icon

Ako často bývajú malé deti choré?

18. máj 2026

Ahojte, ako casto byvaju vase 1 rocne až 2 rocne deti chore? Moja dcera ma rok aj pol a bola doteraz chora asi 5x. Okolie mi tvrdi ze je “stale chora” a cuduju sa ze preco to tak je. Vraj preto ze nebola kojena, preto ze sa narodila cisarskym a podobne somariny. Vacsinou som s nou vtedy chora aj ja. Prekonala bezne virozy (teplota do 38,5, hlieny) a raz rotavirus (len s nechutenstvom). Zaujima ma ako to maju ine deti a ci ma naozaj vplyv napr ten cisarsky rez. Dakujem

Strana
z2
anonym_917e6b
18. máj 2026

1.5r zatial bez choroby, ano kojenie a prirodzeny porod. Nie nemyslym si ze toto ma nejaky vplyv, proste nahoda. Staci ze vyuzivas mestsku dopravu kde je niekto chory a uz to dieta schyta, predispozicia podla rodicov.... Poznam vela deti co v tomto veku uz prekonali viac chorob a vela deti ktore este chore neboli, kasli na okolie, netrap sa vecami ktore sa nedaju zmenit

anonym_c56957
18. máj 2026

Nie nemá, skôr ide o to v akom prostredí s ňou chodis
Keď viac medzi ľudí,deti,tak je to prirodzené
Ak je stále chorá,, z ničoho,,tak môže mať slabsiu imunitu-bezna vec, dopĺňať cez sezónu vitamin c

ivik4
18. máj 2026

Nebol kojeny a az do skolky v 3r. Chory nebol. Potom v skolke 2roky vkuse , staaale 😐

anonym_0ffec0
18. máj 2026

su deti casto chore a su deti co niesu chore vobec ... nemozes porovnavat .. moja nebola okrem vikendovych sem tam soplikov ani raz chora a ma 12 rokov.. ale zas nemala ani kiahne a bezne choroby ,kt ju mozu dostat neskor ... este nikdy nevynechala ani den v skole- co zas vadi jej ... a na druhej strane ma kamaratku co je chora nonstop...staci ze sa zmeni pocasie a uz teplotuje

cyberk
18. máj 2026

Nasa nebola kojena, a do 3 rokov chora nebola, v skolke to vsetko dohana 😅

anonym_e11ef1
18. máj 2026

@anonym_autor chorobnosť zavisí len od krvnej skupiny od ničoho iného A-čky bývajú najviac choré, ako aj ja- už v perinke som mala zápal stredného ucha.
No moje deti skupiny 0 a B nikdy nejako choré nebývali a to sú obe cisárskym a ja prirodzený pôrod

kirara
18. máj 2026

@anonym_autor syn 2,5 roka, chorý tak možno 6x, bez atb, bez nutnosti navštíviť lekára. Síce kojeny do 19 mes., ale tiež cisár a krvná skupina A 😄. Počkaj, keď pôjde do škôlky, to sa teprve uvidí , čo je to často chorý.

anjelicek26
18. máj 2026

Maly ma 2 roky 2 mesiace, chory este nebol... v kolektive je rok, narodeny je cisarskym, ma krvnu skupinu A, co na to samozrejme nema ziaden vplyv, kazdy ma proste vrodeny imunitny system, u niekoho je dobry od zaciatko, niekto musi natrenovat a niekto bude chorlavy furt...

anonym_99bdfc
18. máj 2026

Do 3 rokov ani raz, dojčená 4 mesiace, prirodzený pôrod, krvná skupina B. Chodili sme do rôznych detských kolektívov. S nástupom do škôlky v 3 rokoch, začali choroby, skoro každý mesiac niečo, nádcha, kašeľ, viroza bez ATB. Črevnú, žalúdočnú nemala vôbec.
V 5 išla von nosná mandľa a bol pokoj. Odvtedy chorá nebola.

anonym_9c2eab
18. máj 2026

@anonym_autor do 3r žiadna choroba, pri oboch deťoch. Potom jedna chrípka a raz sople a jeden syn čo nestihol očkovanie mal kiahne 🙂. Teraz majú 8 a 5r a to sú všetky choroby, ktoré za tie roky mali. Nič ďalšie.

