icon

Ako často používať konvičku na preplach nosa?

23. dec 2024

Ahojte, syn mi uz mesiac sopli. Mal zlty hlien. Mali sme pamycon, solmucol lebo aj kaslal z toho, nic nepomaha. U dr sme boli 3x, ani raz neurobila stery, leboze ona to nevidi tak ule. Ok.
Zacala som konvickovat, ten bordel co vychadza, radsej nekomentujem.... Ale uz ma zelene sople. PO MESIACI. Nasa dr na dovolenke... Zastupujuci nedviha. Dnes rano mal viac soplov a to zelenych... A aj kasle z toho, nema niekedy hlas.
Ako casto mozem za 1 den konvickovat?

Strana
z2
autor
23. dec 2024

@okm221 este sa opytam, preplach si robila ako? S cim?

okm221
23. dec 2024

Ved som napísala tymianovy, cibuľovy, nadchovnikovy všetko domáce
Na preplach mam striekačku speci do nosa a fyzio roztok

kp7333
23. dec 2024

Ak mas Uniflox, nechapem, preco mu ho nedavas. Zlte/zelene sople znamenaju bakteriu, konvickovanim mu ju mozes zaniest do hrdla ci ucha a sposobit zapal stredneho ucha alebo anginu. Pri mesiac trvajucich zltych soploch by som trvala na vytere a celkovych antibiotikach.

majla87
23. dec 2024

@kp7333 ja len ze farba sopla vobec neznaci ci ide o bakteriu alebo virus... 🙂

autor
23. dec 2024

@okm221
@kp7333 boli sme u dr teraz, znamej (podarilo sa vybavit) a povedala, ze toto je bezne a normalne, a moze trvat aj dlhsie. Vsetko ma ciste. Pozrela.. Ze Pamycon a uniflox zbytocne by som dala. Zaberie na tyzden a potom sa vrati. Takto to povedala. A ze to nie je na atb, kedze to ma iba rano, nema teploty, a ziadne ine problemy.
Odporucila iba silnejsiu vodu od physiomer alebo sterimar a cistit, cistit, aby sa dostal von sopel.... A aj preplachovat....
Ja uz fakt neviem. :(

autor
23. dec 2024

@majla87 Ano, povedala este dr, ze mam posilnovat imunitu...

kp7333
23. dec 2024

Najprv si pisala, ze uz mesiac sopli a ma zlte a zelene sople. Teraz pises, ze len rano ma zlte. To je ale sakra velky rozdiel.

autor
23. dec 2024

@kp7333 no, ano! Ma mesiac zlte a dnes zelene, ale IBA rano

autor
23. dec 2024

@kp7333 cez den nesopli, len rano sa zobudi, zacne kaslat kvoli soplikom a vyfuka farebne hlieny. Cez den nekasle, nesopli. Ma vsetko ciste a priechodnw.

majla87
23. dec 2024

Ja by som asi skor prestala konvickovat na par dni presne pre tie dovody ako tu uz zeny pisali. A ano, nejaky imunoglukan nasadila.

autor
23. dec 2024

@majla87 vyskusam s preplachom prestat, avsak kupila som aj physiomer hypertonicky ten silnejsi. Ten by som mala, ze?
Teraz dobral arko defense,budeme ho pravidelne uzivat

taktotedanie
23. dec 2024

@kp7333 zlte a zelene sople neznamenaju bakteriu
Je to imunitna reakcia organizmu, sopel sfarbuju sucasti imunitneho systemu sliznice ( monocyty, makrofagy a pod)

banalu
23. dec 2024

Pozri este "cisty nostek" probio od Medveda. Ja davam aj do vody na preplach nosa preventivne, plus primiesavam do probiotik co este berie.
Paniviral mojej absolutne nepomohol.

autor
23. dec 2024

@banalu pozriem, dakujem.

kapanek1
23. dec 2024

@mimi3008 koncom septembra mu ju vybrali. Zatial nedam dopustit. Vyborne rozhodnutie.

banalu
24. dec 2024

@zara1357 cistou vodou? A to ti nechaju deti? Ved to boli jak svina. Mne tiez ktosi raz vravel, ze len cistou prevarenou vodou, tak reku vyskusam na sebe najprv a teda masaker stiplava bolest co ti az mozog zamrzne na chvilu... skusala si to na sebe?
Lebo teda ja som za vsetko, ale taku bolest svojmu dietatu sposobivat nebudem lebo sol "viac skodi".

zara1357
24. dec 2024

@banalu ano skúšala tak si robievam aj ja

banalu
25. dec 2024

@zara1357 a neboli ta to???

majla87
25. dec 2024

@banalu tiez sa cudujem ze tu pouzivaju cistu vodu, ved to je neprirodzene. Fyziologicky roztok je 0,9% slany roztok, nechapem preco by sol mala skodit...

Strana
z2