ani mesiac ale vonku sme byvali 2-3krat denne, a to platilo celu matersku ci prsalo snezilo - 3krat denne sme boli aj ked len 5min a obluekanie/vyzliekanie trvalo dlhsue jak pobyt vonku 😀 a v zime davam cecko becko a kalobu kazdy den
A priklanam sa k tomu stresu a skolke, moji obaja chvalabohu milovali skolku ani raz neplakali a aj to robi ze rano bez stresu a olacu vstavali

zorkahorka
20. jan 2024

Stalo sa, ze jeden den v skolke, dva tyzdne doma. V priemere ale tyzden v skolke, 2 tyzdne doma. To bol stsrsi.
Mladsi vdaka nemu byva chory zatiaľ minimalne. Klopklop

zuzuliennka1
20. jan 2024

za dva roky v skolke bol syn chory asi 4x

mooonika1975
20. jan 2024

@lilyianka vieš ako to riešia rodičia ? Ja robim v škôlke a veru vieme o tom, že aj antibiotika tam deťom dajú a hodia ich do škôlky. Ak majú tepltou, jedeň deň sú doma, ostatné dni ráno nurofen a šup do škôlky, sople potom prejdu od bielych po zelené a krásne sa preliečia v škôlke. Povieš niečo, majú alergiu. Raz jeden mal uši zapálené, plakalotak, že až si vlasy pomaly trhalo , jeden den doma, a už zdravý. Už na to nemám silu toto riešiť. V kuse deti choré. Takže takto to riešia rodičia.

simsalabim
20. jan 2024

Moje neboli takmer vobec, pricom mladsia to dotiahla k dokonalosti a posledne 2 roky v skolke nebola chora vobec a ochorela az v 4. triede na ZS. Rano sa zobudila s horuckou a netusila, co jej je, lebo si nepamatala, ake to je byt chora.... Starsia bola chora viac, ale tiez malo, tak 1x za rok, ale zato kiahne ju zlozili tak, ze skoncila na virostatikach. Vysoke teploty mala aj pri beznych ochoreniach. Mladsia mala pri kiahnach asi 10 vyrazok a bez teploty.

stanulienkat
20. jan 2024

Skolkari su nonstop chori, to je prirodzene. Co nie je prirodzene, ze tvoj muz nema zaujem starat sa o vlastne deti. Jeho si pories. My sme tiez nikoho nemali na strazenie, tak ako miliony inych rodicov.

dzejny656
20. jan 2024

Naša je chorá často. Odkedy nastúpila do škôlky štatistika je taká že cca pol mesiaca je v škôlke a polovicu doma. Našťastie jej nič vážne nebýva len klasika sopeľ a kašeľ.
My s mužom si berieme home office a sme s ňou doma, na OČR nebol nikto z nás ešte ani raz.

77katarina
20. jan 2024

Je to genetika. Moja mama mala 3 dcéry (mňa a moje dve sestry) a nikto jej nechcel veriť, že má tri deti, lebo v živote s nami nebola na OČR. Ani moja neter čo má už skoro 17 rokov v živote nebola chorá.
Dokonca moja dcéra do 2 rokov chodila v byte bosá a v body bez rukávov ešte v decembri a to sme mali iba plávajúce podlahy.