patta89
18. máj 2026
@anonym_e11ef1

@anonym_autor chorobnosť zavisí len od krvnej skupiny od ničoho iného A-čky bývajú najviac choré, ako aj ja- už v perinke som mala zápal stredného ucha.
No moje deti skupiny 0 a B nikdy nejako choré nebývali a to sú obe cisárskym a ja prirodzený pôrod

@anonym_e11ef1 to vobec nie je pravda...ja aj moje obe deti maju krvnu skupinu A...ja som za cely svoj zivot, bola par krat chora, pravidelne chodim darovat krv...starsi syn ma 6 rokov, v skolke je skoro vzdy (raz za rok je chory), takisto aj 2r dcera, ta este nebola chora

anonym_cc4434
18. máj 2026

Staršie dieťa do 3 rokov choré nebývalo, potom prišla škôlka a bola doma každé dva týždne… teraz mame bábätko a to už prekonalo aj zápal pľúc (chytilo vírus od staršieho dieťaťa)

anonym_f084e0
18. máj 2026
@anonym_e11ef1

@anonym_e11ef1 toto je hlupost, krvna skupina s tym nic nema

huxy
18. máj 2026
@anonym_e11ef1

@anonym_e11ef1 takúto blbosť som dávno nečítala

anonym_e11ef1
18. máj 2026
@anonym_f084e0

@anonym_e11ef1 toto je hlupost, krvna skupina s tym nic nema

@anonym_f084e0 si si ístá? A prečo teda vedci tvrdia a je to dokázateľný fakt, že komáre či kliešte najčastejšie napádajú skupinu A?
Alebo snáď podľa teba baktérie a vírusy nie sú živé?

anonym_e11ef1
18. máj 2026
@huxy

@anonym_e11ef1 takúto blbosť som dávno nečítala

@huxy pre blbého všetko blbosť ...

amelie2017
18. máj 2026

Dcera mala v 9 mesiacoch zapal mocovych ciest inak nic. Potom od 2 rokov raz za zimu nejaka viroza. Syn mal v roku a pol za sebou uz niekolko zapalov pluc a priedusiek, aj hospitalizaciu. Do roka prekonal covid, chripku A aj RSV virus. V roku a pol mu pri zapale usi praskli oba bubienky - rano som bola na pohotovosti a vraj nema zapal, o 17. praskol jeden bubienok, o 1. v noci druhy. Dcera chodila do jasli od roka a pol, syn az do skolky od 3 rokov. Obaja sa narodili prirodzene, dcera na materskom mlieku dokrmovana umom, mm len 3 mesiace, syn prvych 5 mesiacov len materske mlieko.

biba_18
18. máj 2026

@anonym_e11ef1 môj syn je 0 a ja s ním a boli sme chorí 2-3x ročne, v neskoršom veku aj úplne uprostred prázdnin keď niečo dovliekol z tábora ... a občas to chytil aj muž, tiež 0...

biba_18
18. máj 2026

@anonym_autor prirodzený pôrod, kojený do roka, viac chorý ako zdravý ...

michaela329
18. máj 2026

@anonym_autor 16 mesačný syn a ešte chorý nebol, ak nepočítam jeden soplik, horúčka bola iba raz po prvom očkovaní, rotavirus som dala očkovanie. Kojený takmer nebol, len mesiac a pol trochu, pôrod prirodzene. Okrem D vitamínu a rybieho oleja momentálne, nič neberie. No sme hodne vonku, máme zvieratá ktoré môže chytat a veľa kontaktu s deťmi v rodine. No toto môže byť skôr vrodená imunita, kamaratka má deti tiež často choré (dojčenie do troch tokov) a jednoducho imunita sa tymi chorobami trénuje. Minule som počúvala podcast, kde detská Dr. hovorila, že dieťa môže mať pokojne 9-12 "soplikov" za rok.

ag47
18. máj 2026

Prvorodena kojena do 2r. ,narodena cisarskym rezom, nebola chora do 2,5 roka len soplik,občas kašel ale nic vaznejsie az ako 2,5 ročná dostala zapal obličky kedy bola chuďa hospitalizovaná týždeň v nemocnici. Ale teda nastupila do škôlky a nastal kolotoxč chorôb a drži nas to este i teraz a to je prvácka na ZŠ. Jej sestrička mala 4 mesiace ( tiež narodená cisarskym a kojena do 2 r.) ako nastupila staršia do škôlky a teda ta schytala teda všetko (od kovidov,ovčích kiahnov,chrípky,zapaly ušiek, bakterialne infekcie,črevné virózy 5,7 choroba 😅 bola by som tu do večera keby som to mala všetko menovať. Ale zase musim poznamenať,ako mladšia bola v kontakte s bacilami od narodenia,tak keď nastupila do školky nebola to taka katastrofa prvy rok po nastupe ako pri prvej. Lebo to sme mali,ze 3 dni školka 2 tyzdne doma,ešte,že som bola s mladšou doma lebo by som dostala vypoveď veľmi rýchlo z prace,bol to extrém. Keď už od staršej sestry ochorie tak ma omnoho ľahší priebeb,rychlo sa z toho dostane, pripadne neochorie z celej rodiny iba ona. Takže je to individualne a to ze bola 5x chora nie je vobec extrem ale normalna vec-predpokladam,že s ňou občas chodiš na detske ihrisko,na vylet, spol.akcku detsku alebo rodinnu .

michaela329
18. máj 2026
@anonym_e11ef1

@anonym_e11ef1 ja mám A a chorá takmer nebývam 😂🤦

anonym_4a52bb
18. máj 2026

Dcera bude mat 2 roky a chora tak, ze mala teplotu a boli sme aj u lekara, bola raz. Inak teda v zimnych mesiacoch je sopliva asi nonstop, vsetko schytava od starsieho surodenca, ktory je v kolektive. Ale kym to nie je s teplotou alebo kaslom, tak to neriesim. Keby som mala riesit kazdy detsky sopel, tak by som mala u pediatra uz takmer 10 rokov zriadeny prechodny pobyt.

anonym_f084e0
18. máj 2026
@anonym_e11ef1

@anonym_f084e0 si si ístá? A prečo teda vedci tvrdia a je to dokázateľný fakt, že komáre či kliešte najčastejšie napádajú skupinu A?
Alebo snáď podľa teba baktérie a vírusy nie sú živé?

@anonym_e11ef1 aj keby, ale klieste a chorobnost je nieco uplne ine. Tvoje tvrdenie ze chorobnost zavisi “len od krvnej skupiny a nicoho ineho” je uplna hlupost, to som si ista 🙂

zuzka55555
18. máj 2026

Moja bola kojená a išla sekciu a chora nebyvala, max sopel. Choroby začali až skolkou. Viem že prvé lokálne ATB ( tušim pamycon) mala jar/leto pred skolkou, to bolo 1x čo ešte nebola v skolke. Podľa mna ani sekciu ani kojenim to neni, netrap sa tým. Ja so sestrou sme tiež išli sekciou a chore sme vôbec nebývali.

anonym_e11ef1
18. máj 2026

@anonym_f084e0 a podľa teba chorobnosť spôsobujú asi choroby, všakže? A nie vírusy a baktérie, och jaj🫣

simona20201309
18. máj 2026

@anonym_autor ja som kojila 2r, prvy krat bola chora ako 3,5r, bežná vyroza- teplota, hrdlo.
Mas velmi často choré dieta, preco to vaša lekárka neriesi?

nikolani
18. máj 2026

@anonym_autor moja dcera nema este ani pol roka a je chora druhý krat (prve rsv, teraz nadcha, vzdy bez vacsich teplot). Plne dojcena, narodena vaginalne. Syn bol rovnako a do dva a pol roka bol chorý mozno dvakrat, aj to vzdy s extra rychlym priebehom, ze den teplota, trosku sopla a hotovo. Potom zacal chodit do skolky a zmenilo sa to na cas, teraz uz choroby nosi hlavne "domov", neho zaskrabe v hrdle jeden den a my marodime 😅

huxy
18. máj 2026
@anonym_e11ef1

@huxy pre blbého všetko blbosť ...

@anonym_e11ef1 by ma zaujímalo odkiaľ máš takúto perlu, čím to vies podloziť. Ničím 😁

anonym_d339cf
18. máj 2026

@anonym_autor skús jej dávať každý deň bio biely jogurt, kefír bez pridaného cukru a príchutí. Fermentované potraviny potláčajú chronické zápaly v tele a posilňujú imunitu + rybí olej, potraviny bohaté na vitamín C...

Strana
z2